Spamblogs saboteren het VK weblog. Wie zit daar achter?

Op de voorpagina van het VK Weblog staan steeds vaker en steeds meer ‘spamblogs’. Hieronder zet ik er een paar die ik zojuist (13/4, 15:45 uur) heb gekopieerd. Deze spamblogs zijn hinderlijk en zij maken het VK weblog onoverzichtelijk. Zij saboteren zelfs het VK weblog. Kennelijk zijn bepaalde mensen niet tevreden over de discussies die er worden gevoerd. Wie zou daar achter zitten? Hoewel directie en (hoofd)redactie van de Volkskrant het VK weblog als een last en misschien zelfs als een bedreiging zijn gaan beschouwen en zij er dus van af willen, heb ik zojuist aan de internetredactie gevraagd om dit niet te doen door middel van ‘Verelendung’ en afschrikking.

Spamblogs op voorpagina van VK weblog op 13 april 2011 om 15:45 uur:

Hiram liusingryce

Door tilolassay – woensdag 13 april 2011 14:20 – 0 reacties
Bachelors degree in psychology jobs Mahogany birthday e cards Fha and va bad credit mortgage loans Mortgage interest schedule Awesome hand job movie Honda garden master Down syndrome growth chart Northeast psychological association salem Microsoft office 2007 enterprise turkish version keygen onl

Eleazar distcontkingjets

Door raiplanalex – woensdag 13 april 2011 14:19 – 0 reacties
Jobs in weatherford texas Grand junction real estate association Advance april 2007 magazine down syndrome Locate electronic control module in 87 astro van Estate agents cheltenham Ideas for 21 st birthday card Forex auto pilot brokerage is Life insurance underwriters jobs Panty hand job

Isiah vegrajacgill

Door kaitonani – woensdag 13 april 2011 14:13 – 0 reacties
Jellis craig real estate Piano shop on the left bank Easter sayings for cards Beginning a home based secretarial business Calculadora trading Indian association dayton David martz blow job uncensored Colours for chinese metal tiger Jobs available for inmates on work release

Noah nderasarleaf

Door proclenreti – woensdag 13 april 2011 3:55 – 0 reacties
Briana banks swallowing cum Visualboyadvanceroms Plants adaptation Sport cork boards Ddemonologist chris doyle Sewing pattern decopage Nickname for the democratic party Do i need good credit to get dish Analytical driver amiable expressive test The best of panty jobs tube Game house igrice Petz 4 full version torrent Canadian bill …

33 gedachten over “Spamblogs saboteren het VK weblog. Wie zit daar achter?

 1. Ik heb de moderator gevraagd om er iets tegen te doen – als dat mogelijk is.
  Maar geen antwoord, en geen aktie door de VK…
  Het is ook geen wonder, dat ex-VKbloggers zoals ikzelf hierdoor zich steeds minder geroepen voelen om te komen lezen en reageren.
  Maar zoals je zelf al aangeeft, lijkt het de VK weinig te kunnen schelen, ze vinden het geloof ik wel best zo…

 2. @Bart, TimmerArk vroeg dat ook al een paar dagen geleden, zonder enig merkbaar resultaat.
  De redactie van de Volkskrant wil bewijzen dat het hier allemaal bagger is en zij wordt daarbij nu geholpen door de spookblogger. Welk belang wordt daarmee gediend? Ik heb wel een vermoeden.

 3. Mee eens , ook ik heb aan de bel getrokken…maar vooralsnog zonder resultaat.
  Om gebruik te kunnen blijven maken van het blog ga ik nu naar " meeste reacties "
  Bijzonder storend.

