Parkeergeld is het enige wat goed wordt gehandhaafd in Amstelveen.

Parkeergeld is het enige wat goed wordt gehandhaafd in Amstelveen. Zojuist kreeg ik een boete van 60 euro bij winkelcentrum Groenhof omdat omdat ik langer dan 2 uur (betaald) had geparkeerd.

Het geniepige is dat die maximale parkeerduur op geen enkel bord vermeld staat. Bij andere parkeerplaatsen zoals in de Rembrandtweg (max 2 uur) en de parkeerplaatsen daarachter (max 4 uur) staat dit wel bij alle blauwe P-borden.

Het parkeertarief bij Groenhof is 1 euro per uur. Op een groot deel van dat parkeerterrein is het zelfs vrij parkeren. Die boete van 60 euro bovenop het door mij betaalde parkeergeld van 2 euro is disproportioneel en onterecht. In A’veen heet dat ‘kostendekkend’..

Willekeur regeert in Amstelveen. Regels die duidelijk op borden vermeld staan (zoals de Stadspleinregels en het alcoholverbod) worden niet gehandhaafd. Regels die niet vermeld staan, worden wél gehandhaafd, zoals bij parkeerterreinen.
Onder de blauwe P-borden hoort altijd de maximale parkeertijd vermeld te staan. Niet soms wel en soms niet. De gemeente profiteert op deze manier van haar nalatigheid en int boetes van 60 euro van mensen die denken dat zij zich aan de regels houden.

Groenhof Parkeren 20160428 165535

Parkeerterrein bij winkelcentrum Groenhof. Op het P-bord wordt geen maximale parkeerduur vermeld. Die blijkt echter 2 uur te zijn. Op een groot deel van het parkeerterrein is het vrij parkeren.

Groenhof Parkeren 20160428 165336

Parkeerterrein bij winkelcentrum Groenhof.

Zelfs op het bord boven de parkeermeter bij Groenhof wordt geen maximale parkeerduur vermeld. Bezitters van een smartphone met een parkeerapp hoeven in zo’n geval alleen op afstand het nummer van de parkeermeter in te vullen zonder de (vaak moeilijk leesbare) tekst op het scherm van de parkeermeter te lezen.

Bij andere parkeerplaatsen en -terreinen in Amstelveen wordt wel de eventuele maximale parkeerduur vermeld. Zoals op de Rembrandtweg en het parkeerterrein bij het Stadshart:

Rembrandtweg Parkeren 20160428 170908

Parkeerplaatsen op de Rembrandtweg.

Stadshart Parkeren 20160428 170606

Parkeerterrein bij de Galerij bij het Stadshart: Maximaal 4 uur.

Stadshart Parkeren 20160428 170755

Parkeerplaatsen op de Galerij: Maximaal 2 uur.

Automobilisten plegen een ‘strafbaar feit’ als zij hun auto (iets) te lang laten staan op een plaats die bestemd is voor het parkeren van auto’s. Zij krijgen dan een bekeuring van 60 euro. Scooterrijders kunnen hun voertuig echter ongestraft overal in Amstelveen parkeren, zelfs op plaatsen waar scooters uitdrukkelijk verboden zijn!

Voetpad_scootervrij!_17

Het winkelcentrum Stadshart is een voetgangersgebied. Scooters zijn daar dus sowieso verboden. Dit wordt nog eens nadrukkelijk vermeld in de Stadspleinregels die overal rondom het Stadshart zijn aangebracht.

Stadsplein Scooterverbod 2016-04-28 19.59.41

Zoals deze foto van 28 april 2016 laat zien, hoeven scooterrijders zich niets van het scooterverbod aan te trekken. De zilverkleurige scooter staat op een plek waar zelfs geen fietsen mogen staan. Scooters rijden voortdurend over het voetpad (met de ribbeltegels voor slechtzienden) naar de ingang van de openbare bibliotheek annex boekhandel Venstra en naar de hoofdingang van het winkelcentrum Stadshart. De meestal jeugdige scooterrijders zetten liever geen stap teveel. Zodoende ziet men hun motorvoertuigen dus overal pal bij de ingangen van winkels en banken staan. Zij krijgen nooit een bekeuring krijgen voor het parkeren op een plaats waar dat uitdrukkelijk verboden is. Wat dit betekent voor de veiligheid van het winkelcentrum, laat zich raden.

Voetpad Scootervrij 03

Voetpad..

Stadshart-scootervrij!-20140104-122632
Voetgangersgebied..

3 gedachten over “Parkeergeld is het enige wat goed wordt gehandhaafd in Amstelveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s