Publiek debat in Amstelveen, 2016-1.

Archief van mijn bijdragen vanaf   januari  2016 t/m april 2016.

Bijdragen RvW aan publiek debat in Amstelveen in andere perioden:
2015-3    2016-1   2016-2   2016-3   2016-4    2017-1   2017-2 

“Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang.” (Wouter Bos.)

Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht.” (Van Thillo.).

 

Lees de INLEIDING

In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster.
U vindt die door met <Ctrl+f> te zoeken naar ‘#Laster‘ (zonder de aanhalingstekens)..
Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar ‘XXX Verwijderd
Sommige daarvan heb ik aangemerkt als ‘#Censuur‘.

__________________________________________

Hardere actie tegen vandalisme

Door Johan Bos op 25 april 2016.
Wethouder Herbert Raat van Handhaving wil krachtiger optreden tegen door vandalisme aan het maatschappelijke vastgoed van de gemeente ontstane schade. Door betere samenwerking van afdelingen bij de gemeente hoopt hij zowel de financiële gevolgen ervan als de overlast terug te dringen. Uit een inventarisatie blijkt dat de schade vooral worden veroorzaakt door het (al dan niet opzettelijk) ingooien van ruiten, aanbrengen van graffiti of andere schade met opzet, zoals vuurwerk. Er kwamen 79 meldingen binnen, waarbij vijf gebouwen als ‘hotspots’ zijn te beschouwen. [..]

Zie ook: ‘ Parkeergeld is het enige wat goed wordt gehandhaafd in Amstelveen’.

Stadsplein Scooterverbod 2016-04-28 19.59.41

Scooters die op het (voor scooters verboden) Stadsplein in Amstelveen beparkeerd staan, worden nooit bekeurd. De linker scooter staat op een ‘Hier geen fietsen plaatsen’-tegel.

Reacties (selectie):

Ceaucescu
Geen overlast van knetterende scooters?
25 april 2016 at 19:13 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gut, Raat gaat handhaven. Heeft iemand hem eraan herinnerd dat dat ook tot ook zijn portefeuille hoort en dat het electoraal misschien wat oplevert? Verhoogde aandacht voor ‘hotspots’ leidt tot verplaatsing van de overlast en het vandalisme, het beruchte waterbedeffect. Arme plantenbanken op het Stadsplein..
25 april 2016 at 20:05 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Hoe gaat Raat het niet opzettelijk ingooien van ruiten bestrijden? En het niet-opzettelijke vernielingen en graffiti? Waarschijnlijk op dezelfde manier als waarop hij het niet-opzettelijk scooterrijden in een voetgangersgebied (niet) aanpakt.
26 april 2016 at 8:22 / Beantwoorden /

Matthijs R
@RvW. Ik dacht al, RvW zal wel weer met de scooters komen op het Stadsplein Zeker nu het weer over Raat gaat.
26 april 2016 at 9:40 / Beantwoorden /

CeeBee
De reactie die je wist dat zou komen.. 😉
26 april 2016 at 10:10 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Matthijs en CeeBee, ik schreef over ingegooide ruiten, graffiti, vernielingen en scooters. Drie keer raden waar jullie op inhaken. Over obsessie gesproken..
26 april 2016 at 10:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
@Matthijs, waarom zou ik niet weer beginnen over de scooters die – ondanks het scooterverbod – overal in het voetgangersgebied van het Stadshart rijden? Het onderwerp van het artikel is toch handhaving door Raat?
Scooters rijden hier tussen het winkelende publiek en de spelende kinderen terwijl wethouder(?) Raat zelf jaren geleden overal borden met ‘Stadspleinregels’ heeft laten ophangen waarop het scooterverbod als eerste vermeld staat. Mag ik daar niet over schrijven? Kom nou. Handhaven!
26 april 2016 at 10:17 / Beantwoorden /

Gerrit
“Scooters rijden hier tussen het winkelende publiek en de spelende kinderen”
Waarom zie ik die dan nooit? En ja, ik kom vaak genoeg op dat Stadshart. Eigenlijk vaker dan me lief is.
26 april 2016 at 10:36 / Beantwoorden /

Robert van Waning [Niet geplaatst.]
Gerrit, hierbij links naar foto’s van scooters temidden van winkelend publiek en spelende kinderen in het wandelgebied van het Amstelveense Stadshart:
http://bit.ly/24h7HSw
http://bit.ly/1Tu89aZ
http://bit.ly/1rexOeJ
Als je recente foto’s wilt, moet je vertellen waar ik die naar toe kan sturen.

Robert van Waning
CeeBee, ik memoreerde jullie voorspelbaarheid: Als ik schrijf over gebrekkige handhaving, ingegooide ruiten, graffiti, vernielingen, waterbedeffect, plantenbanken en scooters, dan zaniken jullie verder alleen maar door over die scooters. Ik vind dat overigens prima, want daarover hebben wij het al een hele tijd niet gehad en de lokale media schrijven daar nooit over.
26 april 2016 at 11:04 / Beantwoorden /

Matthijs R
@rwv. Het spijt me maar ook hier kan ik van uw kant weinig anders over handhaving vinden dan het Stadshart. Op welke terreinen handhaaft Raat nog meer totaal niet?
27 april 2016 at 21:21 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Die ‘harde actie’ tegen vandalisme en overlast is nodig omdat er niet werd gehandhaafd. In het Stadshart wordt openlijk op straat alcohol gedronken en skateboarders houden zich niet aan de Stadspleinregels. Er wordt veel te hard gereden, met name door motorfietsers. Rood licht heeft geen betekenis als er niet wordt gehandhaafd. Afval op straat is een teken van slechte handhaving. En dan natuurlijk die scooters in voetgangersgebieden en op fietspaden. Werk aan de winkel voor de wethouder.
28 april 2016 at 6:56 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Parkeergeld is het enige wat goed wordt gehandhaafd in Amstelveen. Zojuist kreeg ik een boete van 60 euro bij winkelcentrum Groenhof omdat omdat ik langer dan 2 uur (betaald) had geparkeerd. Het geniepige is dat die maximale parkeerduur op geen enkel bord vermeld staat. Bij andere parkeerplaatsen zoals in de Rembrandtweg (max 2 uur) en de parkeerplaatsen daarachter (max 4 uur) staat dit wel bij alle blauwe P-borden.
Het parkeertarief bij Groenhof is 1 euro per uur. Op een groot deel van dat parkeerterrein is het zelfs vrij parkeren. Die boete van 60 euro bovenop het door mij betaalde parkeergeld van 2 euro is disproportioneel en onterecht. In A’veen heet dat ‘kostendekkend’..
28 april 2016 at 18:28 / Beantwoorden /

Foto’s van parkeerborden in het Stadshart en bij winkelcentrum Groenhof. In het Stadshart wordt de maximale parkeerduur vermeld, maar bij Groenhof niet.

Frank
Toen ze jouw nummerplaat in toetsten, zagen ze natuurlijk dat die auto van jou was. Ja en toen heeft Raat natuurlijk hoogstpersoonlijk zelf opdracht gegeven om jou zeker te beboeten.
28 april 2016 at 18:48 / Beantwoorden /

PeterPC [PG van Faassen]
Gewoon aan de regels houden. Jij krijgt altijd boetes, is het niet op de Rembrandtweg, achter je woning dan is het wel op Groenhof. Heerlijk zoals het recht zegeviert. Jammer weer, dat je dan meteen weer gaat roepen dat het allemaal niet eerlijk is en eigenlijk niet jouw schuld. Probeer eens een kerel te zijn, en je verlies te dragen zonder gejammer.
29 april 2016 at 6:56 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Die regels moeten wel overal op dezelfde manier bekend worden gemaakt, en niet op de ene parkeerplaats wel en op een andere niet. Die andere boete is door de gemeente teruggestort omdat die ten onrechte was opgelegd.
29 april 2016 at 7:12 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Willekeur regeert in Amstelveen. Regels die duidelijk op borden vermeld staan (zoals de Stadspleinregels en het alcoholverbod) worden niet gehandhaafd. Regels die niet vermeld staan, worden wél gehandhaafd, zoals bij parkeerterreinen.
Onder de blauwe P-borden hoort altijd de maximale parkeertijd vermeld te staan. Niet soms wel en soms niet. De gemeente profiteert op deze manier van haar nalatigheid en int boetes van 60 euro van mensen die denken dat zij zich aan de regels houden.
29 april 2016 at 9:02 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Als op de blauwe P-borden geen maximale parkeerduur wordt vermeld, is het normaal niet nodig om op de parkeermeter te kijken. Je hoeft dan alleen het nummer van de parkeerpaal in de app op je telefoon in te vullen en de parkeertijd gaat lopen totdat je die beëindigt.
29 april 2016 at 12:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Handhaving op z’n Amstelveens: Automobilisten worden bekeurd als zij een maximale parkeerduur hebben overschreden die nergens aangegeven staat, maar scooterrijders zetten hun voertuigen ongestraft op plaatsen waar die uitdrukkelijk verboden zijn. Onbegrijpelijke rechtsongelijkheid.
29 april 2016 at 13:58 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Onbekende regels worden gehandhaafd, bekende regels niet. Ik ben gepakt voor een regel die niet correct vermeld was. De gemeente profiteert op die manier van haar nalatigheid.
En verder: U heeft het artikel kennelijk niet gelezen: Als er was gehandhaafd, was hardere actie niet nodig geweest. Wethouder? Raat is achterstallig in zijn handhaving. Zijn vrijwillige medewerkers proberen dat hier met afleidingsmanoeuvres te verdoezelen.
29 april 2016 at 17:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
[@PC] Ipv natrappen zou je eens antwoord kunnen geven op het probleem dat ik signaleerde: Moet de maximale parkeerduur wel of niet duidelijk worden vermeld bij parkeerterreinen en -havens? Of soms wel en soms niet, zodat de gemeente boetes van 60 euro kan innen van mensen die onbewust een strafbaar feit begaan door te lang op een terras te blijven zitten?
http://bit.ly/1TbpgLM
30 april 2016 at 10:16 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het is voor meer mensen een probleem als een maximale parkeerduur niet overal wordt vermeld. [..]
30 april 2016 at 11:43 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerrit, gebruikers van een app op hun telefoon gaan niet naar de parkeermeter. Zij typen het nummer in en lopen rechtstreeks van hun auto naar hun bestemming. Mensen die gewend zijn dat de maximale parkeerduur duidelijk op de P-borden en parkeerautomaten aangegeven staat, worden bij terugkomst onaangenaam verrast. Kassa voor de gemeente. Wat de luchtvervuiling betreft heb je gelijk. [..]
30 april 2016 at 12:46 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Met zulk parkeerbeleid vermoordt de gemeente de lokale middenstand.
30 april 2016 at 14:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerrit, als de maximale parkeerduur bij Groenhof was aangegeven zoals elders, had ik natuurlijk de wet niet overtreden en mijzelf 60 euro kunnen besparen.
Itt wat jij suggereert is mijn weblog donqui.nl een openbaar archief dat door iedereen kan worden gelezen. Ik heb te vaak meegemaakt dat mijn reacties werden verwijderd en zelfs complete weblogs inclusief alle reacties werden verdonkeremaand. Daarvoor probeer ik mijn eigen bijdragen te behoeden.
30 april 2016 at 16:03 /

Robert van Waning
Gerrit, ik had bij Bruna een boek gekocht en zat dat – met wat koppen thee – op het terras in Groenhof te lezen. Omdat er geen maximale parkeerduur was (dacht ik), verwachtte ik geen sms-waarschuwing mbt overschrijding daarvan. Het geluid van mijn telefoon had ik dus uitgezet om mijn omgeving niet te hinderen. Dat is het echte verhaal.
30 april 2016 at 15:50 / Beantwoorden /


VVD wil noodbrug Ouderkerk

Door Johan Bos op 21 april 2016.
Tijdens het maken van een nieuwe brug over de Amstel, wat twee jaar duurt, moet er een noodbrug komen. Dat vindt de VVD in de Amstelveense gemeenteraad. De fractie maakt zich zorgen over de horeca aan de Amstelzijde. “Als ergens in 2019 de brug bij Ouderkerk weer open gaat, na 2 jaar dicht te zijn geweest om te worden verbreed, moet niet alle horeca failliet zijn omdat er geen hond kon komen,” zegt Amstelveens raadslid Inza Gast (Economische Zaken). Zij roept de provincie, die verantwoordelijk is voor dit project, op voor een betere noodoplossing voor het autoverkeer te zorgen. Zodat de bereikbaarheid van de Amstelzijde wordt gegarandeerd, maar ook de bewoners van Ouderkerk een goede verbinding blijven houden met Amstelveen. [..]
Volgens de VVD ging het juist zo goed met de Amstelzijde. Zij herinnert er aan dat gemeente Amstelveen miljoenen in opknappen van de kade en de terrassen heeft geïnvesteerd. Ook komt er een beter betaalbare parkeergelegenheid voor alle bezoekers. “Onacceptabel als blijkt dat er straks fors minder bezoekers komen vanwege de bereikbaarheid”, vindt Gast [VVD].

Reacties (selectie):

Robert van Waning
Wat?! Heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in de terrassen van particuliere horeca-ondernemers? Is dat wat de liberalen bedoelen met een ‘terugtredende overheid’? De liberale wethouder van Financiën beroemt zich op zijn transparantie. Mogen wij hier meer over horen?
22 april 2016 at 18:53 / Beantwoorden /

Frank
Dat was aan de beschoeiing, diverse dukdalven, kade en de bestrating daar aan grenzend, van Waning en gedeeltelijk maakt daar de aangrenzende horeca gebruik van voor hun terrassen, dus net zoiets als die terrassen bij jou voor je balkonnetje. In dit geval dus legitiem! Tevens valt is dit ook het oudste stukje Amstelveen, waar diverse monumentale pandjes staan, waarvan ik me kan voorstellen dat ze die in een passende omgeving willen hebben. Dit is heel iets anders dan dat geval van die badkuip in de Poel. Deze opm. van jou is weer het gebruikelijke Raatbashing, gebaseerd op hele/halve leugens en persoonlijke rancune. Maw. je maakt je weer eens belachelijk. Jammer.
22 april 2016 at 19:45 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Inza Gast (VVD) herinnert er aan dat gemeente Amstelveen miljoenen in opknappen van de kade en de terrassen heeft geïnvesteerd.”
Aangezien de VVD er alles aan doet om de horeca onbeperkte mogelijkheden te verlenen, ontstond hier de indruk dat de gemeente de aanleg van terrassen heeft bekostigd met de gelden die zijn geoormerkt voor onderhoud van kaden en beschoeiingen.
Al die zelfpromotie van de VVD mag wel met wat bashing worden gerelativeerd. De terrassen op het Stadsplein worden niet op kosten van de gemeente aangelegd.
PS
Svp niet weer persoonlijk worden, onder welke schuilnaam dan ook.
22 april 2016 at 23:27 / Beantwoorden /

Frank
Pardon, de kaden en daar zijn 3 terrassen op, de rest is openbare ruimte. Het geheel is onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar zonder die terrassen hadden ze het ook moeten opknappen, tenzij ze er grasdijken van wilden maken.
Is het Stadsplein dan geen openbare ruimte, waar die terrassen voor een groot deel op staan? In Overamstel maakt de horeca gedeeltelijk gebruik van de kade waar zij vervolgens naar eigen inzicht terrassen van maakte.
23 april 2016 at 0:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Precies, maar de VVD doet nu alsof de gemeente die vele miljoenen heeft uitgegeven tbv de horeca.
Ik vind trouwens wel dat er een tijdelijke brug moet komen, maar dan wel om eerlijke redenen en niet vanwege willekeurige deelbelangen
23 april 2016 at 10:01 / Beantwoorden /

OV vervoer op weg naar uitstootvrij

Door Johan Bos op 15 april 2016.
Alle vervoerspartijen, dus ook die in Amsterdam en Amstelland, hebben met staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) de overeenkomst ‘Zero emissie OV’ getekend. Daarin is afgesproken dat er snel meer bussen op elektriciteit en waterstof komen in het openbaar vervoer. Als laatsten in de reeks tekenden vrijdag Floor Vermeulen (IPO), Pieter Litjens (portefeuillehouder OV Stadsregio Amsterdam) en Pex Langenberg (voorzitter vervoersautoriteit MRDH) deze overeenkomst. De landelijke afspraken met alle regio’s zijn vastgelegd tijdens de Amsterdamse transport- en milieutop waar staatssecretaris Dijksma de Europese milieuministers ontving. Dijksma zegt uitstootvrije bussen een slimme investering voor het milieu én de economie te vinden. “Nederlandse bedrijven die technieken ontwikkelen en bussen produceren profiteren ook van deze aanpak”, zegt ze.

Reacties (selectie):

Rotary-vriendje
Prima. Nu ook nog even een Zero Emissie contract tekenen met Schiphol. Als het moet zou ik twee keer per week het roet van de kozijnen kunnen vegen…. Ik woon heerlijk in Amstelveen, maar of het hier een gezonde omgeving is betwijfel ik ten zeerste. Maar waag het niet om die discussie te voeren, want alle economische modellen zijn op deze Heilige Koe gebaseerd.
15 april 2016 at 18:01 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waterstof is alleen duurzaam als de energie waarmee het wordt geproduceerd, duurzaam is, zoals wind- en zonne-energie. Voor de productie van waterstof worden meestal fossiele grondstoffen gebruikt. Dat is niet bepaald emissievrij. De eindige voorraden van fossiele grondstoffen kunnen beter worden gebruikt voor duurzame doeleinden (zoals houdbare producten) ipv te worden opgestookt tbv vervoer van personen en transport van goederen. We zijn er dus nog niet. Als wij verantwoord bezig willen zijn, moet de mobiliteit verminderen ipv toenemen.
15 april 2016 at 21:06 / Beantwoorden /

Robert van Waning
‘Zero emissie OV’ is een misleidend motto, want bij de massaproductie van waterstof gaat gepaard met veel emissie van CO2, NOx, (super)fijnstof, etc. Het gaat over OV zonder uitlaatgassen op straatniveau, maar dat bekt niet zo lekker.
Luchtvervuiling met NOx en (super)fijnstof is in Amstelveen een steeds groter probleem. In het licht daarvan is dat ‘Zero Emissie’-gedoe een schaamlap. Ondertussen hebben onze politici en bestuurders immers besloten om de A9 wél te laten verbreden en in onze woonplaats níet door een tunnel te laten voeren. Een schande.
Als de landelijke en lokale overheid serieus de uitstoot van broeikasgassen*) willen verminderen, moeten zij niet gezamenlijk de verdere toename van weg- en vliegverkeer faciliteren en aanmoedigen.
16 april 2016 at 11:11 / Beantwoorden /

frank
Allemaal heel prachtig, maar laten we het eerst maar eens in ons privéleven doen. Ik heb geen auto ( noodgedwongen) En jij RvW.? Kijk eens wat je uitspaart. Kun je wat keren een taxi nemen, laat staan de trein! En beter voor het milieu.
16 april 2016 at 13:12 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank, dit is een discussieforum, geen biechtstoel. Het gaat hier om feiten, meningen en argumenten, niet om persoonlijke achtergonden, omstandigheden en gedragingen, ook al val jij mij daarop het liefste aan om mij de mond te snoeren. Daar is dit forum niet voor bedoeld.
JB wil niet langer dat hier persoonlijke rancunes worden uitgevent en persoonlijke vetes worden uitgevochten. Houd je aan die nieuwe richtlijnen, alsjeblieft.
Ik ben benieuwd naar jouw kritiek op mijn argumenten.
16 april 2016 at 15:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
‘Zero emissie OV’ is een schaamlap voor een liberaal beleid dat gericht is op méér particulier autoverkeer (verbreding A9 zónder tunnel) en méér vliegverkeer (groei Schiphol).
17 april 2016 at 12:22 / Beantwoorden /

Robert van Waning
„Milieubeleid is ontstaan in de jaren zestig en zeventig en was dus geënt op de problemen van toen: industriële vervuiling en inefficiënt gebruik van grondstoffen. Op die gebieden is veel bereikt. Maar intussen gaan de biodiversiteit en de ecosystemen in Europa nog steeds achteruit. Ons ‘natuurlijk kapitaal’ is in gevaar. Dat vraagt om een radicaal andere aanpak. [..] Het is ridicuul dat we in de stad een auto gebruiken voor afstanden onder de 2 tot 3 kilometer. En het is absurd om ’s ochtends allemaal tegelijk de weg op te willen, met 1,3 personen per auto. Dat is niet houdbaar op een planeet die op weg is naar 10 miljard mensen.”
(Hans Bruyninckx van het Europees milieuagentschap in ‘We maken nu 1,4 planeet op, dat kan zo niet verder’, NRC 16-4-2016.)
Laat deze gedachten eens los op plannen om Schiphol nog verder te laten groeien en de A9 nog verder te verbreden..
18 april 2016 at 14:45 / Beantwoorden /

PeterPC [schuilnaam van PG van Faassen]
Hans Bruyninckx Executive Director of the European Environment Agency, maakt je natuurlijk direct al verdacht, zeker als die kwaliteitskrant NRC (proest) dat plaatst.
“Dat is niet houdbaar op een planeet die op weg is naar 10 miljard mensen.”
Mooie woorden, maar ieder jaar gaan er miljoenen dood aan fijnstof en andere enge dingen zoals bijvoorbeeld cholesterol (hoor je niets meer over), plofkippen (hoogstens in het midden oosten), hartstilstanden tijdens het bloggen, etc.
Laat maar lekker vliegen en autorijden. En o ja elektrische auto’s hebben niet minder uitstoot (via de uitlaat, dat dan weer wel) volgens onderzoekers van de KU Leuven. Het zijn dan wel Belgen, maar ze zijn niet allemaal dom.
18 april 2016 at 17:12 / Beantwoorden /

Raad van State vertraagt bad in de Poel

Door Johan Bos op 14 april 2016.
Opnieuw wordt het brengen van het inmiddels € 825.000 kostende tweedehands zwembadje in de Poel vertraagd. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestaakt op last van de Raad van State. Nadat de Amstelveense onderneming HDH Beheer BV (afkorting afgeleid van Het Dorstige Hert, voormalig café in de Dorpsstraat) tegen het badje bij de rechter tevergeefs had geprotesteerd, leidde hoger beroep bij de RvS tot opschorting van de al in gang gezette voorbereidende werkzaamheden. HDH Beheer, eigendom van lokale horeca vastgoedondernemer Ad Hesterman, voert aan dat in de Poel de Kleine Modderkruiper voorkomt. Ter bescherming van die diersoort had de gemeente niet de omgevingsvergunning voor het project mogen afgeven, vindt de bezwaarde partij. [..]
Maar de coalitie sloot zoals gebruikelijk de rijen, waardoor een meerderheid in de raad is verkregen. Oorspronkelijk was op driekwart miljoen aan kosten gerekend, maar inmiddels staat de teller op € 825.000.