 4. Spamblogs of spamposts op een forum zijn een plaag. Meestal ligt het aan een gat in de software, een z.g. "exploit" dat door spambots wordt geexploiteerd. Heb er zelf vorig jaar heel wat mee te stellen gehad op een Linux forum dat op PHP draaide.
  Tik eens in Google +spambot + PHP
  Deze op het VKBlog lijkt eerder op een Bot dan een mens. De enige belangen die hiermee worden gediend zijn de bankrekeningen van de eigenaar van de spambot die zijn Google adsense inkomsten momenteel ziet stijgen. De meeste spambots worden uitgezet in de VS en China en hebben géén enkele relatie tot de inhoud van de aangevallen site.
  Je suggestie dat dit wel eens een belang van òf de VK of een blogger zou kunnen dienen, is onsmakelijk en geeft aan dat je niet begrijpt hoe spam op het WWW werkt. "Verelendung’ en afschrikking"? Kom op zeg, je paranoia ken echt géén grenzen.

 5. Robert, aan jouw vermoeden koppel ik dan maar de vraag wat Volkskrant daaraan kan doen met inzondering van het feit dat er uiteraard geen enkele investering is in enige moderatie op het VKblog wat dat betreft. Noblesse oblige en ik ben geen IT-expert.

 6. ik stuur dagelijks al dit soort blogs naar de moderator met het verzoek om tot verwijdering over te gaan…
  maakt niet de minste indruk.
  je zou inderdaad haast gaan denken dat de volkskrant hier zelf achter zit. het moet toch een kleine moeite voor ze zijn om al die bagger niet eens te plaatsen…

 7. Ik dacht dat die stukken een nieuwe vorm van absurdisme vormden. Zogezegd, een nieuw-Roemeens taalspel. Daarmee refererend aan de Frans-Roemeense toneelschrijver Eugène Ionesco. Maar nu lees ik hier dat het spam is. ik vind ze niet veel slechter dan andere bijdragen. Maar het zijn er wel veel. Ze dateren in mijn beleving ook pas van de laatste maanden. Zouden ze niet buiten de deur gehouden kunnen worden door een kleine technische ingreep?

 8. The Saint
  Ja, goede suggestie: overstappen op de pagina Meeste Reacties.
  Ga ik meteen doen, op deze manier zijn we ze wel kwijt… 🙂

 9. En wat te denken van al die zogenaamde ‘nieuws’bijdragen die massaal onder vreemde namen op het VK-weblog worden gezet. Die verpesten het hier net zo hard.

 10. Edu
  Die zag ik ook ja, ze lijken zelfs wel uit dezelfde koker te komen, gezien het patroon van publiceren, en de naamgeving van de blogs.
  En inderdaad…net zo vervelend.

 11. Ik wil (nog net) niet zo ver gaan dat de Volkskrant er achter zit.
  Maar ze laten het wel staan!
  En dat is schuldig zijn door medeplichtigheid, in mijn ogen.

 12. Snapt nu werkelijk niemand dat er sinds 1 maart geen budget meer is voor moderatie, technisch onderhoud en laat staan technische aanpassingen.
  Als er al iets gebeurt is dit omdat er toevallig even tijd is…. en blijkbaar is dat er niet dagelijks.

 13. Robert van Waning,
  Je had de lijst niet echt hoeven te reproduceren, het is niet alsof het iemand is ontgaan.
  Het is een soort van insult after injury;(

 14. @edu. die nieuwsbijdragen zijn ook spamblogs.
  @george, ‘ik vind ze niet veel slechter dan andere bijdragen’. Lachen.
  Tijdje terug al weer was er ook een spookblog, ik keek erop, stond vol rare links. Ik klikte er op een. Gelijk een virus binnen.

 15. Alsjeblieft jongelui. wanneer laten jullie het idee nu eens los dat het de Volkskrant maar iets kan schelen wat er nog gebeurd op het VK-weblog. Voor de Volkskrant zijn wij strontvliegen en is de site alleen maar een last. Ze lachen zich een kriek ALS ze ons lezen. Maar ze hebben wel andere dingen aan hun journalistieke hoofdkes om zich met ons bezig te houden. Blog lekker je blog en verwacht van de Volkskrant niets meer. Voor hun zijn wij allang dood en afgeserveerd.

 16. Timmer,kan je daar wel tegen,je weet als ik uit ga pakken is het niet mis.
  Tis onderuit de zak.
  Durf het niet om het hier te plaatsen,belangrijkste kenmerk is nl een klein hertehartje.

