Publiek debat in Amstelveen, 2016-4.

Archief van mijn bijdragen vanaf November 2016.

Bijdragen RvW aan publiek debat in Amstelveen:
  2015-3   2016-1   2016-2   2016-3   2016-4    2017-1 , 2017-2

Reacties op de volgende artikelen en columns op Amstelveen.blog
vanaf november 2016 ( Kopieer de titel en g
ebruik Ctrl+ F om de reacties te vinden.)

. Politiek netwerk, Door Johan Bos op 26 december 2016
. D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’, Door Johan Bos op 5 dec 2016.
. D66: ‘Kerstmarkt ook ‘s avonds open’, Door Johan Bos op 2 december 2016
. ‘Nog jarenlang geen zwemwater in Poel’, Door Johan Bos op 6 december 2016.
. Weekmarkt moet wijken voor Kerstmarkt, Door Johan Bos op 24 november 2016.
. Meerderheid raad voor heffing ondernemers, Door Johan Bos op 2 december 2016.
. ‘Getint gezin’ zou uit bus zijn gezet, Door Johan Bos op 26 november 2016.
. ChristenUnie tegen ‘satanische kerstband’ P60, Door Johan Bos op 30 november 2016
. Route naar Amstelveen drukste in fietstelweek, Door Johan Bos op 22 november 2016.
. UR wil meer horeca in Stadshart, Door Johan Bos op 19 november 2016.
. ‘Kerst met André Rieu’ in Cinema Amstelveen, Door Johan Bos op 14 november 2016.
. Trump, Wilders en Amstelveen, Door Johan Bos op 12 november 2016.
. Sint komt met echte zwarte Pieten, Door Johan Bos op 8 november 2016.
. ‘Kasteel-etalages’ bij Bijenkorf, Door Johan Bos op 4 november 2016.
. Winnaars prijzen ‘duurzame’ luchtvaart, Door Johan Bos op 1 november 2016.

Politiek netwerk

Door Johan Bos op 26 december 2016 om 17:59, in de categorie Column.
Dat lokale en landelijke politici tussen de mensen staan, geloven eigenlijk alleen zijzelf. Dat geldt althans voor de meesten onder hen. Wie het beseft, zich ongelukkig daardoor voelt en probeert er iets aan te doen, wordt naar de marge van de politieke arena gemanoeuvreerd. Hij of zij kan al gauw niet zo goed meekomen in het old boys network, het circuit waarbinnen men altijd dezelfde koppen op recepties ziet.
Politici reageren doorgaans – als het niet anders kan – uitsluitend op wat iedereen via de media verneemt en dus geenszins op iets dat zij zelf hebben ontdekt, ondanks alle zogenoemde controle op regering en gemeentebestuur, waarvoor zij zijn gekozen. Dat is een theorie die vrijwel geen raakvlakken met de praktijk heeft.[..]
Kern
De kern van de ellende ligt nog veel dieper. Stad en land worden namelijk genadeloos bestuurd door ambtenaren, die in feite maar twee zorgen hebben: 1. Hoe kom ik tijdig na vijf uur thuis en 2. Hoe drop ik problemen zo snel mogelijk op een ander bureau, zodat ik zelf zo weinig mogelijk gezeur aan mijn hoofd heb. [..]
Wat dat betreft is van het nu zittende college misschien de jarenlang door de ambtelijke wol geverfde wethouder Herbert Raat zo ongeveer de enige die beseft hoe in zo’n constellatie de hazen gewend zijn te lopen. Politiek oogstte hij mogelijk veel weerzin, maar hij zag kans goeddeels de ideologie van zijn VVD door te voeren. Waar dat nog nodig is althans….

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Zoveel mogelijk invloed op het het beleid ten koste van zo min mogelijk verantwoordelijkheid. Dat is het oogmerk van de ambtenaren. De bestuurder die ‘zijn’ ambtenaren daartoe de ruimte geeft, straalt daadkracht uit ten koste van zo min mogelijk energie. Bunker, Poelbad en Drol zijn de speeltjes die de bestuurders hebben verdiend door het hun ambtenaren niet al te moeilijk te maken.
26 december 2016 at 21:56 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank, dat jij ambtenaren niet de schuld geeft van de stront die de coalutie in haar ogen heeft, bewijst wat ik schreef: Ambtenaren hebben veel invloed op het beleid zonder dat zij daarvoor verantwoording hoeven afleggen.
Participatiemisbruik, A9-debacle, zorg-ellende, Stadshart-impasse, sneltramfouten, MacDonald-blamage, Poelbad-horreur, parkeerwillekeur, gebrekkige handhaving, geluidsoverlast door evenementen, etc. etc. waren allemaal niet nodig geweest als kritiek en tegenspraak goed zouden doorklinken tot de Amstelveense ambtenaren en als zij minstens intern ter verantwoording werden geroepen voor hun falen.
27 december 2016 at 9:09 / Beantwoorden /

Tomaat
” Politici reageren bijna uitsluitend op wat in de media verschijnt”
Als we dit eens op Amstelveen toepassen dan is het uitermate treurig gesteld met die media. We hebben hier het Amstelveens Nieuwsblad , waar nog nooit een kritisch geluid is vernomen. Vroeger bij dichtbij.nl nog wel, waar sommige meeschrijvers wel iets van zich lieten horen en ook van verschillende politieke standpunten, maar dat is om zeep geholpen. Dan hebben we Amstelveen Blog dat soms een eigen mening heeft in berichtgeving en columns en zich enigszins onafhankelijk opstelt. Vervolgens RTVA dat gerund wordt door goedwillende stagiairs van 18 of 19 jaar oud, die van toeten noch blazen weten en financieel totaal aan de gemeente verbonden zijn. Daar kun je dus ook geen kritisch geluid van verwachten. En dan hebben we nog Amstelveenz die kantoor houdt in een pand van de voormalig fractievoorzitter van de plaatselijke VVD.
Maw met de onafhankelijke pers in onze “stad” is het op zijn zachtst gezegd wat magertjes gesteld. De lokale politiek wordt dus niet erg geprikkeld en is qua democratisch niveau in een soort coma weggezakt , waarbij het woord openheid naar de burgerij niet meer voorkomt, of je moet op RTVA alle raadsvergaderingen volgen, wat niemand natuurlijk doet.
27 december 2016 at 15:26 / Beantwoorden /

Johan Bos
Correctie: eigenaar van voormalige Bajes heeft nooit in de raad (dus fractie) gezeten (kon ook niet want was lange tijd Italiaan). Is wel – en nog altijd- voorzitter van lokale VVD.
27 december 2016 at 16:18 / Beantwoorden /

Tomaat
JB , je hebt gelijk, mijn fout! Maar dit doet niets af aan het feit dat Amstelveenz en de hier overheersende partij VVD wel erg tegen elkaar aan schurken, niet alleen politiek maar ook zakelijk. Er verschijnen namelijk wel erg veel artikeltjes (advertisements) van de plaatselijke horeca m.n. In het Oude Dorp in dat krantje.
27 december 2016 at 16:52 / Beantwoorden /

Canadees
Volgens mij hebben alle EU-burgers bij gemeenteraadsverkieingen zowel actief als passief kiesrecht als ze in Nederland wonen dus deze man kon zich als Italiaan wel degelijk verkiesbaar stellen maar koos er voor dat niet te doen.
https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/inhoud/gemeenteraden/stemmen/niet-nederlandse-inwoners
28 december 2016 at 0:24 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waarom zou die man lid van de gemeenteraad willen worden? Als eigenaar van een lokaal medium heeft hij al voldoende invloed op de politieke menings- en besluitvorming.
“Politici reageren doorgaans – als het niet anders kan – uitsluitend op wat iedereen via de media verneemt,” schrijft JB. En hij kan het weten.
Raat (VVD) mag in iedere editie van AmstelveenZ, het blad van die lokale VVD-voorzitter, zijn zegje doen, zonder dat iemand hem kan tegenspreken.
Kijk, dat is nu typisch democratie op z’n Amstelveens.
28 december 2016 at 8:04 / Beantwoorden /

Robert van Waning
[..] JB’s aanklacht tegen de autocratische Amstelveense ambtenaren is in ieder geval niet bepaald rechts. Hij twijfelt immers openlijk aan het ethische en esthetische gehalte van de regerende rechtse coalitie. Als die in orde waren geweest, waren zwembad en beeld er natuurlijk niet gekomen, schrijft JB. Dat geldt ook voor tal van andere zaken die fout gaan of die beter kunnen.
27 december 2016 at 16:01 / Beantwoorden /

Tomaat
Ik leg het artikel als volgt uit. Raat weet als enige in de coalitie zijn agenda uit te voeren, omdat hij als enige zijn ambtenaren kan managen. Voor de rest heeft dit hele artikeltje niets met links of rechts te maken.
27 december 2016 at 16:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Goed management betekent nog geen goed beleid, Tomaat.
De ontwikkeling van het Stadshart (Raat) bevindt zich in een impasse van besluiteloosheid. Handhaving (Raat) is een zwak punt in het Amstelveense bestuur. En qua Financiën (Raat): Het Poelbad is een onverantwoordelijke uitgave van publiek geld en de bunker dreigt dat te worden. Op het terrein van Zorg (Raat) horen wij ook veel kritiek.
Hoe goed is dat management van Raat dus eigenlijk?
27 december 2016 at 18:58 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Raat (VVD) heeft als voorlichter geleerd hoe je journalistiek en media kunt manipuleren. Dit deed hij enige jaren tot tevredenheid van zijn politieke en bestuurlijke opdrachtgevers.
Daarna heeft Raat de opgedane kennis, ervaring en journalistieke contacten ten volle in Amstelveen kunnen benutten, eerst als raadslid en vervolgens als bestuurder. Hij speelt veel via de media, want – zoals Johan Bos terecht in zijn artikel opmerkt – daar reageren politici voornamelijk op.
Zelfs in deze kritische column van JB komt Herbert Raat er weer goed van af. Zo werkt dat.
Het zou allemaal niet zo erg zijn als Raat de juiste beslissingen nam en als zijn beleid maar deugde. Daartoe ontbreekt Raat helaas de kennis, het inzicht en – vooral – de wijsheid. Zodoende regeert in Amstelveen het inhoudsloze bestuurlijke opportunisme.
Herbert Raat heeft als onze lokale Ceaucescu al een onverwoestbaar monument voor zichzelf gecreëerd in de vorm van de brede open betonnen verkeersgoot voor de A9, dwars door onze ‘groene’ woonplaats. De Amstelveners zullen hem nooit kunnen vergeten..
28 december 2016 at 8:42 / Beantwoorden

Rotary-vriendje
Laten we de kwaliteiten van Herbert Raat niet overschatten. Het is een gewone intelligente man met een vriendelijke uitstraling. Maar verder speelt hij geen rol van betekenis. Hij is net als Rutte goed in het herkauwen van gevoelens die er in de samenleving spelen. Enige visie of anticiperen op die tendensen is Raat totaal vreemd. Net als minister Blok, maakt hij soms een iets autistische indruk, wat hij natuurlijk niet is. Dat terzijde. Raat, leuk vriendelijk middelmatig wethouder. Meer niet. Punt.
28 december 2016 at 14:16 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Een middelmatige bestuurder kan – bij gebrek aan tegenwicht en tegenspraak – desastreuze gevolgen hebben die nog vele jaren zullen doorwerken. Dit geldt in iedere geval voor die afschuwelijke verkeersgoot A9, maar het blijft daar helaas niet toe beperkt.
28 december 2016 at 17:28 / Beantwoorden /

PeterPC
“PC, je hebt het stuk en de reacties niet gelezen of niet begrepen. Jij reageert op personen, niet op wat zij schrijven.”
Even een jij-bak van mijzelf. Ik haat jij-bakkers. Dus mijzelf nu ook een beetje. Maar vooruit, ik kan dat managen.
Nooit tegen anderen zeggen dat ze iets niet begrepen hebben, dat heet gaslighting. En dat is wat je hier altijd probeert, niet alleen bij mij hoor, maar bij iedereen die het niet met je eens is. Je zou een SP’er kunnen zijn.
Ik reageer op jou omdat jij altijd persoonlijk wordt naar Raat. Het blijft maar doorzeuren in dat hoofd van jou, dat Raat je terechtwees, en jij eigenlijk geen enkele genoegdoening daarover hebt gehad.
28 december 2016 at 17:11 / Beantwoorden /

Robert van Waning
PC, ik had Raat in een ingezonden brief in het AN beleefd verzocht om betere handhaving van door hemzelf ingestelde regels. Daarop volgde een publieke afstraffing vol leugens door het duo Raat-Godthelp. Dat was geen ‘terechtwijzing’ maar een bestuurlijke misstap waarvoor Raat terecht door de Nationale Ombudsman werd berispt.
Dank voor deze gelegenheid om dit weer eens in herinnering te brengen.
28 december 2016 at 20:04 / Beantwoorden /

Johan Bos Auteur
Zullen we nu stoppen over ontzettend oude koeien en het besmeuren van een overleden collega, die zich niet keer kan verdedigen?
28 december 2016 at 21:11 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Doofpot of geschiedvervalsing?
28 december 2016 at 21:32 / Beantwoorden /
———————————————-

D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’

Door Johan Bos op 5 december 2016.
In een raadscommissie had hij het vorige week al gezegd, maar D66-raadslid Tawros Aslanjan laat nu ook in een persbericht nog maar eens weten dat hij de Kerstmarkt op het Stadsplein ’s avonds open wil zien. Of B&W dat maar even bij organisator No Name van die markt en eigenaar Unibail-Rodamco van het Stadshart wil bepleiten. De huurders van de chalets daar zijn nu verplicht om 18.00 uur te sluiten. Dat moet 21.00 uur worden, vindt Aslanjan. Volgens D66, net als de VVD voorstander warm voorstander van een 24 uurseconomie en dag en nacht open houden van winkels, zijn de ondernemers in het zogenoemde Winter Village graag bereid langer open te blijven.