Reacties (selectie):

Snufsnikkel
Kleine Modderkruiper? is dat niet dat kleine oude mannetje wat hier dagelijks zijn tenenkrommende schrijfdiarree achterlaat?
14 april 2016 at 14:06 / Beantwoorden /

PeterPC [schuilnaam van PG van Faassen]
Wat een nare opmerking over Robert van Waning. En dat voor iemand die hier voor het eerst komt
14 april 2016 at 16:13 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Snikkel durft niet alleen zijn eigen naam niet te noemen, maar zelfs niet de naam van degene die hij beledigt.
Van Faassen, Snikkel kan mij niet bedoelen, want ik gebruik geen schuilnaam.
14 april 2016 at 18:56 / Beantwoorden /

PeterPC
En zo gaat het Maaike plan langzamerhand door het toilet. Was er nou geen enkel beschermd insect/diertje op dat Stadshart te vinden om die drol ook door te spoelen?
14 april 2016 at 17:13 / Beantwoorden /

Ceaucescu
Robert van Waning soms???????
14 april 2016 at 19:56 / Beantwoorden /

PeterPC
Dat is een belediging voor de bedreigde fauna/flora.
15 april 2016 at 7:19 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waaraan zijn die € 825.000 eigenlijk besteed? Of is dat het begrote totaalbedrag voor het nog te realiseren project? Als al dat geld nog niet is uitgegeven, kan het hele plan dan niet worden afgeblazen en kan dat tweedehands zwembadje niet worden verkocht aan een camping of ander recreatieproject? Dit wordt toch helemaal niks daar aan De Poel? Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. (Dat geldt trouwens ook voor die ellendige A9-bak.)
PS
Inhoudelijke kritiek op dit voorstel is welkom. Je mag het helemaal afbranden, maar laat mijn persoon er alsjeblieft buiten, conform het nieuwe beleid van Johan Bos.
15 april 2016 at 13:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Afblazen dat project. Dit wordt een flop, misschien zelfs een drama. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
16 april 2016 at 9:25 / Beantwoorden /

Open Dag noodopvang vluchtelingen

Door Johan Bos op 11 april 2016.
Gemakkelijk is het niet – men moet zich van tevoren opgeven en een identiteitsbewijs meenemen – maar wie van de Amstelveners wil, kan op 21 april naar de open dag bij de noodopvang voor vluchtelingen komen. Er wordt dan van 18.00 tot 19.30 uur Open Huis gehouden.
Die komt, zoals bekend, in het voormalige kantoorpand van Ballast-Nedam aan Laan van Kronenburg 2. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft het kantoorpand ingrijpend verbouwd in de laatste maanden, tot een noodopvanglocatie voor maximaal 400 personen. Eind van deze maand worden de eerste vluchtelingen er verwacht.

Reacties (selectie):

Ceaucescue
Zal voor velen onder ons weer een reden zijn om onze vooroordelen bevestigd te zien.
13 april 2016 at 15:26 / Beantwoorden /

PeterPC
Op je wenken bediend Ceau, waarom moeten de echte Nederlanders papieren tonen? Al die gasten die daar gehuisvest worden zijn allemaal met valse papieren binnengekomen. En dat niet alleen, etc. etc. etc.
13 april 2016 at 16:21 / Beantwoorden /

Ceaucescue
@ Peter. Wat moet ik dan als Falasha met een dubbele nationaliteit, waaronder Nederlandse geboren in Ethiopië, naar ander land gegaan via operatie Salomo en opgegroeid hier vanaf mijn tweede jaar?
13 april 2016 at 17:21 / Beantwoorden /

PeterPC
Die had in Israël opgevangen kunnen worden.
14 april 2016 at 5:39 / Beantwoorden /

Ceaucescue
” Operatie Salomo”!!!!
14 april 2016 at 13:08 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Alleen uitverkorenen mogen vanwege hun vermeende afkomst naar het Beloofde Land. (In NL is zulk onderscheid in strijd met de Grondwet.) Behoort Falasha tot die gelukkigen? Een paar miljoen pechvogels in Palestijnse vluchtelingenkampen in ieder geval niet, want die worden als minderwaardig beschouwd. Die hebben zelfs geen recht van terugkeer naar hun eigen land.
14 april 2016 at 8:23 / Beantwoorden /

PeterPC
“Jews of Abyssinia. A colony of Jews exists in Abyssinia known under the denomination of “Falashas” or “Emigrants.””
Misschien tijd om je eens wat breder te ontwikkelen, rvw?
14 april 2016 at 8:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Ontwikkeling en beschaving hebben geleid tot de universele verklaringen, internationale verdragen en nationale grondwetten die unaniem discriminatie ogv afkomst afwijzen. Israël heeft geen grondwet, want die zou daarmee in strijd moeten zijn.
14 april 2016 at 9:10 / Beantwoorden /

PeterPC
Ga je weer rvw, een artikel kapot maken met je geneuzel. [..]
14 april 2016 at 10:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
FaassenPC, jij begon off-topic over Israël en over de bevoorrechte mensen die daar wél worden opgevangen itt degenen die niet uitverkoren zijn. Ik gaf daarop een passend weerwoord. We waren gebleven bij ontwikkeling en beschaving. Daar gaat het artikel in essentie ook over, maar jij gaat liever weer op de persoonlijke toer.
14 april 2016 at 11:47 / Beantwoorden /

PeterPC
Mijn opmerking was voor Ceaucescue. Dat jij je er weer tegen aan bemoeit, omdat je het woord Israël ziet, met je Palestijnen onzin heb ik niets mee te maken. En slaat ook nergens op.
JB ga eens optreden, er wordt weer een artikel van jou kapot gemaakt door rvw.
14 april 2016 at 13:47 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Je blijft het proberen, hè? Je wilt namelijk niets liever dan dat ik hier ook wordt verbannen, net als bij ‘dat andere medium’. Het gaat hier weer op dezelfde manier: Eerst uitlokken, dan beschuldigen en dan toeslaan.
‘Falasha’ had volgens jou in Israël opgevangen kunnen worden. Zij wel. ‘Eigen Volk Eerst’. Nederland selecteert vluchtelingen niet op basis van afkomst, want dit is een ontwikkeld en beschaafd land. Iedereen is hier dus gelijk voor de wet.
14 april 2016 at 14:43 / Beantwoorden /

PeterPC
Johan, doe wat aan die man. Blokkeer hem, verwijder zijn rotzooi. Maar doe iets. Of wil je echt elk artikel van jou kapot laten maken door deze malloot?
14 april 2016 at 16:56 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Falasha kon volgens PC in Israël worden opgevangen. Alsof dat zo’n gastvrij land is dat een rol speelt in de opvang van vluchtelingen, ongeacht hun af- en hetkomst. Niet dus. Daar moest dus wel even een kanttekening bij worden gezet.
De Joodse vluchtelingen uit het M-O en uit Ethiopië worden in het ‘Beloofde Land’ trouwens behandeld als tweederangs burgers. Om over de behandeling van de oorspronkelijke Arabische bevolking maar te zwijgen.
Israël is verantwoordelijk voor grote hoeveelheden vluchtelingen, maar dat zijn geen Falasha’s..
14 april 2016 at 18:01 / Beantwoorden /

GroenLinks bevraagt Veeningen over vliegfijnstof

Door Johan Bos op 11 april 2016.
De ultrafijnstof die vrij komt door vliegverkeer blijft GroenLinks zwaar op de maag liggen. De fractie van die partij in de gemeenteraad heeft er opnieuw vragen aan het college van B&W over gesteld, na de uitzending van Zembla waaruit bleek dat toezegging over vervolgonderzoek naar gezondheidsrisico’s door ultrafijnstof door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu nog niet zijn nagekomen. GroenLinks wil nu van wethouder Veeningen (D66) weten welke prioriteit B&W geven aan dit onderzoek en of de gemeente erover bij Schiphol en in Den Haag aan de bel wil trekken. In de uitzending uitten deskundigen hun zorgen over de effecten van ultrafijnstof op de gezondheid. Het vliegverkeer van Schiphol is één van de grootste veroorzakers van dit ultrafijnstof en in woonwijken van Amsterdam en Amstelveen worden hoge concentraties gemeten, constateert GroenLinks. Van het door de staatssecretaris toegezegde onderzoek zou de opzet in januari worden gerapporteerd. Maar dit is nog steeds niet gebeurd. Ultrafijnstof bestaat uit zulke kleine deeltjes dat die via de longen in de bloedbaan terecht kunnen komen. Omdat nog veel onbekend is over de schade en de gevolgen hiervan, is dringend vervolgonderzoek hiernaar nodig. “Het is wel duidelijk dat ultrafijnstof gevolgen heeft voor de gezondheid. Inwoners van Amstelveen hebben recht te weten wat de risico’s van het vliegverkeer zijn,” zegt GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas.
Zijn partij heeft vragen over de eigen rol en verantwoordelijkheid die de gemeente heeft bij het afwegen van de gezondheidsrisico’s voor de inwoners van Amstelveen. Kortekaas: “De gezondheid van de inwoners van Amstelveen is voor ons het belangrijkst. Als uit onderzoek blijkt dat ultrafijnstof grote risico’s daarvoor veroorzaakt, kan Schiphol niet zomaar blijven groeien.”

Reacties (selectie):

Robert van Waning
Ultrafijnstof in Amstelveen is voornamelijk afkomstig van autoverkeer op A9 en de doorgaande wegen binnen de bebouwde kom. Het is merkwaardig dat GroenLinks zich alleen (terecht) druk maakt over Schiphol, maar zich niet samen met de SP verzet tegen de open tunnelbak voor de verbrede A9. Fijnstof veroorzaakt ook meer hoge bewolking (contrails = vliegtuigsmog) en leidt zodoende tot meer en zwaardere neerslag in sommige regio’s en dus tot meer droogte in andere.
11 april 2016 at 14:42 / Beantwoorden /

Arie
Ja hoor als we onze economie naar de kloten willen helpen dan moeten we Schiphol tegen gaan werken hoor. Schiphol is een belangrijk knoppunt voor heel veel vluchtroutes in europa er zijn genoeg andere grote luchthavens die het graag overnemen. In plaats van toestemming voor uitbreiden moet Schiphol gaan inkrimpen, als het aan Groenlinks ligt.
Even de realiteit. Toen Schiphol zich in 1916 in de polder vestigde waren er geen woonwijken, die zijn later als paddenstoelen uit de grond gestampt in eerste instantie voor de werknemers van de luchthaven. De mensen die nu rondom Schiphol wonen wisten vooraf dat ze geluidoverlast zouden kunnen verwachten en ook Luchtverontreiniging .
Ik vind het zo n zo onverstandig om rond een vliegveld woningen te bouwen, ga je daar wonen dan kun je gewoon geluid overlast en luchtverontreiniging verwachten. Ik ben van mening dat de afstand tussen een vliegveld en de bebouwde kom minimaal 5KM moet zijn. Dat er dus geen woningen dicht bij een vliegveld gebouwd mogen worden. Nu lopen die hypocrieten van Groenlinks weer te klagen over fijnstof Ttttttttt. Er hang een behoorlijke hypocriete luchtje aan.
11 april 2016 at 16:58 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het auto- en vliegverkeer zijn goed voor de economie, maar die is niet goed voor de woonomgeving, het leefmilieu, de volksgezondheid en het klimaat en ook niet voor de slinkende voorraden fossiele grondstoffen. Schiphol en A9 mogen niet verder groeien als het leven ons lief is.
11 april 2016 at 22:52 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Reisbedrijven gaan de milieu- en klimaatschade van reizen berekenen. Iedereen kan straks mbv een app te weten komen wat het effect van een voorgenomen vliegreis zijn op het klimaat zal zijn.
Voorlopig gaat het alleen om de uitstoot van CO2, maar straks zullen vliegreizigers ook gaan beseffen welke ándere schadelijke gevolgen een schijnbaar onschuldige vliegvakantie allemaal nog meer heeft. Als dit besef tot de meeste mensen doordringt, dan is het toch ondenkbaar dat Schiphol nog verder zal groeien?
12 april 2016 at 21:35 / Beantwoorden /

Arie
De meeste mensen willen gewoon lekker op vakantie, Het klinkt misschien vreemd in uw oren deze mensen hebben helemaal geen intresse om te gaan berekenen hoe vervuilend hun reis is. Zij denken graag aan hun welverdiende vakantie om daar onbelemmerd van te kunnen genieten er is immers al voor betaald. Als deze mensen met de auto op vakantie gaan dan lijkt mij dat nog veel vervuilender. Kortom stop eens met dat groen links denken.
13 april 2016 at 6:27 / Beantwoorden /

Arie
Ook al verbeteren de oplaadbare accu’s elk jaar voorlopig zullen er geen lijn Vliegtuigen komen die op accu kunnen vliegen. Het zou prachtig zijn als er vliegtuigen zouden komen die elektrisch kunnen vliegen. Ik vrees dat we het voorlopig moeten doen met brandstofmotor aangedreven vliegtuigen. Ook al zijn de jet motoren de laatste 30 jaar enorm verbeterd en is de uitstoot van deze motoren drastisch verminderd een brandstof motor zonder uitlaatgassen bestaat nu eenmaal niet. Kortom mensen die rondom Schiphol wonen moeten zich afvragen of ze wel op de juiste plek wonen. Ik woon in Amsterdam en ja ik zie of hoor ook regelmatig een vliegtuig overkomen. Ik kan me daar ook geheel op gaan focussen en me er aan gaan ergeren. Ze vliegen over en ik heb er geen last van. Ik heb meer last van de auto’s die roekeloos snel voorbij razen. Nu het weer voorjaar word erger ik me mateloos aan brullende motoren met geen of beperkte uitlaat. Meteen een bekeuring geven van een paar honderd euro.
Kortom geluid en stank overlast horen nu eenmaal bij het leven.
13 april 2016 at 8:04 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Arie, er zijn ook mensen die graag lekker een kras in je auto willen maken. Of lekker met 80 km/u door een straat met spelende kinderen scheuren. Of op een receptie lekker alle paling op hun bordje scheppen. Of lekker fossiele grondstoffen verspillen met te goedkope vliegreizen voor 10 dagen op de Seychellen of een weekendje shoppen in New York.
Het gaat om de vraag of bepaalde schadelijke en verspillende gedragingen nog wenselijk en verantwoord zijn?
PC, mensen kunnen voorlopig nog zelf kiezen tussen verantwoord en onverantwoordelijk gedrag. Die vrijheid zal niet meer bestaan als fossiele brandstoffen (en dus vliegreizen) door schaarste en door strengere milieumaatregelen onbetaalbaar worden.
13 april 2016 at 13:55 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dit was mijn antwoord op jouw reactie: Mensen kunnen nu nog vrijwillig verantwoorde keuzen maken. Straks zijn verspillende en vervuilende vliegmaatschappijen verboden of hebben zichzelf uit de markt geprijsd vanwege hun te hoge brandstofkosten. Ondertussen is het zonde dat massale hoeveelheden waardevolle fossiele grondstoffen worden opgestookt tbv te goedkope verre vliegreizen.
13 april 2016 at 17:08 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank, ik maak zo vaak mogelijk verantwoorde keuzen. Wij reizen bij voorkeur per trein en bus. Ik heb goede argumenten voor meer ooenbaar vervoer en tegen te veel auto- en vliegverkeer. Daar zou de discussie over moeten gaan. Jij gaat weer op de persoonlijke toer. Op golfbanen zijn bestrijdingsmiddelen verboden.
13 april 2016 at 18:39 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mag een roker niet zeggen dat roken ongezond is? Mag een autobezitter niet zeggen dat particulier autoverkeer uit de hand gelopen is, dat het ruimte vreet, herrie maakt, lucht vervuilt, klimaat bederft en fossiele grondstoffen verspilt? Mag iemand die drie jaar geleden voor het laatst heeft gevlogen (naar Vilnius) niet hetzelfde zeggen over vliegen? En noem jij dat discussiëren?
13 april 2016 at 21:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het is kortzichtig om Schiphol nog verder te laten groeien terwijl de luchtvaartindustrie noodlijdend is. Zij is afhankelijk van overheidssteun, belastingvoordelen en concurrentievervalsing. De luchtvaart heeft in zijn huidige vorm geen toekomst. Vliegtuigen die nu worden gebouwd, halen hun technische levensduur niet omdat hun economische levensduur korter is.
Mensen maken zich nog steeds meer zorgen over een kras in hun auto en het opraken van hun biervoorraad dan over schade aan hun leefmilieu en het opraken van onvervangbare grondstoffen.
14 april 2016 at 8:47 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Staatssecretaris Dijksma wil via gesprekken met Turkije en landen in het M-O afspraken maken over eerlijke concurrentie. Dat lijkt haast grenzeloos naïef,” staat in een Analyse in De Telegraaf van vanochtend. “De landen zullen Dijksma beleefd aanhoren en miljarden in hun eigen luchtvaartsector blijven pompen.”
Dat is de realiteit, PC.
14 april 2016 at 12:24 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Een luchthaven is geen onvermijdelijk natuurverschijnsel zoals een aardbeving of vulkaanuitbarsting, maar het resultaat van kortzichtige keuzen en beslissingen. Toen duidelijk werd dat het vliegverkeer (te) veel overlast en milieuvervuiling zou gaan veroorzaken, had men moeten besluiten het te beperken of de luchthaven te verplaatsen naar het Markermeer. Arie heeft op één punt gelijk: Een luchthaven en directe omwonenden, dat gaat niet goed samen.
18 april 2016 at 9:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Zo’n schiereiland ligt bovenwinds van Nederland, zodat de vervuilde lucht van de luchthaven en van de chemusche industrie alsnog onze kant opwaait (zoals de vieze lucht van de A9 en Schiphol over Amstelveen waait). Zeelucht is bovendien erg corrosief en dus slecht voor vliegtuigen en installaties en met name electronica
18 april 2016 at 10:41 / Beantwoorden /

Landelijk en lokaal

Door Johan Bos op 10 april 2016.
Waarom eigenlijk landelijke partijen in gemeenten? Wie zegt dat het er om gaat hun denktrant plaatselijk boven tafel te hijsen, zit er toch goeddeels naast. Kijk, dat het liberale D66 hier in de gemeenteraad eerst drie- en bij de jongste verkiezingen zelfs vier keer zo groot werd – bijna even groot als zusje VVD – heeft natuurlijk niets met lokale prestaties te maken, maar gewoon met het optreden van Pechtold in Den Haag. Maar dat men zich plaatselijk dan ook aan de nationale partijlijn houdt, is niet gezegd. Linksom of rechtsom mag niets er voor zorgen dat iemand van zo’n club niet op het pluche terecht komt en gaat meeregeren. Binnen zo’n coalitie, zeg maar een politiek monsterverbond, gelden nauwelijks principes en zeker geen individuele meningen, zoals ik al eerder schreef.

Reacties (selectie):

Anarchistje
Hebben wij in dit dorp een referendum over de zondagsopening gehad of heb ik iets gemist? Want hoe komen ze anders bij het idee, dat de consument het zo wil? Mijn visie is dat die 2 partijen het zelf willen om Amstelveen op de geldverslindende kaart te zetten. Toen ik hier 21 jaar geleden kwam wonen was het een oase aan rust. Nu weten ze niet meer hoe ze de herriegekte kunnen versterken. 24 uur per dag lawaai. Niet iedereen is daarvan gediend.
10 april 2016 at 16:12 / Beantwoorden /

Peter
Waarom een referendum als 71% van de inwoners op zondag boodschappen doet ?
10 april 2016 at 22:53 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dat mensen boodschappen doen als de winkels open zijn, is nogal logisch. Gelegenheid maakt de dief, in dit geval van de zondagsrust. Het gaat trouwens alleen over de ochtend van de zondag, niet over de middag. Een fatsoenlijke democratie houdt rekening met de wensen en belangen van minderheden. Niet alleen christelijken willen graag dat op z’n minst op zondagochtend de winkels dicht zijn. Als een minderheid zwaarwegende argumenten heeft, moet daar rekening mee worden gehouden.
11 april 2016 at 8:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Nadat ik door toedoen van PC was verbannen door Dichtbij heb ik enige tijd noodgedwongen onder schuilnamen geschreven. Die werden echter allemaal door PC en Frank verraden. Eén van die schuilnamen was EVRM_art10, een verwijzing naar het artikel in het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens waarin het fundamentele recht op vrije meningsuiting is vastgelegd:
“Het belang van de vrijheid van meningsuiting binnen de Europesee Conventie is door het EHRM mooi samengevat in de zaak Handyside, ‘Freedom of expression constitutes one of the essential foundations of a [democratic] society, one of the basic conditions for its
progresss and for the development of every man. Subject to paragraph 2 of article 10, it is appliccable not only to ‘information ‘or’ ‘ideas’ that are favourably received or regarded as inoffensive but also to those that offend, shock or disturb the state or any sector of the population.’
Bron: http://dare.uva.nl/document/2/24720
11 april 2016 at 14:33 /

Johan Bos
Zoals eerder door mij gezegd: Vrijheid van meningsuiting heeft niets te maken met de vraag of particuliere media elk geluid moeten toestaan. Het betekent dat men zijn menig op allerlei wijzen mag verkondigen, maar niet de verplichting voor een mediabedrijf elke mening door te geven. Overigens wens ik niet meer te worden geconfronteerd met door u geconstateerde misstanden bij ándere media.
11 april 2016 at 15:42 /

Robert van Waning
JB, PC verwees naar een situatie bij Dichtbij. U maakte daar geen bezwaar tegen, maar wel tegen mijn reactie. Gaarne rechtsgelijkheid.
11 april 2016 at 18:36 /

Robert van Waning
JB, de regels die u voor de één stelt, moet u ook voor alle anderen laten gelden, anders wekt u de indruk partijdig te zijn. Dat mag wel, maar u maakt zichzelf ongeloofwaardig, zeker als journalist.
11 april 2016 at 19:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Als anderen (steeds dezelfden) beginnen over Dichtbij, NSB, WOII en Jodenvervolging, zegt u daar niets van. Als ik echter reageer op die aantijgingen, maakt u bezwaar. Dat is partijdig en willekeurig. In dit geval begon over mijn (noodgedwongen) schuilnamen op Dichtbij, maar dat liet u toe.
12 april 2016 at 6:51 / Beantwoorden /

Oppositie tegen hele koopzondag

Door Johan Bos op 8 april 2016.

ChristenUnie, Ouderencombinatie (OCA), SP en CDA zijn tegen verdere verruiming op zon- en feestdagen van de openingstijden van winkels. GroenLinks lijkt niet principieel tegen, maar ziet er wel – net als de andere fracties – problemen in voor de kleine winkeliers. De liberale coalitie sluit uiteraard de rijen rond het voorstel van D66, op zondagen – als minister Plasterk ze zogenoemde zondagswet opheft – winkels het recht te geven open te zijn van 06.00 tot 22.00 uur. [..]

Reacties (selectie):

Olaf Oomes
Kortom voorstel aangenomen. Hoera voor de 24/7 economie in deze moderne 21ste eeuw waarin wij leven. Dank aan de indiener van het voorstel, D66-raadslid Aslanjan.
Voor een volledige- en volwaardige 24/7 economie moet nog één heilig huisje verdwijnen namelijk het werken op christelijk erkende feestdagen.
8 april 2016 at 8:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“VVD-raadslid Gast juicht de royale openstelling en de 24 uur economie van harte toe.”
Wereldwijd is de 24/7-economie natuurlijk een feit, maar er bestaan geen 24/7-mensen en ook veel bedrijven en winkels zijn niet 24/7.
8 april 2016 at 10:10 / Beantwoorden /

Robert van Waning
VVD en D66 willen dat consumenten hun aankopen kunnen doen op momenten dat zij dat wensen. Dankzij het internet hebben zij daaartoe 24/7 gelegenheid. Winkeliers en hun medewerkers hebben recht op een menswaardig bestaan met voldoende vrije tijd op momenten dat hun familieleden, vrienden, teamgenoten etc. ook vrij zijn.
8 april 2016 at 8:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Olaf, het criterium is noodzaak. Sommige dingen kunnen gewoon niet anders. Veel andere dingen wél. Die afweging moet telkens worden gemaakt, zowel in het belang van personen als van de maatschappij als geheel. [..]
8 april 2016 at 13:46 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Olaf, grote delen van de economie is 24/7, maar niet één mens is dat. Als democraat moet je rekening houden met de vele mensen die voorkeur hebben voor een vrije zondag(ochtend). Consumenten kunnen 24/7 terecht op het internet. Met een hele koopzondag jaag je de laatste kleine ondernemers uit het winkelcentrum. Of zijn die er al niet meer?
8 april 2016 at 14:41 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Wereldwijd is de 24/7-economie natuurlijk een feit, maar er bestaan geen 24/7-mensen en ook veel bedrijven en winkels zijn niet 24/7.
8 april 2016 at 10:12 / Beantwoorden /

Robert van Waning
In veel buitenlanden gebeuren nog dingen die in ontwikkelde landen wettelijk geregeld of zelfs verboden zijn teneinde economisch zwakkeren te beschermen tegen uitbuiting. Dat heet beschaving. Een algemene rustdag is een waardevol instituut, los van religie. Op veel plaatsen in NL is daar alleen de zondagochtend nog van over. Die wordt nu ook door de neoliberalen bedreigd. Alles van waarde is weerloos.
12 april 2016 at 8:01 / Beantwoorden


Demotatuur

Door Johan Bos op 4 april 2016.

