STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!

Als alle VK webloggers tegelijk een dergelijke koptekst maken en versturen, al of niet met daaronder een persoonlijke verklaring waarom volgens hem/haar het VK weblog behouden moet blijven, op zijn minst als raadpleegbaar archief met de bestaande url (zodat alle links die ernaar verwijzen, blijven werken) en het liefst in zijn huidige opzet en vorm, dan vormt de voorpagina van het VK weblog één grote aanklacht van de cynische en liefdeloze manier waarop wij worden gedumpt, al onze uitingen en discussies worden verdonkeremaand en al onze rechten (contractuele, auteursrechtelijke, democratische, grondwettelijke, etc.) worden veronachtzaamd.

Bovenstaande koptekst is natuurlijk voor verbetering vatbaar, zoals iedere opvatting, mening, standpunt en uiting. Het moet eruit zien als een Museumplein of Malieveld vol spandoeken:

STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!

STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!


STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!

.. en zo de hele voorpgaina van het VK weblog vol.

Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

9 gedachten over “STOPZETTING VAN HET VK WEBLOG IS EEN SCHANDE!”

 1. @Rudolf, wachten, wachten, wachten, .. Bij ieder nieuw initiatief en nieuw bericht denk ik ‘Yes! Nu gaat er wat gebeuren!’, maar daarna is het weer wachten, wachten, wachten..

 2. Goed idee.
  Hoe bouw je dat op?
  Meerdere malen dezelfde blogtitel plaatsen en dan hopen dat het wordt uitgebouwd, waardoor ook meer mensen durf krijgen en zodoende het nieuws zich steeds meer verspreid, om uiteindelijk op een dag, de hele voorpagina vol te dumpen.
  Langzaam opbouwen, want in eerste instantie zijn bloggers laf van aard.
  Ik zal morgen eentje plaatsen, met het verzoek dat anderen ook een blog zetten met dezelfde kop;
  Stopzetting van het VK Blog is een schande -in hoofdletters.
  Verder het verzoek om te reageren met Ja of Goed, waardoor het veel reactie’s krijgt.

 3. @Apiedapie,
  == ".. dit lijkt me de snelste weg om het vkblog al meteen, voor 1 maart, op zwart te krijgen. .. ==
  Dat denk ik niet. Directie en hoofdredactie hebben wel láffe lef maar geen échte lef. Ze zulen het gewoon niet aandurven om hun eigen weblog op zwart te zetten. Als zij het wél doen, bewijzen zij daarmee hun willekeur en machtsmisbruik en is de zaak rijp voor de rechter.

 4. De ‘laffe lef’ van directie en hoofdredactie komt duidelijk tot uiting uit de brief van de heer F.Campagne aan de leden van de kerngroep:"U en uw mede-ondertekenaars hebben zich al een oordeel gevormd, en wel zodanig dat het mij de lust ontneemt u van repliek te dienen."
  Hier spreekt de cynische macht van iemand die om tal van redenen wel zou moeten reageren op alle protesten van door hem gedupeerde burgers, maar dat toch niet doet omdat hij er domweg geen zin in heeft.

 5. Stopzetting van het VK blog is helemaal geen schande. Het is voor sommigen misschien een teleurstelling . Ik zou zeggen start zelf met je soortgenoten een nieuw blog op!!
  Het is iedereen ten alle tijden toegestaan zijn nering te stoppen . Als ik een winkel heb en ik stop daar naar een tijdje mee , zullen mensen dat misschien vervelend vinden, maar het is mijn eigen keus en zeker geen schande.
  Heb je dat begrepen , beste van Waning?

 6. En die Chemtrails , het is ook een schande , hoe de Amerikanen en de Joden ( want die zitten er natuurlijk achter, dat begrijpt een kind) ons proberen te vergiftigen en te manipuleren en te pediculeren , het is een SCHANDE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s