 17. nu maak je zelf ook nog reclame voor die onzin spamblogs …..:-)
  maar inderdaad, de Volkskrant investeert niet meer in het VKBlog, doet er niets meer aan, dus de moderator heeft ook wel wat anders te doen helaas voor ons. Maar ja als het dan toch ophoudt te bestaan het VKblog kan ik me voorstellen dat er nu ook niet meer gemodereerd wordt. Heel jammer. Ze hadden het net zo goed per 1 maart wat mij betreft mogen opheffen dus….
  er zijn ook nogal wat echte bloggers trouwens die spammen (onzinblogs plaatsen, zo’n tig keer per week/per dag etc etc etc).

 18. @allen,
  In verband met het escalerende spamprobleem zal ik vblog.nl versneld lanceren. Streefdatum uiterlijk 20 April.
  De eerste release zal nog niet alle functionaliteit omvatten maar wel twee tijdelijke pagina’s die een oplossing bieden voor het spamprobleem.
  De eerste tijdelijke pagina is de ‘laatste berichten’ pagina van vkblog.nl maar dan gefilterd op spam.
  De tweede tijdelijke pagina is de ‘meeste reacties’ pagina van vkblog.nl eveneens ontdaan van spam.
  Aangezien vblog.nl over een volledig spamvrij archief beschikt van alle bonafide blogs is het technisch mogelijk de spam automatisch te verwijden. Elk bericht wat voorkomt in een blog welke niet voorkomt in het archief wordt behandeld als spam. Via deze aanpak kunnen niet niet alleen de berichten met rare woorden en vage links er uit worden gefilterd maar ook de talloze nieuws berichten waar niemand op reageert.

 19. @Helena,
  == "De Volkskrant investeert niet meer in het VKBlog, doet er niets meer aan, " ==
  Directie, hoofd- en opinieredactie van de Volkskrant hebben allemaal hun eigen reden om het VK weblog te laten doodbloeden. Deze ‘Verelendung’ versterkt de indruk dat het toch maar allemaal ‘bagger’ is.
  De opinieredactie is het meest gebaat bij het verdwijnen van het kritische en lastige VK weblog. Ik ben dus geneigd om de behulpzame en welkome spammer en degenen die hem zijn gang laat gaan in die hoek te zoeken.
  @Stadsfotograaf,
  =="Zal wel moedwillig gebeuren, door de Grote Baggeraar." ==
  Die spam is niet moedwillig, denk ik, maar het op zo grote schaal toelaten ervan wel.
  Het einde van het VK weblog betekent het verlies van een oorspronkelijk moedig democratisch experiment en het morele faillissement van ons op één na grootste ochtendkrant, en daarmee een verlies voor onze democratie.

 20. @Developer, ga alsjeblieft door met het bouwen van het vangnet en archief. Ik ben er alleen nog steeds niet van overtuigd dat een weblog zonder directe binding met een journalistiek medium bestaansrecht en overlevingskansen heeft.
  Mij ging het vanaf het begin juist om de democratische functie van het VK weblog als een nieuw element in het stelsel van democratische ‘checks and balances’ dat óók de journalistiek en de media op de korrel nam. Dit element heeft juist geleid tot de ondergang van het VK weblog. Dit bewijst mijn stelling:‘WIE KRITIEK HEEFT OP DE PERS, KRIJGT NOOIT HET LAATSTE WOORD.’

 21. Ik denk wel dat de VK erg blij is als ze van al dit gedoe op de VK Blog af zijn , gezien het grote aantal gekken dat hier rondhangt.
  Ik zal er ook geen traan om laten als al deze bagger tot het verleden hoort.

 22. @Bomebknuffelaar,
  == "
  Ik zal er ook geen traan om laten als al deze bagger tot het verleden hoort."
  ==
  In de hele Israël Lobby zal een zucht van verlichting opgaan. Straks is Nederland de enige democratie in West-Europa die voldoet aan de Israëlische definitie daarvan.

 23. @Robert van Waning
  Zorgelijk is wel wat de gekken gaan doen als hier de toko gesloten wordt.
  Gaan ze op straat rondzwerven en oude vrouwtjes beroven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s