Na een halve eeuw die gemeenteraad volgen, spreek ik toch maar eens mijn verbazing erover uit dat zelden een lid ervan een andere persoonlijke mening blijkt te hebben dan zijn fractie. Een enkele keer kon iemand het met zijn geweten niet in overeenstemming brengen mee te doen met de club, maar dat zijn uitzonderingen. Een geweten is nu eenmaal even lastig in de politiek als een persoonlijke mening. Ik sprak wel eens mensen die later in vertrouwen tegen me zeiden het er éigenlijk niet mee eens te zijn, maar ja, de coalitie hè. Of de oppositie. Beide vergen nu eenmaal kadaverdiscipline en een eigen mening van een raadslid wordt, zo niet verboden, dan in elk geval geenszins op prijs gesteld. Stel je voor dat deze stad wordt bestuurd door mensen die zelf nadenken. Dat kan echt niet. Een beetje politicus wordt dus geacht niet zelf te denken, maar klakkeloos de partijlijn te volgen. [..]

Reacties (selectie):

Robert van Waning
Wat [Johan Bos] beschrijft is heilig vergeleken met de manier waarop onafhankelijke meningen op [dit] forum worden onderdrukt dmv intimidatie, beledigingen, valse beschuldigingen, smaad en laster, zonder één deugdelijk argument.
4 april 2016 at 19:45 / Beantwoorden /

Frank
Tuurlijk jodenruimer. [#laster]
4 april 2016 at 20:16 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dat bedoel ik. Die beschuldiging slaat nergens op en dient alleen om een opponent de mond te snoeren dmv persoonsbeschadiging.
Frank is niet zo’n democraat als hij zich graag voordoet. Hij gelooft namelijk niet in een open en eerlijk publiek debat als middel tot democratische opinie- en besluitvorming. Oppositie moet worden uitgeschakeld en geruimd, vindt hij (net als VVD-er Herbert Raat, trouwens). Wat je dan overhoudt, is geen democratie maar iets engs.
6 april 2016 at 7:31 / Beantwoorden /

Johan Bos
Nu ik toch genoemd ben, het volgende. Kijk, zoals partijen er soms uitgekauwde standpunten op na houden, doe ik het ook in columns. Herhaling van een boodschap is toch niet verkeerd? In een van de jongste vergaderingen van de gemeenteraad vertelde de PvdA grote bezwaren te hebben tegen het woonbeleid, waarin doorstroming centraal staat. Daarvoor heeft, zei de PvdA, de lokale overheid geen instrumenten op dit moment. Er worden geen goedkope woningen gebouwd, maar de scheefwoners kunnen nauwelijks verhuizen. Vervolgens stemde die PvdA voor de Woonagenda, waarin dat beleid was vastgelegd. Ofwel: je zegt nee en doet ja. Zal wel politiek zijn, maar geen gewone burger begrijpt er wat van. Zouden nu álle individuen in de PvdA op slag tot andere gedachten zijn gekomen omdat de partij een wethouder kon leveren? Ik betwijfel dat, maar je merkt er in de raad niks van.
5 april 2016 at 20:55 /

Kees Noomen [fractievoorzitter VVD in de gemeenteraad].
Beste Johan,
Het is teleurstellend dat je na 50 jaar nog niet weet hoe de besluitvorming in een fractie en/of coalitie werkt. Het is je uiteraard ook niet te doen of er een goed besluit wordt genomen maar of er weer wat smeuïgs is te vertellen over de politiek. Uiteraard levert dat meer bezoekers van je blog op en dat is je gegund.
Ik weet niet of je ooit hebt deelgenomen aan een fractievergadering maar mocht je geinteresseerd zijn dan wil ik je graag eens uitnodigen een keer bij ons aan te schuiven. En zo je wilt mag je enkele van je vaste criticasters meenemen.
Formeel moet wel de meerderheid van onze fractie hiermee instemmen maar ik gok erop dat ik een meerderheid heb.
Laat maar weten wanneer het je schikt en wie je als versterking meeneemt want we verwachten dan ook wel een inhoudelijke bijdrage van je.
5 april 2016 at 22:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Een eigen mening van een raadslid wordt, zo niet verboden, dan in elk geval geenszins op prijs gesteld,” schrijft Johan Bos. VVD-er Noomen insinueert daarop dat het Bos alleen maar gaat om bezoekersaantallen van zijn weblog. Een andere kritiek op de mening van Johan Bos luidde dat hij die al eens eerder heeft verkondigd (‘uitgekauwd’).
Kijk, zo wordt het publieke debat in Amstelveen gevoerd. Mijn vermoeden dat Johan Bos gelijk heeft, wordt door dit soort reacties versterkt.
Ik hoop dat Bos de uitnodiging van Noomen tot het bijwonen van een fractievergadering van de VVD aanneemt, mits hij niet van tevoren hoeft te vertellen wanneer hij zal komen. De agenda kan dan niet schielijk worden aangepast.
6 april 2016 at 9:39 / Beantwoorden /

Kees Noomen
@allen, we kunnen in ieder geval vaststellen dat 1 reactie van een politicus meer reacties heeft opgeleverd dan gemiddeld.
@Johan Bos, uiteraard is er ruimte voor individuele opvattingen binnen de fractie. Maar uiteindelijk proberen we een gezamenlijk standpunt in te nemen waarin iedereen zich kan vinden en als het er echt op aankomt stemmen we bij meerderheid. Maar als iemand echt niet eens is met het standpunt van de fractie mag hij of zij altijd anders stemmen.
Maar veel belangrijker is wat het onderwerp betreft, of er überhaupt een meerderheid in de raad is of niet , of het een onderwerp is van het college, of het misschien iets is uit het college akkoord waar we ons aan gecommitteerd hebben enz enz.
Wij hebben over het algemeen geen dissidenten historie en komen er in de fractie eigenlijk goed samen uit anders gaan we praten met onze coalitiepartners. Maar ook dit is weer makkelijker als je in het college zit dan in de oppositie. Vandaar dat het pluche zo trekt want dan zit je aan de knoppen.
Dit is in een nutshell het antwoord op je vraag maar ik ben nog veel vergeten. Uiteraard kunnen we er in de fractievergadering verder over praten of tijdens de afterparty.
6 april 2016 at 22:22 / Beantwoorden /

Kees Noomen
@Robert van Waning,ook jij bent welkom ook al ben je geen Herbert Raat vriend. Wij volgen de agenda’s van de commissie en van de raad in onze fractie en die zijn voor een ieder te volgen op de website van de gemeente.

Robert van Waning
@Kees Noomen, dank voor uw uitnodiging. Ik ben liever burger op mijn manier, waarbij ik mijn meningen baseer op wat ik in het publieke domein lees, hoor, meemaak en constateer. Herbert Raat heeft nooit zijn excuses aangeboden voor datgene waarom hij door de Nationale Ombudsman is berispt. Ik heb vóór het associatieverdrag gestemd, omdat ik vind dat wij de vele goedwillende Oekraïners niet in de steek mogen laten. Dat is nu helaas wel gebeurd.
7 april 2016 at 7:13 / Beantwoorden /

Ceaucescue
Kun je je werkster nog minder betalen, bedoel je zeker! Alles wat jij doet, is enkel bedekt met schone schijn om je pure eigen belang te camoufleren.
7 april 2016 at 13:00 / Beantwoorden /

PeterPC
Juist. Daarnaast is de lafaard te bang om face to face met anderen te praten. En uiteindelijk wederm met Raat op de proppen te komen vanwege een nietszeggend akkefietje. Het blijft hem pijn doen. Zielenpoot. [..]
En rvw voor stemmen was te verwachten van iemand uit een D666 nest.
7 april 2016 at 18:16 / Beantwoorden /

Robert van Waning
FaassenPC, hoezo ben ik te bang om face to face te praten? Ik heb je uitgenodigd om eens langs te komen. Die uitnodiging staat nog steeds. Je mag mijn pc’s en mijn boekenkast doorzoeken, als je wilt. Kom maar op, bij mij thuis of elders.
7 april 2016 at 19:33 /

PeterPC
Ik heb het niet over mijzelf rvw, ik heb het over de uitnodiging van Noomen. Dat je met allerlei drogredenen dat niet durft tekent je laffe karakter.
8 april 2016 at 8:14 /

Robert van Waning
PC, ik ben burger op mijn manier, dus niet ‘embedded’ bij enige groepering van welke aard dan ook. Als ik laf was, gebruikte ik een schuilnaam, zoals jij.
8 april 2016 at 8:36 /

frank
“Embedded!!!” ben je niet. Ik denk dat niemand je zou willen hebben, maar om zelfstandig te zijn moet je wel een podium hebben. En de gein is, dat je van nagenoeg elk podium bent afgegooid.
8 april 2016 at 17:45 /

Robert van Waning
Frank, overdrijf je niet weer een beetje? Het zijn trouwens niet de minsten die verbannen werden en zijn. Zij hoeven zich nergens voor te schamen. Kennelijk sta jij aan de kant van de regimes die dissidenten, oppositieleden en critici verbannen. Je bent trouwens weer op de persoonlijke toer. Daar is dit podium niet voor bedoeld.
8 april 2016 at 18:11 /

Robert van Waning
PC. Mijn verbanning door Dichtbij had ik aan jou te danken. Dat heb je hier zelf geschreven. Noodgedwongen heb ik toen gebruik gemaakt van schuilnamen, die echter telkens door jou en Frank werden verraden, omdat jullie niet van tegenspraak houden.
9 april 2016 at 11:39 /

Robert van Waning
Ik schreef noodgedwongen onder een schuilnaam omdat ik door jouw toedoen (hetze) was verbannen. Het is allemaal na te lezen op http://www.donqui.nl.
9 april 2016 at 12:47 /

Robert van Waning
Wat raaskal je nou, Coe? Onze huishoudster werkt al 28 jaar bij ons en heeft niets te klagen. Wat heeft dat met de Oekraïne te maken? En mijn eigenbelang?
@FaassenPC, ook jij zit er weer naast. Ik kom uit een echt liberaal VVD-nest met een ondertekende foto van Thorbecke aan de muur. Ik heb landelijk nooit op D66 gestemd, alleen soms lokaal, zoals helaas de laatste keer hier in Amstelveen.
Wat Raat (VVD) mij geflikt heeft, was ernstig genoeg voor een berisping door de Nationale Ombudsman, maar hij heeft daarvoor nooit zijn excuses aangeboden. Dank aan Noomen en aan jou voor deze gelegenheid om dit weer eens op te rakelen.
7 april 2016 at 19:14 / Beantwoorden /

ciska
Heb je op die foto soms ook een zeer herkenbaar snorretje+ spuuglok getekend?
7 april 2016 at 21:49 /

PeterPC
“Dank aan Noomen en aan jou voor deze gelegenheid om dit weer eens op te rakelen.”
Volgens mij begon jijzelf weer eens te huilen over het verschrikkelijke onrecht wat je is aangedaan. Hangt Thorbecke tussen Gretta en Dries?
8 april 2016 at 7:33 /

Robert van Waning
Vergelijk je de liberaal Thorbecke met Hitler, Ciska? Leg eens uit.
8 april 2016 at 7:37 /

Vrijwilligers op Portugees Joodse begraafplaats

Door Johan Bos op 1 april 2016.

Op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk, een rijksmonument uit 1614 met monumentale marmeren zerken, wordt woensdag 6 april een vrijwilligersdag gehouden. Vrijwilligers helpen dan een dag, ochtend, middag of een paar uur onder begeleiding met het onderhoud op deze bijzondere plek. Wester-Amstel heeft zijn achterban uitgenodigd deel te nemen. De financiering van het jaarlijks onderhoud van het 4 ha grote terrein is een punt van zorg. De steun van een ieder die Beth Haim een goed hart toedraagt blijft onontbeerlijk om de begraafplaats toegankelijk te houden voor een breed publiek. [..]

ouderkerk1-500x340

Reacties (selectie):

Robert van Waning
Ruimen, zoals met iedere gewone begraafplaats op zo’n plek midden in een woonplaats al lang was gebeurd. Het is asociaal om dat gebied voor dat doel te blijven claimen.
God bestaat niet en er is dus ook geen uitverkoren volk, geen beloofd land en ook geen begraafplaats die niet met het oog op gemeenschappelijk belang mag worden geruimd.
In publieke zaken is exceptionalisme, exclusivisme, particularisme en apartheid op grond van afkomst onjuist, onverstandig en onwenselijk. [..]
2 april 2016 at 20:40 / Beantwoorden /

PeterPC
rvw, Ik ben niet verbaasd over jouw reactie. Als je de kans had gehad, was je in WOII ook flink aan het ruimen geweest. Voor de rest wat frank zegt.
3 april 2016 at 6:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Onderbouw dat eens, FaassenPC. Het is immers nogal een beschuldiging.
3 april 2016 at 9:41 / Beantwoorden /

PeterPC
Waarom zou ik nog verder reageren op jouw viezigheid? Ik heb mijn zegje gedaan.
3 april 2016 at 10:13 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Welke viezigheid, PC? Zijn Joden geen gewone mensen? Worden graven na verloop niet geruimd? Worden begraafplaatsen niet soms verplaatst als het algemeen belang dit vereist? Is het niet jammer dat dat mooie gebied in het centrum zo ontoegankelijk is? Is de Joodse begraafplaats in Ouderkerk niet verwaarloosd? Is het niet jammer dat het geen park is?
3 april 2016 at 13:05 / Beantwoorden /

frank bikker
Zeer kwetsend voor de Portugees Joodse Gemeenschap. Jij eist ook niet van een Palestijn dat hij niet besneden wordt.En terecht! Zonder meer een gore anti-semitische uitspraak.
Overigens zijn er op Zorgvlied ook nog graven, waar eeuwige grafrust op rust. Tevens is dit stuk grond al eeuwen eigendom van de Joods Portugese gemeente. Met deze uitspraak ben je voor mij niet alleen een belachelijke, maar ook nog een verachtelijk mens geworden, gespeend van enige humor en relativiteit.
2 april 2016 at 22:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Joden beschouwen als gewone mensen, dus zonder bijzondere voorrechten in het publieke domein op grond van hun afkomst, is geen antisemitisme, hoe graag jullie dat er ook van willen maken.[geen #antisemitisme]
Een gewone begraafplaats op zo’n plek was al lang verplaatst en (op zijn minst gedeeltelijk) geruimd. Die begraafplaats in Ouderkerk is ernstig verwaarloosd en ziet er niet uit. Maak dan op zijn minst een openbaar park van dat rijksmonument. Er zijn heel mooie en interessante grafstenen, maar het geheel oogt achenebbisj.
Jullie reacties verbazen mij niet. Dit was een buitenkansje voor jullie. ‘We’ve got him!’
3 april 2016 at 8:09 / Beantwoorden /

Matthijs
Mij valt wel op dat Rvw onmiddellijk reageert als het om Joden gaat, naar kennelijk een voorliefde voor moslims heeft. Waarom moet een in handen van particulieren zijnde begraafplaats worden geruimd als vrijwilligers willen helpen die te onderhouden?
3 april 2016 at 12:57 / Beantwoorden /

Gerrit
Wat mij opvalt, is dat Van Waning tot nu nooit over ruiming gesproken heeft bij alle vorige artikelen over begraafplaatsen alhier. Maar dat waren dan ook geen Joodse begraafplaatsen.
Gezien de Joden haat van Van Waning moeten ze geruimd worden [#laster] , na WOII kan dat niet meer met de levenden, dus hij wil vast beginnen met de overledenen.
Waarschijnlijk wachtend op die mooie tijden van weleer.
3 april 2016 at 13:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Welke Jodenhaat, Gerrit? Waar heb je het over? Heb je daarvoor enig concreet bewijs in de vorm van een antisemitische uiting of gedraging van mij? Het gaat daarbij dus om dingen die ik zélf heb geschreven of gedaan, niet om wat fanatici óver mij schrijven, zoals jij nu ook weert doet, zonder een spoor van bewijs.
Het probleem is dat Joden in mijn ogen juist gewone mensen zijn zoals alle andere gewone mensen, ongeacht hun afkomst. Er zijn kennelijk Joden die niet als gewone mensen beschouwd en behandeld willen worden.[geen #antisemitisme]
Jij hebt kennelijk een reden om een schuilnaam te gebruiken. Ik niet.
3 april 2016 at 21:15 / Beantwoorden /

Gerrit
Gerrit is gewoon mijn naam hoor. Trouwens een rare opmerking van iemand die nooit zoiets zegt tegen mensen die geen tegengas geven. Een paar voorbeelden : Rotary-vriendje, Anarchistje.
Leg ook eens uit wat antisemitisme dan wel is i.p.v. iedere keer een Calimerootje te doen als je zo betiteld wordt.
5 april 2016 at 9:30 / Beantwoorden /

frank bikker
Daar heeft Gerrit groot gelijk in. Daarnaast staat deze begraafplaats vol met grafstenen van cultureel-historische waarden, zijn er diverse pandjes van cultureel-historische waarden van een paar 100 jaar oud en is er een groot monument ter nagedachtenis van de in WO2 omgekomen leden van de Portugees-joodse gemeenschap.
Veel van de mensen die daar begraven liggen hebben veel betekend in de Nederlandse geschiedenis van de afgelopen 350 jaar, maar dat wil de proleet RvW het liefst ausradieren met als drogreden; gelijke monniken, gelijke kappen.
3 april 2016 at 19:38 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Een groot aantal oudere graven op de begraafplaats aan de Varenlaan in Ermelo wordt vanaf 1 januari 2016 geruimd. Dat heeft de gemeente Ermelo donderdag aangekondigd. Daarmee wordt uitgevoerd wat de gemeenteraad vorig jaar – na een aantal pittige debatten – heeft besloten. Het gaat om zogeheten algemene graven die na tien jaar geruimd mogen worden. De gemeente geeft familie of andere nabestaanden de komende maanden de gelegenheid om persoonlijke bezittingen weg te halen of daarvoor iets te regelen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een grafornament dat bewaard moet blijven. De resten uit het graf worden uiteindelijk herbegraven in een groot graf, waar nog een speciaal monument voor wordt ontworpen, zegt woordvoerder Sjef Oerlemans van de gemeente Ermelo.” [Etc.]
3 april 2016 at 21:18 / Beantwoorden /

frank bikker
Beth Haïm is grond in eigendom indertijd aangekocht om als Joodse begraafplaats te dienen. Zelfs op Zorgvlied zijn christelijke graven die voor eeuwig zijn aangekocht. Dat is nog steeds rechtsgeldig.
Tegenwoordig is de eeuwige grafrust opgeheven met uitzonderingen van bepaalde geloofsgemeenschappen. Dat is ook bij wet geregeld.
Maar het bovenstaande wist jij ook al allemaal, dus daar ga je zoals gewoonlijk geen antwoord op geven. Nee, jij komt met een lulverhaal uit Ermelo over een praktijk die in vele gemeentes gangbaar is.
3 april 2016 at 22:55 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Als het geen Joodse begraafplaats was geweest, maar een gewone begraafplaats die op die plaats er zo ongebruikt, verwaarloosd, onaantrekkelijk en ontoegankelijk bij lag, dan had ik precies hetzelfde geschreven: Ruimen en evt verplaatsen van de onherkenbare graven (de meeste) en herplaatsen van de graven met grafstenen en de monumenten. Geef een groot gedeelte van dat gebied een bestemming waar de gemeenschap als geheel wat aan heeft. Discussie hierover is echter onmogelijk omdat sommigen van jullie dit meteen weer aangrijpen voor een scheldpartij.
4 april 2016 at 8:02 / Beantwoorden /

Gerrit
Nogmaals, vele artikelen hier over niet Joodse begraafplaatsen en nooit een woord over ruiming door Van Waning. Maar nu na een onschuldig grapje van PC en frank komt Van Waning opeens met ruiming.
Misschien een passende nickname op dit blog : de Jodenruimer? [#laster]
4 april 2016 at 8:24 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het ruimen van graven op niet-Joodse begraafplaatsen is goed geregeld en een gangbare praktijk. Wat moet je daarover verder zeggen? Bij Beth Haim is dat duidelijk niet goed geregeld. Het resultaat is een verwaarloosd, onaantrekkelijk en ontoegankelijk gebied op een plaats die meer aandacht en een betere bestemming verdient, met behoud van waardevolle monumenten.
Gerrit, je blijft maar schelden, maar je gaat niet in op mijn vragen aan jou en aan PC. Het gaat jullie kennelijk niet om argumenten.
4 april 2016 at 9:06 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Zerkenpad Zorgvlied uniek in Nederland. Met het 219 meterlange pad, uniek in Necerland, geeft de begraafplaats oude grafzerken een nieuwe bestemming en blijven de zerken als onderdeel van funerair erfgoed behouden. Op Zorgvlied worden, om nieuwe graven te kunnen delven, geregeld oude geruimd. Na verloop van de graftermijn kan een eigenaar de zerk meenemen of op Zorgvlied achterlaten. Als de eigenaar niet meer is te achterhalen valt het graf wettelijk terug aan Zorgvlied. Veel begraafplaatsen vergruizen overgebleven grafstenen ten behoeve van ondergrond voor wegen. Zorgvlied probeert grafzerken zoveel mogelijk te hergebruiken. Als zij gezichtbepalend zijn voor een grafwijk of een monumentale waarde hebben blijven ze staan. Het zerkenpad is een manier om ook andere zerken te behouden. Het bestaat uit (zeer) oude grafstenen, geplaatst met de tekst naar boven, zodat men kan zien aan wie ze hebben toebehoord. Het hergebruik sluit aan bij de open monumentendag, die deze keer dat als thema had.”
(Bron: Amstelveen.blog.)
4 april 2016 at 9:26 / Beantwoorden /

frank bikker
Opmerking en vraag ontwijken en over iets anders beginnen, zie daar de taktiek van de anti-semiet RvW. Hier heb ik het nooit over gehad!
4 april 2016 at 15:33 / Beantwoorden /

PeterPC
Juist, de Jodenruimer [#laster] is nu aan het downplayen door opeens nu niet Joodse begraafplaatsen te betrekken in zijn ontwijkende praatjes. [..]
Nogmaals bij al die artikelen alhier over niet Joodse begraafplaatsen geen enkele “ruimen” reactie, voor zo ver er een reactie was. Maar goed, rvw staat weer op de kaart als “Jodenruimer” [#laster] . En dat doet mij dan wel weer deugd. Dit nog even op FB en Twitter gooien zit ik nog over na te denken. De man heeft al zo’n kloten leven. [..]
4 april 2016 at 17:20 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Noem één antisemitische uitlating of gedraging van mij en je mag mij een antisemiet noemen. Anders is het niet alleen een leugen maar zelfs smaad cq laster en dus in strijd met de Strafwet en de gebruiksvoorwaarden van dit forum.[geen #antisemitisme]
4 april 2016 at 19:02 / Beantwoorden /