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Wèlke bezoekers, Aslanjan? Er is ‘s avonds geen kip op het Stadsplein. Zojuist, om 21:15 uur, is de veel te luide muziek van de Winter Village eindelijk uitgezet. Die schalde alleen nog voor de paar medewerkers die opruimen, schoonmaken en de ijsbaan onderhouden. De bewoners van de vele woningen rondom het Stadsplein kunnen eindelijk weer ongestoord praten, lezen, eigen muziek beluisteren en tv kijken. En dit vier weken lang..
5 december 2016 at 21:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Klere-herrie van bonkmuziek en schreeuwende presentator van Serious Request op het Stadsplein. Dit was niet afgesproken met de organisatoren van de Winter Village. Gemeentelijke vergunningverleners houden geen rekening met het feit dat hier veel mensen wonen. Wij kunnen elkaar thuis nauwelijks verstaan, laat staan dat wij kunnen lezen, eigen muziek luisteren, tv kijken, ongestoord niets doen of slapen.
In veel stadscentra zijn op deze manier de vaste bewoners verjaagd. Die centra werden er niet gezelliger en veiliger door.
PS Dit was de verwijderde bijdrage waarop Frank reageerde.
18 december 2016 at 22:28 / Beantwoorden /

Frank Bikker
Ach anderen vinden Rieu of Mozart weer waardeloos. Dat is nu eenmaal het nadeel als je daar gaat zitten.
17 december 2016 at 19:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Ieder zijn meug, maar zonder overlast voor anderen, graag. Leven en laten leven. Veel stadscentra zijn verloederd (onaangenaam > onveilig > ongezellig) door het wonen er onmogelijk te maken.
17 december 2016 at 20:45 / Beantwoorden /

frank bikker
Verhuis dan!
18 december 2016 at 19:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Wijken voor overlast? Ben je helemaal belazerd? Hoe stellen jullie je een stadscentrum voor waarin regels niet worden gehandhaafd en afspraken niet worden nagekomen, waar de sterksten altijd winnen en bewoners dus het onderspit delven?
18 december 2016 at 20:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Die Winter Village is erg leuk, zolang de regels en de gemaakte afspraken worden gehandhaafd. Zoals gewoonlijk ontbreekt het hier wel eens aan en dan is het minder leuk. Jammer, want met minder herrie en overlast hebben meer mensen er plezier van.
@Matthijs en consorten, ik moet jullie teleurstellen, want wij wonen over het algemeen met veel plezier aan het Stadsplein. Handhaving is nu eenmaal een zwak punt in het bestuur van onze gemeente. Hopelijk zullen de komende verkiezingen daarin verbetering brengen.
18 december 2016 at 22:21 / Beantwoorden /

______________________________________________

Serious Kerst in glazen huis Stadsplein gestart

Door Johan Bos op 19 december 2016 om 17:23, in de categorie Stadshart.
Van de massa in Breda voor het glazen huis van Serious Request was op het Stadsplein geen sprake. Maar de lokale variant Serious Kerst, waarvan de opbrengst ook naar Breda gaat, is goed bedoeld. Het was trouwens even zoeken geblazen, want het plaatselijke glazen huis staat niet – zoals eerder aangekondigd – bij de ijsbaan, maar nu voor boekhandel Venstra en de bibliotheek. Dat laatste wist RTVAmstelveen, die voor het lokale spektakel zorgt, naar eigen zeggen pas donderdag. [..]
De opening zou door burgemeester Mirjam van ’t Veld worden verricht, maar die lag wegens ziekte onder de wol, zodat locoburgemeester Herbert Raat haar verving. Overigens niet met een openingsspeech, maar door zich te onderwerpen aan een vraaggesprek, waarin vrijwel uitsluitend al bekende zaken aan de orde kwamen. Over Stadsplein, Zorg, klokken in de Annakerk en A9. Om maar wat te noemen. Toch nog een nieuwtje: Raat eet tweede kerstdag met zijn moeder en gezin in een restaurant in de Achterhoek, waar zijn wieg stond. [..]
Geen hufterigheid
Maar het is vooral een nette gemeente, zei Raat. “Hufterigheid kreeg hier nog niet de overhand.” Hij voorziet dat de landelijke verkiezingen in maart ook lokaal hun weerslag vinden, doordat allerlei partijen in de gemeenteraad van zich laten horen. “Iedereen wil zich een beetje in de kijker spelen.” Wat bouwprojecten betreft moet volgens hem Amstelveen zich niet gek laten maken door projectontwikkelaars, maar de tijd nemen om goed te overdenken wat in de toekomst nodig zal zijn.[..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
“Hufterigheid kreeg hier nog niet de overhand,” zegt Herbert Raat.
Kennelijk leest hij nooit de reacties op dit forum en komt hij ‘s avonds niet op het Stadsplein waar jongeren onder de luifel tegenover P60 veel overlast veroorzaken met hun hufterige gedrag. Ik denk niet dat dit de enige plek is.
Aangezien Raat zich nauwelijks bemoeit met handhaving, komt hij niet in aanraking met de praktijk op dat gebied en heeft hij daarvan dus een vertekend beeld.
Bovendien word ik hier nog regelmatig herinnerd aan een buitengewoon hufterig interview van deze wethouder(?) in het ‘andere medium’.
19 december 2016 at 20:42 / Beantwoorden /

Nog jarenlang geen zwemwater in Poel

Door Johan Bos op 6 december 2016 om 13:03, in de categorie Politiek.
In het gunstigste geval gaat het nog vele jaren voordat de Poel zwemwater bevat en er dus, zoals de VVD wilde, een stadsstrand kan worden aangelegd. Omdat er van een echt strand geen sprake kan zijn, behielp de gemeente zich met een tweedehands zwembadje in de Poel (voor 2 mensen). Een bedrijf gaat dat volgend jaar exploiteren. Er komt ook een horeca voorziening bij. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Frank
Prima zo! Laat de Poel maar gewoon de Poel blijven. Zo veel mogelijk een historisch veenlandschap zonder allerlei kermisaangelegenheden. Dat sluit ook het meeste aan bij het Bos. Nu nog dat idiote zwembadje weg, waar de gemeente in tijden van bezuiniging et nodig vond om 825.000 aan te besteden.
6 december 2016 at 19:01 / Beantwoorden /

Jan Demming
Ja Frank, als hoge pieten en marietjes iets mooi vinden, dan moet dat worden aangeschaft. Uiteraard met geld van de belastingbetaler. Zie inderdaad het mierenzwembadje en de drol in het Stadshart. Wie vindt het dan nog gek dat politiek en burgers steeds verder van elkaar komen te staan? Ze leren het in zowel Den Haag als in de gemeentehuizen nooit.
7 december 2016 at 0:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
In Japan vragen bestuurders in het openbaar huilend om vergiffenis voor hun blunders.
Na alle reizen van b&w naar Azië mogen wij erop rekenen dat de Amstelveense wethouders geleerd hebben hoe zij openlijk spijt kunnen betuigen voor hun tragische vergissingen zoals zwembad, bunker, Drol, thuiszorg, gebrekkige handhaving, Stadshart-impasse en natuurlijk die vreselijke open verkeersgoot voor de verbrede A9 dwars door onze woonplaats.
“Boehoe! Sorry, sorry, vergeef me, ik heb zo’n spijt!”
7 december 2016 at 10:01 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
Wanneer verhuis je?
7 december 2016 at 10:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Word je weer persoonlijk, Trekpleister? Maar goed, ik blijf en juist daarom wil ik graag een zo goed mogelijk lokaal bestuur dat min mogelijk blunders maakt. Die prachtige Poeloever is verpest door dat stomme en oerlelijke zwembadje. Daarvoor is een openlijke spijtbetuiging op zijn plaats. Ik ben benieuwd naar jouw on-topic reactie.
7 december 2016 at 11:21 / Beantwoorden /

Matthijs
Bent u masochist? Als ik dat rijtje zie,is het voor u heel moeilijk in Amstelveen, het meest hopeloze woonoord van Nederland.

Robert van Waning
Jij wilt dus ook deze discussie saboteren met het ‘onderlinge gedoe’ waar ook JB terecht zo’n hekel heeft? Mijn kritiek is gericht op het (niet) functioneren van Herbert Raat (VVDl als bestuurder van deze stad, niet op hem persoonlijk. Persoonlijk vind ik Herbert een aardige vent, maar als bestuurder maakt hij ernstige fouten.
7 december 2016 at 17:45 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De topic is één van de blunders van ons stadsbestuur. In dat verband noemde ik er nog een paar die véél ernstiger zijn dan dat stomme Poelbadje: Stadshart en A9.
7 december 2016 at 17:13 / Beantwoorden /

Matthijs
Hoezo ergert? Ik begreep alleen niet dat iemand die het in Amstelveen zo moeilijk heeft, hier blijft wonen. Over persoonlijk gesproken: Hebt u niet dikwijls uw gal gespuid over ‘e’en bepaalde wethouder, ook verantwoordelijk voor de meeste van de door u genoemde terreinen waarop het mis gaat?
7 december 2016 at 15:43 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Jij wilt dus ook deze discussie saboteren met het ‘onderlinge gedoe’ waar ook JB terecht zo’n hekel heeft? Mijn kritiek is gericht op het (niet) functioneren van Herbert Raat (VVDl als bestuurder van deze stad, niet op hem persoonlijk. Persoonlijk vind ik Herbert een aardige vent, maar als bestuurder maakt hij ernstige fouten.
7 december 2016 at 17:45 / Beantwoorden /

PeterPC
“Persoonlijk vind ik Herbert een aardige vent”
Muahahahaha, je moet wel echt een slecht mens zijn om zoiets te beweren.
8 december 2016 at 16:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
PC, je moet toch eens het verschil leren zien tussen kritiek op iemand persoonlijk en op diens functioneren. In het publieke politieke debat gaat het alleen om het eerste. Als wethouder is Raat een ramp waarvan Amstelveen nog tientallen jaren ellende zal ondervinden .
Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) mogen elkaar persoonlijk graag, maar politiek zijn zij elkaar verklaarde tegenstanders.
8 december 2016 at 17:09 / Beantwoorden /

PeterPC
Ja dat Raat eerst excuses moest aanbieden over een terecht stuk wat hij over jou geschreven had. Daar heb jij een persoonlijke kwestie van gemaakt.
M.a.w. ophouden met dat geouwehoer.
8 december 2016 at 17:17 /

Robert van Waning
PC, de Nationale Ombudsman vond dat stuk van Raat en Godthelp juist onbehoorlijk en dus helemaal niet terecht. Als bestuurder had Raat mij niet in het openbaar mogen afstraffen vanwege mijn gegronde klacht over diens gebrekkige handhaving. Het stuk stond vol vervelende kwalificaties die nergens op sloegen. Het was een typisch geval van framing, een onfatsoenlijk één-tweetje van een oud-voorlichter en een bevriende journalist.
Fijn dat je mij in de gelegenheid stelt om dit nog eens te zeggen. Volkomen off-topic, natuurlijk, maar dat vindt JB prima als het tegen mij gericht is.
8 december 2016 at 17:36 /

PeterPC
“Nationale Ombudsman” Dat is een lachertje. Dat instituut roept af en toe ‘foei dat mag u niet meer doe hoor’ Maar dat was te weinig genoegdoening toch? Er moesten zelfs excuses, die terecht niet kwamen, aan te pas komen.Dus ga nu hier niet roepen dat Raat zo’n fijne kerel is. Hoe ongeloofwaardig kun je zijn.
9 december 2016 at 8:41 /

Robert van Waning
Een leuke kerel kan een rampzalige bestuurder blijken te zijn. Dat ongeluk trof Amstelveen, dat zich helaas liet inpakken door deze oud-voorlichter (Raats eigenlijke vak). Raat had inderdaad zijn excuses moeten aanbieden voor het misbruik van zijn positie tegenover een gewone burger.
Nogmaals mijn dank voor de gelegenheid om dit te kunnen ventileren. Ga nog even door.
9 december 2016 at 8:57 /

PeterPC
Kom, kom, het is nu wel weer duidelijk aangetoond dat jouw kreet ‘een aardige vent’ pure bullshit is. Ga vooral zo door met jezelf te kakken te zetten. Succes ermee.
9 december 2016 at 10:04 /

Robert van Waning
Raat is een aardige vent, maar een slechte wethouder. Je moet onderscheid maken tussen persoon en functie.
9 december at 10:25

Frank
Tuurlijk doe ik mee aan het inhakken op een ruimer van een Joods kerkhof , aangezien dit ingaat tegen art.1′van onze Grondwet. Voor de rest moet mijn lieve partijgenote haar kennis nog even bijspijkeren op het gebied van scheefwoners. Deze krijgen elk jaar een huurverhoging van 4 1/2% ipv huursubsidie. Misschien nog even een weetje voor je. De hr. Roemer heeft indertijd in Boxmeer samen met de VVD en het CDA in de coalitie gezeten. En ik ben van mening als er voor alle 3 nu genoeg voordeel valt te behalen ; Waarom zou men het dan niet doen? Alleen is dit op dit moment totaal niet van toepassing op de amstelveense situatie , gezien de woonvisie, regulier/vrijwilligerswerk , enz. enz.
8 december 2016 at 14:48 /

Robert van Waning
Jaaa, daar gaan we weer! Iedereen mag meetrappen met de knokploeg.
Ik vind inderdaad dat de onherkenbare graven van het kerkhof in het centrum van Ouderkerk geruimd zouden moeten worden, zoals dat in het algemeen belang ook op andere begraafplaatsen in Nederland gebeurt. Dat is juist geen discriminatie, want ik beschouw en bejegen Joden kennelijk als gewone mensen, ook na hun overlijden een paar honderd jaar geleden. Verder nog iets on-topic te melden, Frank?
8 december 2016 at 14:48 /

Frank
Tja, rvw op dit punt ben ik nu eenmaal net zo rancuneus als jij over de hele linie.
8 december 2016 at 18:39 /

Robert van Waning
Prima hoor, Frank, maar dan mag er geen enkel graf ooit worden geruimd. Nederland één groot kerkhof. Geen onderscheid ogv afkomst, want dat is in strijd met de Universele Verklaring en onze Grondwet.
8 december 2016 at 19:04 /

Rotary-vriendje
Daar is toch niets bijzonders aan ? Qua aanpak is Raat misschien helemaal niet slecht. (ik durf er niet over te oordelen) Maar ‘wat’ Raat aanpakt zijn niet mijn keuzes. Maar dat is iets anders. Dus waarom zou een SP-er Raat niet een goede wethouder kunnen vinden ? Het niveau daalt hier wel.
8 december 2016 at 19:57 /

Robert van Waning
R-V, volgens Matthijs mag een SP-er wethouder Raat niet goed vinden. Natuurlijk mag dat. Raat pakt ze allemaal in, maar zijn beleid deugt niet: Zie Stadshart en A9.
8 december 2016 at 20:32 /

Robert van Waning
JB, er is niets onfatsoenlijks aan het iemand aardig vinden en tevens een goed bestuurder. Het is juist onfatsoenlijk om te suggereren dat men daarvoor door de SP verketterd zou worden. Mensen die vóór A9-verkeersgoot, bunker, zwembad en geografische indeling vd thuiszorg zijn en juist tegenstanders zijn van betere handhaving en modernisering, optimalisering en uitbreiding van het Stadshart, zijn erg blij met Raat als bestuurder. Ik niet.
9 december 2016 at 11:40 /

_______________________________________________________

D66: ‘Kerstmarkt ook ‘s avonds open’

Door Johan Bos op 2 december 2016 om 00:49, in de categorie Stadshart.
De Kerstmarkt op het Stadsplein mag dan landelijk al tot de Top 10 behoren, zoals raadslid Aslanjan (D66) donderdagavond in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) constateerde, de normale weekmarkt op vrijdag – toch ook een nationale topper – moest er wel een maand lang voor uitwijken naar het Handelsplein. Sommige marktkooplieden klagen daardoor vaste klanten, die niet zo snel de kraam kunnen vinden in de nieuwe opstelling, wat omzet scheelt. Raadslid Gerard Hulsman wilde donderdagavond wel weten of er inderdaad minder omzet wordt gedraaid op die weekmarkt, als gevolg van Winter Village op het Stadsplein. En ook of er minder bezoekers naar de weekmarkt komen. Of B&W dat maar eens willen onderzoeken. Er moet wat het CDA betreft evenwicht bestaan tussen week- en kerstmarkt.
Evaluatie
“Mijn fractie heeft in 2015 ingestemd met het verruimen van de mogelijkheden de weekmarkt te verplaatsen, maar is ook benieuwd naar de gevolgen daarvan. En nu is er de mogelijkheid om dat effect over een periode van enkele weken te beoordelen”, zei Hulsman. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Aslanjan weet niet waarover hij het heeft. Hij mag bij ons langskomen om het geheel van bovenaf te bekijken en te beoordelen.
Op de Kerstmarkt zijn overdag te weinig bezoekers en ‘s avonds is er geen kip. Het is er niet gezellig genoeg en er is te weinig onderscheidend aanbod. De indeling lijkt ondoordacht. De schaatsbaan had in het centrum moeten liggen, denk ik. Langere openstelling jaagt alleen maar de kosten op.
Veelvuldige verplaatsing van de weekmarkt is een slecht idee. Het Handelsplein is een stedenbouwkundige mislukking en dus geen goed alternatief.
2 december 2016 at 8:46 / Beantwoorden /

Frank
Rvw, kun je even wat fotootjes vanaf je balkon maken, net zoals je hebt gedaan indertijd met dat Stadshartfestival, dat ons 79.000 euro kostte.
Was wel grappig.
2 december 2016 at 14:53 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Frank, foto’s van de Winter Village staan nu op Donqui.nl: http://wp.me/p1mUd8-1FgH
2 december 2016 at 16:59 / Beantwoorden /

