‘Publiek debat’ in Amstelveen – 2018-1

Reacties RvW op:

‘Burgerbelangen wil sfeer van Oude Dorp terug’
Door Johan Bos op 11 januari 2018 om 21:03, in de categorie Politiek.
De fractie van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen vindt dat het Oude Dorp in oude glorie moet worden hersteld, hoewel veel ervan decennia geleden al is gesloopt. Fractievoorzitter Jitze Bakker, die overigens na de verkiezingen niet terug keer, zegt dat in een interview met bestuurslid en journalist Frits Suèr. Bakker wil dat een werkgroep gaat studeren op de ruimte die vrij komt na overkappint van de verbrede A9. Bijvoorbeeld door vestiging van kleine winkels. De dorpssfeer van de jaren 60 moet terugkeren, vindt hij. Zijn partij is overigens in het verleden tegen de groei van het Stadshart geweest, waarvan het Oude Dorp in toenemende mate een concurrent wordt, maar maakt nu deel uit van de coalitie en zweeg daar tot nu toe over.

Reacties

Karel [schuilnaam van Robert van Waning ivm verbanning]
Vollopende horecagelegenheden zijn meestal juist een doodsteek voor de leefbaarheid van een dorps- of stadscentrum. Kroegherrie en woongenot gaan immers niet samen.
Vroeger liep er ook nog geen 8-baans Rijksweg dwars door het midden van Amstelveen. Begin eens met die splijtende bak ellende ongedaan te maken, ofwel door het omleggen van de A9 ofwel door hem over de gehele lengte van de doorsnijding te bedekken.
Het gemeentehuis hoort in het Stadshart.
11 januari 2018 at 21:50 / Beantwoorden /

Hendrik [schuilnaam RvW]
BBA wil een ‘structurele aanpak van het functioneren van het dorpscentrum’ , terwijl Amstelveen een stad is met 80.000 inwoners. Dat gaat dus niet lukken zonder weer te gaan slopen.
Het Oude Dorp is één van de vele gemiste kansen van Amstelveen en zal dat blijven.
Door alle vollopende horeca moet je straks dus ook niet in het het Oude Dorp gaan wonen. Zo zijn veel dorps-en stadscentra naar de gallemiezen.
Het hart van Amstelveen wordt doorsneden door een autoweg en dat blijft helaas zo. En een gemeentehuis hoort in het centrum.
On topic reageren, Frank.
12 januari 2018 at 22:30 / Beantwoorden /

Ellias [schuilnaam van Johan Bos zelf]
De reacties komen mij door het onderwerp (altijd hetzelfde) en taalgebruik wel bekend voor als van iemand die altijd klaagde over het niet handhaven in het Stadshart. Maar hij schrijft naar het schijnt tegenwoordig onder pseudoniemen (waar hij altijd tegen was).
12 januari 2018 at 22:35 / Beantwoorden /

Elias [schuilnaam van Johan Bos zelf]
Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de boodschap opnieuw komt van iemand in het Stadshart komt die voorheen ook voortdurend de Volkskrant citeerde.
13 januari 2018 at 21:59 / Beantwoorden /

Berend [schuilnaam van RvW]
Om de dorpssfeer te laten terugkeren in het Oude Dorp moeten er toch ook weer gewone winkels komen, net als vroeger?
“De dorpssuper is meer dan een winkel. Het is ook een ontmoetingsplek, symbool voor een leefgemeenschap. De meerderheid van de inwoners vindt dat een dorp zonder supermarkt een dorp zonder hart is.”
(de Volkskrant, 13/1, Economie pag 14.)
Wonen in het Stadshart is fantastisch. Veel winkels en ontmoetingsplaatsen en gelukkig nauwelijks last van de horeca.
Waar maken Frank en Elias zich druk over?
13 januari 2018 at 10:12 / Beantwoorden /

Frank
Oorspronkelijk was het ook de bedoeling dat er veel horeca in het Oude Dorp zou komen, maar het kwam er niet van. Nu er de laatste 10 jaar wel veel komt is het weer niet goed, volgens de hr. Van Waning. Naar mijn idee is het Oude Dorp zeer geschikt voor wat horeca. Het betreft in de meeste gevallen ook niet eens kroegen, maar meer diverse restaurant(jes). Ik zou van deze klaagzanger ook wel eens willen weten welk gebied in Amstelveen hij wel geschikt acht , als echte uitgaansstrip met een serie kroegen, zoals in Amsterdam. Amstelveen moet namelijk ook aantrekkelijk blijven voor de jeugd.
13 januari 2018 at 17:50 / Beantwoorden /

Berend [schuilnaam van RvW] [#Censuur Niet geplaatst door Johan Bos.]
Niks klaagzang, mits wensen en belangen van de horeca in Oude Dorp maar niet zwaarder gaan wegen dan die van de bewoners. Dit is in veel gemeenten wel gebeurd, tot schade van het dorps- of stadscentrum.
Echte dorpssfeer zal er niet terugkeren door de manier waarop daar gesloopt en gebouwd is. Het Oude Dorp is daardoor een plek voor kort bezoek van passanten geworden. En voor de lunch en de vrijmibo van het personeel van het gemeentehuis, natuurlijk.
Kleine dorpswinkels en zelfs een gezellige supermarkt zijn er kansloos.
Op de plek van het gemeentehuis moet natuurlijk een hotel annex congrescentrum komen, met een brasserie en een groot terras aan die prachtige Poel. Dat is pas echt in het belang van heel Amstelveen, dus zet je daarvoor in, bbA! Mijn stem heb je dan.
14 januari 2018 9:43

 

Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s