Frank
Eén??? Je ademt het! [#laster] Wie alleen maar het bovenstaande leest, weet dat het bovenstaande totaal, maar dan ook totaal tegen het Joodse geloof indruist, dus tegen artikel 1 van de Grondwet.
4 april 2016 at 19:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Noem één antisemitische uitlating. Als je daarvan geen voorbeeld kunt geven, maak jij je schuldig aan leugens, smaad en laster. Ik heb kritiek op de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek, maar ik minacht en discrimineer (laat staan haat) geen Joden vanwege hun afkomst of religie. Je weet gewoon niet wat antisemitisme betekent en je roept dus maar wat. Daar moet je mee oppassen.[geen #antisemitisme]
4 april 2016 at 19:53 / Beantwoorden /

frank bikker
Zeg Robert nog even een vraagje. Bij de Islam is eeuwige grafrust ook min of meer verplicht. Wat moet je daar dan mee doen? Overigens bestaat er een stichting die er voor zorg draagt dat eeuwige graven worden onderhouden.
4 april 2016 at 18:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Bikker en Van Faassen noemen mij respectievelijk een proleet, antisemiet en Jodenruimer, terwijl ik mbt Beth Haim alleen bepleitte wat Johan Bos beschreef in zijn artikel ‘Zerkenpad Zorgvlied uniek in Nederland’.
Op die manier wordt beperkte ruimte namelijk op een verantwoorde manier gebruikt, historische monumenten bewaard en het algemeen belang gediend. Wat kunnen mensen nog meer wensen (behalve als zij zelfzuchtig zijn)?
Frank, zogenaamd eeuwigdurende graven zijn zelfzuchtig én een fictie, zelfs voor farao’s.
Beth Haim is een begraafplaats, niet minder, maar ook niet méér dan dat.
Het begrip ‘antisemiet’ wordt door overmatig misbruik gedevalueerd. Hier wordt het gebruikt tegen mensen met onafhankelijke en onwelgevallige meningen en met de lef om die ondanks intimidatie en repressie te blijven uiten. Op die manier wordt het een geuzennaam. Laat dat niet gebeuren.
4 april 2016 at 18:51 / Beantwoorden /

Frank
“zelfs voor farao’s. Om te gillen, wat een argument!
Dat jij je wilt tooien met de geuzennaam “De Anti-semiet”, graag zelfs! Wel zo makkelijk voor mij.
4 april 2016 at 19:21 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Door mensen zoals jij heeft die term al bijna zijn betekenis en lading verloren, maar hij is nog altijd klachtwaardig ogv de Strafwet als de aantijging niet kan worden gestaafd.
4 april 2016 at 19:59 / Beantwoorden /

Robert van Waning
On-topic: Laat Beth Haim het voorbeeld van Zorgvlied volgen.
Frank, je herhaalt alleen je aantijgingen (en geniet daar duidelijk van), maar je kunt ze niet waar maken. Dat is zwak en kwaadaardig.
4 april 2016 at 20:51 / Beantwoorden /

 

Robert van Waning
Gerrit, antisemitisme is het openlijk haten, minachten en discrimineren van Joden vanwege hun afkomst en/of religie. Het is een misdrijf, terecht. Iemand ten onrechte daarvan beschuldigen is dus smaad cq laster, en dat is ook strafbaar.
Je schrijft dat ik Joden haat. Dat is niet waar.Het is wel waar dat ik het jodendom een discriminatoire eigen-volk-eerst religie, cultuur en politiek vind: Eén god maar die is wel van ons, uitverkoren volk, beloofde land, apartheidsstaat Israël, landroof, bezetting, onderdrukking, eeuwigdurende begraafplaats midden in een dorp maar die niet onderhouden. Ik houd daar allemaal niet van en dat mag ik hardop zeggen, omdat ik daarmee geen mensen discrimineer.
Kritiek op de islam, het katholicisme, etc is toegestaan, dus ook op bepaalde aspecten van het Jodendom. Hoe terecht die kritiek is, wordt bevestigd door de aard van de reacties daarop.
5 april 2016 at 14:01 / Beantwoorden /

Frank
Eeuwige grafrust is een onderdeel binnen de Joodse religie. Je spreekt jezelf dus tegen.
Overigens ben je nog niet ingegaan op de eeuwige grafrust binnen de Islam. Valt wel op!
5 april 2016 at 14:15 / Beantwoorden /

frank
Wat hebben de praktijken in een ander land te maken met de rechten die verankerd zijn in de Nederlandse grondwet met de godsdienstvrijheid en de daarbij behorende rechten van Nederlandse Joden? Deze mensen wonen hier en houden zich aan de Nederlandse wetten met de daarbij behorende rechten en plichten.
Daar wil RvW willens en wetens tegen in gaan, zeker als je weet dat dit figuur de wet beter kent en de uitleg daarvan ook dan de gemiddelde lezer alhier.
RvW heeft het ook niet gehad over de mogelijkheden die hier zijn voor de eeuwige grafrust van moslims. Hij begint dan onmiddellijk over dat andere land. Maw afleiding, drogredeneringen en over andere zaken beginnen.( die niet eens waar zijn, zoals eeuwige grafrust nog steeds geldend voor sommige graven op Zorgvlied.)
17 april 2016 at 18:52 / Beantwoorden /

Gerrit
“antisemitisme is het openlijk haten, minachten en discrimineren van Joden vanwege hun afkomst en/of religie.”
Dat is precies wat je doet.
Bijv. “Eén god maar die is wel van ons”
En Allah dan met zijn volgelingen?
“eeuwigdurende begraafplaats midden in een dorp”
Dat is niet midden in een dorp. Het is aan de rand.
“landroof, bezetting, onderdrukking”
Hadden die filistijnen maar niet moeten verliezen. Spoils of war (een prachtige frase).
Maar ik houd er mee op. Als je voor een niemendalletje naar de Ombudsman rent, kun je toch de antisemiet roepers voor de rechter sleuren?
5 april 2016 at 17:20 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Discriminatie en racisme zijn gericht tegen mensen op grond van onveranderlijke eigenschappen zoals afkomst, religie en geaardheid. Antisemitisme is een vorm van racisme die specifiek gericht is tegen Joden. Eigenlijk is antisemitisme een racistisch begrip, want het maakt onderscheid tussen racisme tegen Joden en tegen niet-Joden.
Kritiek op bepaalde elementen van een religie is niet gericht tegen mensen zelf, maar wel tegen hun uitingen en gedragingen op grond van hun religie.
De opvatting dat de ene God de Joden heeft uitverkoren als Zijn volk en hun een land heeft beloofd of geschonken ten koste van de mensen die daar al woonden, vind ik ronduit verwerpelijk. God – if any – is geen racist. Als Hij dat wel is dan verdient hij stevige kritiek daarop.
5 april 2016 at 17:49 / Beantwoorden /

frank
“Discriminatie en racisme zijn gericht tegen mensen op grond van onveranderlijke eigenschappen zoals afkomst, religie en geaardheid. Eigenlijk is antisemitisme een racistisch begrip”
Je zegt het dus zelf al, want bij deze religie horen nu eenmaal bepaald regels, zoals eeuwige grafrust.
Kritiek mag, maar jij eist wel dat de staat tegen bepaalde zaken van hun geloof in moet gaan, niettegenstaande het feit, dat daarover in het verleden ook bindende afspraken zijn gemaakt met de overheid op grond van de grondwet en het pure eigendomsrecht.
Maw jij bent dus niet grondwettelijk bezig, want je wil de gevolgen die voortvloeien uit het belijden van dit geloof niet erkennen. Derhalve ben je dus een antisemiet.
17 april 2016 at 19:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mis. Mijn bezwaren zijn niet gericht tegen personen vanwege hun afkomst maar tegen het eindeloos in stand houden van ongebruikte, verwaarloosde en onherkenbare graven op een zodanige locatie in een dichtbevolkte omgeving dat het algemeen belang in het gedrang komt.
17 april 2016 at 20:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank, als er midden in Ouderkerk een verwaarloosde, vrijwel ongebruikte, modderige en beperkt toegankelijke islamitische (of wat dan ook) begraafplaats van 4 hectare met voornamelijk onherkenbare graven zou liggen, zou ik precies hetzelfde schrijven.
5 april 2016 at 17:56 / Beantwoorden /

Gerrit
“midden in Ouderkerk een verwaarloosde, vrijwel ongebruikte”
Het is niet midden in het dorp.
6 april 2016 at 7:36 / Beantwoorden /

frank
Het ligt dus wel midden in het dorp, maar dit is niet relevant.
17 april 2016 at 19:16 / Beantwoorden /

PeterPC
Het ligt tussen de Ronde Hoep en de Kerkstraat/Koningin Julianalaan in. Dat is niet midden in het dorp, midden in het dorp is bij mij de dorpskern. En het is in zo verre relevant dat rvw zijn gekkigheid daarop baseert.
18 april 2016 at 7:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Normaal is er sprake van het ruimen van graven als zij verwaarloosd, ongebruikt en onherkenbaar zijn geworden. In Zorgvlied doen zij dat op een gepaste en zorgvuldige manier die navolging verdient. Daar worden dus geen mensen geruimd, maar graven.
Als het over Beth Haim gaat, heeft FaassenPC het echter over ‘het ruimen van Joden’, ook al zijn er geen overblijfselen van Joden meer in de verzakte, verwaarloosde en zompige aarde waar geen enkel grafteken meer te zien is.
17 april 2016 at 19:01 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mijn slechte reputatie op het internet is bewerkstelligd door mensen zoals jij die geen gefundeerde kritiek op de racistische aard van het Jodendom als religie, cultuur en politiek kunnen verdragen. Mensen die – zoals jij – soortgelijke kritiek uiten op de islam en zelfs op islamieten, wordt geen strobreed in de weg gelegd. Ondertussen heeft nog steeds niemand ooit één antisemitische uitlating van mij kunnen noemen. Mijn slechte reputatie is dus louter gebaseerd op laster en smaad die door beheerders van weblogs worden toegelaten.
18 april 2016 at 18:47   /   Beantwoorden  /

Johan Bos
Het rommelen valt wel mee, maar ik probeer zoveel mogelijk Israel buiten de discussie over Amstelveense onderwerpen te houden. Uw opvattingen over dat land en de Joden (althans hun religie), alsmede de verdediging de islam, c.q. de Palestijnen, zijn ruimschoots bekend.
19 april 2016 at 9:23 / Beantwoorden /

 Robert van Waning

Eeuwige grafrust is een fictie, net als het eeuwige leven. Het zou wettelijk niet toegestaan mogen worden. Het betekent namelijk een zelfzuchtige belasting van volgende generaties en een beperking van hun wensen en mogelijkheden.
Beth Haim zou een voorbeeld moeten nemen aan het nabijgelegen Zorgvlied en alle andere begraafplaatsen die hun plaats en functie in de gemeenschap kennen en op een respectvolle manier vervullen.
Frank sleepte er de eeuwige grafrust van de moslims met de haren bij. Ik ben tegen eeuwige grafrust van wie dan ook en dus voor het tijdig ruimen van graven van wie dan ook. Frank, gun anderen alsjeblieft de gelegenheid om vrijelijk hun meningen te uiten zonder te worden uitgescholden en geïntimideerd.
18 april 2016 at 13:27 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank wees op de eeuwige grafrust van de islamieten. Ik wees hem erop dat die in Israël niet bepaald wordt gerespecteerd. Dit is een discussieforum.
Overigens ben ik van mening dat Beth Haim na een grondig herstel en reconstructie een fraai park zou kunnen worden met de geschiedenis van het Jodendom in Nederland als thema. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het terrein daar niet eeuwig zo kan blijven liggen tot het een onbegaanbaar modderig moeras is geworden. Er zal iets moeten gebeuren, ondanks alle nare dingen die dan natuurlijk weer worden geroepen. Joodse graven zijn niet heiliger dan die van niet-Joden.
19 april 2016 at 16:40 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De reacties staan nu in de juiste volgorde. Het was een rommeltje. Dat lag misschien aan het onderwerp.
Frank begon over de eeuwige grafrust van de islamieten. Ik wees hem erop dat die in ‘dat andere land’ niet bepaald wordt gerespecteerd. Dit is een discussieforum.
Overigens ben ik van mening dat Beth Haim na een grondig herstel en reconstructie een fraai park zou kunnen worden met de geschiedenis van het Jodendom in Nederland als thema. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het terrein daar niet eeuwig zo kan blijven liggen tot het een onbegaanbaar modderig moeras is geworden. Er zal iets moeten gebeuren.
In een seculiere maatschappij is geen enkel onderwerp te heilig voor discussie.
19 april 2016 at 13:02 / Beantwoorden /

Stadshart dreigt concurrentieslag te verliezen

Door Johan Bos op 1 april 2016.

Het Stadshart, volgens B&W belangrijk voor de lokale economie, dreigt de concurrentieslag met winkelcentra in Hoofddorp en Gelderlandplein te verliezen. Dat staat in een concept economische beleidsnota van wethouder Maaike Veeningen (D66).
Dezer dagen gaat het geheel vernieuwde Gelderlandplein met veel publicitaire tam-tam open. Veel Amstelveners doen daar al hun inkopen, onder meer omdat het parkeren er aanzienlijk gemakkelijker en goedkoper is en het assortiment aantrekkelijk. Overeenkomstig de aanhoudende voorstellen van de liberale coalitie wil zij doorgaan met het aantrekkelijker maken van het Stadshart en vooral het Stadsplein.[..]

Reacties:

Robert van Waning
Het gemeentebestuur begrijpt nog steeds niets van het Stadshart. Dat komt omdat ze er te ver vanaf zitten en zij durven zich er nauwelijks te vertonen. ‘Never the twain shall meet.’
Als Unibail vanwege gebrek aan medewerking de pijp aan Maarten geeft, zijn we helemaal gesjochten. Wethouder Veeningen richt zich helemaal naar de horeca. Die fout hebben veel gemeentebesturen gemaakt. Daarna kostte het weer veel tijd en geld om het stadscentrum – inmiddels een vrijwel onbewoond gebied – weer aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers.
1 april 2016 at 21:09 / Beantwoorden /

Olaf Oomes
Deze neerwaartse spiraal is volledig op het conto te schrijven van wethouder Raat. Hij is degene die enkele jaren terug door de knietjes ging toen UR (eigenaar van het Stadshart) met, in samenspraak met het college overigens, uitgewerkte plannen kwam om het Stadshart uit te breiden en op te schalen. De electorale angst voor de bewoners van de Schilderswijk zat er blijkbaar te stevig in bij hem. Gelukkig is dit bij het Gelderlandplein anders ingestoken, waardoor hier thans een prima locatie om te shoppen is ontstaan met gevarieerde winkels waarvan ook vele overigens in het hogere segment.
Nee het is de kabouterpolitiek in Huize De Poel die volledig schuldig is aan de huidige situatie in het Stadshart. Echter beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Hoewel het inmiddels wel één voor twaalf is, is volgens mij is de situatie nog te redden. Hiervoor is het wel vereist dat UR de kans en ruimte krijgt haar plannen zoals deze op tafel lagen te realiseren. Het feit dat V&D inmiddels ter zielen is lijkt mij in deze situatie eerder een voordeel dan een nadeel te zijn.
2 april 2016 at 9:46 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mee eens.
2 april 2016 at 19:56 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Vergelijk de uitstraling van het vernieuwde Gelderlandplein eens met de buitenkant van het Stadshart. Wat een droefenis. Unibail en gemeente moeten SAMEN hun best doen om er nog wat van te maken. En een beetje snel, graag.
2 april 2016 at 20:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Niemand heeft het over een centrum zonder horeca. Stadscentra waar de horeca de dienst uitmaakt (waar dus alleen gebeurt wat de horeca wil) verloederen echter snel en worden onaantrekkelijk voor bewoners en bezoekers. Voorbeelden genoeg: Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Tilburg, etc. Daar heeft het veel moeite, geld en tijd gekost om de zaak weer in evenwicht te brengen en de bewoners te laten terugkeren.
Het gemeentebestuur lijkt niet te willen leren van de fouten die elders zijn gemaakt. Wij kunnen dus een periode van Verelendung vooruitzien.
Als ze doordeweeks’s avonds niet alle verlichting rondom het Stadsplein (zoals in de schouwburg en P60) uitdoen, ongezellige verlichting (zoals van de Volksuniversiteit) vervangen door aantrekkelijke verlichting, en asociaal gedrag ontmoedigen, dan wordt de sfeer er al meteen een stuk prettiger. Daar is dus helemaal niet zo veel voor nodig. Wij wonen voornamelijk met veel pkezier aan het Stadsplein, maar houden ons hart vast.
Horeca aan de cultuurstrip is kansloos, omdat daar geen loop is en omdat parkeren te duur is voor restaurantbezoek.
2 april 2016 at 20:22 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Er moet veel gebeuren in en rond het Stadshart wil een modern winkelcentrum daar nog optimaal kunnen functioneren. Aan- en afvoer, parkeermogelijkheden en interne routing zijn verre van ideaal. De A9-plannen brengen geen verbetering.
Unibail Rodamco is afhankelijk van de gemeente. Als die zo knullig blijft opereren, geeft UR er misschien de brui aan en verkoopt het winkelcentrum aan een tweederangs investeringsbedrijf. Daar wordt niemand beter van.
7 april 2016 at 17:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
UR is voor uitbreiding, modernisering en optimalisering van het winkelcentrum Stadshart afhankelijk van politieke, bestuurlijke en ambtelijke medewerking. Op al die terreinen lijkt er tegenwerking of op zijn minst gebrek aan medewerking te zijn. Er zit geen schot in de zaak. Ik houd mijn hart vast.
7 april 2016 at 21:49 / Beantwoorden /

Zorgindicatie nu tóch terug gedraaid

Door Johan Bos op 30 maart 2016 om 17:18, in de categorie Zorg.
De ellenlange tocht langs de ene na de andere instantie is voor het Amstelveense echtpaar Woudstra ten einde. De gang naar wethouder Herbert Raat van Zorg leide tot resultaat. Wat eerst niet kon, schrappen van ruim 700 euro per maand voor 30 minuten zorg per week, blijkt nu opeens wel te kunnen. De wethouder schreef een brief op poten aan zijn VVD-partijgenoten in de Tweede Kamer met het verzoek de staatssecretaris ertoe te maken de telefoon te pakken en door de bureaucratie te breken. Het echtpaar krijgt niet meer de maandelijkse rekening, is beloofd. Al moet daarvan nog wel een bevestiging komen.

Reacties (selectie):

Robert van Waning
Typisch een geval van onverschuldigde betaling. Normaal zijn daar advocaten voor, maar voor onze lokale Padre Pio betekent het een stap naar heiligverklaring. With a little help from his friends, natuurlijk.
30 maart 2016 at 22:38 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Eén brief van wethouder Raat (VVD) over één persoonlijk geval heeft al geleid tot drie artikelen-met-foto in dit lokale medium. Deze persoonsverheerlijking doet denken aan de hoogtijdagen van de Roemeense ‘conducator’ Ceaucescu. Als men zich daar zelfs niet hardop over mag verbazen, krijgt de overeenkomst verontrustende trekjes.
31 maart 2016 at 13:27 / Beantwoorden /

Frank
Prima dat door tussenkomst van Raat dit incidentele geval is rechtgezet, maar laten we hopen dat het ook structureel is rechtgezet. En dat is jammer genoeg altijd maar afwachten. Misschien kan de hr. Raat daar ook op antwoorden?
31 maart 2016 at 15:07 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Inderdaad prima dat deze bureaucratische warboel eenmalig is opgelost, maar de wethouder zou dit kunnen delegeren aan zijn ambtenaren. Raat moet zijn kostbare tijd besteden aan het besturen van onze stad. Hij grijpt echter ieder voorwendsel aan om weer met zijn foto in de krant te komen. Hij ging daarvoor zelfs persoonlijk een afschrift van zijn brief naar mevrouw Woudstra brengen. Mét fotograaf, natuurlijk, en een persbericht naar de lokale media. Volkomen idioot.
31 maart 2016 at 16:19 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Prima dat Raat het werk van zijn ambtenaren doet, maar moet dat drie keer mét foto in de krant? Frank merkte terecht op dat dit een individueel en incidenteel geval betreft. Bestuurders zijn er om kwesties structureel op te lossen of – nog beter – te voorkomen.
Ik maakte hierover één opmerking en daarover zitten jullie nu eindeloos door te zanikken. En daar moet ik dan weer op reageren. Wat mij betreft is hierover al meer dan genoeg gezegd.
PS
Dit is een reactie op Matthijs/Johan. Ik had deze verkeerd geplaatst. Die andere (van 15:16) mag weg.
1 april 2016 at 15:39 / Beantwoorden /

Herbert Raat
Beste @Frank. Inmiddels zijn ze bezig in Den Haag om het ook structureel recht te zetten. zie ook: http://amstelveen.blog.nl/zorg/2016/04/13/meer-foute-indicaties-langdurige-zorg
Vriendelijke groet, Herbert Raat
14 april 2016 at 17:37 / Beantwoorden /

 

D66 wil winkels hele zondag open

Door Johan Bos op 29 maart 2016.
Voor D66 kan koopzondag niet lang genoeg duren. Gaat het Stadshart nu al zondagmiddag open, nu minister Plasterk een einde aan de Zondagswet wil maken, kunnen straks alle winkels in de stad ’s morgens vroeg open. De Democraten willen van andere fracties weten hoe die erover denken de koopzondagen in de huidige vorm af te schaffen. [..]

Reacties RvW (selectie):

De zondag en nachtrust zijn er niet voor niets. Het afschaffen ervan is tegennatuurlijk, want het betekent roofbouw op onmisbare reserves. Economische ‘groei’ was ook alleen mogelijk ten koste van aardse voorraden en natuurwaarden.
De zondag heeft niets met god of religie te maken, behalve dat die de waarde ervan hebben begrepen en gebruikt. Economie is geen doel, maar een middel om gezond en gelukkig te zijn en te blijven. Zonder slaap en voldoende rust- en herstelmomenten blijft geen enkel organisme gezond en gelukkig.
D66 moet wél worden afgeschaft.
30 maart 2016 at 9:02 / Beantwoorden /

FaassenPC, wat dacht je van de natuur als onderbouwing van de stelling dat geen enkel organisme kan overleven zonder (het opbouwen en onderhouden van) reserves?
30 maart 2016 at 13:11 / Beantwoorden /

Voor het gezins- en gemeenschapsleven lijkt het mij beter als er één dag is waarop de meeste mensen tegelijkertijd vrij hebben. Dit baseer ik op het feit dat dit instituut van oudsher in vrijwel alle culturen en religies bestaat. Het lijkt mij onwijs om dat ten behoeve van het consumentisme af te schaffen .
30 maart 2016 at 19:06 / Beantwoorden /

Ooit waren er helemaal geen winkels met personeel en sluitingstijden. De wettelijk verplichte winkelsluiting maakte deel uit van sociale wetgeving waarmee niet alleen werd vastgelegd wat leefde in religie en cultuur, maar tevens mensen werden beschermd tegen roofbouw door werkgevers en consumentisme.
31 maart 2016 at 7:25 / Beantwoorden /

Er is veel mis met een 24/7 economie. Het is onnatuurlijk en onverstandig. Veel mensen zijn er niet tegen opgewassen, maar in veel gevallen hebben zij geen andere keuze dan mee te doen.
31 maart 2016 at 13:34 / Beantwoorden /

“Werknemers kunnen ermee instemmen.” Van welk utopische planeet kom jij? Ook veel werkgevers hebben weinig keus als zij geen klanten willen verliezen aan de winkelketens.
De zondagochtend is (nu nog) een zegen, zeg ik als atheïst.
31 maart 2016 at 18:11 / Beantwoorden /

Banen weg bij bieb deel van cultuurbesparing

Door Johan Bos op 26 maart 2016.
Bij de bibliotheek vervallen banen, maar alle vestigingen blijven wel open. Dat is een van de elementen in het cultuurplan voor de komende jaren (Cultuuragenda 2016-2020), dat voor de gemeente tot een besparing van zes ton moet leiden. Door efficiënter te gaan samenwerken willen de diverse culturele dat bedrag ophoesten. Het accent van cultuur blijft voor Amstelveen in het Stadshart vallen.[..]