Frank
Dat eetplein ziet er wel zielig uit. Doet mij aan strandtenten herinneren op een regenachtige dag. Dat ijsbaantje ziet er wel leuk uit, maar billijkt dat nou de verplaatsing van dik 200 kramen, die toch omzetverlies lijden. Heeft men nu uitgezocht dat door dit ” bruisend ” gebeuren het aantal bezoekers aan het Stadshart is toegenomen ? Of doet de wethouder die verantwoordelijk is voor economische zaken zoals gewoonlijk weer wat?
2 december 2016 at 17:29 / Beantwoorden /

M.de vries
De foto’s bekeken hebbende kom ik tot de conclusie dat er best wel kindertjes met een Amstelveenpas tussen hadden kunnen schaatsen. Maar helaas, lieve kindertjes, jullie zijn niet welkom. Jammer he? Hadden jullie ouders er maar voor moeten zorgen dat ze niet werkloos werden en van bijstand afhankelijk raakten. Het leven is keihard, die les krijgen jullie vast mee van de Burgemeester en wethouders in Amstelveen
2 december 2016 at 21:52 / Beantwoorden /

Frank
Gewoon naar de Jaap Eden gaan. Met wat puzzelen goedkoper en een abonnement voor kinderen tot 12 jaar voor 20 euro. Dat baantje hier is te klein ,zeker als er wat pubers door rossen in combinatie met kleintjes.
2 december 2016 at 22:20 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Niet zo negatief, Frank. Die schaatsbaan is hartstikke leuk en populair. Gisteravond hebben wij ernaast voor de 2de keer lekker kaasfondue gegeten (dit keer met een scheutje meegenomen Kirsch erin).
Alleen de indeling vd Winter Village kan een volgende keer(?) beter.
Hopelijk is een combinatie met de reguliere markt toch , want verplaatsing daarvan is inderdaad uit den boze.
3 december 2016 at 11:37 / Beantwoorden /

Frank
Zoals gewoonlijk, pas je weer alles af bij jezelf! Ik gaf antwoord op de Vries. Op Jaap Eden kunnen kinderen een heel seizoen terecht voor 20 euro. Hier kost het een veelvoud.
3 december 2016 at 13:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dit is een openbaar forum, Frank. Als jij zo negatief over de schaatsbaan op het Stadsplein schrijft (te klein, pubers die tussen kleintjes rossen) dan reageer ik daarop. Jij trekt het weer in het persoonlijke vlak.
3 december 2016 at 15:55 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Klere-herrie van bonkmuziek en schreeuwende presentator van Serious Request op het Stadsplein. Dit was niet afgesproken met de organisatoren van de Winter Village.
Gemeentelijke vergunningverleners houden geen rekening met het feit dat hier veel mensen wonen.
Wij kunnen elkaar thuis nauwelijks verstaan, laat staan dat wij kunnen lezen, eigen muziek luisteren, tv kijken, ongestoord niets doen of slapen.
In veel stadscentra zijn op deze manier de vaste bewoners verjaagd. Die centra werden er niet gezelliger en veiliger door.
(PS Dit was de verwijderde bijdrage waarop Frank reageerde.)
18 december 2016 at 22:28 / Beantwoorden /

Frank Bikker
Ach anderen vinden Rieu of Mozart weer waardeloos. Dat is nu eenmaal het nadeel als je daar gaat zitten.
17 december 2016 at 19:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Ieder zijn meug, maar zonder overlast voor anderen, graag. Leven en laten leven. Veel stadscentra zijn verloederd (onaangenaam > onveilig > ongezellig) door het wonen er onmogelijk te maken.
17 december 2016 at 20:45 / Beantwoorden /

frank bikker
Verhuis dan!
18 december 2016 at 19:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Wijken voor overlast? Ben je helemaal belazerd?
Hoe stellen jullie je een stadscentrum voor waarin regels niet worden gehandhaafd en afspraken niet worden nagekomen, waar de sterksten altijd winnen en bewoners dus het onderspit delven?
18 december 2016 at 20:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Die Winter Village is erg leuk, zolang de regels en de gemaakte afspraken worden gehandhaafd. Zoals gewoonlijk ontbreekt het hier wel eens aan en dan is het minder leuk. Jammer, want met minder herrie en overlast hebben meer mensen er plezier van.
@Matthijs en consorten, ik moet jullie teleurstellen, want wij wonen over het algemeen met veel plezier aan het Stadsplein. Handhaving is nu eenmaal een zwak punt in het bestuur van onze gemeente. Hopelijk zullen de komende verkiezingen daarin verbetering brengen.
18 december 2016 at 22:21 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Wat is er zo moeilijk, Frank? De Winter Village is leuk voor iedereen (inclusief de omwonenden) zolang de regels en afspraken mbt geluidsoverlast worden nageleefd. Gisteren was dat door die schreeuwende malloot van Serious Kerst niet het geval. Toen was het hier niet om te harden. Zelfs toen er bijna geen bezoekers meer waren, stond het volume nog op max. Ik zal een film-met-geluid op Donqui.nl zetten.
18 december 2016 at 22:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Veel te luide DJ van Serious Kerst op het Stadsplein als de meeste bezoekers al weg zijn, is te zien en te horen op http://wp.me/p1mUd8-1FgH
(Vergeet niet je volume open te zetten bij het bekijken van het filmpje.)
18 december 2016 at 23:57 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Filmpje gezien en gehoord? Dat was alleen nog maar het voorspel..
Nogmaals: Als iedereen zich houdt aan de regels en afspraken, is het fijn wonen aan het Stadsplein. Dankzij Winter Village komen wij prima de donkere dagen door.
Voor Serious Kerst houd ik mijn hart vast. De voorboden waren slecht.
19 december 2016 at 15:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De stemmen en de muziek van Serious Kerst vormen samen met de (eindeloos herhaalde) commerciële kerstmuzak van Winter Village een ware kakofonie op het Stadsplein.
Geen hond luistert ernaar maar het geruis klinkt wel door tot diep in de huizen van de omwonenden. Gelukkig is het geluidsniveau gematigd. De schaatsbaan maakt veel goed.
19 december 2016 at 19:35 / Beantwoorden /

_____________________________________________________

Weekmarkt moet wijken voor Kerstmarkt

Door Johan Bos op 24 november 2016 om 14:01, in de categorie Stadshart.
In verband met de kerstmarkt op het Stadsplein verhuist de wekelijkse markt die daar altijd op vrijdag wordt gehouden een maand lang naar het Handelsplein. Marktkooplieden vrezen daardoor toch een deel van hun omzet te verliezen, omdat vaste klanten opeens niet meet weten waar zij tussen de 220 kramen moeten zoeken. Maar de gemeenteraad wil nu eenmaal een bruisend Stadsplein, wat nog nooit is gelukt, dus een van de beste weekmarkten van het land – zo ongeveer het enige regelmatige evenement – wordt van vrijdag 25 november af verzocht op te krassen. Er komt nog wel een krant met een plattegrond, zodat men uit kan puzzelen waar de favoriete kramen staan. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Frank Bikker
Een gewone markt brengt zeker geen leven in de brouwerij. Daarom maar verbannen naar een uithoek. Op,vrijdag zijn de bussen die richting Stadshart gaan altijd veel voller. Alsof een gewone markt geen economische activiteit is. Ik denk dat de Hema er ook niet mee gebaat is als 10 keer per jaar ergens anders zit.
24 november 2016 at 17:11 / Beantwoorden /

Gerben
Keine Experimenten, Adenauer zei het al, lang geleden. De Kerstmarkt wordt natuurlijk een flop. We gaan op zoek naar onze vaste marktkooplieden!
24 november 2016 at 20:00 / Beantwoorden /

Frank
De vertegenwoordiger van de markt heeft de gemeente in het verleden laten weten dat zij niet blij zijn met het veelvuldig verplaatsen van de markt en dat zij baat hebben bij een vaste plaats. De aanwezige horeca rondom de oude plaats zal er ook niet blij mee zijn.
25 november 2016 at 13:52 / Beantwoorden /

Jasja
We zijn vandaag naar de zgn kerstmarkt geweest, wat een flop!!! Kerstsfeer kon ik nergens in terug vinden, wmb heeft de reguliere markt veel meer te bieden. Ik ga wel weer naar het stadsplein als de vertrouwde markt weer staat waar deze thuis hoort.
25 november 2016 at 19:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De ‘Winter Village’ is voornamelijk leuk dankzij die grote ijsbaan en de open ‘wintersportbar’ ernaast. Het Stadsplein was echter in de feestelijke decembermaand een kale, lege en sfeerloze bedoening gebleven als er alleen de reguliere vrijdagmarkt was geweest. Er moest dus iets gebeuren. Het is inderdaad jammer dat de markt daarvoor wéér moest verhuizen.
Het feit dat het Handelsplein kennelijk ongeschikt wordt gevonden voor een Kerstmarkt, zegt genoeg over de totale mislukking van ook die openbare ruimte.
Twee grote mislukte pleinen op 300 meter van elkaar in het centrum van de stad..
Het wordt hoog tijd dat het gemeentebestuur als geheel (dus inclusief de gemeenteraad en de ambtenaren) haar verantwoordelijkheid gaat nemen voor het Stadshart. Dit kan duidelijk niet langer worden overgelaten aan één wethouder die de aankleding, herinrichting, optimalisering en uitbreiding van het Stadshart op allerlei manieren frustreert. De komende verkiezingen zijn geen garantie dat het daarna beter zal worden.
27 november 2016 at 12:35 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De gemeente heeft jarenlang ‘garantie’ betaald voor de leegstand van het nieuwe kantorengebouw aan het Handelsplein. Heeft iemand enig idee hoe veel geld dat bij elkaar heeft gekost?
Met dat geld had de verhuizing van het gemeentehuis van De Poel naar het centrum (waar een gemeentehuis hoort te staan) kunnen worden betaald.
Maar nee, bestuurders, raadsleden en ambtenaren hielden die idyllische locatie liever voor zichzelf dan het op te offeren aan een bestemming waar veel meer mensen er plezier van zouden kunnen hebben, zoals een hotel annex congrescentrum met restaurants, bars en terrassen. Makelaar Brockhoff had dat vele jaren geleden ook geopperd.
30 november 2016 at 14:32 / Beantwoorden /

Foto’s van de Winter Village 2016 op het Stadsplein van Amstelveen:

2016-12-03-16-26-46

De bovenste foto werd genomen op zaterdag 3 december om ongeveer 16:30 uur.
De schaatsbaan wordt meestal goed gebruikt. Het had echter in het midden van de Winter Village moeten liggen en alle winkels hadden er zicht op moeten hebben. Dit had gekund als het restaurant aan de korte zijde had gestaan en de chalets ruggelings in een dubbele rij langs de lange zijde van de  schaatsbaan. Aan de overkant had dan ook nog een rij chalets langs de schaatsbaan kunnen staan.De chalets waar de schaatsen worden verhuurd, dragen niet bij aan de sfeer en zouden minder prominent in beeld moeten zijn.

2016-12-02-15-49-12

De overgang van de schaatsbaan naar het ‘eetpleintje’ is rommelig en niet aanlokkelijk.

2016-12-03-16-26-55

Foto hierboven: Zaterdag 3 december. Op het ‘eetplein’ wordt nu lekker gesnaaid, maar het is rommelig en niet gezellig. Het mist de aansluiting met de schaatsbaan.Zodra de zon weg is zijn de zitbanken zijn klam en koud.

2016-11-29-17-26-54

’s Avonds ziet het er gezellig uit, maar er zijn weinig bezoekers.De winkeltjes en eetkraampjes zijn dan dicht.

2016-12-02-13-45-41

Feestelijke etalages met daarvoor geparkeerde scooters en fietsen.Zonde van alle creativiteit, moeite en geld die de Bijenkorf daaraan heeft besteed.

______________________________________________________

Meerderheid raad voor heffing ondernemers

Door Johan Bos op 2 december 2016 om 11:17
De gemeente staat op het punt heffingen te gaan incasseren voor vijf gebieden in Amstelveen waar interesse bestaat voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Een wet maakt het mogelijk dat er in een bepaald gebied zo’n BIZ komt, een publieksrechtelijke regeling. Als die er is, moeten alle ondernemers – ook tegenstanders – mee betalen. Door B&W zijn BIZ-verordeningen aan de gemeenteraad voorgelegd voor de winkelstrips Amsterdamseweg, Van der Hooplaan, het Oude Dorp en twee voor Kostverlorenhof (afzonderlijk voor eigenaren en huurders van panden). Als tegemoetkoming in de oprichtingskosten krijgt elke BIZ vijf mille van de gemeente. De heffing zelf wordt door de BIZ vastgesteld en door de gemeente geïnd, die daarvoor 2,5% van de opbrengst in rekening brengt en de rest doorsluist naar het betreffende gebied. Het geld wordt gebruikt voor talrijke investeringen in onder meer veiligheid en verbetering van hun gebied. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Met een publieksrechtelijke regeling en een verplichte heffing (waaraan alle ondernemers moeten meebetalen, maar die toch geen belasting mag heten) tonen de sovjet-liberalen hun dictatoriale aard.
De inrichting, aankleding en de veiligheid van de publieke ruimte is een overheidstaak; die van winkels en bedrijfsgebouwen is een taak voor de eigenaars en exploitanten daarvan.
3 december 2016 at 12:38 / Beantwoorden /

‘Getint gezin’ zou uit bus zijn gezet

Door Johan Bos op 26 november 2016 om 11:30, in de categorie Openbaar vervoer.
Of het werkelijk waar is, moet onderzoek door Connexxion nog uitwijzen, maar volgens de lokale omroep RTVA zou donderdagavond een chauffeur van die maatschappij een getint gezin uit de bus hebben gezet. RTVA baseert zich overigens weer op een tweet van een zekere Karin Kimo Shehata, die inmiddels de mededeling weer van Twitter heeft verwijderd, in afwachting van het onderzoek. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

expat
[..] De chauffeur zegt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar ze verwees naar een andere bus omdat ze daarmee dichter bij hun beoogde einddoel zouden uitkomen. Mij benieuwen wat die racisme jankende DENK figuren ervan gaan maken.
26 november 2016 at 14:10 / Beantwoorden /

Frank Bikker
[..] Ik snap daarom ook niet waarom dan dit in de pers is verschenen , voordat hoor en wederhoor is toegepast. Ook Connexxion treft enige blaam , want volgens het artikeltje vatten zij dit zeer hoog op. Dat ene zinnetje impliceert al wat! Zeg dan ; wij zijn bezig met het uitzoeken daarvan . Meer niet!
26 november 2016 at 21:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
In afwachting van het onderzoek is die beschuldiging verwijderd van Twitter. Heel juist. Dat had met alle berichten moeten gebeuren, inclusief dit blog.
27 november 2016 at 11:52 / Beantwoorden /

Johan Bos
Als dit blog u niet bevalt, kunt u toch gewoon opstappen.
27 november 2016 at 12:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Deze ruimte is bedoeld voor reacties. Nergens staat dat die alleen instemmend mogen zijn.
Frank Bikker schreef: “Ik snap daarom ook niet waarom dan dit in de pers is verschenen , voordat hoor en wederhoor is toegepast.” Moet hij nu ook opstappen?
27 november 2016 at 12:42 / Beantwoorden /
___________________________________________________

ChristenUnie tegen ‘satanische kerstband’ P60

Door Johan Bos op 30 november 2016 om 13:32, in de categorie Geestelijk Leven en Politiek.
Een ‘satanische metalband’ noemt de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad de formatie die in P60 op kerstavond ( 24 december) optreedt. Zij wil niet dat Carach Angren daar (door de gemeente gesubsidieerd) op het podium staat en heeft er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld. Volgens burgerraadslid (wel tot een raadscommissie, niet tot de raad behorend,. Red.) Henk Stoffels moet de jeugd beschermd worden tegen dergelijke optredens. “Dat de komst van deze band in P60 juist op Kerstavond staat gepland is een minachting voor het gegeven dat het Kerstfeest een feest van het Licht is”, zegt hij. “We moeten ver weg blijven van wat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft.” [..]