Reacties RvW (selectie):

Bezorging door webwinkels etc. gaat straks via kluisjes bij supermarkten, postagentschappen e,d. en meer zo onhandig als nu. Boeken kunnen ook op die manier naar de mensen worden gebracht. Als bewoners van het Stadshart zijn wij natuurlijk erg blij met de combinatie van de openbare bibliotheek en boekhandel Venstra. Die worden druk bezocht door mensen die op allerlei manieren overal vandaan komen. Dat is typisch voor een stadscentrum.
29 maart 2016 at 8:22

Een stad als Amstelveen heeft in de eerste plaats een grote centrale openbare bibliotheek nodig. Ik ben natuurlijk blij dat die in het Stadshart is. Daarnaast graag ook een paar wijkbiebs, als dat te bekostigen is.Ik denk alleen dat ook bibliotheken gebruik zullen gaan maken van moderne middelen van bestellen en bezorgen.
29 maart 2016 at 19:09

 

‘Minder geluidshinder en uitstoot op bredere A9′

Door Johan Bos op 14 maart 2016 om 13:15, in de categorie A9.

cid_image001_jpg@01D17E03-500x374

“Minder geluidshinder en uitstoot van fijnstof en CO2 dan de A9 nu veroorzaakt, komt er als de nu klaar liggende plannen zijn uitgevoerd. Er komt weliswaar geen tunnel, maar (groene) schermen in de middenberm en aan de zijkanten, alsmede het gebruikte materiaal voor de weg zorgen voor geluidreductie. Dat zegt omgevingsmanager Kees Abrahamse van Rijkswaterstaat. [..] Er komen vier informatiebijeenkomsten (22 en 24 maart en 4 en 11 april, om 19.00 uur) in de schouwburg, waar de plannen worden toegelicht. Overigens zijn dat geen participatie-avonden; het blijft daar eenrichtingverkeer van RWS, geen inspraak van burgers. [..] Online kan men ze bekijken via http://www.platformparticipatie.nl. Aan de tunnel moest Amstelveen € 100 miljoen euro meebetalen, wat volgens wethouder Herbert Raat van financiën (VVD) een te fors bedrag voor de gemeente was. Aan de uitvoering het nieuwe Ontwerptracébesluit (OTB), zoals dit officieel heet, betaalt de gemeente € 40 miljoen. Het totale project op Amstelveens bodem kost € 400 miljoen.
“Als gemeentebestuur zijn wij blij met wat er nu op tafel ligt”, zegt Raat, die het eerder door de gemeente getekende ‘tunnelcontract’ wist open te breken om een door hem gesignaleerde financiële catastrofe te voorkomen. [..] De weg wordt verdiept aangelegd. Volgens de gemeente wordt door de schermen (8 á 9 meter hoog) de ‘groene uitstraling’ van Amstelveen versterkt, ook al wacht tijdens de aanleg sloop van het Meanderpark. Maar volgens programmamanager Jelle Westra van de gemeente zal dat na afloop worden hersteld. [..] Volgens Abrahamse zal de luchtkwaliteit beter worden en ongeveer 50% onder de toegestane wettelijke grenswaarden blijven. In tegenstelling tot de 80 kilometer die sommige fracties in de gemeenteraad wensen, wordt de maximum snelheid op de verbrede weg (tweemaal vier rijstroken) 100 kilometer per uur. Het geheel krijgt een groene aankleding, zeggen de ontwerpers van het OTB. “Daarbij zoeken we het meer in kwaliteit dan in kwantiteit”, vult Abrahamse aan. [..] Uitgangspunt is volgens zowel Abrahamse als Westra dat iedereen er ten opzichte van de bestaande situatie op vooruit moet gaan. Tegenstanders menen dat het Rijk volledig de kosten van een Rijksweg moet dragen en die niet voor een deel over de schutting van de gemeente gooien. Hun bewering dat in Amsterdam-Zuid Oost wel volledig op kosten van het Rijk een tunnel wordt aangelegd, is volgens Raat onjuist. “De gemeente Amsterdam heeft grond aan het Rijk afgestaan en ook 70 miljoen euro betaald”, zegt hij.”

Reacties (selectie).

Frank Bikker
Het lijkt me toch dat men niet de weg breder maakt voor Piet Snot. Men moet ook meer verkeer kunnen verwerken. Om dan te stellen dat het fijnstof van hetzelfde niveau blijft, lijkt me ook overdreven. Men moet wel eerlijk zijn en geen halve waarheden lopen te vertellen.
14 maart 2016 at 16:19 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Misleidend plaatje van de firma List & Bedrog die dit project aan de Amstelveners moet slijten: De overkapping bij het Stadshart wordt namelijk niet groen, maar helemaal van asfalt vanwege een druk vierdubbel kruispunt met talloze stoplichten.
De tekst klopt ook niet, want de schermen in de middenberm en langs de zijkanten van de A9 worden niet groen. Dit zou namelijk de luchtstroom vertragen die de vervuilde lucht moet opstuwen en verdunnen en zodoende eerlijker moet verdelen over de bewoners van Amstelveen.
@Frank, verbreding van autowegen en het verminderen van files op doorgaande wegen doet inderdaad meer mensen besluiten om zich per auto te verplaatsen en verder van hun werk en familie te gaan wonen. Het effect van katalysatoren en schonere (minder vervuilende) automotoren wordt grotendeels teniet gedaan door toenemend autoverkeer dat buiten de verbrede rijkswegen voor steeds meer gevaar, geluidsoverlast en luchtvervuiling zorgt. Tel uit je liberale winst.
29 maart 2016 at 9:59

PeterPC
Ik ben nu toch zeer benieuwd naar de juiste plaatjes. Die kun je toch wel tonen rvw?
29 maart 2016 at 11:00

Robert van Waning
Eerlijke plaatjes? Ik heb ze nog niet gezien. Wel veel bomen (die er niet komen), maar geen asfalt en geen stoplichten op de overkapping (die er wel komen). Eerlijke verhalen heb ik – geloof ik – ook nog niet gelezen, want het is allemaal erg éénzijdig. De lokale media zijn namelijk allemaal vóór een open 8-baans verkeersriool van beton, asfalt en hoge glazen schermen dwars door het midden van Amstelveen. Het is een enorme gemiste kans.
29 maart 2016 at 11:17

Robert van Waning
Ook de alinea over het Bovenlandenpad en -brug klopt niet. Daarin wordt het Bovenlandviaduct verward met de fietsbrug langs de Keizer Karelweg bij het Stadshart. Het Bovenlandviaduct loopt vlak ter hoogte van het maaiveld. De Fietsbrug moet echter het vierdubbele verkeersknooppunt boven de A9 overbruggen en moet dus de hoogte in. In de verkoopbrochures van Rijkswaterstaat (en dus in de lokale media) staat dat de Fietsbrug speciaal voor fietsers en voetgangers wordt gebouwd. Dat er ook talloze scooters over zullen scheuren, wordt niet vermeld..
29 maart 2016 at 13:04

Robert van Waning
Door de schermen van 8 á 9 meter hoog zal de ‘groene uitstraling’ van Amstelveen zeker niet worden versterkt, zoals de gemeente beweert (en door JB kritiekloos wordt naverteld), want die schermen worden gemaakt van glad en doorzichtig materiaal (polycarbonaat?) teneinde luchtstromen zo min mogelijk te vertragen.
Volgens Rijkswaterstaat vertragen bomen en struiken de langsstromende lucht, waardoor de luchtverontreiniging langer bij de weg blijft hangen (Bron: Brochure ‘Schonere lucht langs de rijkswegen’ van Rijkswaterstaat, pag. 9).
Moderne windschermen hebben als functie om de langsstromende lucht omhoog te stuwen en de vervuiling dmv turbulentie te verdunnen. Bomen verstoren dit effect.
Dus niks ‘groene uitstraling’. Allemaal leugens.
29 maart 2016 at 14:26

Druk bezochte info-avonden A9

Door Johan Bos op 25 maart 2016.

A9-weg-500x375
“Honderden bezoekers trokken de informatieavonden over de A9 in de Schouwburg, die dinsdag en donderdag werden gehouden. Er volgen er nog twee in april (4 en 11). Rijkswaterstaat is op de bijeenkomsten aanwezig met talloze kaarten en touchscreens en andere schermen om elk detail van de plannen te tonen. Er zijn ook veel medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Los daarvan krijgt iedereen een tas vol brochures en een grote kaart mee, om zoveel mogelijk inzicht in de plannen te verstreken. Zoals afzonderlijke ‘boekwerken’ over geluid en lucht langs de rijkswegen. [..] Kees Abrahamse van Rijkswaterstaat liet overigens plannen voor de tunnel zien, waaruit bleek dat de weg dan veel dichter tegen het Stadshart, c.q. de Meander, aan zou schuren. In plaats van de tunnel komen er nu twee overkappingen, met daarboven parken, van 249 meter. Die lengte heeft te maken met Europese regelgeving, die voor een overkapping hoogstens 250 meter toestaat, anders gaan allerlei andere eisen gelden.”

Reacties (selectie).

Robert van Waning
Onjuiste informatie. Op de overkapping bij het Stadshart komt helemaal geen park, maar een druk vierdubbel verkeersknooppunt met talloze stoplichten. Het is dus ook niet waar dat de tekeningen alle details van de plannen laten zien. Zij geven een bedrieglijke voorstelling van zaken, met veel groen, weinig auto’s en geen stoplichten waar stilstaande en optrekkende auto’s voor veel herrie en luchtvervuiling zullen zorgen.
Amstelveners worden er in geluisd. Laat dat maar over aan de meestervoorlichter die het hier tot wethouder heeft geschopt.
Arm Amstelveen.
25 maart 2016 at 22:01

Robert van Waning
De A9-plannen worden aan de Amstelveners verkocht door een hecht samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en lokale politici, bestuurders en kritiekloze pers. Daar kan geen burger tegenop, zeker niet als hij op een onvolledige en zelfs bedrieglijke manier wordt voorgelicht met mooie plaatjes met veel groen en zonder verontrustende details.
26 maart 2016 at 9:52
Robert van Waning
In iedere uitgave van AmstelveenZ staan drie Vragen aan de Wethouder over de A9. Net zomin als op Amstelveen.blog en in Dichtbij zijn die vragen ooit kritisch. Bij voorbeeld: Waar zijn die begroeide geluidsschermen gebleven waarmee de verkeersgoot – althans volgens de vorige presentatie – overdekt zou worden? Zulke vragen zouden journalisten moeten stellen ipv de persberichten van Rijkswaterstaat en bestuurders over te schrijven.
26 maart 2016 at 14:22

Robert van Waning
De ‘boekwerken’ over luchtvervuiling en geuidsoverlast zijn gewoon verkooobrochures met algemene en vrijblijvende informatie. Zij dienen alleen om bewoners gerust te stellen, in slaap te sussen en het zwijgen op te leggen.
It’s a con game.
26 maart 2016 at 14:28

Robert van Waning
“De overheid wil voorkomen dat geluidsoverlast onbeheerst kan groeien.” (Maar niet dat die toeneemt.)
“Rijkswaterstaat moet maatregelen treffen om geluidsbelasting zo veel mogelijk terug te brengen naar het wettelijke streefniveau.” (Zonder garantie dat dit gebeurt. Is dat ‘streefniveau’ leefbaar?)
“Op de rijkswegen rijdt veel verkeer en dat leidt soms tot geluidsoverlast bij omwonenden.” (Soms?)
“Het schelle geluid van een opgevoerde brommer is voor veel mensen ergerlijk.” (Daarover kunnen bewoners van het – voor brommers verboden – Stadshart meepraten.)
“Als wegbeheerder verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming op bestaande wegen – en daarmee de luchtkwaliteit.” (Meer rijbanen trekken meer verkeer aan en leiden zodoende tot meer luchtvervuiling.)
“De concentraties fijnstof en stikstofdioxide zijn sinds het einde van de vorige eeuw met ruim een derde gedaald.” (Dit geldt niet voor het fijn fijnstof van kleiner dan 2,5 micrometer dat juist het meest schadelijk is voor de gezondheid.)
De ‘boekwerken’ die Rijkswaterstaat uitdeelt, bevatten hele en halve leugens waarmee de bewoners in slaap worden gesust, begeleid door een wiegeliedje van meestervoorlichter Herbert Raat.
Amstelveners, jullie worden belazerd!
26 maart 2016 at 21:36

Robert van Waning
“Vegetatie verbetert de luchtkwaliteit niet of nauwelijks. Uit onderzoeken van overheid samen met bedrijfsleven en kennisinstituten blijkt dat bomen langs de weg nauwelijks effect hebben op de concentraties fijnstof en stikstofdioxide in de lucht. De bomen kunnen de luchtkwaliteit naast de weg zelfs verslechteren, omdat ze de luchtstroming vertragen, waardoor de luchtverontreiniging bij de weg blijft hangen.”
(Bron: ‘Schonere lucht langs rijkswegen’, van Rijkswaterstaat, uitgereikt tijdens de informatieavond over de verbrede A9 dwars door Amstelveen.
Toch staan er op de tekeningen waarmee die plannen aan de bewoners van Amstelveen worden verkocht veel bomen en groen. Dit is pure misleiding. Nu wordt het ook duidelijk waarom het Meanderpark moet verdwijnen: slecht voor de luchtkwaliteit!
Bij Gaasperdam (gemeente Amsterdam) komt er wél een tunnel, met daarbovenop een park met veel bomen, want daar is straks geen luchtvervuiling meer die door bomen kan worden verergerd..
Probeer je eens voor te stellen hoe het midden van onze woonplaats er straks uit zal zien: Een lange en brede hel van beton, asfalt en hoge glazen schermen, vol met veel meer langsrazend autoverkeer dan nu. Dat is wat Herbert Raat (VVD) voor jullie heeft geregeld. Ere wie ere toekomt.
27 maart 2016 at 21:36

Robert van Waning
Al die bomen op de foto moeten volgens Rijkswaterstaat dus verdwijnen omdat zij de luchtkwaliteit naast de weg zelfs zouden verslechteren.
Volgens de verkoopbrochures van Rijkswaterstaat beschermen de schermen omwonenden tegen te hoge concentraties stikstofdioxide en fijnstof door de vervuilde lucht tegen te houden, omhoog te stuwen en zodoende te verdunnen. (‘Schonere lucht langs rijkswegen’, pag 3 en 10)
Zodoende wordt de lucht op sommige plaatsen minder vies, maar komt er elders juist méér luchtvervuiling. Die rotzooi verdwijnt immers niet door die schermen, maar wordt alleen ‘eerlijker’ verdeeld.
Bewoners van hogere verdiepingen van de Meanderflats en bewoners, personeel en bezoekers van het Stadshart krijgen hierdoor te maken met méér luchtvervuiling. Het verkeer op de A9 neemt door de verbreding immers alleen maar toe omdat door de afname van de files meer mensen die route per auto gaan afleggen.
Dit soort vragen en opmerkingen ben ik in de lokale media nog niet tegengekomen.
28 maart 2016 at 11:09

Ceaucescue
Zegt Robert, gezien jouw leeftijd, heb jij eigenlijk nog de kans die prachtige open A9 mee te maken?
28 maart 2016 at 17:14 / Beantwoorden /

PeterPC
Gelukkig waait het hier altijd, dus al dat fijnstof zal wel wegwaaien.
In ieder geval, hebben we hier meestal zuidwesten wind dus wij gelukkige A’veners beneden de A9 zien dat allemaal lekker van ons wegwaaien.
28 maart 2016 at 18:17 / Beantwoorden /

Robert van Waning
10-Baans autowegen worden vrijwel overal met ringwegen óm of met tunnels ónder dichtbevolkte gebieden geleid. Zo ‘prachtig’ en wenselijk vinden overheden ze in het algemeen dus niet. Behalve in Roosendaal, Rotterdam-Overschie en – natuurlijk – Amstelveen.
@ceaucescu, zeg gewoon dat jij een brede goot van beton en asfalt vol langsrazende auto’s dwars door Amstelveen mooier vindt dan zo’n Gaasperdams park met daaronder een tunnel voor de A9. Net als PC kom jij echter niet met tegenargumenten maar probeer je mij persoonlijk te kwetsen. PC begon over mijn opleiding van 55 jaar geleden en jij gebruikt mijn leeftijd om mij het zwijgen op te leggen. Zo voer je geen fatsoenlijke discussie, maar het is wel typisch Amstelveens.
29 maart 2016 at 8:05 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De A9 wordt 8-baans, niet 10-baans. Sorry. Inclusief in- en uitvoegstroken aan weerszijden zijn er natuurlijk wel 10 rijbanen.
Johan Bos schrijft dat er twee overkappingen met parken van 249 meter komen. Dat is onjuist, maar nog niet gecorrigeerd.
De vervuilde lucht waait inderdaad meestal in de richting van staatsliedenbuurt, Stadshart, Meander en muziekbuurt.
29 maart 2016 at 9:45

Muurvaste plannen A9 op info-avond

Door Johan Bos op 23 maart 2016 om 16:38, in de categorie A9.
Foto: Wethouder Herbert Raat (rechts) was op de eerste informatieavond over A9 present.

“De plannen van Rijkswaterstaat voor de verbreding van de A9 liggen muurvast. Tot die conclusie komen bezoekers van de eerste – dinsdag in de schouwburg gehouden – informatiebijeenkomst. Alleen met de gemeente is nog discussie mogelijk, constateert bewoonster Ankie Szlapka van de Meander. Zij wil dat er afspraken worden gemaakt die onder meer inhouden dat de Meander niet wordt verbreed, daar wel een beschermd fietspad wordt aangelegd en er een knipperbol (met beschermde voetgangersoversteek) bij de poort naar het Stadsplein komt.[..] Overigens heeft de vereniging van Meander bewoners aangekondigd een juridische strijd tegen de A9-plannen te beginnen, nu de tunnel achterwege blijft en het Meanderpark gesloopt dreigt te worden.”

Reacties RvW (selectie)

Het heeft geen zin om naar die bijeenkomsten te gaan, want de VVD-ers van Rijk en gemeente hoeven geen rekening houden met wensen en bezwaren van Amstelveners: Democratie op z’n Amstelveens.
24 maart 2016 at 11:54 / Beantwoorden /

Ik vraag mij trouwens af of de appartementen in het Stadshart waarde verliezen door die betonnen klankkast van de verbrede A9. Die van Meander wel, vrees ik. Voor ons dienen zij als geluidsschermen. Ik hoop dat de eigenaars tot het bittere einde zullen blijven strijden. Ik wens ze sterkte en succes.
24 maart 2016 at 12:28 / Beantwoorden /

Die bak A9-ellende wordt aan de omwonenden verkocht met bedrieglijk-idyllische plaatjes met veel bomen en groen en met weinig auto’s. Alle stoplichten zijn daarop weggelaten. Die zorgen straks voor extra lawaai en luchtvervuiling van stilstaande en optrekkende auto’s. Autoverkeer naar de KK-weg komt zelfs twee keer voor een stoplicht te staan. Fijn voor de bewoners van die Meanderflat.


De Meander wordt een toegangsweg voor het Stadshart, waarvoor hij natuurlijk niet geschikt is. Arme bewoners. Er komt nog steeds geen rechtstreekse aansluiting van de A9 aan de Beneluxbaan.
De grootste missers waren destijds natuurlijk het niet-aanleggen van een verbindingsweg tussen A9 en A10 ten oosten van Amstelveen, (benedenwinds, dus met minder herrie en luchtvervuiling in de woonomgeving) en het niet-aanleggen van een binnenring rondom het Stadshart. Toen is het fout gegaan en het gaat nog steeds fout.
Dat informatiecircus is zinloos omdat alle plannen muurvast zijn. Als bewoners mogen wij ons alleen verbazen over de voortzetting van alle planologische, stedenbouwkundige en verkeerskundige fouten die in het verleden in en om het Stadshart zijn gemaakt.
Critici worden stevig aangepakt en hun persoonlijke antecedenten worden onderzocht en openbaar gemaakt. Lekker sfeertje voor publiek debat. Democratie op z’n Amstelveens.

Waar de minste mensen wonen en vlak bij het Amsterdamse Bos, komt de breedste overkapping met een park. Het gemeentehuis zorgt weer goed voor zichzelf en zijn directe omgeving.
Vlak bij het dichtbevolkte Stadshart komt bovenop de 8-baans A9 een druk vierdubbel verkeersplein mét stoplichten, maar zónder geluidsschermen en zonder bomen.
Over dat kruispunt komt een sierlijke brug voor voetgangers en fietser. Op de tekening zit daar een echtpaar met een jong kind op een bank. Het sprookje vermeldt echter niet de talrijke scooters en bromfietsen die over die brug zullen scheuren.
Amstelveners, jullie worden belazerd door de liberale autolobby!
25 maart 2016 at 15:22 / Beantwoorden /


VVD: geen terugkeer naar A9-tunnel

Door Johan Bos op 20 maart 2016 om 17:03, in de categorie A9.

Wat de VVD – maar vermoedelijk de complete coalitie – betreft, zit een terugkeer naar de tunnelplannen voor de verbrede A9 er niet in. Raadslid Walter Vervenne, die overigens een informatiemeeting van vóór een tunnel pleitende Meanderbewoners bijwoonde, zegt namens de VVD-fractie trots te zijn op de bespaarde € 60 miljoen door afblazen van het project. [..] Het VVD-raadslid verwijst naar de in zijn ogen royale communicatie van de gemeente over het project, via onder meer een binnenblad in de lokale krant Dichtbij en internet. [..]