Robert van Waning
Ergens niet van gediend zijn, betekent niet dat je het zomaar kunt verbieden. Zolang die band zich niet schuldig maakt aan strafbare uitingen, is een verbod als middel erger dan de kwaal. De sprookjes van Grimm waren ook gruwelijk, kan ik mij nog herinneren.
30 november 2016 at 16:25 / Beantwoorden /

Toeschouwer
De opmerking die Ester Veenboer ( PvdA)zich meende te moeten veroorloven over dit voor de hr. Stoffels belangrijke onderwerp , was beneden alle peil. Vooral omdat zij een club vertegenwoordigt die ideologisch en ook moreel ( naar haar voormalige aanhangers gezien) volkomen failliet is. Hetzelfde gold voor de meelachers. Goedkoop en onsmakelijk en een volksvertegenwoordiging onwaardig.
2 december 2016 at 14:34 / Beantwoorden /

Johan Bos
Wat zei ze dan en waar?
2 december 2016 at 16:33 / Beantwoorden /

Toeschouwer
Jij was net vertrokken, zag ik vanaf de overkant. De opmerking ga ik hier niet herhalen anders geef ik gelijksoortige types een toneel. Dat wil ik niet.
2 december 2016 at 17:05 / Beantwoorden /

Johan Bos
Dan moet je ook niet zeggen dat zij iets ergs heeft gezegd. Nu beschuldig je haar in het wilde weg. Ze heeft iets ergs gedaan, maar niemand mag weten wat.
2 december 2016 at 17:40 / Beantwoorden /

Toeschouwer
Klopt inderdaad, het gaat eigenlijk de politieke arena aan en die paar toevallige burgers. Met name de lachers uit de politiek die met droge ogen beweren dat zij zo veel respect hebben voor de mening van een ander.
2 december 2016 at 18:03 /

Johan Bos
Ja je verslaat iets of doet dat niet. Je kunt natuurlijk uit respect voor iemand niet melden wat ze zei, maar dan ook niet haar beschuldigen. Nu weet niemand of het wel zo erg was als wordt gesuggereerd. Verslaggeving is toch niet zo simpel als het lijkt blijkbaar…
2 december 2016 at 19:31 /

Toeschouwer
Ik lever hier enkel commentaar en mijn mening . Dat is iets anders als verslag geven van. Ik ben geen verslaggever, jij wel, had je maar niet eerder weg moeten lopen. De heer Stoffels heeft een mening over iets en hij dient daarvoor door zijn collega’s met respect behandeld te worden en niet uitgelachen. Daarom herhaal ik niet de opmerking en als je hem wilt weten. Het is voor jou een kleine moeite om erachter te komen.
2 december 2016 at 19:49 /

Johan Bos
Nog erger. Je hebt commentaar op iemand, zonder de feiten weer te geven. Als die nergens in een verslag staan, hangt het commentaar in de lucht. Nou ja, op social media gebeurt dat tegenwoordig. Ik ga er niet achteraan, maar vind het gewoon niet kunnen. Je zegt 1) dat collega’s van Stoffels hem uitlachten, maar vertelt er niet bij wie (zodat nu alle lokale politici beschuldigd worden) 2) Je hebt kritiek op een opmerking van Veenboer, maar zegt niet wat die heeft gezegd. Rutte kreeg veel kritiek omdat hij had gezegd: ‘Pleur op’. Maar toen was bekend wát hij had gezegd.
2 december 2016 at 20:16 /

Robert van Waning
JB, u had toch geen bezwaar tegen beschuldigingen in het wilde weg?
PC en Headbanger mochten mij een NSB-er en een antisemiet noemen en ik mocht hun zelfs niet vragen waarop zij dat baseerden. Omdat ik bezwaar had tegen hun beschuldigingen-in-het-wilde-weg, heeft u voor straf serieuze reacties van mijn verwijderd.
Met hoeveel maten meet u?
2 december 2016 at 22:03 /

Johan Bos
Eén maat: Vrijheid van meningsuiting, maar u hebt er kennelijk meer.
3 december 2016 at 11:07 /

Robert van Waning
Vrijheid van meningsuiting, daar houd ik u aan, met uitzondering natuurlijk van lasterlijke aantijgingen (door u ‘beschuldigen in het wilde weg’ genoemd), want daar heeft u kennelijk ook bezwaar tegen.
3 december 2016 at 11:52 /

Johan Bos
U bedoelt dat alleen u zich beledigd mag voelen en zelf uitmaakt of dat gebeurt? Dat is vrijheid van meningsuiting op zijn Van Wanings. Ik heb tegen niets bezwaar. Word ook niet boos, zoals u kennelijk (maar dat weet ik niet zeker, kan ook een spelletje zijn). Probeerde laatst alleen Frank er op te wijzen dat hij commentaar leverde op een opmerking die niemand kent en hij niet wilde citeren. Ik leek wel les in journalistiek te geven. Sorry hoor, daarvoor moet iedereen natuurlijk bij u zijn.
3 december 2016 at 21:02 /

Robert van Waning
Mijn reactie op JB’s schampere opmerking over ‘de vrijheid van meningsuiting op z’n Van Wanings’ staat onder JB’s artikel over fietspaden (waar hij alle inhoudelijke reacties heeft verwijderd (http://bit.ly/2goor7r ).
4 december 2016, omstreeks 13:35uur.
___________________________________

Route naar Amstelveen drukste in fietstelweek

Door Johan Bos op 22 november 2016 om 12:27, in de categorie Sport en recreatie.
In de stadsregio Amsterdam deden dit jaar 5200 mensen mee met de Fiets Telweek. Zij fietsten van 19 tot en met 26 september samen bijna 300.000 kilometer. De Sportas van Amstelveen naar Amsterdam, langs de museumtramlijn, is in het zuidelijke deel van de stadsregio de drukst gemeten route tijdens de Fiets Telweek. Hier werden tijdens de Fiets Telweek 387 ritten gemeten.
Het Sportasfietspad is een belangrijke snelfietsroute voor de Stadsregio. Met de betrokken gemeenten wordt gekeken naar waar verbeteringen gerealiseerd kunnen worden.
Een ander goed gebruikt fietspad is de beoogde snelfietsroute tussen Hoofddorp, Schiphol en Aalsmeer. Hier werden meer dan 100 ritten gefietst door deelnemers van de Fiets Telweek. Ook in Diemen zijn veel bruikbare gegevens verzameld. Zo werden bijvoorbeeld over de Hartenveldseweg 180 ritten gemeten. De komende tijd analyseert de Stadsregio de gegevens. Deze worden gebruikt als input en onderbouwing bij projecten die het fietsnetwerk in de stadsregio verder moeten verbeteren. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Trambaan of snelfietsbaan? Een mooi project dat het fietsnetwerk in de stadsregio aanmerkelijk zal verbeteren.
http://www.amstelveenkanbeter.nl/43-Trambaan-fietsbaan/index.html
De museumtram is veel beter op zijn plaats op het Museumplein: Meer bekijks en meer passagiers.
22 november 2016 at 13:41 / Beantwoorden /

Frank
Zou het wel zonde vinden als het museumlijntje wegging. Het is een stukje geschiedenis in onze gemeente, dat nagenoeg nog volledig aanwezig is. Men kan het Zwarte Pad zonder weinig moeite doortrekken en bijna kaarsrecht ook.. Dan komt men uit bij het Bosmuseum.
In stad kunnen die trammetjes helemaal niet . Ze zijn daar veel te klein, te bewerkelijk en te langzaam voor.
Wel kan men dat trammetje gebruiken om Amstelveen toeriststisch beter op de kaart te zetten. De musea liggen tenslotte allemaal dichtbij halte Oude Dorp. En met wat fantasie kun je er nog wel meer bij verzinnen.
23 november 2016 at 18:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning  [#Censuur]
Dat ‘stukje geschiedenis’ is vrijwel onzichtbaar en wordt bovendien zelden gebruikt.
De historische trams zouden op een apart spoorlijntje op het Museumplein tussen Rijksmuseum en Concertgebouw veel beter tot hun recht komen.
De kaarsrechte baan tussen het Oude Dorp en het Haarlemmermeer station is ideaal voor een snelle en veilige fietsverbinding tussen Amstelveen en Amsterdam.
Zie de foto’s op Amstelveen Kan Beter;
http://www.amstelveenkanbeter.nl/43-Trambaan-fietsbaan/index.html
24 november 2016 at 10:03 / Beantwoorden /

Robert van Waning  [#Censuur]
De foto’s laten zien hoe onhandig en onveilig de huidige fietsroute is. Dat kan echt niet meer. Geen vrouw durft die route te nemen als het schemerig of donker is. In de winter is die fietsverbinding dus onbruikbaar voor woon- werkverkeer.
Welke politicus of bestuurder heeft de ‘moed’ om deze kwestie aan te pakken? (Die mag dan ook meteen proberen om het Stadshart en de A9-tunnel te redden. Ceterum censeo..)
24 november 2016 at 10:17 / Beantwoorden /

Frank
Rvw ingaand op jouw plan, verandert er naar mijn inzicht niet zo veel .
Bij de volgende punten blijft de situatie ongewjzigd, dus nog steeds gevaarlijk, maar wel recht.
Noordammerlaan, Handweg, Stationstraat, Molenweg, Amsterdamseweg. Daarna kan men betrekkelijk eenvoudig een fietspad doortrekken paralel aan de spoorbaan tot aan begin rotonde bij de Bosbaan. ( loopt nu inderdaad kronkelig voetpad. Van daaruit weet ik het niet, maar van daaruit woont op hele stukken geen kip.
Dan heb je het,over onveiligheidsgevoelens. Ook indien die spoorbaan een fietspad wordt blijft de situatie ongewijzigd. Je kunt er wat lantaarns neerzetten, maar het blijft een eenzaam en verlaten stuk m.n. ‘s avonds.
Je gaat overigens helemaal niet in op mijn suggestie om dat trammetje meer toeristisch te benutten, want je weet heus wel dat daar wat mogelijkheden liggen, zoals bezoek Oude Dorp, van der Togt, Cobramuseum, Stadshart en Amsterdamse Bos ten zuiden van jouw verkeersriool enz.s, hoewel ik toegeef dat je het belang daarvan ook niet moet overdrijven, maar ik ben ervan overtuigd dat tot nog meer verlevendiging van die omgeving kan leiden.
Jij praat over het Museumplein , maar ik denk dat daar niemand zit te wachten op zoiets. Zoals het er nu uitziet vanuit het concertgebouw is het juist een mooi open gezicht op het Rijksmuseum met allerlei relaxende toeristen. Met zo’n trammetje maak je er juist een kermis van.
24 november 2016 at 18:39 / Beantwoorden /

Robert van Waning  [#Censuur]
Frank, op de kruispunten van de tram(fiets)baan met de Noordammerlaan, Handweg, etc. kan aan het fietsverkeer voorrang worden verleend. Dat past wel in de huidige en toekomstige tijd waarin het lokale autoverkeer steeds verder wordt teruggedrongen tgv openbaar vervoer en fiets.
De Bosbaan is ook voor fietsers een belangrijke bestemming, zowel vanuit Amstelveen als vanuit Amsterdam. Langs het stuk tussen de Bosbaan staan het VU Medisch Centrum en nieuwe gebouwen waar veel mensen wonen en werken. Daarna krijg je het Olympische stadion met enorm veel woningen. Vervolgens de Schinkelbuurt: idem dito.
Het huidige fietspad is onoverzichtelijk en zodoende lastig, traag en onveilig door de vele scherpe bochten en dichte begroeiing.
De kaarsrechte fietsbaan op de voormalige trambaan is veel overzichtelijker, sneller en ook veiliger dankzij hekken aan weerszijden en goede led-verlichting.
Het historische trammetje is voor toeristen nauwelijks interessant te maken.
Een tramspoor met aan beide einden een historische wachtkamer maakt van het Museumplein minder een kermis dan wat er nu allemaal wordt gebouwd en gedaan.
25 november 2016 at 15:31 / Beantwoorden /

Frank
Het is bijna onmogelijk om op de door jou genoemde punten , maar ook andere, fietsers voorrang te geven, omdat auto’ s nauwelijks kunnen zien wat er aankomt . In ieder geval gezien vanuit Bovenkerk.
Waar zitten die scherpe bochten dan? Trouwens wie is eigenlijk de eigenaar? De NS, of Amstelveen en Amsterdam? En wat kost zo’n project niet? Je kunt dan beter een fietspad aanleggen wat er al gedeeltelijk ligt van Amsterdamse Weg tot de Bosbaan. Veel goedkoper en eerlijk gezegd zie ik daar in het donker, ook al is het goedverlicht , weinig mensen fietsen. Ik denk zelfs dat weinig dat al doen in het donker van Bovenkerk naar de Amsterdamse weg . Het gaat trouwens ook langs allerlei beschermde gebiedjes, waarvan je je kan afvragen of zeer veel licht daar geen afbraak aan doet.
Overigens komen er wel uit het hele land trein en trammetjesgekken om een ritje met die dingen te maken en het biedt natuurlijk wel een uitgelezen gelegenheid voor Amsterdammers om eens het Oude Dorp met al zijn dorpse dingetjes te zien, zoals evenementen als Koningsdag, kunstmarkt, jazz weekend, exposities, tuincentra. Men moet het alleen met elkaar weten te verbinden.
25 november 2016 at 16:30 / Beantwoorden /

Robert van Waning  [#Censuur]
De kruispunten kunnen veel overzichtelijker worden gemaakt. Met elektronische middelen kan de nadering van fietser(s) worden aangegeven.
Als je niet weet waar de (scherpe) bochten zijn, dan heb je die route nooit gefietst.
De eigenaars zijn – denk ik – Amstelveen en Amsterdam. Gedeeld eigendom is normaal bij verbindingswegen.
Het huidige fietspad is een blamage voor de bestuurders die verantwoordelijk zijn voor infrastructuur. Natuurlijk fietsen daar nog weinig mensen, zeker als het donker wordt en in de winter.
Moderne naar beneden gerichte led-verlichting hoeft niet hinderlijk te zijn. De tram-fietsbaan loopt vlak achter woningen.
Tegenover het kleine aantal trammetjesgekken van elders die één keer in hun leven naar Amstelveen komen voor een ritje in Lijn 16 (waarmee ik vroeger in Rotterdam naar de bioscoop ging) staat een groot aantal fietsers die graag vaak of zelfs dagelijks gebruik willen maken van een goede, rechte, gemakkelijke, snelle en veilige fietsbaan tussen Amsterdam en Amstelveen.
25 november 2016 at 18:06 / Beantwoorden /

Frank
En hoeveel zal dat weer kosten? [..]
25 november 2016 at 18:40 / Beantwoorden /

Robert van Waning
[..] Het aanleggen van wegen kost inderdaad geld. Aan autowegen wordt belachelijk veel gemeenschapsgeld uitgegeven terwijl de milieu- en klimaatvriendelijke en energiebesparende fietspaden nog altijd stiefmoederlijk worden bedeeld.
25 november 2016 at 18:50 / Beantwoorden /

Frank
Toeristen gaan naar Amsterdam om te blowen, zuipen en neuken enz. In die woorden van jou vind ik enige nostalgie van je jeugd doorklinken. Klopt dat PC?
26 november 2016 at 21:45 / Beantwoorden /