Reacties (selectie):

Robert van Waning
‘Royale communicatie’ zonder burgers de mogelijkheid tot kritiek, tegenspraak en bezwaar te gunnen. Dat is democratie zoals de neoliberalen van de VVD het graag zien: “Wij maken onderling wel uit wat goed is voor Amstelveen (lees: voor het autoverkeer).”
Op deze manier blijft Amstelveen tot in de verre toekomst opgezadeld met een open verkeersriool in een onbegaanbaar niemandsland in het midden van onze woonplaats. Op de ‘overkapping’ komen drukke verkeerspleinen met stoplichten.
Het Riool van Raat wordt een monument voor kortzichtig beleid, een Amstelveense variant van het Utrechtse Hoog-Catharijne. Daar komen nu eindelijk weer de groene singels terug nadat die tientallen jaren geleden waren gedempt en geasfalteerd tbv autoverkeer.
21 maart 2016 at 13:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De gemeente liet in Dichtbij weten dat vwb de A9 alles vastligt. Burgers mogen wat sputteren, maar kunnen geen bezwaar meer maken. Democratie op z’n Amstelveens..
21 maart 2016 at 14:59 / Beantwoorden /

Jo
Begijp het niet.
Amsterdam zuid oost wel een tunnel en bij Roermond ook??????
21 maart 2016 at 19:50 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Begint het je te dagen wat ons hier geflikt wordt?
21 maart 2016 at 20:18 / Beantwoorden /

Walter B. Vervenne
Geachte heer van Waning, beste Robert,
Ja opnieuw en op de inmiddels bekende wijze reageert U op mijn bericht over de geplande verbreding van de A9. Uw reactie mag natuurlijk steeds gehoord en gelezen worden. En daarom nog kort mijn commentaar:
De weg van de tunnel naar de verdiepte uitvoering was moeilijk maar is steeds met de steun van de hele Raad (alleen de SP is steeds principieel tegen)tot stand gebracht. Dus VVD, D66, PvdA, CDA, GroenLinks, BBA, OCA en CU allemaal voor.
Uw verhaal dat alles al beklonken is,is natuurlijk ook niet waar. Het staat U vrij om naar de Rechter te gaan. In dit geval direct naar de Raad van State. Met uitsprak binnen zes maanden. Mijn oproep in het persbericht is dan ook: Amstelveners kom allemaal naar de Schouwburg voor de presentatie en laat U overtuigen of niet en dan naar de Rechter. Met liberale groet, Walter B. Vervenne. ps: ik ben geen neo-liberaal !
22 maart 2016 at 15:26 / Beantwoorden /

Ceaucescue
Beste hr. Vervenne, waarom reageert u nog op een persoon als RvW. Hij doet dit enkel maar omdat zijn appartement vlakbij dat “open riool” ligt. Om dat tegen te gaan wil hij elke Amstelvener 1000 euro laten betalen om de rotzooi verder van ZIJN huis te krijgen en dichterbij dat van een ander. Het is puur egoïsme wat deze man drijft.
22 maart 2016 at 17:14 / Beantwoorden /

PeterPC
@Ceaucescue, zou je denken? Zo zit rvw niet in elkaar hoor. Ik heb nog niet eerder een persoon meegemaakt die zich zo bezig hield met zijn medemens.
Heiligverklaren lijkt mij een optie voor deze zeer integere persoon, die geen enkel eigenbelang heeft bij deze halve tunnel. Hij had ook gewoon in zijn flatje in Buitenveldert kunnen blijven wonen.
22 maart 2016 at 17:47 / Beantwoorden /

Ceaucescue
Ik denk eerder dat de hr. RvW uit Buitenveldert is vertrokken , vanwege de instroom van een bepaalde bevolkingsgroep.
23 maart 2016 at 1:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Wat suggereer jij? Wees eens eerlijk, schrijf onder je eigen naam en zeg gewoon wat je bedoelt.
@JB, anonieme beschuldigingen zouden verboden moeten zijn, want oneerlijk en laf.
23 maart 2016 at 16:23 / Beantwoorden /

Robert van Waning
PC, jouw research naar mijn achtergrond schiet weer tekort. Ik heb nooit in Buitenveldert gewoond. Voor het Stadsplein woonden wij in de Troelstralaan, iets verder van de A9, maar het geraas van de A9 klonk daar veel luider dan hier. Raamkozijnen en terrasmeubels werden daar zwart van de luchtvervuiling, dus ook onze longen. Idem dito in het Stadshart. Daarvoor woonden wij aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West op zo’n 500 mtr van de Ringweg A10.
23 maart 2016 at 9:37 / Beantwoorden /

Robert van Waning
@Vervenne, ik had geschreven dat Amstelveen tot in de verre toekomst opgezadeld wordt met een open verkeersriool in een onbegaanbaar niemandsland in het midden van onze woonplaats. En dat er op de ‘overkapping’ drukke verkeerspleinen met stoplichten komen. Geeft u daar eens antwoord op, alstublieft.
Het feit dat ik niet naar de RvS zal stappen, ontneemt mij niet het recht om – waar en wanneer mogelijk – mijn mening over deze politieke en bestuurlijke misser te geven.
De SP heeft gelijk en zal dat houden.
22 maart 2016 at 17:55 / Beantwoorden /

PeterPC
Maar waarom niet niet naar de RvS stappen? Wederom een deconfiture tegemoet zien zoals je exercitie bij de ombudsman?
22 maart 2016 at 18:26 / Beantwoorden /

CeeBee
35 van de 37 raadsleden hebben vóór ‘het open riool’ gestemd RvW. Vervelend voor jou, maar wel de realiteit. En inderdaad, het feit dat je niet naar de RvS stapt ontneemt je niet het recht om te klagen. Maar gebruik maken van de middelen om je beklag te doen -anders dan hier en talloze malen herhaald- doe je ook niet. Het is wat Ceaucescue zegt. Je ware motief is de waarde van je appartement, wat je je overigens ook een keer hebt laten ontvallen op Dichtbij. Dus niks milieu, niks democratie en niks neo-liberalisme. Puur eigen belang. Het was een slip of tongue destijds, maar ik heb het wel onthouden. Ter opfrissing van het geheugen zullen we maar zeggen. Waarvan akte.
23 maart 2016 at 8:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
CB, gaarne context en bronvermelding ter onderbouwing van jouw beschuldiging, zodat ik mij daartegen kan verweren. Ik zou trouwens wel gek zijn als waardeverlies mij koud liet.
Als omwonende heb ik bezwaar tegen het behoud van herrie en luchtvervuiling en betreur ik de gemiste kans van terreinwinst ipv -verlies in het midden van onze woonplaats.
23 maart 2016 at 9:25 / Beantwoorden /

CeeBee
Zoals ik al zei, ik heb het onthouden. Meer bewijs leveren gaat helaas niet lukken, want Dichtbij heeft alle reacties verwijderd. Gelukkig hoeft dat ook niet meer, want je geeft het nu zelf toe. En dat je bezwaar blijft houden is iedereen inmiddels wel duidelijk, maar mijn punten zijn aangekomen begrijp ik. Oh en nog even dit. Bespaar me je verzoeken om bewijzen als je ze zelf desgevraagd ook niet aanlevert.
23 maart 2016 at 9:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waardeverlies van ons huis is niet het enige en ware motief van mijn bezwaren tegen het open verkeersriool van de A9. Dat heb ik ook nooit geschreven. Wel eerlijk blijven. Probeer het althans. Die tunnel is een gemiste kans waarvan Amstelveen nog lang spijt zal hebben.
23 maart 2016 at 9:53 / Beantwoorden /

Ceaucescue
RvW is een huis kopen in Groningen niet wat voor u? Het schijnt dat je daar voor een heel zacht prijsje iets op de kop kunt tikken? Volop frisse lucht en bovenal kunt u daar uw favoriete hobby van bestuurders lastig vallen ten volle uit oefenen. Tegen windmolens vechten en bodemverzakkingen en zo. Grijp uw kans.
23 maart 2016 at 15:28 /

PeterPC
Eerlijk blijven zeggen tegen CeeBee? Die heb ik nog nooit op onwaarheden kunnen betrappen. Terwijl jouw reacties nog nooit een kritische toets hebben kunnen ondergaan.
Dus maar weer even opnieuw, neem ons niet in de maling.
23 maart 2016 at 15:57 /

Robert van Waning
De ombudsman kon het niet-handhaven van het scooterverbod niet afkeuren, omdat de gemeenteraad het goed vond. Zoals de meeste raadsleden alles slikken wat de VVD hun door de strot duwt. Dat gebeurde ook met het A9-riool. De ombudsman heeft wethouder Raat (VVD) wel berispt vanwege de onbehoorlijke manier waarop hij mij publiekelijk had afgestraft vanwege mijn beleefde verzoek om de Stadspleinregels alstublieft te handhaven. Dank voor deze gelegenheid om dit in herinnering te brengen.
22 maart 2016 at 18:50 / Beantwoorden /

Hadjememaar
Ach Calimero, accepteer het nu eens dat je op alle fronten hebt verloren, dan zet je je ook niet zo belachelijk voor aap.
23 maart 2016 at 1:19 / Beantwoorden /

Jo
BIJ DE BUREN KAN HET WEL!
Gaasperdammertunnel A9 3km 🙂 )
22 maart 2016 at 23:15 / Beantwoorden /

Jo
Wie financiert de Gaasperdammertunnel?
23 maart 2016 at 19:35 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“IXAS Zuid-Oost B.V., een special purpose company (SPC) van Ballast Nedam, Fluor, Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure) en 3i Infrastructure, heeft Financial Close bereikt voor het publiek-private samenwerking (pps) project A9 Gaasperdammerweg. Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud als de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht.
Met deze mijlpaal is de benodigde financiering voor het project zeker gesteld. De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen, van € 140 miljoen euro kortlopende lening en de helft van circa € 410 miljoen langlopende lening, is beschikbaar gesteld door BNG Bank, DZ BANK, ING, KBC, SMBC en Société Générale. De Europese Investeringsbank heeft de andere helft van de langlopende lening beschikbaar gesteld. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de vier aandeelhouders van IXAS Zuid-Oost, elk met een gelijk aandeel.”
Bron: http://heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-en-partners-bereiken-financial-close-a9-gaasperdammerweg/
23 maart 2016 at 20:47 / Beantwoorden /

Anarchistje
Zo kan het ook!
23 maart 2016 at 20:57 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Bij Gaasperdam hebben ze het voor elkaar: Een groot park op het dak van de A9, minder lawaai, verbetering van de luchtkwaliteit en van de leefbaarheid van de omgeving. Jammer dat Amstelveen niet bij Amsterdam hoort. Wij zitten opgescheept met de VVD die ‘hun’ autominister een handje wilde helpen.
Visualisatie:
23 maart 2016 at 21:30 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Amsterdam houdt wél rekening met het welzijn van zijn inwoners. Daarom komt er bij Gaasperdam wél een lange tunnel, is de max snelheid op de Ringweg A10 80 km/u, komen er maatregelen tegen luchtvervuilend autoverkeer in het centrum en worden scooters van de fietspaden geweerd. Daar zou Amstelveen een voorbeeld aan kunnen nemen, maar dat zal niet gebeuren onder het bewind van anti-milieupartij VVD.
23 maart 2016 at 9:45 / Beantwoorden /

Matthijs
U lijdt alleen maar in Amstelveen en klaagt blijkbaar zonder ophouden. Wordt het geen tijd dat u die vreselijke stad ontvlucht?
23 maart 2016 at 15:06 / Beantwoorden /

PeterPC (P.G. van Faassen)
Matthijs, rvw lijdt aan heel veel dingen. Zoals .., ach ik ga dat allemaal niet opnoemen. Misschien kan hij dat zelf doen.
23 maart 2016 at 15:59 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Een VVD-stad zonder tegenspraak en oppositie, dat is wat jullie het liefst willen: Democratie op z’n Amstelveens.
Een 8-baans verkeersgoot in een open betonnen lawaaibak dwars door een dichtbevolkte woonplaats is niet meer van deze tijd. Kijk maar elders in ons land en in de wereld.
PeterPC, Hadjememaar, CeeBee, Matthijs, Theo, Frank en PC-kloon Ceaucescue (die dictator heette trouwens Ceaucescu), jullie zitten alleen maar op mij persoonlijk te schelden en daarbij herhalen jullie elkaar en jezelf voortdurend. Het is een beetje tragische vertoning. Hebben jullie niets beters te doen? Zoals bij voorbeeld het bedenken van steekhoudende argumenten?
Gek genoeg accepteert Johan Bos van jullie wel dat jullie voortdurend off-topic reageren.
23 maart 2016 at 16:19 / Beantwoorden /

Ceaucescue
Dat komt als het om jou gaat, we altijd on-topic reageren!
23 maart 2016 at 16:31

Johan Bos
Nou, u hebt ook geen last van niet accepteren van uw (eentonige) kritiek op de lokale democratie, Raat, inferieure journalistiek, open riool, totaal gebrek aan handhaving en alles wat er meer fout is in deze stad.
23 maart 2016 at 16:47

Robert van Waning
Uw artikel ging over de A9, de VVD en dus ook over wethouder Raat (VVD). Hij heeft Amstelveen immers voor de komende tientallen jaren opgezadeld met dat 8-baans open verkeersriool? Daar reageerde ik inhoudelijk op, zonder persoonlijk te worden.
Waarom zou u reacties op uw artikel, de gebrekkige lokale democratie en de VVD-vriendelijke lokale journalistiek niet accepteren? Uw weblog en de reacties dienen immers om alles wat er fout is in deze stad aan de kaak te stellen, maar niet om persoonlijke hetzes te voeren, lijkt me, al lijkt het daar wel op.
23 maart 2016 at 17:03

PeterPC
Het ging over Vervenne, en jij haalt Raat er wederom bij. Jij hebt nog nooit iets in je ongelukkige leven gepresteerd. Raat dus wel, laat hem maarlekker shinen.
Probeer maar eerst die adelborst cursus af te maken.
23 maart 2016 at 17:23

Robert van Waning
Met ‘iets nieuws bedenken’ bedoelt u dat ik kritiekloos moet instemmen met wat de meerderheid van de gemeenteraad zich door de VVD (Raat) laat aanpraten, zoals een open verkeersriool dwars door de stad, opheffing van tramhaltes in centrum en dichtbevolkte wijken, geen handhaving van goede regels en een zinloze opdeling van de thuiszorg.
23 maart 2016 at 18:33

Robert van Waning
PC, die adelborstcursus (op HBO-niveau) was een leerzame diensttijd van twee jaar, na het afronden van mijn opleiding gymnasium bèta. Daarna heb ik een universitaire studie voltooid. Welke opleiding heeft jouw grote voorbeeld Herbert Raat afgemaakt? En jij?
Ga vooral door met je research naar mijn achtergrond. JB vindt dat relevant bij ieder onderwerp en hij vindt jou nooit eentonig.
23 maart 2016 at 19:12 / Beantwoorden /

PeterPC
Fantast, die 2 jaar heb je nooit volbracht. Want dan had je jezelf sergeant-adelborst kunnen noemen. Mijn vermoeden is dat je eruit geflikkerd bent omdat je geen teamgeest hebt en wars van elke vorm van autoriteit bent.
24 maart 2016 at 11:16 /

Robert van Waning
PC, off-topic en veel woorden, maar van jou accepteert Johan Bos alles.
Op het KIM heb ik het eerste jaar blijven zitten. Normaal moet je dan weg, maar omdat mijn praktijk goed was, wilden zij mij graag houden. Na 23 maanden ben ik er zelf mee gestopt omdat ik het er niet naar mijn zin had. Daarna ben ik naar Leiden gegaan. Daar ben ik afgestudeerd, met een onderbreking van drie jaar waarin ik NBBS-bestuurder en botterschipper was. Verder nog vragen of opmerkingen over mijn persoonlijke leven?
24 maart 2016 at 11:41 /

PeterPC
rvw, dus mislukt. En dat klopt ook wel, want een van de regels voor de adelborst opleiding is “niet liegen”. Dat gaat natuurlijk niet werken bij jou.
24 maart 2016 at 17:40 /

Robert van Waning
Hoezo mislukt? Met gymnasium bèta en universiteit? Ik had op het KIM kunnen blijven, als ik dat had gewild. Ik had een goede conduite en was nr 3 van mijn jaar (nadat ik eerst was blijven zitten omdat ik het niet naar mijn zin had). Het was de meest leerzame diensttijd die je maar kunt bedenken, met een zwaar lesprogramma (wis- en natuurkunde op niveau TH Delft), veel sport, vlieglessen, zeezeilen, etc.
Wat ik ruim 50 jaar geleden aan opleidingen heb gedaan, is natuurlijk net zo irrelevant en off-topic als wat ik ruim 10 jaar geleden op het VK Weblog heb geschreven. Toch blijf je er maar over doorzeuren.
Je kunt niet één leugen van mij noemen.
24 maart 2016 at 18:13 /

Robert van Waning
PC, zullen wij het nu eens hebben over de opleidingen die jouw held Herbert Raat (niet) heeft afgemaakt voordat hij badmeester werd?
@Ciao, de keuring voor de officiersopleiding van de Koninklijke Marine is ongeveer de strengste keuring in ons land, zowel psychotechnisch als fysiek. Wie daar doorheen komt, hoeft zich nergens voor te schamen, zeker niet voor anonieme treiteraars op dit forum.
24 maart 2016 at 19:48 /

PeterPC
Wat mij betreft hoeft Herbert Raat geen enkele opleiding te hebben. In tegenstelling tot jou heeft hij WEL wat bereikt in zijn leven.
25 maart 2016 at 8:38 /

Robert van Waning
Ja helaas, want Raat misbruikt zijn positie voor verkeerde beslissingen. Dan zie ik toch liever iemand die minder heeft bereikt, maar tenminste geen kwaad doet.
Als ik een hoge maatschappelijke positie had geambieerd, had ik in 1971 – na het uitkomen van het rapport van de Club van Rome – mijn mooie startbaan bij de overheid niet opgegeven om vrijwilliger in de milieubeweging te worden. Merkwaardig dat je daarover nog niet begonnen bent.
25 maart 2016 at 12:12 /

Robert van Waning
3 km A9-tunnel bij Gaasperdam. Daar wel..
24 maart 2016 at 7:05 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De A9-plannen worden aan de omwonenden gepresenteerd met bedrieglijk-idyllische plaatjes met veel bomen en groen en met weinig auto’s. De stoplichten zijn daarop weggelaten. Die zorgen straks namelijk voor extra lawaai en luchtvervuiling van stilstaande en optrekkende auto’s. Autoverkeer naar de KK-weg komt zelfs twee keer voor een stoplicht te staan. Fijn voor de bewoners van die Meanderflat.
De Meander wordt een toegangsweg voor het Stadshart, waarvoor hij natuurlijk niet geschikt is. Arme bewoners. Er komt nog steeds geen rechtstreekse aansluiting van de A9 aan de Beneluxbaan.
Waar de minste mensen wonen en vlak bij het Amsterdamse Bos, komt de breedste overkapping met een park. Het gemeentehuis zorgt weer goed voor zichzelf en zijn directe omgeving.
Vlak bij het dichtbevolkte Stadshart komt bovenop de 8-baans A9 een druk vierdubbel verkeersplein mét stoplichten, maar zónder geluidsschermen en zonder bomen.
Over dat kruispunt komt een sierlijke brug voor voetgangers en fietser. Op de tekening zit daar een echtpaar met een jong kind op een bank. Het sprookje vermeldt echter niet de talrijke scooters en bromfietsen die over die brug zullen scheuren.
Dat informatiecircus is zinloos omdat alle plannen muurvast zijn. Als bewoners mogen wij ons alleen verbazen over de voortzetting van alle planologische, stedenbouwkundige en verkeerskundige fouten die in het verleden in en om het Stadshart zijn gemaakt.
De grootste fouten waren destijds het niet-aanleggen van een verbindingsweg tussen A9 en A10 ten oosten van Amstelveen, (benedenwinds, dus met minder herrie en luchtvervuiling in de woonomgeving) en het niet-aanleggen van een binnenring rondom het Stadshart. Toen is het fout gegaan en het gaat nog steeds fout.
25 maart 2016 at 21:09 / Beantwoorden /

 

Raat klaagt bij Kamerfractie over Kafka in zorg

Door Johan Bos op 23 maart 2016 om 08:36, in de categorie Zorg.
Foto: Wethouder Raat toont brief aan mevrouw Woudstra

“Een ouder Amstelveens echtpaar moet ruim € 700 betalen voor zorg die het niet krijgt. Tegen die misstand heeft wethouder Herbert Raat van Zorg, na een uitvoerig gesprek met het stel, uitvoerig geprotesteerd bij zijn VVD-partijgenoten in de Tweede Kamer. Het paar werd de dupe van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Laat de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de telefoon pakken om hier doorheen te breken, adviseert Raat. [..]”

Reactie RvW:
‘Wethouder wil pols in zorg voelen.’ Met foto van Herbert Raat.
‘Muurvaste plannen A9 op info-avond.’ Met foto van Herbert Raat. ‘Raat klaagt bij Kamerfractie over Kafka in zorg.’ Met foto van Herbert Raat.
In Dichtbij en AmstelveenZ idem dito, steeds met een foto van Herbert Raat. Dat is wel een beetje veel van het ‘goede’. Hier is een voorlichter bezig om zichzelf te promoten, geen bestuurder die het te druk heeft met zijn echte werk om tijd te hebben voor dit soort flauwekul. Wie zorgt ervoor dat er steeds een fotograaf aanwezig is? Precies: Herbert Raat zelf.
Stel je voor dat alle Amstelveners die in de afgelopen werk gewoon hun werk hebben gedaan met hun foto in alle lokale media willen?
25 maart 2016 at 16:40 / Beantwoorden /

Matthijs
Ach, hebt u nu ook al wat tegen foto’s? Volgens mij heeft elke woordvoerder van elke wethouder altijd een fototoestel bij zich. Maar Raat treedt inderdaad vaak op de voorgrond, omdat hij nu eenmaal essentiele portefeuilles heeft. Ik denk trouwens dat er een beetje verschil is tussen burgers die hun werk doen en bestuurders die namens de inwoners de stad regeren.
25 maart 2016 at 16:54 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Matthijs doet mij aan iemand denken. Volgens mij noemde hij zich toen nog Theo.
25 maart 2016 at 16:59 / Beantwoorden /

PeterPC (P.G. van Faassen)
@Ceaucescue, wat rvw niet zegt is dat hij Drs. is, oftewel “hij die (nog) doctor worden moet”.
M.a.w. weer niet doorgeleerd.
26 maart 2016 at 9:59 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gelukkig gaat het hier om meningen en niet om maatschappelijke posities.
25 maart 2016 at 21:26 / Beantwoorden

 

Wonen

Door Johan Bos op 10 maart 2016 om 17:49, in de categorie Column.

[..] Van den Bergh (PvdA) pleitte nu, net als de oppositie, voor het doorgaan met het bouwen van sociale huurwoningen, waarvan er volgens de overige drie coalitiepartijen genoeg zijn. Alleen zitten daar te veel ‘scheefwoners’ in (mensen die er teveel voor verdienen). Dus duurdere huizen bouwen, dan verhuizen die daar wel heen, is de opvatting. Doorstroming heet dat. Maar die heeft nog nooit gewerkt en werkt ook nu niet op korte termijn, omdat de instrumenten om die beweging op gang te brengen niet in de gereedschapskist van B&W zitten, betoogde Van den Bergh. “Het wordt tijd voor enige tegenspraak”, zei hij letterlijk, doelend op wat de andere drie coalitiepartijen hadden te melden. [..]

Selecties reacties RvW e.a.

Robert van Waning
Leg sportvelden en stadsparken bovenop de A9-tunnel en bouw huizen op de huidige sportterreinen.
13 maart 2016 at 12:11

Hadjememaar
Kunnen de golfbanen van Loogman niet gebruikt worden voor woningbouw? Dat stuk van de Bovenkerkerpolder is toch al verpest.
13 maart 2016 at 14:02

Robert van Waning
De Amstelveense golfbaan wordt ieder jaar mooier door uitbundige groei van alle bomen, struiken en weelderige grassoorten die daar zijn geplant. Veel mensen en dieren genieten daar van de natuur in wat ooit een verwaarloosd, drassig en ontoegankelijk weiland was. Het nieuwe KPMG-gebouw met al die nazipetten op het dak is de enige storende factor.
14 maart 2016 at 12:52

Femke Halsema even in Amstelveen

Door Johan Bos op 17 maart 2016.
Wegens het verschijnen van haar autobiografie ‘Pluche’ bezoekt de voormalige fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer Femke Halsema heel even boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Om precies te zijn donderdag (17 maart) van 13.00 tot 13.30 uur. Zij zat twaalf en een half jaar in de Kamer, maar stapte op 17 december 2011 op, naar ze zegt omdat zij weer ‘individu’ wilde worden na lange tijd vertegenwoordigster van het collectief te zijn geweest. In haar boek meldt de onder meer dat de PvdA haar vroeg minister te worden, een uitnodiging die zij naar zij beweert afsloeg. [..]