PeterPC
Waarom Frank?
Hou je mond als je verder niets te zeggen hebt. Was ik persoonlijk?
JB, kun je die denigrerende, kwetsende persoonlijke gerichte opmerkingen van die Frank weghalen, of hem een ban opleggen?
Die Frank is in het geheel niet on topic geweest met zijn hobbies, maar Robert van Waning wel met zijn grondige analyse m.b.t. fietspaden, vrouwonvriendelijkheid e.d.
Alhoewel ik hem nooit hoorde over over dat laatste als er weer bij Uilenstede jonge maagden werden lastig gevallen door perverselingen.
Gezien dit valt onder recreatie, kan ik nog wel opmerken dat die Wintermark top is.
Die reguliere markt waar eigenlijk toch alleen maar de Franken en de R-V’s (voor zover in staat) naar toegaan, is ook met dit soort bezoekers niet rendabel.
28 november 2016 at 18:09 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“JB, kun je die denigrerende, kwetsende persoonlijke gerichte opmerkingen van die Frank weghalen, of hem een ban opleggen?”
PC, JB dreigt alleen met verbanning vanwege kritische on-topic reacties.
28 november 2016 at 18:34 / Beantwoorden /

Johan Bos
Welke van Frank nou weer?
28 november 2016 at 20:27 / Beantwoorden /

PeterPC
“Toeristen gaan naar Amsterdam om te blowen, zuipen en neuken enz. In die woorden van jou vind ik enige nostalgie van je jeugd doorklinken. Klopt dat PC?”
Dit JB, die Frank probeert altijd met rare jij-bakken integere reageerders alhier de mond te snoeren. Doodziek word ik ervan.
28 november 2016 at 20:42 /

Zoostje
JB! Was een vraag en opmerking van PC he, niet van uw verguisde RvW. Hopelijk heeft u dat ook zo gelezen!
28 november 2016 at 21:01 /

Johan Bos
Ik keek naar Frank, omdat RvW die noemde.
29 november 2016 at 0:17 /

PeterPC
M.a.w. JB Zoostje maakt je nu uit voor een intens dom mens.
Gelieve alle Zoostje commentaren per direct te verwijderen, want anders gaan er nog hele rare dingen op dit blog gebeuren. Voorgedrukte aangifte formulieren liggen op het pliesie buro om de hoek, teksten zijn afkomstig van Zoostje o.i.d.
28 november 2016 at 21:17 /

Johan Bos
Ach, ik word nooit beledigd. Iedereen mag mij stom, idioot, antisemiet, asociaal, inferieure journalist noemen of zoiets. Mensen die boven mij staan beledigen mij niet en wie qua intelligentie en beschaving helaas ver onder mij staat, kan mij natuurlijk niet beledigen. Haal mijn schouders er over op. Maar gaan we nu weer gewoon naar Amstelveen? Zou ik wel leuk vinden.
29 november 2016 at 13:39 /

Robert van Waning
JB, ik noemde Frank niet, maar citeerde alleen het off-topic gejengel van PC. Hij saboteerde met succes ook deze discussie over de historische tramlijn die nauwelijks wordt gebruikt. Ik stelde voor om er een fietsbaan van te maken, weet u nog?
29 november 2016 at 8:14 /

Johan Bos
Zullen we allemaal nu weer naar AV terug gaan. Ik word gek van dit onderlinge gezeik, door de een strafbare beledigingen en smaad, door de ander recreatie of zoiets genoemd.
29 november 2016 at 9:36 /

Robert van Waning
JB, niemand heeft hier over strafbare beledigingen.
29 november 2016 at 10:25 /

Johan Bos
Kom, kom. Wie roept constant dat de wet en allerlei regels zich verzetten tegen de smaad en beledigingen die op deze site zouden worden gebezigd?
29 november 2016 at 13:42 /

Robert van Waning
JB, het was uw favoriete reageerder PeterPC die begon over ‘denigrerende, kwetsende persoonlijke gerichte opmerkingen’ van Frank. PC vroeg u om die weg te halen en om Frank een ban op te leggen. Dat was echter niet serieus bedoeld, leek mij. Het was het bekende onderlinge gezijk van die twee.
Ondertussen lijkt u nog steeds niet het verschil te weten tussen strafbare belediging (laster, smaad) en onschadelijk gescheld. Het eerste moet natuurlijk meteen worden verwijderd of anders als strafbaar feit worden aangegeven bij de politie. Het tweede (‘onderling gezijk’) is alleen maar vervelend en mag ogv off-topic worden verwijderd.
Ik ben bang dat u het nooit zult leren.
29 november 2016 at 16:19 /

Johan Bos
Hoe weet u nu weer dat Peter PC mijn favoriet is? O ja, sorry, vergeten. U kent elk hart en gevoelen, dus ook het mijne. Verder: Ziet u nu wel hoe dom ik ben?
29 november 2016 at 19:40 /

PeterPC
Van Waning moet eens op houden met zijn gezeik, Frank en ik hebben zelden een onderonsje zoals jij met Zoostje. Als Frank mij op onheuse wijze behandelt dient dat verwijderd te worden. Als JB dat niet doet geeft hij aan dat ik aan het zeuren ben, net zoals hij dat bij jou doet.
29 november 2016 at 17:23 /

Robert van Waning
Van Faassen, heb je on-topic nog iets te melden?
29 november 2016 at 19:40 /

Robert van Waning
JB, als Faassen/PC begint over ‘kwetsende persoonsgerichte opmerkingen’ dan valt u mij daarop aan.
29 november 2016 at 19:51 /

[XXXX Verwijderd door Johan Bos]    [#Belediging]
PeterPC
Het heeft even geduurd, maar dan komt de NSB’er in Van Waning weer te voorschijn.
30 november 2016 at 13:44 /
[XXXX}

Robert van Waning
JB, Van Faassen komt weer eens met een onaanvaardbare aantijging waartegen ik bezwaar maak. ‘PeterPC’ misbruikt voortdurend zijn anonimiteit om mijn reputatie te beschadigen. Dat is de reden waarom ik zijn echte naam noem.
30 november 2016 at 14:36 /
29 november 2016 at 19:51 /

headbanger       [#Laster]
Maar welke reputatie is dat dan? Je staat te boek als NSB’er en als antisemiet op de diverse blogs. Iemand zijn naam noemen over helemaal niets, lokt dit soort dingen wel uit. Ik meen ook begrepen te hebben dat Van Waning ook nogal wat aliassen gebruikt heeft bij een ander medium, waaronder hij de halve wereld beledigde, schoffeerde etc. Dus het lijkt mij niet netjes om de beledigde onschuld te spelen.Ga je nu weer in de pas lopen?
30 november 2016 at 16:36 /

PeterPC               [#Belediging]
Waarom verwijdert JB mijn te verwachten reactie wel, en niet de NSB opmerkingen van Van Waning?
30 november 2016 at 17:02 /

Robert van Waning  [#Censuur]
@JB, de laffe anonieme laster steekt weer zijn smerige kop op. Die beschadigende aantijgingen zijn niet gefundeerd op feitelijke uitingen en gedragingen mijnerzijds en zijn dus strafbaar. U kent de identiteit van die misdadigers. Geef ze geen gelegenheid.
30 november 2016 at 19:01 /

Robert van Waning  [#Censuur]
PC (PG van Faassen), als jij jouw anonieme aantijgingen kunt staven, mogen die wmb blijven staan. Laster en smaad zijn echter verboden ogv Strafwet en Gebruiksvoorwaarden.
30 november 2016 at 19:10 /

Robert van Waning [#Censuur]
@JB, Headbanger misbruikt uw weblog om off-topic mede te delen dat ik als NSB’er en als antisemiet op diverse blogs te boek zou staan. Headbanger zegt niet welke weblogs dat zijn en waarom hij dat hier vertelt.
Dergelijke beschuldigingen – waar en door wie dan ook – dienen op zijn minst gefundeerd te zijn op feitelijke uitingen en gedragingen van mijzelf, omdat het anders gaat om pure en strafbare laster.
Ik zal aangifte moeten doen van het feit dat u – naar eigen zeggen – de identiteit van de anonieme lasteraars kent en dat u hun gelegenheid biedt om op uw weblog strafbare feiten te plegen en dat u hun laster niet op mijn verzoek verwijdert.
30 november 2016 at 21:52 /

Johan Bos
Nu gaat het weer over headbanger, eerder over PC of iemand anders. Waar en wanneer staat dat dan? Ik zie alleen een antwoord op mij en volgens mij word ik ervan beschuldigd een NSB-er en antisemiet te zijn. Zal me een zorg zijn trouwens. Maar als u gevoeliger bent, noem maar data en tijdstippen. Kunt u trouwens niet beter vertrekken als u hier steeds zich beledigd voelt?
30 november 2016 at 23:01 /

2016-11-30-20-54-03

2016-11-30-20-59-22

2016-12-01-13-25-48

Per e-mail verstuurd naar Johan Bos op donderdag 1 december 2016 17:29:
Geachte heer Bos,
Hierbij maan ik u voor de laatste keer om de lasterlijke beschuldigingen van ‘PeterPC’ (P.G. van Faassen) en ‘Headbanger’ te verwijderen uit uw weblog.
Het is u en beide ‘heren’ bekend dat ik mij nimmer – op welke wijze dan ook – schuldig heb gemaakt aan antisemitisme (in welke vorm dan ook) en tevens dat ‘NSB-er’ natuurlijk een belediging is die mijn eer en goede naam ernstig beschadigt.
The Court considers that a person’s reputation, even if that person is criticised in the context of a public debate, forms part of his or her personal identity and psychological integrity and therefore also falls within the scope of his or her ‘private life’. Article 8 therefore applies.”
(ie EHRM 15 november 2007, nr. 12556/03 (Pfeifer tegen Oostenrijk), EHRC 2008, 6,).
(Zie hieronder.)
U vroeg mij waar die staan. Hier, dus: ‘Route naar Amstelveen drukste in fietstelweek.’
Als u deze lasterlijke aantijgingen niet terstond verwijdert, laat u mij geen andere mogelijkheid dan aangifte te doen tegen u, ‘PeterPC’ (PG van Faassen) en ‘Headbanger’ (wiens identiteit u bekend is) wegens belediging, smaad en/of laster.
Een overzicht van mijn bijdragen aan de onderhavige discussie kunt u lezen op mijn weblog ‘Publiek debat in Amstelveen, 2016-4. Archief van mijn bijdragen vanaf November 2016’      (http://wp.me/p1mUd8-1FgH ).
Een overzicht van al mijn bijdragen aan de openbare discussies op uw weblog  http://amstelveen.blog.nl/ vindt u op http://www.donqui.nl
Hieronder geef ik u enkele omschrijvingen van het delict waaraan u uw medewerking verleent.
Met vriendelijke groet,
Robert van Waning

Robert van Waning [#Censuur]
Het huidige fietspad langs de trambaan en al kronkelend door het Amsterdamse Bos is een blamage voor de bestuurders die verantwoordelijk zijn voor infrastructuur.
Die fietsroute is onoverzichtelijk en dus lastig, traag en onveilig door de vele scherpe bochten en dichte begroeiing. Voor vrouwen is het niet pluis als het donker wordt en in de winter is het voor niemand een pretje.
Daarom maken relatief slechts weinig mensen gebruik van wat de belangrijkste fietsverbinding tussen Amstelveen en Amsterdam zou kunnen zijn.
Een kaarsrechte fietsbaan op de voormalige trambaan is veel overzichtelijker, sneller en ook veiliger dankzij hekken aan weerszijden en goede led-verlichting. Moderne naar beneden gerichte led-verlichting hoeft niet hinderlijk te zijn. De tram-fietsbaan loopt vlak achter woningen.
Op de kruispunten van de tram(fiets)baan met de Noordammerlaan, Handweg, etc. kan aan het fietsverkeer voorrang worden verleend. Dat past wel in de huidige en toekomstige tijd waarin het lokale autoverkeer steeds verder wordt teruggedrongen tgv openbaar vervoer en fiets.
Die kruispunten kunnen veel overzichtelijker worden gemaakt. Met elektronische middelen kan de nadering van fietser(s) worden aangegeven.
De Bosbaan is ook voor fietsers een belangrijke bestemming, zowel vanuit Amstelveen als vanuit Amsterdam. Langs het stuk tussen de Bosbaan staan het VU Medisch Centrum en nieuwe gebouwen waar veel mensen wonen en werken. Daarna krijg je het Olympische stadion met enorm veel woningen. Vervolgens de Schinkelbuurt: idem dito.
Het historische trammetje is voor toeristen nauwelijks interessant te maken. Op het Museumplein zou het veel beter tot zijn recht komen. Een tramspoor met aan beide einden een historische wachtkamer maakt van het Museumplein minder een kermis dan wat er nu allemaal wordt gebouwd en gedaan.
Tegenover het kleine aantal trammetjesgekken van elders die één keer in hun leven naar Amstelveen komen voor een ritje in Lijn 16 (waarmee ik vroeger in Rotterdam naar de bioscoop ging) staat een groot aantal fietsers die graag vaak of zelfs dagelijks gebruik willen maken van een goede, rechte, gemakkelijke, snelle en veilige fietsbaan tussen Amsterdam en Amstelveen.
1 december 2016 omstreeks 21:00 uur.

Gerben
OEK, op eigen kracht. Leve de Fietsersbond. Zie: http://www.fietstersbond.nl
1 december 2016 at 22:41 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Trambaan = Fietsbaan. Alle on-topic reacties zijn verwijderd. Nieuw redactioneel beleid?
2 december 2016 at 8:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mag er niet inhoudelijk worden gereageerd op dit artikel over fietspaden? Alle on-topic bijdragen zijn namelijk verwijderd. Onbegrijpelijk.
2 december 2016 at 17:12 / Beantwoorden /

Frank
Jammer , was aanvankelijk on topic.
2 december 2016 at 17:31 / Beantwoorden /

Piet
Juist. Goed gehandeld meneer Bos.
2 december 2016 at 18:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB maakt geen onderscheid tussen inhoudelijke reacties en ‘onderling gedoe’ in de vorm van beledigingen en off-topic flauwekul. Jammer en respectloos jegens de schrijvers van serieuze bijdragen. Publiek debat op z’n Amstelveens.
2 december 2016 at 21:51 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Omdat sommigen geen serieuze reacties willen of kunnen schrijven, worden die van anderen verwijderd. Onbegrijpelijk.
2 december 2016 at 21:57 / Beantwoorden /

Johan Bos
Alles of niks. Ik ga het niet uitzoeken, was u gezeik en gedreig zat en heb alles weggehaald.
2 december 2016 at 17:36 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Nonsens, JB, u verwijdert regelmatig selectief reacties die u niet bevallen. Dit keer had u daar geen zin in en daarom verwijderde u alles, inclusief de serieuze bijdragen.
3 december 2016 at 12:08 / Beantwoorden /

Johan Bos
Ik ben mij van geen enkele selectie bewust, maar u weet het natuurlijk beter. U kent mij door en door, beter dan ikzelf, zal ik maar zeggen. Dus ja, dat wordt toch wel behelpen voor u met zo’n inferieure persoonlijkheid aan de knoppen. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om reacties op de weegschaal te leggen, maar u wilt dat zo graag dat een ander medium het ook niet meer op kon brengen en de stekker er wat u betreft uittrok. Na lange aarzeling ben ik nu bijna tot hetzelfde geneigd. Uw gevoeligheden en eeuwig schermen met wetten worden een probleem voor een argeloze burger. Ik zou bijna journalist zeggen, maar heb helaas u opleiding gemist dus mis ook op dat gebied de benodigde educatie.
3 december 2016 at 12:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Toch legde u de ‘beschuldiging in het wilde weg’ van Toeschouwer op uw weegschaal en u vond die heel erg. Daarbij ging het hoogstens om een onfatsoenlijke opmerking en niet om een beschuldiging van misdadig racisme.
3 december 2016 at 13:11 / Beantwoorden /

Johan Bos  [#Censuur]
Eerlijk gezegd probeer ik nu alles waarin uw naam wordt genoemd weg te halen. Zoals gezegd: Ik ben het gezeik zat.
3 december 2016 at 13:19 /

Toeschouwer
De hr. Bos en ik zijn het oneens over de aard van mijn reactie. Nou en? Waar bemoeit u zich mee?
3 december 2016 at 14:10 /

Robert van Waning
Dit is een openbaar forum. Iedereen kan meelezen en zijn instemmend of afkeurend commentaar geven. Als u op discrete wijze met JB van mening wilt verschillen, doe dat dan per e-mail. Dat doe ik ook regelmatig.
JB’s reactie was in tegenspraak met zijn verontwaardiging over een soortgelijke reactie van mij op veel ernstiger beschuldigingen.
JB heeft zonder geldige reden hier serieuze bijdragen aan een inhoudelijke discussie verwijderd. Dat is een ernstige inbreuk op onze vrijheid van meningsuiting. Wmb mag u zich daarmee bemoeien, maar helaas doet u dat niet.
3 december 2016 at 15:14 /

Robert van Waning
JB, het gaat niet om ‘vrijheid van meningsuiting op z’n Van Wanings’ (zoals u elders smalend schreef), maar om een opvatting daarover die door wet, rechtspraak en journalistiek wordt ondersteund:
“Ook in een democratie is de vrijheid van meningsuiting aan grenzen gebonden. Laster, smaad en aanzetten tot haat zijn met reden verboden. Het is aan de rechter vast te stellen waar de grens ligt.”
(‘Vrije meningsuiting’, Commentaar de Volkskrant, 16-11-2005.)
“Tegelijk staat vast dat de vrijheid van meningsuiting uitsluitend en alleen door de wetgever mag worden ingeperkt voorzover dat nodig is ter bescherming van – onder meer – de rechten van anderen. Vandaar dat belediging, laster, discriminatie niet worden gedekt door het recht op de vrijheid van meningsuiting.”
(Elsbeth Etty, ‘Wees intolerant tegenover intolerantie’, de Volkskrant 15-11-2004.)
“Het is goed eraan te herinneren hoe belangrijk de rechter is als instituut van de rechtsstaat. Iedereen die zich gediscrimineerd of beledigd voelt, kan een beroep op hem doen.”
(‘Vrijheden niet absoluut’, Commentaar NRC 10-11-2004.)
“Voor journalisten geldt dat zij handelen naar de Code van Bordeaux, het spelregelboekje waaraan alle internationale journalistenverenigingen zich hebben gebonden. [..]
Eerbied voor de waarheid, fouten royaal rechtzetten, alleen gebruik maken van feiten waarvan je de bron kent, laster en smaad voorkomen.”
(Thom Meens, VK-ombudsman, ‘Over regels van en voor media’, de Volkskrant, 18-2-2006.)
Smaad en laster zijn klachtdelicten. De beschuldigde maakt dus inderdaad zelf uit of de waarheid en zijn rechten volgens hem zijn geschonden.
Alle ten onrechte door u verwijderde inhoudelijke reacties én de gewraakte lasterlijke aantijgingen door PeterPC en Headbanger zijn te lezen op Donqui.nl ( http://wp.me/p1mUd8-1FgH ) .
4 december 2016 at 13:12   /   Beantwoorden  /

Johan Bos
U blijft lesgeven in recht en journalistiek, maar helaas zijn velen – onder wie ik – te dom voor u lessen. Opnieuw komt u met tal van – in uw straatje passende – citaten, voornamelijk uit de Volkskrant. De vrije meningsuiting staat een beetje haaks op andere artikelen in de grondwet. Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om de grenzen daarvoor wettelijk te verruimen. Tot zo lang wordt het woord geitenneuker en andere kwalificaties van bepaalde bevolkingsgroepen – die ik om mij moverende redenen niet zal gebruiken – met de dood bekocht. Maar ga vooral door met het keer op keer naar de wet verwijzen. Alleen liever niet op deze site, want wij weten nu wel dat u de strafwet als weinig anderen kent. U schermt daar namelijk mee zodra u – volgens u ten onrechte – wordt aangevallen. Het wordt tijd dat er een (ook wettelijke, want dan bent u pas tevreden) doorbraak van de vrije meningsuiting komt. Verbazingwekkend is overigens dat u de ‘gewraakte lasterlijke aantijgingen’ nu op uw eigen website weergeeft. Maakt u zich dan niet schuldig aan een klachtdelict tegen uzelf? Of hecht u zoveel waarde aan die aantijgingen dat u ze voor geen geld wilt missen? Die opmerkingen mogen kennelijk wel op internet verschijnen, maar dan alleen op uw eigen site en niet op de mijne.
4 december 2016 at 13:40 / Beantwoorden /

Robert van Waning
U beschrijft en citeert toch ook niet alleen dingen waarmee u het eens bent? Als ik bezwaar maak tegen bepaalde uitingen zonder die te noemen, doe ik hetzelfde als wat u Toeschouwer/Frank elders verweet. U schreef daar immers: “Dan moet je ook niet zeggen dat zij iets ergs heeft gezegd. Nu beschuldig je haar in het wilde weg. Ze heeft iets ergs gedaan, maar niemand mag weten wat. [..] Nog erger. Je hebt commentaar op iemand, zonder de feiten weer te geven. [..] Je kunt natuurlijk uit respect voor iemand niet melden wat ze zei, maar dan ook niet haar beschuldigen.”
Grondrechten kunnen inderdaad met elkaar in conflict komen. In zulke gevallen moeten afwegingen worden gemaakt. Dat is heel normaal, zowel in het maatschappelijk verkeer als in de rechtspraak.
Van Faassen mag mij een antisemiet noemen tijdens een verhitte discussie over dat onderwerp, mits hij zijn beschuldiging aannemelijk maakt ogv dingen die ik ZELF heb gezegd, gedaan of geschreven. Als hij het echter weer eens zomaar doet, buiten ieder verband, zonder het te kunnen staven en louter om mij te beschadigen, dan is dat een lasterlijke aantijging en doe ik daarvan aangifte.
4 december 2016, omstreeks 17:20 uur.

Robert van Waning
PC’s aanvallen waren inderdaad ten onrechte, want zij sloegen nergens op en konden dus niet worden gestaafd.
4 december 2016 at 18:27 / Beantwoorden /

Johan Bos Auteur
Onterecht is een subjectieve beoordeling. U valt ook wel eens iemand aan die meent dat het onterecht is en nergens op slaat, denk ik.
4 december 2016 at 21:23 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB, PC’s beschuldiging van antisemitisme was onterecht omdat hij die niet kon waarmaken ogv dingen die ik ZELF ooit ergens had gezegd, gedaan of geschreven. Dat is een objectief gegeven.
Het is geen uiting van antisemitisme om de Israëlische beroving, verdrijving, bezetting, discriminatie en onderdrukking van de oorspronkelijke Arabische bewoners van Palestina te veroordelen.
Ook Joden dienen immers de universele mensen-, burger-, volken- en oorlogsrechten van een ander volk te respecteren.
Van Faassen probeert mij al jarenlang vanwege deze mening de mond te (laten) snoeren, eerst bij Dichtbij en nu op uw forum.
4 december 2016 at 21:47 / Beantwoorden /

Johan Bos Auteur
Zullen we nu stoppen. De enige die nog herhaaldelijk over antisemitisme en NSB praat bent uzelf. Het zit u kennelijk anders dan mij zeer hoog. Als ik u een advies mag geven: Heb het niet over over Israel als wandaden (blijkbaar als enige in de wereld, over andere hebt u het nooit) leverende staat. Gelet op de volgens sommigen daarbij betrachte duidelijke geschiedvervalsing is dat in hun ogen evident antisemitisme. Ik mag er ten overvloede op wijzen dat blog online, waartoe deze site behoort, een Joodse firma is….
5 december 2016 at 13:07 /

Robert van Waning
Mijn kritiek is gericht tegen opvattingen, meningen en standpunten, niet tegen bepaalde mensen vanwege hun afkomst.
U weet niet wat antisemitisme betekent. Zoek het eens op.
Wat die ‘geschiedvervalsing’ betreft: Lees eens een paar betrouwbare boeken. Ik wil die u best lenen.
Natuurlijk hebt u geen moeite tegen PC’s laster, want die is niet tegen u gericht en u wordt er dus niet door beschadigd.
Niet alle joden en joodse firma’s zijn per definitie voorstander van het beroven, verdrijven, discrimineren en onderdrukken van andere mensen vanwege hun afkomst en religie.
Ik heb niets te maken met de eigenaar van dit weblog, maar wel met de gedragingen van de redacteur en censor hiervan.
5 december 2016 at 13:43 /

Johan Bos
Ja hoor, dat weet ik wel. Maar ik kan niet helpen dat sommigen tegenstanders van de Joodse staat daarvan beschuldigen. Maar u weet als alleswetende natuurlijk beter wat het woord inhoudt. Nogmaals: Wat doet zo’n hooggeleerde persoonlijkheid op een site van volstrekt domme lieden. Bij zoveel stupiditeit is het toch paarlen voor de zwijnen werpen? Dat ik niet beschadigd kan worden, heb ik al uitgelegd. Dus ga uw gang. Ik ben toch te dom om het te begrijpen. Zullen we nu ook stoppen met het toeschrijven van berovingen etc. aan de Joodse staat? Bedenk eens een andere. Er zijn er volgens mij genoeg in de wereld, maar u kunt er altijd maar één bedenken. Bij sommigen wekt dat wrevel….
5 december 2016 at 15:38 /

Robert van Waning
“Atalja keek hem schuin aan, vanaf de ligbank, van beneden naar boven, en alsof ze de woorden tussen haar lippen uitspuugde, zei ze:
‘Een staat wilden jullie. Onafhankelijkheid wilden jullie. Vlaggen en uniformen en bankbiljetten en trommels en trompetten. Jullie hebben rivieren onschuldig bloed vergoten. Jullie hebben een hele generatie opgeofferd. Jullie hebben honderdduizenden Arabieren uit hun huis gejaagd. Jullie hebben schepen vol overlevenden  van Hitler rechtstreeks van de kade naar de slagvelden gestuurd. Allemaal omdat hier een joodse staat moest komen. En je ziet wat jullie gekregen hebben.’ ”
(Uit: ‘Judas’, Amos Oz, pag 232)
Atalja is oorlogsweduwe. Haar man is in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 gesneuveld. ‘Judas’ is trouwens helemaal een mooi boek. Heel leerzaam, niet alleen over de beroving en verdrijving van de Arabische Palestijnen in 1948, maar ook over Judas (‘de enige echte christen’) en over de manieren waarop joden over Jezus dachten.
Iedere keer als iemand mij hier onrechte een antisemiet noemt, zal ik wel weer moeten beginnen over de mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden door Israël.
5 december 2016 at 18:08

PeterPC
En nog even de NSB’er uithangen in de laatste alinea. Tevens heb ik je geen antisemiet genoemd, maar je hebt alles in je om dat wel te zijn.
Verklaar dan maar dat jouw naam en antisemitisme te samen op Google altijd hits opleveren.
Aan alle onderstaande voorbeelden voldoe je helemaal :
Lord Jonathan Sacks voor het Europees Parlement “Antisemitism means denying the right of Jews to exist collectively as Jews with the same rights as everyone else. It takes different forms in different ages. In the Middle Ages, Jews were hated because of their religion. In the nineteenth and early twentieth century they were hated because of their race. Today they are hated because of their nation state, the state of Israel. It takes different forms but it remains the same thing: the view that Jews have no right to exist as free and equal human beings.”
5 december 2016 at 17:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“En in april ’48, een maand voor het vertrek van de Britten, vluchtten tienduizenden Arabieren uit Haifa met ‘een vloot van schepen en vissersboten naar Libanon. Op de laatste dag verspreidden de joodse leiders uit Haifa nog pamfletten die hun smeekten te blijven. Hoewel we hun in Lod en veel andere plaatsen niet hebben gesmeekt om te blijven, daar hebben we ze vermoord en verdreven. Ook bij ons in Haifa hebben die pamfletten niet geholpen: de Arabieren waren al in de greep van de doodsangst. De vrees om afgeslacht te worden zweefde boven hen: er deed een gerucht de ronde dat de joden van plan waren iedereen af te slachten, net zoals ze gedaan hadden met de inwoners Van het Arabische dorp Dair Jasien, dat hier vlakbij lag, aan de andere kant van de heuvel, niet ver van dit huis.”
(Uit: ‘Judas’, Amos Oz, pag 288.)
5 december 2016 at 18:40 / Beantwoorden /

PeterPC
En dan nog even dit, ook volkomen op toepassing op robert van waning :
“Het virus van jodenhaat is gemuteerd tot antizionisme
Het CIDI waarschuwt al jaren voor het ‘nieuwe’ antisemitisme dat voor een belangrijk deel wordt geuit door eenzijdige kritiek op alles wat Israël doet. Alle nuance ontbreekt. Het virus van Jodenhaat is gemuteerd tot antizionisme. Door deze ongenuanceerde kritiek op Israël worden de Joden weggezet als barbaren. Joden zijn de oorzaak van alle problemen in het Midden-Oosten. Vooral in de Arabische wereld, waar zelfkritiek in de media onmogelijk is. In cartoons met oude antisemitische stereotypen worden Israël en Joden weggezet als de bron van al het kwaad. “Ze” zijn het brein achter Islamitische Staat (ISIS) en schuldig aan alles wat er in het Palestijns-Israëlisch conflict plaatsvindt. Deze denkbeelden vinden via Arabische televisie en Facebook hun weg naar delen van de Nederlandse bevolking. En dat leidt er toe dat je in bepaalde buurten als Jood gewoon niet meer kan wonen.”
5 december 2016 at 17:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Bronvermelding, Van Faassen. Van wie is dit citaat en waar is het te vinden?
5 december 2016 at 18:51 / Beantwoorden /

Johan Bos
Gaan we nu al publicaties over citeren over Israel om gelijk te krijgen? Dit heeft toch niks meer met Amstelveen te maken. Ik ga deze discussie nu maar weer stoppen. Krijg ik natuurlijk wel weer te horen selectief te zijn, c.q. te censureren, maar ik ben toch te dom om die woorden te begrijpen.
5 december 2016 at 19:17 / Beantwoorden /

PeterPC
Discussie stoppen? Je had die van waning nooit moeten laten doorgaan, nadat je de moed had om een hele draad weg te gooien. Jij doet het zelf hoor Johan. Werd je bang van van wanings geleuter over aangifte doen?
5 december 2016 at 19:30 /

Robert van Waning
Wat hadden NSB en antisemitisme met Amstelveen te maken? U liet die ‘bijdragen’ van PC en Headbanger wel toe. Nadat ik daartegen bezwaar had gemaakt, verwijderde u ook onze serieuze inhoudelijke reacties. Jammer van de discussie.  De volgende keer dat PC en zijn knokploegleden weer aankomen met hun haat, hetze en laster, is het weer raak.
5 december 2016 at 20:38 /

Frank
Waar ging het ook al weer over over en waarom werd alles toen weggehaald ?
5 december 2016 at 17:50 / Beantwoorden /

Gerben
Waarheidsvinding en vergeving.
5 december 2016 at 21:04 / Beantwoorden /

Robert van Waning   [#Censuur]
Waarheidsvinding mbt de Israëlische verovering, etnische zuivering, beroving en bezetting van Palestina is juist wat PeterPC (Van Faassen) cs proberen te verhinderen met hun hetze tegen degenen die daarop aandringen.
Voor vergeving van onrecht ontstaat pas ruimte na terugkeer, rechtsherstel en teruggave van geroofde eigendommen.
5 december 2016 at 21:22 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waarheidsvinding? Hier? Dat is het laatste wat zij hier willen, Gerben. Daarom verhinderen zij dit op alle mogelijke manieren. En vergeving is pas mogelijk na rechtsherstel.
6 december 2016 at 7:23 / Beantwoorden /

Gerben
Eens Robert. Maar allereerst nu lid blijven of worden van de Fietsersbond.
Zie eerste reactie op dit bericht van good old Johan.
5 december 2016 at 21:31 / Beantwoorden /

Gerrit
Kan het zijn dat niemand op de “Van Waning” waarheid zit te wachten? De DENK mensen hebben ook zo’n probleem met hun ‘waarheid’.
6 december 2016 at 10:33 / Beantwoorden /