Reacties (selectie):

Rotary-vriendje
Mooie foto. Doet in een flits aan Anna Frank denken !
18 maart 2016 at 18:19 / Beantwoorden /

PeterPC
Schandelijk. Ten eerste is het Anne Frank, ten tweede ben je een smeerlap om zo’n vergelijking te durven maken met de GL Pol Pot aanhangers.
18 maart 2016 at 18:54 / Beantwoorden /

Rotary-vriendje
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze opmerking doelbewust plaatste. Je legt een bananenschil neer…. en hup daar komen de peterpc-tjes van verre al aan 🙂 Maar toen ik me dat bedacht, dacht ik: wat zeg ik nou eigenlijk verkeerd ? Vervolgens vond ik het ook wel goed om eens met die verkramping af te rekenen als die soort namen vallen. En afrekenen met verkramping is mijn specialiteit…..
Groet van de schandelijke smeerlap! (wel een beetje gemeen dat ik zoveel schik beleef aan je, Peter? Maar…. dat kun je wel hebben toch ?:-))
20 maart 2016 at 15:45 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Doelbewust schelden is namelijk het handelsmerk van FaassenPC. Een vergelijking van Femke Halsema met Anne Frank kan hij al niet verdragen. Ik dacht dat heiligverklaring meer iets van de R-K kerk was.
20 maart 2016 at 20:22 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De gelijkenis tussen Femke Halsema en Anne Frank is inderdaad treffend. Dat lijkt mij voor beiden een compliment. Femke Halsema legde nadruk op sociaal-maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek in de politiek. Ik vond het jammer dat zij uit de politiek stapte.
20 maart 2016 at 12:52 / Beantwoorden /

Matthijs
Femke was toch die dame van (tot genoegen van haar achterban) links lullen en rechts zakken vullen?
20 maart 2016 at 16:28 / Beantwoorden /

PeterPC
Ja Matthijs, dat is die club van : Mariko Peters, Margriet van Tulder, Tara Singh Varma, Marijke Vos, Sam Pormes, Judith Bokhove, Wijnand Duyvendak, Jack Bogers (vriend van Volkert van der Graaf), Paul Rosenmöller (groot fan van Pol Pot).
Dus om Anne Frank te vergelijken met iemand van deze partij is gotspe pur sang.
Maar ja, rvw en Joden. Het blijft tobben met die man. [#laster]
21 maart 2016 at 11:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het blijft tobben voor mensen die niet houden van kritiek en tegenspraak, en dus niet van democratie en vrijheid van meningsuiting.
“Israëliërs horen niet graag dat hun leger, de meest gerespecteerde organisatie van het land, zou bijdragen aan de onderdrukking van een ander volk. En dat is precies de boodschap die Breaking the Silence uitdraagt door middel van – veelal anonieme – getuigenissen van oud-militairen. Woordvoerder Avihai Stollar van Breaking the Silence wordt plat gebeld. [..] Stollar vindt het geen enkel probleem met zijn rechtse landgenoten in discussie te gaan, zegt hij. „Ons doel is juist het land te overtuigen. En wat onze malicieuze motieven betreft: nog nooit is een door ons gepubliceerde getuigenis onwaar gebleken.” Er is iets anders aan de hand, denkt de oud-militair, iets gevaarlijkers. „Ze gaan niet meer met ons en andere mensenrechtenorganisaties in discussie, ze proberen ons zo te delegitimiseren dat we buiten de discussie worden geplaatst.”
(Uit: ‘Landverraders, dat zijn linkse mensen volgens veel Israëliërs’, NRC 22-12-2015.)
Buiten de discussie plaatsen, dat is precies wat PG van Faassen (PeterPC) met mij probeert te doen. Hij had daarmee succes bij Dichtbij; nu probeeert hij het hier.
21 maart 2016 at 12:11 / Beantwoorden /

Johan Bos
Zullen we nu weer naar Amstelveen terugkeren? Uw standpunt omtrent de ‘wandaden’ van Israel is alom bekend en ook jet tegenovergestelde van Peter van Faassen, die overigens minder woorden gebruikt.
21 maart 2016 at 14:40 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB, een belediging of beschuldiging vergt minder woorden dan het verweer ertegen. Het valt op dat u mij telkens aanspreekt, terwijl het ook dit keer weer Van Faassen was die over Joden en antisemitisme begon. Zijn smerige ongefundeerde aantijgingen kan ik niet over mijn kant laten gaan.
21 maart 2016 at 14:57 / Beantwoorden /

PeterPC
Dat woord heb ik niet gebruikt. Over aantijgingen gesproken. En jij sleurt Anne Frank er met de haren bij met die Halsema vergelijking. Niet eens zelf bedacht (zoals gewoonlijk) maar voort bordurend op de opmerking van een ander.
“de boodschap die Breaking the Silence uitdraagt door middel van – veelal anonieme – getuigenissen van oud-militairen.”
Wat is het waarheidsgehalte dan?
‘Landverraders, dat zijn linkse mensen volgens veel Nederlanders.’
Had ook de titel kunnen zijn.
21 maart 2016 at 16:47 / Beantwoorden /

Johan Bos
Haalt u dat zelf niet een beetje aan door telkens over de ‘wandaden’ van Israël te schrijven? Er zijn nu eenmaal ook mensen die achter die staat staan, die overigens weinig met de onderwerpen op deze site heeft te maken.
21 maart 2016 at 17:19 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB, ik schreef niet over de wandaden van Israël. De geciteerde tekst kwam van militairen van het Israëlische leger en ging over de pogingen van rechtse zijde om hen het zwijgen op te leggen, net zoals dat hier gebeurt.
FaassenPC noemde Rotary een smeerlap omdat hij Femke Halsema op Anne Frank vond lijken. Bij mij ging hij nog een stap verder met zijn gebruikelijke suggestie van antisemitisme. Toch spreekt u PC nooit aan op zijn off-topic narigheden. Dat begint wel op te vallen.
21 maart 2016 at 18:49 /

Johan Bos
Ik heb aan iedereen gevraagd naar Amstelveen terug te keren. Ik vind de vergelijking van Halsema met Anne Frank ook wel wat onlogisch, maar dat zal wel aan mij liggen. Kunnen we nu echt terug? Ik kondig aan dat ik elk commentaar dat er nu nog komt en niets er het artikel heeft te maken, weg haal.
21 maart 2016 at 22:31 /

Robert van Waning
Een gelijkenis betreft het uiterlijk en is geen vergelijking van personen.
22 maart 2016 at 6:50 /

Meanderbewoners: juridische strijd tegen A9

Door Johan Bos op 8 maart 2016

A9 Overkapping AveenBlog 2016-03-08

De bewoners van de Meander zien niets in nu bestaande plannen voor de Rijksweg A9 op Amstelveens grondgebied en gaan die desnoods via juridische procedures aanvechten. De tunnel, waaraan de gemeente een € 100 miljoen moest bijdragen, is van de baan, maar voor de € 40 miljoen die zij nu moet betalen voor een paar overkappingen krijgt met weinig terug. Kortom: de gemeente heeft zich door het Rijk laten afzetten. “Een gemiste kans”, zei woordvoerder Roy Burgers van de Belangenvereniging Meander Bewoners (BVMB) dinsdagavond tegen raadsleden. De vereniging heeft de burgemeester namens de bewoners een petitie aangeboden, waarin een nieuw onderzoek naar de kosten en baten van een ‘landschapstunnel’ wordt gevraagd. Die € 40 miljoen is pure geldverspilling, want levert voor de stad alleen een betonnen lidteken op, waar straks de bezitters van woningen in het KPMG gebouw ook uitzicht op krijgen, zegt Burgers. [..]


Volgens de bewoners ontbreekt het B&W aan een integrale visie op wonen, werken en leefbaarheid. En blijkbaar volgt de gemeenteraad hen tot nu toe, op de SP na, unaniem. Dezer dagen gaat het nieuwe tracébesluit de inspraak in. Maar dat is kwaliteitsloos en de maatschappeijke kosten ervan liggen hoger dan die van een ontwerp met een tunnel. Dat de gemeenteraad toestemde met het afblazen daarvan is volgens BVMB-voorzitter Frits Schurink een historische fout. Hij zegt overigens niet alleen voor de mensen in de Meander te praten, maar de belangen van heel de Amstelveense bevolking op het oog te hebben. n [..]
Hoewel Vervenne dinsdagavond zei dat Rijkswaterstaat vermindering van geluid en uitstoot (CO2 en fijnstof) garandeert, is men er aan de Meander van overtuigd dat de wettelijke normen op dat terrein worden overschreden en ook de onveiligheid een risico voor omwonenden en schoolgaande kinderen oplevert. In de petitie staat verder dat de kans op het aaneen sluiten van noord en zuid Amstelveen voorgoed is verkeken. In elk geval voor de komende zestig jaar. Ook kunnen langs de weg met een tunnel sociale en vrije sector woningen worden gebouwd, denken de bewoners. Daardoor zouden dan mede de kostenvan de tunnel kunnen worden gebouwd, overigens een opvatting die destijds ook ten grondslag lag aan de tunnelplannen. “Wij willen dat Amstelveen leefbaar blijft”, zegt Schurink. De rente waartegen het Rijk nu kan financieren is volgens hem dermate laag in verhouding met 2008 dat de investering in zo’n kunstwerk minder kost. [..]
De BVMB heeft plannen en berekeningen overlegd aan de gemeenteraad om de wenselijkheid en haalbaarheid van de tunnel aan te tonen. Het economisch tij is weer ten gunste gekeerd en dat zou volgens haar bij de gemeenteraad op zijn minst ertoe moeten leiden dat het tunneltracé opnieuw op maatschappelijke en financiële haalbaarheid moet worden beoordeeld, vóórdat een onomkeerbare (snel)weg wordt ingeslagen. Anders verspeelt Amstelveen de kans naar een volwaardige stad te groeien, waarschuwt zij. Doorgaan op de nu ingeslagen weg zou een miskleun van de gemeenredaad zijn.
Voor de toekomstige bewoners van de appartementen in het oude KPMG gebouw is ook een zogenoemde landschapstunnel van belang, zegt de vereniging. Het gaat volgens haar om meer dan vastgoed. Namelijk om een groene ruimte voor fietsers en wandelaars over de tunnel ‘Van Amstel tot Amsterdamse Bos: ’The Green Mile’. BVMB: “Deze groene verbinding kan een enorme boost geven aan het aantrekkelijke imago van Amstelveen. [..]
De gemeente moet zich harder opstellen tegenover Rijkswaterstaat, vindt BVMB. Op de opmerking van Vervenne dat een contract met het Rijk niet kan worden open gebroken, werd gereageerd met de herinnering aan de vorige open breking, toen van de eerder overeen gekomen tunnel werd afgestapt.
BVMB: “Ook het Rijk moet haar verantwoordelijkheid nemen als het bestaande snelwegen wil verbreden in binnenstedelijk gebied. Dit kan niet zomaar ten laste komen van de gezondheid en spaarpot van de Amstelveners. Leefbaarheid langs snelwegen is voor rekening en risico van het Rijk. Een bijdrage van de gemeente kan alleen naar redelijkheid en billijkheid.”
De bezwaarden begrijpen ook niet dat bij Badhoevedorp en Amsterdam Zuid-Oost wél tunnels zijn geprojecteerd en in Amstelveen niet, dat naar hun mening met een open wond in het Stashart blijft zitten. Zij vragen ‘durf, visie en politieke wil’ van de gemeenteraad.

Reacties RvW:

Robert van Waning
Met een tunnel wordt de luchtvervuiling minder (want gefilterd), wordt de herrie minder (want afgedekt) en komt er meer bruikbare openbare ruimte in het centrum van Amstelveen. Daarom worden overal in dichtbevolkte gebieden tunnels aangelegd. Alleen in Amstelveen niet, dankzij Herbert Raat (VVD). De VVD is niet alleen verantwoordelijk voor meer asfalt op het land, maar ook voor meer verkeerslawaai en meer luchtvervuiling. Reken af met die asociale en schadelijke partij.
11 maart 2016 at 10:25

Robert van Waning
Bedriegelijk plaatje. Kijk er maar eens goed naar: Alle stoplichten zijn er niet op te zien! En dat terwijl die juist van grote invloed zullen zijn op de (on)leefbaarheid van de omgeving van de enorme verkeerspleinen die bovenop de A9 zullen komen. Er staan wel veel bomen op het plaatje.
Auto’s die vanuit het oosten de KK-weg op willen rijden, zullen – bij voorbeeld – straks voor twee achtereenvolgende verkeerslichten moeten stoppen ipv voor één. Het zelfde geldt voor auto’s die vanuit het westen het Stadshart in willen rijden.
Planologisch, stedenbouwkundig en verkeerstechnisch is het Amstelveense Stadshart altijd een amateuristisch rommeltje geweest en dat blijft straks zo.
11 maart 2016 at 14:07

Robert van Waning
Frank, of in het midden van Amstelveen tot in de verre toekomst een open betonnen verkeersriool ligt of een verbindend gemeenschappelijk gebied, maakt voor veel meer mensen een verschil dan voor die 5.000 met wie jij geen rekening wenst te houden.
Waarom moeten Amstelveners trouwens meebetalen aan een verbreding van een doorgaande rijksweg waarom zij niet hebben gevraagd omdat zij die niet nodig hebben?
Particulier autoverkeer draagt – net als de luchtvaart – niet bij aan een duurzame toekomst. Er zal domweg niet genoeg energie voor beschikbaar zijn en de overlast is te groot. Afbouwen die handel.
11 maart 2016 at 20:25

Robert van Waning
Laat het een tunnel worden en maak die alvast geschikt voor een railverbinding tussen Almere via Amsterdam Zuid-Oost naar Schiphol. Dat is namelijk de toekomst. Alleen op die manier werkt Amstelveen mee aan leefbaarheid en duurzaamheid.
13 maart 2016 at 12:07 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Als de autoverbinding tussen Almere en Schiphol kan worden verdubbeld, waarom dan niet de railverbinding? Particulier autoverkeer heeft niet de toekomst: te veel energieverspilling, te weinig maatschappelijk nut.
13 maart 2016 at 21:16 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Amstelveen wordt verkracht door de rijksoverheid en de gemeente is medeplichtig.
De informatie die de gemeente geeft over de A9-plannen is ronduit bedriegelijk. Op de tekeningen in het bestuursvriendelijke blad Dichtbij staan meer bomen dan auto’s. De ‘overkapping’ bij het Stadshart is in werkelijkheid een druk dubbel verkeersplein met talloze stoplichten.
14 maart 2016 at 21:02 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“De planning van de A9 en de Amstelveenlijn staan vast,” zegt de gemeentelijke coördinator in Dichtbij van 9 maart jl.
“Kom langs en praat mee,” zegt Rijkswaterstaat in het zelfde blad.
Waarover meepraten? En waarom, als het allemaal al vaststaat?
Als Amstelveners hun woonplaats voor de komende 50 jaar laten verzieken door een open betonnen verkeersgoot, dan hebben zij straks wel wat uit te leggen aan hun (klein)kinderen.
15 maart 2016 at 16:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Van 18 maart tot en met 28 april 2016 kunt u het gewijzigde Ontwerptracébesluit A9 Badhoevedorp – Holendrecht (Amstelveen) inzien. Dit ligt dan ‘ter visie’, zoals dat officieel heet. [..] U kunt uw zienswijze indienen tijdens de informatiebijeenkomsten en online via http://www.platformparticipatie.nl.” (Bron: Dichtbij, 9 maart jl)

Het zoekwoord ‘Amstelveen’ op dit platform levert geen enkel resultaat op:
“Op deze pagina vindt u alle projecten waarbij het (in de toekomst) mogelijk is om als burger uw visie te geven, bezwaar te maken of mee te denken. Als het niet meer mogelijk is om te participeren, dan staat dat erbij aangegeven.
Zoeken: amstelveen
Filter op jaar maand
Geen resultaten gevonden.”
15 maart 2016 at 16:30

Anarchistje
Grappig, de Gaasperdammerweg is al sinds jaar en dag onderwerp van gesprek binnen de gemeente Amsterdam, waarbij burgers continu worden uitgenodigd. Bekijk de visualisatie van Rijkswaterstaat op internet A9.
15 maart 2016 at 16:50

Vervenne (VVD): college B&W heel collegiaal

Door Johan Bos op 1 maart 2016.

[..] Blogger Vervenne meldt ook naar de manifestatie van de Meanderbewoners te gaan, gericht tegen de plannen voor de A9 zonder tunnel. VVD-er Vervenne omarmt die. “En heb meerdere keren uitleg gegeven over motieven en raadsbesluiten die door vrijwel de gehele Raad gesteund, op de SP na, zijn aangenomen.”
Dat de Bewonersvereniging Meander Bewoners (BVMB) blijft vasthouden aan het tunnelconcept is volgens hem kortzichtig. “De gedachte is dat er dan een mooi park voor de Meander komt te liggen en geen A 9 meer te zien zal zijn”, schrijft hij. “Zij gaan voorbij aan het feit dat de A9 niet alleen bereden wordt door mensen die alleen maar Oost-West v.v. rijden maar dat je ook nog een keer de A9 op en af moet kunnen. De noodzakelijke infrastructuur boven de tunnel wordt voor het gemak vergeten. Enorme fly-overs voor de ramen van de Meandertorens. En wat te denken over de verkeersafwikkeling richting Stadshart ? Alleen via één oprit en afslag Oost en dan de Groen van Prinstererlaan richting Rembrandtweg ?” [..]

Reactie RvW:

Volgens Vervenne (autopartij VVD) vergeten voorstanders van een tunnel de noodzakelijke infrastructuur die daarbovenop zou moeten komen: “Enorme fly-overs voor de ramen van de Meandertorens. En wat te denken over de verkeersafwikkeling richting Stadshart?”
Dit soort bedrieglijkheid typeert de manier waarop de VVD de publieke opinie manipuleert. Ook bovenop het ‘open verkeersriool’ komen naast de Meanderflats namelijk twee verkeersplein met stoplichten, met alle luchtvervuiling door optrekkende auto’s van dien.
De ‘overkapping’ van de open tunnelbak (een betonnen niemandsland dwars door het midden van onze woonplaats), wordt veel te idyllisch voorgesteld. Amstelveners slikken alles wat hun door de liberalen door de strot wordt geduwd.
Dankzij de VVD is Amstelveen straks één van de weinige steden waar nog een open rijksweg dwars doorheen raast en roet.
Die verbrede A9 is een gepasseerd station: Tussen Almere en Schiphol had een ov-verbinding moeten komen. De luchtvaart zal om tal van redenen (milieu, klimaat, grondstoffen) niet blijven groeien.
5 maart 2016 at 20:33

SP wil achterstallig onderhoud in woonbeleid

Door Johan Bos op 6 maart 2016

[..] In het door B&W voorgestelde woonbeleid, waarover de gemeenteraad woensdag spreekt, ontbreekt volgens de SP de verplichting voor corporaties achterstallig onderhoud in sociale huurwoningen te verrichten. De fractie komt met een motie om die omissie aan te pakken. [..] Naast de motie over achterstallig onderhoud komt de SP er ook met een die woningbouw aan de Carmenlaan mogelijk moet maken. Adriaans: “De Carmenlaan is al sinds 2007 de schandvlek van Amstelveen. Daar zijn sociale huurwoningen gesloopt voor een weinig gebruikt veldje. Dit is een van de meest voor de hand liggende plekken om sociale huurwoningen te bouwen, dus laten we dat ook doen.”

Selectie reacties RvW:

Had de sloop van de flats aan de Carmenlaan niet te maken met het onzalige voornemen van het gemeentebestuur om daar – ver van het Stadshart – een ov-centrum te bouwen?Stedenbouwkundig en infrastructureel is – en blijft – het Amstelveense stadscentrum een toonbeeld van knulligheid.
6 maart 2016 at 20:05

De Carmenlaan ligt te dicht bij de Beneluxbaan en is dus ongeschikt voor woningbouw. Luchtvervuiling door intensief autoverkeer is ongezond voor mensen en dus ook voor bewoners van sociale huurwoningen. In Amstelveen staan trouwens veel te veel woningen te dicht bij drukke autowegen. Een maximum snelheid van 30 km/u in heel Amstelveen zou een verademing zijn. En max 80 op de A9, natuurlijk.
8 maart 2016 at 9:42

[..] Ivm de luchtvervuiling staan er trouwens ook te veel woningen te dicht naast de drukke Buitenveldertselaan, net als bij de Beneluxbaan en de andere doorgaande autowegen in Amstelveen. Dat zou een item voor de volgende verkiezingen moeten worden.
9 maart 2016 at 10:51

Wethouder Raat wil pols in zorg voelen…

Door Johan Bos op 15 maart 2016 om 15:15, in de categorie Zorg.
Foto: Herbert Raat in Huis aan de Poel.

Mooi natuurlijk dat wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) geregeld naar zorgcentra gaat, om – zoals hij zelf zegt – de vinger aan de pols te houden in die sector, maar of het klagen op de werkvloer daardoor afneemt, is de vraag. Volgens de gemeente bestaat er voor de komende maanden een planning omtrent die bezoeken. Als ik een advies mag geven: Houd die geheim. [..] De wethouder, die ook nog eens een stel ambtenaren meeneemt naar zorginstanties, zou ik willen adviseren daar niet aangekondigde invallen te doen en te praten met niet door de directie gekozen medewerk(st)ers. [..] Op Raats blog is al zijn hele bezoekagenda te zien. Zodat de bazen van die clubs zich er goed op kunnen voorbereiden. Fout. Wedden dat het goeddeels allemaal klopt? Zo’n gemeentelijke bestuurder wordt door de directies in de watten gelegd.

Vinger aan de pols is een kwestie van de hartslag van de sjouwers in de praktijk en degenen voor wie zij te weinig in touw mogen zijn te voelen. Men kan zelfs om een bezoek van Raat vragen. Denk nou niet dat degenen die wat hebben te verbergen dat snel zullen doen. [..] Maar uit het gemeentelijke persbericht krijg ik toch de indruk dat tevredenheid overheerste bij de slachtoffers van de ouderenzorg. Hoe zou het toch komen dat ik heel andere geluiden hoor uit de kring van degenen die de zorg moeten verlenen, maar uit vrees voor mogelijke represailles altijd vragen hun namen niet te noemen.

Selectie reacties RvW e.a.

Robert van Waning
Wat deze liberaal in ieder geval goed doet, is ervoor zorgen dat er steeds een fotograaf bij is. Dit is pure zelfpromotie van een professionele voorlichter met (te) hechte banden met de lokale pers. Die verwaarloost zodoende haar taak om deze bestuurder en raspoliticus kritisch te volgen en te beoordelen. Daaraan heeft Amstelveen straks het open verkeersriool van de verbrede A9 te danken. Dat Herbert Raat gewoon zijn werk doet, hoeft toch niet steeds in de krant? Of toch, omdat het nieuws is?
16 maart 2016 at 10:55 / Beantwoorden /

Hadjememaar
Zegt ook iets over de rest.
Wat betreft van Waning Google eens zijn naam, dan zie je genoeg vuiligheden en persoonlijke vetes langskomen.
17 maart 2016 at 1:30 / Beantwoorden /

Robert van Waning
@Haadje, mij kan je tenminste googelen onder mijn eigen naam, want ik hoef mij niet te schamen voor mijn uitingen. Je suggereert weer van alles, maar je benoemt niets. Je lijkt PC wel.
17 maart 2016 at 8:43 /

PeterPC
De Google search op rvw EN antisemitisme is ook altijd goed voor nogal wat hits. [#laster]
17 maart 2016 at 9:03 /

Robert van Waning
Beschuldigingen genoeg, maar geen enkel bewijs.
17 maart 2016 at 11:51 /

PeterPC
Wees er maar trots op. Je naam met antisemitisme samen op de internets.[#laster]
17 maart 2016 at 17:52 /

Robert van Waning
Wees maar trots op je valse beschuldigingen. Ze slaan nergens op, maar dienen een ander doel, namelijk de verhulling van wandaden uit naam van racisme.
17 maart 2016 at 20:34 /

Hadjememaar
Inderdaad Peter, een heleboel hits. Wat een figuur zeg!
18 maart 2016 at 17:07 /

Robert van Waning
@Niemandweetwiejijbent, iemand anoniem aanvallen en beledigen, dat is écht smerig. Zeg wie je bent, als je durft.
Onze lokale Ceaucescu kan zijn gang gaan omdat er geen kritische lokale pers is en omdat kritische burgers de mond wordt gesnoerd. Het A9-drama is daar één van de gevolgen van, tot in lengte van jaren.
Of Raats aanpak van de zorg goed uitpakt, moet men maar afwachten. Van de lokale media worden wij in ieder geval niet wijzer, terwijl dat wel hun functie is.
16 maart 2016 at 20:44

Robert van Waning
Telkens als Raat de lokale pers gebruikt voor zijn zelfpromotie, heb ik behoefte om daarop te reageren, gewoon voor een beetje tegenwicht tegenover deze lokale zonnekoning met al die jaknikkers en meelopers om hem heen.
Herbert Raat (VVD) staat iedere keer met z’n foto en z’n verhaaltje in AmstelveenZ, Amstelveen Dichtbij en Amstelveen.blog en hij is ook nog te zien en te horen op de gesubsidieerde lokale tv-zender RTV-A.
Wat maken jullie je toch druk om die paar kritische reacties van mij? Moet echt ieder tegengeluid gesmoord worden?
17 maart 2016 at 17:41

Robert van Waning
Raat zal wel jaloers zijn. Johan Bos schreef een artikel over hem, maar de meeste reacties gingen over mij. Wat bezielt die mensen toch?
18 maart 2016 at 17:44

Robert van Waning
Rotary-vriendje, als PC en zijn meelopers hun aantijgingen nu eens konden funderen op enig bewijs, dan ging het tenminste ergens over.
Zij verwijzen echter allemaal naar een weblog van ruim 10 jaar geleden van pro-Israël activiste Ratna Pelle. Die was destijds boos vanwege mijn (gefundeerde en beredeneerde) kritiek op de Israëlische bezetting, beroving, discriminatie en onderdrukking van de oorspronkelijke Arabische bewoners van Palestina (dat door Israël van de kaart werd geveegd).
Ook Pelle kon haar suggesties van antisemitisme trouwens niet waar maken aan de hand van dingen die ik had geschreven. Ze kletsen elkaar allemaal na in hun ijver om Israëls wandaden te verhullen. Ze doen maar. Ik blijf daarover mijn mening blijven geven. Dat is mijn recht, mijn plicht en mijn vrijheid.
18 maart 2016 at 18:36

PeterPC
En ondertussen nazi petten in gebouwen zien, dus het lijkt me wel dat je iets hebt met nazisme en onlosmakelijk daaraan met joden (Israël) [#laster].
18 maart 2016 at 18:49

Robert van Waning
Ik heb inderdaad iets tegen nazis en ook tegen een discriminatoire religie, cultuur en politiek die mensen onderscheidt op grond van hun afkomst, iets wat door alle grondwetten, universele verklaringen en verdragen verboden wordt.
18 maart 2016 at 19:56

Gemeente wil verhalen WO2 opdiepen

Door Johan Bos op De gemeente gaat een project van de lokale Oranjevereniging – Amstelveen Oranje – over de tweede wereldoorlog steunen. B&W besloten twintig mille beschikbaar te stellen voor het boven water krijgen en publiceren van verhalen over vervolging, discriminatie en deportatie van (vooral Joodse) Amstelveners. Het is de bedoeling die informatie vooral voor het onderwijs – en daarmee aan volgende generaties – beschikbaar te stellen. Het project ‘‘Nooit meer terug gekomen’ komt voort uit gesprekken van burgemeester Mirjam van ’t Veld met Amstelveen Oranje. Zij vinden dat zichtbaar moet worden gemaakt wat er met afgevoerde inwoners is gebeurd, ook voor volgende generaties. Bronnenonderzoek moet dat gaan uitwijzen. In diverse vormen worden de verhalen daarna gepubliceerd, waarbij de initiatiefnemers denken aan foldermateriaal, digitale uitingen en het plaatsen borden en / of struikelstenen op locaties waar de feiten plaats vonden. De burgemeester zegt het belangrijk te vinden te blijven herdenken. “Als mensen weten wat oorlog en onderdrukking heeft aangericht, als mensen de geschiedenis kennen, is de kans kleiner dat die zich herhaalt”, meent ze. “Door deze verhalen boven water te halen, blijven ze ook voor de toekomst bewaard. Daarnaast vind ik het belangrijk de verhalen een gezicht te geven. Door ze te vertellen aan schoolkinderen en Amstelveners gaan ze veel meer leven. Dat verdienen de stadgenoten die hun leven verloren tijdens de bezetting.” [..]