Johan Bos
Uw waarheid is niet die van iedereen. Hartelijk dank voor uw beschuldiging, c.q. belediging trouwens. Dat u niet weet wat vergeving is, neemt ik u niet kwalijk. Vergeef ik u zogezegd.
6 december 2016 at 10:34 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerrit (wie ben jij?), zet jouw waarheid tegenover de mijne. Dat heet discussie en daarvoor is deze ruimte bedoeld. Die citaten waren trouwens niet van mij. Wil je dat ik alleen maar citeer om te laten zien dat het niet alleen míjn waarheid is?
JB, u verwijderde alle inhoudelijke on-topic reacties. Mooie waarheidsvinder bent u.
6 december 2016 at 10:54   /   Beantwoorden  /

Johan Bos
Ik verwijder alles waarin de termen Israel, antisemitisme etc voorkomen had ik aangekondigd. Heeft niets met Amstelveense waarheid te maken.
6 december 2016 at 13:05 / Beantwoorden /

Robert van Waning
U verwijderde o.a. onderstaande on-topic reactie op uw artikel, zonder dat de termen Israel, antisemitisme etc. erin voorkomen:
“De foto’s laten zien hoe onhandig en onveilig de huidige fietsroute is. Dat kan echt niet meer. Geen vrouw durft die route te nemen als het schemerig of donker is. In de winter is die fietsverbinding dus onbruikbaar voor woon- werkverkeer.
Welke politicus of bestuurder heeft de ‘moed’ om deze kwestie aan te pakken? (Die mag dan ook meteen proberen om het Stadshart en de A9-tunnel te redden. Ceterum censeo..)
Op de kruispunten van de tram(fiets)baan met de Noordammerlaan, Handweg, etc. kan aan het fietsverkeer voorrang worden verleend. Dat past wel in de huidige en toekomstige tijd waarin het lokale autoverkeer steeds verder wordt teruggedrongen tgv openbaar vervoer en fiets.
De Bosbaan is ook voor fietsers een belangrijke bestemming, zowel vanuit Amstelveen als vanuit Amsterdam. Langs het stuk tussen de Bosbaan staan het VU Medisch Centrum en nieuwe gebouwen waar veel mensen wonen en werken. Daarna krijg je het Olympische stadion met enorm veel woningen. Vervolgens de Schinkelbuurt: idem dito.
Het huidige fietspad is onoverzichtelijk en zodoende lastig, traag en onveilig door de vele scherpe bochten en dichte begroeiing. De kaarsrechte fietsbaan op de voormalige trambaan is veel overzichtelijker, sneller en ook veiliger dankzij hekken aan weerszijden en goede led-verlichting.
Het historische trammetje is voor toeristen nauwelijks interessant te maken.
Een tramspoor met aan beide einden een historische wachtkamer maakt van het Museumplein minder een kermis dan wat er nu allemaal wordt gebouwd en gedaan.”
6 december 2016 at 14:19 / Beantwoorden /

Frank
Moet je wel alles erop zetten, wat on topic was en niet alleen je eigen plannetjes.
6 december 2016 at 14:56 /

Robert van Waning
Frank, dat had ik gisteravond gedaan, maar dat heeft Johan Bos weer verwijderd, ook al stonden NSB en Israël er niet in. Je kunt het zelf doen. Het staat allemaal nog op http://www.donqui.nl
6 december 2016 at omstreeks 15:30

Johan Bos
Bij Fietstelweek heb ik alle reacties verwijderd omdat ik ziek werd van uw eeuwige gezeik over reacties waarin die termen wel voorkwamen. Die u nu trouwens ook weer laat vallen. Zouden we niet meer doen.
6 december 2016 at 16:05 /

Robert van Waning
Waarom wordt u niet ziek van degenen die die termen telkens weer off-topic en zonder enige reden of aanleiding gebruiken? Dan hoef ik daar geen bezwaar tegen te maken. Haal de oorzaak weg en u voorkomt het gevolg.
6 december 2016 at 16:25 /

Johan Bos
Ik voor volslagen vrijheid van meningsuiting. U niet. Ik besef dat ik nu weer herhaling vab de riedel over de wet krijg.
6 december 2016 at 17:09 /

Robert van Waning
Die volslagen vrijheid wordt op uw weblog selectief toegekend: Lasterlijke aantijgingen zijn zodoende toegestaan, maar bezwaar daartegen niet. Daar krijgt u nog eens last mee, want u heeft het recht inderdaad niet aan uw zijde.
6 december 2016 at omstreeks 17:40

Johan Bos
U mag alles zeggen, maar gunt dat anderen niet.
6 december 2016 at 18:15 /

Robert van Waning
Dus dat is wat u uw leerlingen op die School voor de Journalistiek (welke eigenlijk?) leerde: Het is toegestaan om mensen anoniem te beledigen en vals te beschuldigen. Smaad en laster zijn weliswaar strafbaar maar wat u betreft vallen die onder de volslagen vrijheid van meningsuiting, ook anoniem. Geen recht op weerwoord, want dat is alleen maar gezeik.
Mooi is dat. Hebben die leerlingen het ver geschopt in de journalistiek?
Ik gun inderdaad niemand het recht om mij anoniem te beschadigen. Gek hè? Ik adviseer u echter om daar toch rekening mee te houden.
6 december 2016 at 19:31   /

_________________________________________________

UR wil meer horeca in Stadshart

Door Johan Bos op 19 november 2016 om 21:35, in de categorie Stadshart.
stadshart_amstelveenOm het winkelcentrum in het Stadshart aantrekkelijker te maken, wordt het uitgebreid en gerenoveerd. Eigenaar Unibail-Rodamco wil er zowel meer bezoekers heen trekken als het winkelend publiek er langer laten verblijven.
Onder meer wil UR het gedeelte tussen C&A en Hema overkappen en er horeca heen brengen. Gedacht wordt aan vier nieuwe ondernemingen met terrassen. Een Italiaans restaurant zou al belangstelling hebben getoond. Op het ogenblik bezoekt zes procent van de 9,2 miljoen bezoekers die jaarlijks naar het centrum komen horecavoorzieningen. Gemiddeld blijft een shopper 62 minuten in het Stadshart. UR wil door meer sfeer in het centrum te brengen die tijd oprekken. [..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Bakker
Trek die stekker er toch uit. Het nut van dit winkelcentrum voor Amstelveen is toch twijfelachtig. Weet niet wat het aan WOZ belasting oplevert, maar daar staan ook een heleboel kosten tegenover. Qua arbeidsplaatsen kan het nooit veel zijn, want detailhandel betaald niet bepaald salarissen waarvan je kun wonen in Amstelveen, gezien het woonbeleid.
Dat “gezelliger maken” is nooit gelukt en zal ook nooit lukken omdat men de realiteit ontkent. Ook dat constante ageren tegen de fiets en daarmee het ontkennen van het gemak, de efficiëntie, de milieu aspecten, de gezondheidsaspecten geeft het karakter van dit vastgoedbedrijf goed aan. Zij gooien liever een wijk plat en waarschijnlijk heel Amstelveen, zodat het in een weiland staat. Waar het ook hoort.
Tot nu toe vond ik het waanzinnig om de halte bij het winkelcentrum op te heffen, maar nu zie ik de voordelen. Blijft stupide gedrag om mensen vanaf de Beneluxbaan te laten lopen, maar het wordt daardoor steeds duidelijker voor wie dit winkelcentrum in feite is. Niet voor fietsers, niet voor openbaar vervoer mensen, niet voor ouderen, niet voor jeugd en eigenlijk niet voor Amstelveen.
De manier waarop deze vastgoedeigenaar zich vanaf het begin heeft gedragen en de eeuwige slappe incompetente megalomane houding van het Amstelveense bestuur zijn oorzaak van elk verval en terecht. Zo’n vaart zal het helaas niet lopen, maar alles wat er aan bijdraagt om deze eigenaar weg te jagen is welkom. Dat Amstelveense bestuur wordt helaas wat moeilijker en de ergste van het stel, de burgemeester met overduidelijke persoonlijke carrière agenda en zo’n beetje hetzelfde egoïstische en egocentrische karakter als de eigenaar van de WC, is benoemd.
Graag aansluiting zoeken bij Amsterdam. Is ook niet alles, maar dit durpse gedoe is gewoon te achterlijk onder de rook van Amsterdam.
20 november 2016 at 8:26 / Beantwoorden /

Frank Bikker
Dit is wel erg zwart/wit. Amstelveen heeft wel een soort Stadshart nodig, maar dan wel één waar elke Amstelvener van elke beurs zich thuis voelt en dat is onder het beleid van UR niet het geval. Ook het gesol met de markt, toch een zeer grote en consistente trekker , draagt daar niet aan mee. Op dit moment gaat men toch steeds uit van veel luxe, omdat men enkel kijkt naar de hoge inkomens alhier, maar men vergeet daarbij dat velen ook op zeer hoge woonlasten zitten.
Het naar elkaar wijzen van UR en gemeente is ook geen oplossing van dit probleem. Wat dat betreft heeft met name UR zich wel erg ingegraven in deze “loopgravenoorlog “. Als de gemeente UR bijvoorbeeld echt wil dwarszitten, kan zij ook elders markten opzetten. Ik denk dat ze in Westwijk met open armen ontvangen zullen worden door bezoekers en de daar aanwezige middenstand, idem dito Kostverlorenhof en Oude Karselaan en de marktkooplui maakt het niets uit als ze maar verdienen.
20 november 2016 at 18:04 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Als Stadspleinbewoners zijn wij mede-eigenaars, huis- en buurtgenoten en dagelijkse klanten van Unibail-Rodamco, de eigenaar en exploitant van het winkelcentrum Stadshart. In al die hoedanigheden zijn wij uitermate tevreden over dit bedrijf.
In tegenstelling tot Bakker vinden wij het Stadshart smaak- en sfeervol. Het winkelcentrum wordt goed bezocht door zowel Amstelveners als door mensen uit de wijde omgeving.
Dat er onvoldoende stallingsmogelijkheden zijn voor fietsen en dat scooters overal in het winkel- en wandelgebied rijden en staan, kan UR niet helpen.
Het is demagogisch, manipulatief en zelfs ronduit leugenachtig om te beweren dat Unibail de hele Schildersbuurt zou willen slopen. Iedereen kan echter zien dat destijds bij het stedenbouwkundige en verkeerskundige ontwerp van het Stadshart ernstige fouten zijn gemaakt. Die gaan zich steeds meer wreken en schreeuwen om verbetering van de onhoudbare situatie. Zo is er bijvoorbeeld geen ‘binnenring’ en is het parkeren een ramp. Ook daar kan Unibail niets aan doen zolang het gemeentebestuur blijft dwarsliggen en traineren.
20 november 2016 at 18:12 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Voor de goede orde: Wij zijn natuurlijk geen mede-eigenaars van de miljardenonderneming Unibail-Rodamco maar wel van het gebouw waar wij gezamenlijk in zitten, zij met hun kantoor en wij met onze woningen. Het zijn prettige en betrouwbare buren die ons op correcte wijze betrekken bij ontwikkelingen die voor ons als bewoners relevant zijn, zoals de Rembrandt-passage. Op dat gebied kan de gemeente veel van UR leren.
Ik kan mij niet voorstellen dat een andere eigenaar/exploitant van het winkelcentrum het beter en fatsoenlijker zou doen dan UR.
20 november 2016 at 18:30 / Beantwoorden /

Frank
Je zegt dat je mede-eigenaar bent . Dan heb je toch belang bij alles wat UR doet? Jij zegt smaakvol. Ja natuurlijk, anders was je er niet gaan wonen. Maar wat vind jij dan van dat gesol met de vrijdagmarkt. Nu mag jij een maand lang aankijken tot ‘s avonds laat aan toe tegen een schaatsbaantje , wat lullige kerstkramen en met een beetje mazzel de hele tijd jengelende kerstliedjes. Je vindt het ook dus prima dat winkels open zijn tot 22.00 uur met daarbij natuurlijk rondhangende jeugd 7 dagen per week. Dat vindt UR ook prima, maar jij ook die er vlak boven woont?
20 november 2016 at 18:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
VVE Rembrandthof (woningen) zit samen met de VVE Zaagtand (woningen) en UR (kantoren en winkels) in een overkoepelende Hoofd-VVE van het hele complex. Erg ingewikkeld maar samen komen wij er altijd wel uit, mede omdat UR rekening met ons (bewoners) houdt en zich steeds coöperatief opstelt.
Waarom je het H’Tel erbij haalt, is mij niet duidelijk. Blijf alsjeblieft bij het onderwerp.
20 november 2016 at 19:10 / Beantwoorden /

Frank
Ik heb dat h,tel erbij gehaald, omdat het eerst een appartementencomplex was, wat op papier van eigenaar veranderde en vervolgens zijn alle bewoners weggepest om er een andere bestemming aan te geven. En dat is heel ver gegaan dat pesten. Dus wel degelijk een relatie. Je bent heus niet onaantastbaar wil ik maar zeggen.
20 november 2016 at 20:20 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Zolang die Kerstmarkt geen herrie maakt, hebben de omwonenden er geen probleem mee en vinden de meesten het zelfs leuk. Daarvoor zijn zij/wij hier immers komen wonen.
Wij hebben geen zakelijk belang bij het reilen en zeilen van UR, maar wij hebben er eel last van dat zo veel dingen in en om het Stadshart zo slecht ontworpen en geregeld zijn.
Ik ben ervan overtuigd dat vrijwel alle betrokkenen (bewoners, winkels, horeca, bezoekers en ook de gemeente) erop achteruit zouden gaan als Unibail ermee zou stoppen vanwege de gebrekkige medewerking van de gemeente.
Het is nog niet te laat, maar het Stadshart komt in een gevarenzone als er niet wat gebeurt om het ingrijpend te moderniseren en uit te breiden.
En die A9 moet natuurlijk door een tunnel.
20 november 2016 at 20:46 / Beantwoorden /

Frank
Ach, ze willen allemaal hetzelfde. Een hoog rendement en nog liever hoger dan het jaar ervoor. De rest kan ze geen bal schelen.
20 november 2016 at 21:21 / Beantwoorden /

Matthijs
Ik dacht al: Waar blijft de A9.
20 november 2016 at 21:11 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Overigens ben ik van mening dat Carthago vernietigd moet worden,” zei de Romeinse senator Cato aan het slot van elke redevoering, ongeacht waar die over ging. Cato kreeg uiteindelijk zijn zin: Carthago werd in 146 vC door Rome verwoest.
Wie, bijvoorbeeld in de publieke zaak, iets wil bereiken zal te pas en te onpas zijn boodschap moeten herhalen, noteert Wikipedia hierbij.
Veel meer mensen zullen slapeloze nachten hebben als duidelijk wordt wat de consequenties zijn van de historische fout die Amstelveen mbt de A9 heeft gemaakt.
Amstelveners zullen door die 10- baans open verkeersgoot dwars door hun stad nog tientallen jaren aan wethouder Raat (VVD) blijven denken, maar niet in dankbaarheid. Dus -ook in Raats belang – blijf ik herhalen:
“Overigens ben ik van mening dat de A9 in een tunnel moet.”
(Net als bij Gaasperdam, en in Maastricht, etc etc)
21 november 2016 at 9:19 / Beantwoorden /

Matthijs
Misschien had ik Cato er ook aan herinnerd als hij Carthago een keer vergat. Cato had maar één stokpaardje, u meer blijkbaar.
21 november 2016 at 10:56 / Beantwoorden /

headbanger   [#Suggestie]
“A lie told once remains a lie but a lie told a thousand times becomes the truth”
Joseph Goebbels
En soms komen ze uit.
21 november 2016 at 16:52 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Volgens SS spiegelt Headbanger zich hier aan Goebbels. (Zie hieronder, 21 november 2016 at 14:59, een reactie die niet door JB werd verwijderd.)
21 november 2016 at 20:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Omdat ik het onderlinge gedoe, zonder enige relatie met het onderwerp, beu ben,” schreef Johan Bos, maar hij laat dit wel staan.
Wat heeft Goebbels met dit onderwerp te maken, Johan?
De A9 heeft alles te maken met de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en toekomst van het Stadshart. Het citaat van Cato was geen leugen, maar een wens.
22 november 2016 at 12:36 / Beantwoorden /