Selectie uit reacties [selectie]:

Robert van Waning
“Als mensen de geschiedenis kennen, is de kans kleiner dat die zich herhaalt”, meent burgemeester Mirjam van ‘t Veld. Dat is een onbewezen stelling die dan ook vaak werd (en nog steeds wordt) geloochenstraft [Correctie: gelogenstraft].
De Duitse aanstichters van WO2 kenden de geschiedenis van WO1. De Nederlandse soldaten die zich in Indonesië beestachtig gedroegen tegen de inheemse bevolking, kenden de geschiedenis van de Duitse bezetting. De joodse Zionisten die Palestina etnisch zuiverden en de Arabische inwoners beroofden van hun land, huizen en bezittingen en hen na ruim 70 jaar nog steeds discrimineren en onderdrukken, kenden (en kennen) de geschiedenis van de Jodenvervolging ook maar al te goed.
Ik ben er geen voorstander van om de geschiedenis eindeloos te blijven oprakelen en daarbij één bevolkingsgroep te verbijzonderen. Na WO2 kwamen ook veel berooide ontheemden uit het voormalige Ned. Indië. En na de Hongaarse opstand.. etc.
Laat de geschiedenis rusten. Dit is trouwens geen taak voor de overheid.
2 maart 2016 at 14:15

Frank, ik heb niets tegen wetenschappelijke studies. Op dit moment lees ik bij voorbeeld ‘Israël verdeeld’ van Jona Lendering. Heel verhelderend, want over de (voor)geschiedenis van Israël wordt veel onzin verkocht. Ik heb wel mijn twijfels over publieke projecten omdat die vaak eenzijdig zijn en de geschiedenis simplificeren. Je bent het niet met mij eens. Prima, maar kan dat alsjeblieft ook zonder schelden?
2 maart 2016 at 20:08

Frank, ik bekijk die geschiedenis van de kant van de slachtoffers. Dat zijn namelijk ook mensen, die in dit geval al vele generaties in Palestina woonden. Dat is een verhaal van beroving, vervolging, discriminatie, deportatie, bezetting en onderdrukking van Arabische bewoners door daders die zelf ooit slachtoffers waren.
En wat Jona LenderinG betreft: De voorgeschiedenis van Israël is interessant voor wie de historische claims op dat land zelf wil kunnen beoordelen.
3 maart 2016 at 18:49

Ik gaf voorbeelden van mensen die de geschiedenis kennen, maar die toch verantwoordelijk waren voor een herhaling daarvan. Jij blijkt de geschiedenis helemaal niet te kennen. Of je ontkent die bewust. Dat is helemaal link.
2 maart 2016 at 18:28

Wat Israël betreft: Waar is Palestina gebleven? Precies: Van de kaart geveegd. En de miljoenen nakomelingen van de 900.000 door de joodse Zionisten beroofde en verdreven Arabische bewoners van het voormalige Palestina? Je weet het antwoord: In vluchtelingenkampen in de omringende landen. Vandaar mijn vraag: Gaat de Oranjevevereniging aandacht besteden aan de slachtoffers die later zelf daders werden?
3 maart 2016 at 14:49

Hoezo onzin? Is het niet waar? Waar is Palestina dan gebleven? En wie verblijven er al tientallen jaren in vluchtelingenkampen, vaak nog met de sleutels van de huizen waarvan zij beroofd zijn, maar zonder het recht van terugkeer dat alle Joden in de wereld wél hebben, ook al hebben zij of hun (over)(groot)ouders nooit in Palestina gewoond?
3 maart 2016 at 17:43

Johan Bos [Elders]
Zullen we nu weer terug gaan naar Amstelveen? Ik wist eigenlijk al dat, toen het over oorlog en geschiedenis ging, RwV onmiddellijk Israel en Palestina er bij zou halen. Maar nu gaan we weer terug naar de Poel.
3 maart 2016 at 18:55
Robert van Waning
[..]
U schreef daar over het discrimineren, vervolgen en deporteren van Joden. Joden zijn op hun beurt verantwoordelijk voor het beroven, discrimineren, verdrijven, bezetten, onderdrukken en bombarderen van de Arabische bewoners van Palestina. Aan iedere kwestie zitten minstens twee kanten. U wilt toch niet dat slechts één kant wordt belicht?

3 maart 2016 at 20:27

Het gaat om de vraag of het waar is dat als mensen weten wat oorlog en onderdrukking heeft aangericht, de kans kleiner dat die zich herhaalt. B&W denken van wel en geven daarom 20.000 euro aan de Oranjevereniging voor het opdiepen van foto’s en verhalen van Amstelveense slachtoffers van vervolging, discriminatie, vervolging en deportatie.

Ik noemde drie voorbeelden die lieten zien dat kennis van het verleden niet verhindert dat die zich herhaalt. Van Faassen en Bikker gebruikten één van die voorbeelden om ook deze discussie te laten ontsporen. Tomaat maakte duidelijk dat het selectief oprakelen van oorlogsherinneringen kan leiden tot een heksenjacht op (nakomelingen van) foute Amstelveners.
Bij gebrek aan zinnige tegenspraak blijf ik van mening dat het zinvoller en nuttiger is om hedendaagse vormen en uitingen van racisme te ontmoedigen door goed voorbeeld, dialoog en scholing aan de hand van hedendaagse voorbeelden. Die zijn er helaas genoeg. Wat dit betreft zijn B&W bij de opvang en integratie van asielzoekers op de goede weg.
4 maart 2016 at 10:36

Raat: Stadshart niet ten koste van rest van AV

Door Johan Bos op

Selectie uit reacties RvW:

B&W willen binnen hun bevoegdheden en taken blijven, zegt Raat. Dat lijkt een open deur. Handhaving is echter één van de belangrijkste taken van deze wethouder en daarin schiet hij toch ernstig tekort, met name in het Stadshart. Verder overdrijft Raat natuurlijk schromelijk vwb het aantal huizen dat zou moeten verdwijnen voor het optimaliseren van de functie en de bereikbaarheid van het Stadshart. Als Unibail er de brui aan geeft vanwege het gebrek aan medewerking vd gemeente, dan zijn wij nog veel verder van huis.
De A9 moet natuurlijk door een tunnel. Laat Raat liever tijdig zijn fout inzien. Nu kan het nog.
26 februari 2016 at 18:01

CB, als JB schrijft dat Raat ‘liet weten’ dat B&W ‘wel binnen de grenzen van de gemeentelijke bevoegdheid en taken blijven’, dan mag je aannemen dat JB deze vrijblijvende uitspraak rechtstreeks uit de mond van de wethouder heeft opgetekend. Zulke blabla is diens handelsmerk.
De gemeente is door alle stedenbouwkundige en infrastructurele fouten rondom de inrichting van het Stadshart verantwoordelijk voor problemen die alleen zij als overheid kan oplossen. De gemeente is dus wel degelijk ‘eigenaar’ van die problemen.
27 februari 2016 at 17:40

“Raat heeft me overigens gecomplimenteerd over het stuk,” schrijft JB trots. De waakhond van onze lokale democratie krijgt een aai (Braaf!) van de machthebber die hij kritisch zou moeten volgen. Hiervan krijg ik de kriebels. Wethouder kan zeggen en doen wat hij wil. Democratie op z’n Amstelveens..
27 februari 2016 at 19:07

Politici en journalisten die elkaar gaan complimenteren, duwen gezamenlijk de democratie de afgrond in. Herbert Raat complimenteert trouwens iedere journalist die hem niet kritisch beoordeelt. Met Henk Godthelp van Dichtbij kon hij – naar eigen zeggen – ‘lezen en schrijven’. Gezamenlijk trokken zij op tegen de al te kritische burger. Democratie op z’n Amstelveens..
28 februari 2016 at 11:03

Een compliment is een beloning van gewenst gedrag. Als u niet trots was geweest op het oordeel van wethouder Raat over uw artikel, had u het geen compliment genoemd.
28 februari 2016 at 20:55

Petitie tegen A9 in een brede open bak dwars door onze woonplaats Amstelveen:
28 februari 2016 at 8:25

Raat is anti-Stadshart, althans tegen de bewoners daarvan. De wethouder laat geen enkele gelegenheid voorbij gaan om dit te laten merken. Zijn schromelijk overdreven en populistische opmerking “We gaan niet onze halve stad afbreken voor een winkelcentrum” past in dit kader. Er is immers niemand die zoiets wil, Unibail niet en de bewoners zeker niet.
De wethouder was blij met de onkritische weergave van zijn woorden door de journalist. Niemand wilde of durfde op te merken dat die uitspraak onzinnig was.
Met mijn kritiek op een innige verstandhouding tussen journalistiek en politiek is gebaseerd op een algemeen aanvaarde opvatting over de ‘checks and balances’ die ervoor moeten zorgen dat een democratie evenwichtig, transparant, eerlijk en rechtvaardig blijft:
“Op grond van artikel 7 van de Grondwet hebben de media een constitutioneel recht om regeerders en politici op de vingers te kijken en ‘hinderlijk’ te volgen. De machtsbron van journalisten bestaat uit het publiek maken van hetgeen door hen is achterhaald over het functioneren en falen van de overheid. De parlementair journalisten zien zichzelf als waakhonden van het politieke bedrijf en vooral ook als bewakers van de integriteit van de politieke en maatschappelijke actoren (regeerders, politici, beleidsambtenaren, vakbondsleiders, topmanagers, et cetera).”
Bron: ‘Journalistieke cultuur in Nederland’, p127.
29 februari 2016 at 13:17 / Beantwoorden /

Net als de meeste burgers ben ik afhankelijk van kritische maar onpartijdige en betrouwbare journalistieke verslaggeving. Daarom ergert het mij dat een bestuurder niet kritisch wordt bevraagd na zijn onzinnige uitspraken.
29 februari 2016 at 20:33 / Beantwoorden /

Raats beeldspraak slaat nergens op. Het gaat om zo’n 10 huizen die eigendom zijn van Unibail en waarvan de meeste bewoners zouden instemmen met een aantrekkelijk alternatief. Op die plaats zou een stadsparkje komen. De toevoer door leveranciers, parkeergelegenheid tbv bezoekers en de routing in het winkelcentrum kunnen zodoende ingrijpend verbeterd kunnen worden. Het Stadshart mist namelijk een ‘binnenring’ (een rondweg om een stadscentrum tbv bezoekers en leveranciers.) Het plan kwam tot stand tijdens bijeenkomsten met bewoners van het Stadshart.
De verbrede A9 in een brede open betonnen bak vol hard rijdende (vracht)auto’s mag wegens de herrie en ongefilterde luchtvervuiling best een open verkeersriool worden genoemd. Dat is tenminste beeldspraak die ergens op slaat.
1 maart 2016 at 8:44 / Beantwoorden /

Mijn kritiek op dat compliment van Raat was niet gericht tegen uw persoon maar tegen uw functioneren als waakhond van onze lokale democratie. Als u niet trots was geweest op het oordeel van de wethouder, had u het geen ‘compliment’ genoemd.
Stop alstublieft met uw persoonlijke beoordelingen. Die doen hier niet terzake.
1 maart 2016 at 13:46 / Beantwoorden /

Een compliment is bedoeld als een beloning van gewenst gedrag. Als de ontvnger daar niet trots op is, noemt hij het geen compliment maar een oordeel. Herbert Raat is er trots op dat hij als oud-voorlichter met journalisten kan lezen en schrijven. (Dit zijn zijn eigen woorden.) Van politici wordt niet verwacht dat zij kritiek leveren op de pers. Hetzelfde zou moeten gelden voor complimenten. Politici en journalisten moeten een gepaste afstand tot elkaar behouden. Journalisten zijn tenslotte geen voorlichters. Dat heeft u vast wel geleerd tijdens uw opleiding. Zo niet, dan mag wel een paar handboeken over journalistiek van mij lenen.
1 maart 2016 at 14:36 / Beantwoorden /

‘Politieke self made man’ stond boven het (zoveelste) interview met Herbert Raat (VVD) in het Amstelveens Nieuwsblad van 15-08-2012. Daarin staat o.a.:
‘Het valt op dat Raat vaak in deze krant staat. [Raat zegt daarop:] “Ik kan met Henk Godthelp lezen en schrijven. Daarnaast weet ik als oud-voorlichter als geen ander hoe belangrijk goed contact met de pers is. Via hen blijf je praten met de bewoners van de stad.” ‘
Hieruit blijkt dat Herbert Raat journalisten beschouwt als zijn spreekbuizen. Dat hebben we gemerkt..
Over de betekenis van het woord compliment bestaat geen onduidelijkheid en dus geen semantische discussie: Het is een positief oordeel over gewenst gedrag dat door de gever bedoeld is als beloning en dat door de ontvanger dankbaar en trots wordt aanvaard.
1 maart 2016 at 16:52 / Beantwoorden /

PeterPC [P.G. van Faassen]
Deze hele onzin gaat weer over het feit dat rvw zich gekrenkt voelt door Raat en Godthelp. Dat station zijn we toch allang gepasseerd? Dus JB negeren dit soort jankerige/rancuneuze prietpraat van een verwarde man.[#] [..]
1 maart 2016 at 17:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De ‘onzin’ gaat over de vraag of journalisten spreekbuizen van bestuurders zijn of dat zij in een (lokale) democratie een eigen functie hebben waarin zij de politieke macht juist kritisch moeten volgen. Wat is jullie mening?
1 maart 2016 at 18:59 / Beantwoorden /

@JB, U verwees naar de (te) innige verstandhouding tussen Herbert Raat en de voormalige redactiechef van het Amstelveens Nieuwsblad. Uit het citaat blijkt duidelijk welke functie de wethouder de journalistiek toekent, namelijk die van kritiekloze spreekbuis.
De relatie tussen journalisten en politici en bestuurders is van essentieel belang voor het democratische gehalte van een samenleving. Daar zijn talrijke dikke boeken over geschreven en zelfs onze Grondwet wijdt er een artikel aan. Dat is dus niet zomaar een persoonlijke obsessie.
@FaassenPC, democratie is niet jouw ding zodat je weer eens niets zinnigs toe te voegen hebt. Ik had trouwens wel gereageerd op jouw vraag: Journalisten wonen namens de burgers politieke bijeenkomsten bij en brengen daar verslag over uit. Het gaat in deze discussie over de betrouwbaarheid daarvan. Onbelangrijk, vind je?
1 maart 2016 at 19:33 / Beantwoorden /

Straatnaam voor agente Gabrielle Cevat

Door Johan Bos op ,

Reacties RvW

De gemeente houdt niet van kritische journalistiek. RTV-A en Dichtbij zijn ‘embedded’ en dus braaf. Democratie op z’n Amstelveens.
12 februari 2016 at 16:21 / Beantwoorden /

Ik krijg trouwens zo langzamerhand een vervelende smaak in mijn mond bij dit verhaal. Over het graf van agente Cervat wordt een pr-oorlogje gevoerd tussen politiek, politie en media. Om PC nog maar eens te citeren: Bah.
17 februari 2016 at 15:55 /

@RTVA, neemt u alleen kritiek van vrijwillige medewerkers serieus en niet die van gewone burgers? In het democratische stelsel van ‘checks and balances’ nemen kritische burgers juist een eigen plaats in. Die moeten zich dus vooral niet laten inkapselen in politiek en journalistiek. Die twee zijn toch al te veel net elkaar verweven.
17 februari 2016 at 8:45 / Beantwoorden /

[..] Journalisten laten zich ook inkapselen, terwijl zij per definitie kritisch zouden moeten zijn.
17 februari 2016 at 9:19 / Beantwoorden /

Ook als gewone burger kan ik met mijn deelname aan het publieke debat mijn bijdrage leveren aan de politieke en maatschappelijke menings- en besluitvorming. Daarvoor hoef ik dus geen politicus of journalist te worden. Trouwens, wie zou anders de journalistieke macht kritisch moeten volgen? [..]
17 februari 2016 at 10:10 /

Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats

Door Johan Bos op

Selectie uit reacties RvW:

Het nieuwe KPMG-gebouw met zijn fascistoïde (en nu al gedateerde) uiterlijk kan ook heel goed een make-over gebruiken. Fouten in het verleden kunnen worden hersteld. Dat is het goede nieuws.
16 februari 2016 at 13:27 / Beantwoorden /

Het gebouw straalt hoogmoed uit en het dak is getooid met nazipetten.
20 februari 2016 at 14:32 / Beantwoorden /

Hoog oplopende daklijnen van ronde torens die aan nazipetten doen denken. Het gebouw is een wanstaltig gedrocht zonder bestaansrecht.
20 februari 2016 at 19:33 / Beantwoorden /

Een ‘megalomaan hoofdkantoor’ noemde De Telegraaf het nieuwe KPMG-gebouw in 2014.*)  Het accountantskantoor zou er graag van af willen, maar zat er toen nog zeker 11 [nu 9] jaar aan vast. Vastgoedkenner Ruud de Wit noemde onderhuur van het gehele pand echter een zinloos plan: ‘Eruit stappen is geen optie en dat weet de vastgoedsector ook. Zo’n gebouw van ruim zestigduizend meter is vandaag de dag niet meer te verhuren.’ Als eigenaar van het gebouw werd in dit artikel de Duitse vastgoedbelegger IVG genoemd. Na het zes jaar durende drama van het oude KPMG-gebouw is het wachten op het volgende langdurige drama als gevolg van de ooit als succesvol beschouwde onderhandelingen tussen KPMG en het Amstelveense gemeentebestuur.
*) ‘KPMG wil van hoofdkantoor af, maar dat kan niet’, De Telegraaf, 15 mei 2014.
21 februari 2016 at 11:27 /

Weer deining bij KPMG

Door Johan Bos op

Selectie uit reacties RvW:

Het nieuwe KPMG-gebouw (met die 8-baans weg voor de deur) schijnt ook gedeeltelijk leeg te staan. Straks vertrekt KPMG ook daar, om hun intrek te nemen in bedrijfsverzamelgebouw.
12 februari 2016 at 16:28

Omwonenden tegen ‘protserige’ appartementen KPMG

Door Johan Bos op

Selectie reacties RvW:

De gemeente heeft twee manieren om met bezwaren van bewoners om te gaan: Negeren of afwijzen. Ik begrijp niet waarom expats belastingvluchtelingen worden genoemd.
De eigenaar heeft het recht om te streven naar een gezond rendement. Het is aan de overheid om een sociaal woningbeleid te voeten. Verder hoop ik dat het uiterlijk van het gebouw inderdaad ingrijpend zal veranderen, want ik ben helemaal uitgekeken op die gedateerde antroposofische kabouterstijl.
25 februari 2016 at 22:15   /

‘A9-overkapping: nieuwe kansen voor Oude Dorp’

Door Johan Bos op ,

Selectie uit reacties RvW:

“De woningen ten noorden van de Middeldorpsstraat worden gesloopt en er kan dat een parkachtige zone met bomen en water worden aangelegd.”
Merkwaardig dat hierover niet zo’n kabaal wordt gemaakt als over de sloop van woningen aan de Lastmanweg tbv uitbreiding en optimalisering van het winkelcentrum Stadshart. Ook daar zou een stadspark worden aangelegd. Dat plan werd met veel poeha door wethouder Raat (VVD) getorpedeerd.
27 september 2015 at 9:13

Meander- en Stadshartbewoners krijgen een druk dubbel verkeersplein met stoplichten en behouden de herrie en luchtvervuiling van een verbrede A9, het open verkeersriool dat Amstelveen doormidden blijft snijden. Het Oude Dorp wordt verwend met wandelpaden, een park en sport- en/of speelvelden. Het gemeentehuis zorgt goed voor zijn directe omgeving. Stond het maar in het het centrum van de stad, waar het thuishoort.
En nogmaals: Waarom is de sloop van woningen tbv de A9 geen probleem en tbv de uitbreiding, optimalisering en modernisering van het winkelcentrum Stadshart wel, terwijl daar ook een stadspark was gepland? Is er iemand die daarop een antwoord kan en wil geven?
29 september 2015 at 8:28

‘Aanpak wietteelt dweilen met kraan open’

Door Johan Bos op

Selectie uit reacties RvW:

Het is zo logisch dat het gewoon pijn doet dat niet iedereen het ziet. Legaliseren, reguleren, certificeren, informeren, controleren en belasten. Zo snel mogelijk. Beter zo laat dan nooit. Het heeft al veel te lang geduurd. Mevrouw de nieuwe burgemeester kan laten zien wat zij waard is en of zij lef in haar donder heeft.

28 juli 2014 at 17:27 / Beantwoorden /

Wat is het probleem van wiet? Waarom zouden wietgebruikers allemaal in de gevangenis moeten worden gegooid? Alcoholdrinkers ook? En nicotinesnuivers?
Het blijven criminaliseren van wietgebruik en -handel leidt tot:
– verhoogde risico`s voor de volksgezondheid,
– idem voor de maatschappelijke veiligheid,
– subsidiering van criminele elementen,
– hoge kosten van opsporing en berechting,
– gebrekkige voorlichting en slechte begeleiding van probleemgebruikers,
– ontbrekende kwaliteitscontrole,
– lage fiscale opbrengsten.
29 juli 2014 at 12:56

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s