Johan Bos
Niks, zoals de A9 dat soms ook niet heeft. Of handhaving.
22 november 2016 at 13:13 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB, ik schreef een inhoudelijke reactie van 15 regels op uw artikel, maar u heeft het alleen maar over die ene regel aan het eind over de A9. De gevolgen van die kapitale blunder met A9 wordt ernstig onderschat.
De A9 en handhaving hebben alles te maken met de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het regionale winkelcentrum Stadshart Amstelveen.
Ik hoef toch niet precies te schrijven wat ú belangrijk vindt?
22 november 2016 at 14:06 / Beantwoorden /

headbanger    [#Suggestie]
Als ik Joseph Goebbels had weggelaten of daarvoor Dries van Agt had gebruikt, had ik je waarschijnlijk niet gehoord.
Doet niets af aan de enorme waarheid van die quote.
22 november 2016 at 9:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Omdat ik het onderlinge gedoe, zonder enige relatie met het onderwerp, beu ben,” schreef Johan Bos, maar hij laat dit wel staan.
Wat heeft Dries van Agt met dit onderwerp te maken?
22 november 2016 at 12:32 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Met jouw quote associeerde je mij met Goebbels. Dat is vooral kwalijk omdat je zelf lekker anoniem blijft.
Dat de A9 in een tunnel moet, is trouwens geen leugen, zoals de komende tientallen jaren wel zal blijken.
22 november 2016 at 11:56 / Beantwoorden /

Simon sluitspier [#Belediging]
Die Robert van Hoogmoedswaan spiegelt zich nu al aan figuren uit de oudheid. Het is te merken dat een groot deel van de psychische gezondheidszorg uit het basispakket is gegooid. Onze Cato staat straks ook nog in. Romeins gewaad van zijn balkonnetje te oreren.
21 november 2016 at 14:59 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Omdat ik het onderlinge gedoe, zonder enige relatie met het onderwerp, beu ben,” schreef Johan Bos, maar hij laat dit wel staan.
Wat heeft de psychische gezondheidszorg met dit onderwerp te maken, Johan?
22 november 2016 omstreeks 12:30

Robert van Waning
Volgens Simon Sluitspier spiegel ik mij aan de Romeinse senator Cato door hem te citeren. Hij noemt mij daarom zelfs ‘Van Hoogmoedswaan’. Ik ben benieuwd naar Simons benaming van Headbanger die de nazi-propagandaminister Joseph Goebbels citeerde..
Deze opmerking en mijn bezwaar tegen deze anonieme beledigingen werden door Johan Bos verwijderd.
22 november 2016 at 8:04 / Beantwoorden /

Johan Bos
Omdat ik het onderlinge gedoe, zonder enige relatie met het onderwerp, beu ben.
22 november 2016 at 9:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB, als u geen ‘onderling gedoe’ wilt, waarom laat u dan die anonieme beledigingen (Goebbels, hoogmoedswaan, psychisch gestoord) wél staan en verwijdert u alleen mijn bezwaar daartegen?
Als u consequent zulke off-topic persoonsgerichte opmerkingen verwijdert, drukt u dat onderlinge gedoe meteen de kop in. U laat het echter heel selectief van de één toe en verwijdert het verweer van de ander.
22 november 2016 at 9:53 / Beantwoorden /

Johan Bos
Doordat u zegt dat ik alleen úw reacties verwijder, bewijst u opnieuw selectief te lezen.
22 november 2016 at 11:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
U verwijderde niet die anonieme beledigingen. Die staan er dus nog steeds. U verwijderde wel mijn bezwaar daartegen. Kijk maar op http://www.donqui.nl.
22 november 2016 at 11:45 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
Meer horeca? Prima, maar dan wel met schappelijke prijzen voor de versnaperingen.
Oh, en over off topic gesproken, Van Waning heeft het tot nu toe in het geheel niet over ‘meer horeca’ gehad.
22 november 2016 at 10:37 / Beantwoorden /

Robert van Waning
TT, wij hebben geen bezwaar tegen de komst van goede horeca, maar alleen tegen herrie en andere overlast. Daarover hebben wij goede afspraken met Unibail gemaakt. Het is de handhaving door de gemeente die tekortschiet: Alcohol, afval, scooters.
22 november 2016 at 11:52 / Beantwoorden /
——————————————-

‘Kerst met André Rieu’ in Cinema Amstelveen

Door Johan Bos op 14 november 2016 om 16:45, in de categorie Uitgaan.
Rieu, London, LondenZaterdag 19 november (18.00 uur) is een éénmalige vertoning van ‘Kerst met André Rieu’ te zien in Cinema Amstelveen.
[..]

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning   [#Partijdig]
JB heeft mijn reactie hierop verwijderd. Zo gaan die dingen hier..
18 november 2016 at 10:21 / Beantwoorden /

Johan Bos   [#Partijdig]
Welke nu weer? Kunt u uw aanhoudende gezeik op deze site niet opgeven en naar een andere gaan? Ik word gek van uw geleuter. En ga me niet weer vertellen hoe regels, wetten, gebruiksvoorschriften etc. werken. Ik baal ervan zo langzamerhand.
18 november 2016 at 15:01 /

Robert van Waning
JB, wilt u beweren dat u mijn reactie op die opmerking van SSniet hebt verwijderd? Niet jokken, hoor. Als u zich gewoon houdt aan letter en geest van uw gebruiksvoorwaarden, zult u van mij geen last hebben. Hoogstens soms kritiek en tegenspraak, maar daarvoor is deze ruimte bedoeld: Checks and balances, nietwaar?
18 november 2016 at 15:54 /

Johan Bos
Ah als ik wat verwijder is het niet goed en als ik dat niet doe ook. Maakt dus weinig verschil.
19 november 2016 at 12:59 /

Zoostje
Ik las uw reactie RvW, het ging idd waarschijnlijk om dat SS geluid, wat gewoon sloeg op Simon Sluitspier….( Initialen dus).Zijn reactie met uitlokking bleef gewoon staan…de mijne zal dalijk ook wel worden verwijderd…
18 november 2016 at 16:24 /

Simon Sluitspier
Op zich vond ik de reactie van rvw wel leuk van dat gehijg en zo. Nooit gedacht dat ie dat van anderen wel prettig zou vinden.
18 november 2016 at 16:58 /

Robert van Waning
Van dit soort off-topic gezeik van PC-kloon Sluitspier (zoveelste schuilnaam van ‘Ceaucescu’?) kan JB niet genoeg krijgen. Dus o wee als je daar kritisch op reageert. Dat verwijdert hij en wordt dan boos als je daar iets over zegt.
18 november 2016 at 17:21 /

Simon Sluitspier
Nou kritisch Robert, ik vond die opm gewoon lollig en dan plaats ik er één terug. Mag dat niet?
18 november 2016 at 17:38 / Beantwoorden /

Johan Bos  [#Verbanning]
Gek hè, ik wordt nooit boos. Wel dodelijk vermoeid. Zoals ik al eerder zei: Mensen die ver onder mij staan kunnen mij niet beledigen en wie boven mij staat doet het niet. Waarom zou ik boos worden? Heb alleen geen tijd om het geleuter hier te volgen en te redigeren. Kan alleen u laten verbannen, waar u het eerlijk gezegd wel naar maakt.
Maar misschien ga ik in vrijheid van meningsuiting iets verder dan u zint. Nou ja, u zult wel weet met wetten en regels komen aandragen….
19 november 2016 at 12:57 /

Robert van Waning
Mij verbannen? Ogv welke regel van wet of gebruiksvoorwaarden? Of alleen omdat u niet tegen kritiek kunt?
19 november ongeveer 13:05

Zoostje
@ Johan Bos, u dreigt nu met verbanning. Op welke gronden? Dat u moe wordt? Waarvan? U beheert dit blog toch? U bent toch de ‘beheerder’alhier? U schrijft toch uw schrijfseltjes, waarop gewoon openbaar kan worden gereageerd? Mij heeft u te kennen gegeven, dat ik ontopic moet reageren, waarop ik u heb laten weten dat dan ook consequent door te voeren en dat doet u niet. En nu wordt u moe?
Sluit dit blog dan, dan hoeft u zich ook niet meer te houden aan allerlei gebruikersvoorwaarden, die u naar uw eigen dunken toepast. Als u moe wordt van kritische geluiden uit de Amstelveense samenleving, dan lijkt mij het logisch, dat u dit blog sluit. En mocht u dat niet doen, dan lijkt het mij logisch, dat u uw blog openstelt voor iedereen. Zonder aanziens des persoons.
19 november 2016 at 18:13 / Beantwoorden /

Johan Bos
Ik schrijf gewoon artikelen, daar heb ik – naast werk voor andere media – genoeg aan.
19 november 2016 at 20:15 / Beantwoorden /

expat
“kritische geluiden uit de Amstelveense samenleving”
Daar heeft JB geen moeite mee, maar misschien wel over gekrijs uit zuid-oost.
Kun je je dat voorstellen? Gaat niet lukken.
Ik zie trouwens geen dreiging in de verbanning opmerking van JB. Jouw opmerkingen zijn des te meer vol dreiging, maar dat is naar politie paarden stenen gooiend links krakers tuig niet vreemd.
Het is ook vreemd dat ik de complotdenker rvw nooit hoor zeuren over de tientallen nicknames die jij hier op de diverse blogs gebruikt hebt.
Jullie zijn toch niet Dries en Gretta?
19 november 2016 at 18:59 / Beantwoorden /

Zoostje
PC alias Expat, hou ajb op.Wat betreft ‘nicknames’ moet je bij JB zijn. Dit is een openbaar forum. Waarop iedereen, zelfs vanuit Groningen mag reageren.
19 november 2016 at 19:13 / Beantwoorden /

Simon Sluitspier
JB is hier gewoon de baas. Bevalt het je niet, dan zet je gewoon toch je eigen toko op en kom je hier niet meer. Ik snap daarom heel goed dat JB strontziek wordt van die aanvallen op zijn integriteit . Vooral als iemand nogal lachwekkend begint te dreigen met de rechter. Dit blog wordt nogal verziekt, altijd nav rvw, of uitlokking van dezelfde figuur. Een heel stel serieuze mensen reageren hier niet meer en dat is erg jammer.
19 november 2016 at 19:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dus willekeurig verwijderen en verbannen mag zomaar, zonder regels en zonder verantwoording? Wat een wonderlijke opvatting hebben jullie toch van democratie en rechtsstaat. Die moet juist worden bewaakt door onafhankelijke journalistiek omdat gewone burgers daarvoor niet over voldoende macht beschikken.
19 november 2016 at 21:05 / Beantwoorden /

Johan Bos
Zo. Ik vindt het onderlinge geraas nu wel weer genoeg. Alles wat niet over de aangegeven onderwerpen gaat, haal ik maar weer eens weg.
19 november 2016 at 20:16 / Beantwoorden /

Trump, Wilders en AmstelveenTrump, Wilders en Amstelveen

Door Johan Bos op 12 november 2016 om 22:00, in de categorie Column.
In de jongste vergadering van de gemeenteraad kreeg wethouder Peter Bot de lachers op zijn hand toen hij grapte dat er een stroom vluchtelingen uit Amerika wordt verwacht, omdat daar Donald Trump als president is gekozen. Kennelijk was vrijwel iedereen met hem eens dat de VS nu door een gek geregeerd gaat worden, maar in het gemeentehuis is men nauwelijks geneigd eigen lachwekkendheid in te zien. Een beetje politicus verfoeit die man, bedoelde Bot blijkbaar, daarmee zo’n beetje de helft van de VS-kiezers naar het domein van de idiotie verwijzend.
Dichter bij huis wil geen van de andere partijen met de in de peiling nu de grootste samenwerken, de PVV. Ook in andere landen van Europa lijken de populisten boven het politieke maaiveld uit te groeien en daarmee de problemen voor de traditionele politiek. Omdat Geert Wilders vrijwel nergens aanstuurt op vertegenwoordiging in gemeenten, is de kans dat er in Amstelveen een PVV-afdeling komt gering. Anders zou die een bedreiging vormen voor de politieke elite die hier de dienst uitmaakt. Die heeft misschien nog steeds niet door dat het electoraat van Trump en Wilders voornamelijk uit proteststemmen bestaat.
De burger heeft totaal genoeg van de heersende politieke systemen, het gekonkel in achterkamers, het strooien met beloften die zelden waar worden gemaakt, de liefde voor het pluche en de kunstmatige eenheid van de coalitie, waarvoor men alle principes over boord zet. Om maar een klein deel van de waslijst te noemen. Dat speelt ook in Amstelveen, waar het grootste deel van de gemeenteraad tot landelijke partijen behoort.
[..]
Hun geleuter over de steeds groter wordende kloof tussen politiek en burgers is dan ook totaal ongeloofwaardig. Alsof iemand in de lokale politieke arena dat werkelijk een moer interesseert. Wie in de raad wil komen, voornamelijk uit ijdelheid, moet gewoon een grote bek opzetten in de ledenvergadering van een partij, die hooguit door enkele tientallen lokale leden wordt bezocht. Het moet al gek lopen, willen de grootste schreeuwers geen kandidaat worden. Eenmaal in de raadzaal doet zo iemand gewoon mee met het daar heersende ons-kent-ons spelletje. De kiezers, die men eenmaal in de vier jaar nodig heeft, hebben zich daarvan inmiddels massaal afgewend. Nou ja, misschien op een paar oogkleppen dragende lieden na, die tegen beter weten in blijven geloven in de politieke traditie. Trump en Wilders bewijzen dat die op haar terugtocht is…

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Olaf Oomes
Hr. Bos u heeft de spijker op zijn kop geslagen met dit opiniestuk!
13 november 2016 at 9:00 / Beantwoorden /

Johan Bos
Ik heb willen zeggen dat men bij gebrek aan beter Wilders als opzienbarend middel voor protest heeft willen gebruiken. Hij sprak over een nep-parlement, of dat waar is laat ik in het midden (waarom behoort hij er trouwens zelf toe), maar het geeft wel het immense wantrouwen van burgers jegens de heersende politieke elite aan.
13 november 2016 at 12:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Amstelveen Kan Beter. Ik onderhoud die website* niet meer, maar dankzij Johan Bos is dat ook niet meer nodig. Jammer dat wij het verder vrijwel nergens over eens zijn.
In een mediacratie vormen de politieke en journalistieke elite trouwens samen één pot nat omdat zij volkomen afhankelijk van elkaar zijn. Dit is goed te zien aan de lokake media.
In de voorlaatste editie van het AVN stonden vier foto’s van de VVD-wethouder die ook in dit weblog wordt bewierookt. Van ‘kritisch volgen van de macht’ komt op die manier niet veel terecht. Kritische burgers worden eendrachtig door politiek en journalistiek gemuilkorfd. Democratie op z’n Amstelveens.
Wilders en Trump hebben beiden een hekel aan de pers, maar om andere redenen dan ik.
*) http://www.amstelveenkanbeter.nl
13 november 2016 at 15:19 / Beantwoorden /

Johan Bos
U hebt een merkwaardige opvatting omtrent bewieroken. Verder is uw oordeel natuurlijk weer op (uw) feiten gebaseerd, dus ik laat het verder maar.
13 november 2016 at 16:11 / Beantwoorden /

Robert van Waning
OK, kritiekloos napraten en letterlijk overschrijven van Raats weblogs en persberichten. Is dat beter dan bewieroken?
13 november 2016 at 16:34 / Beantwoorden /

Johan Bos
Nee hoor, kan ook verslaggeving zijn: doorgeven wat een bestuurder zegt. Niet elke uitlating vergt – maar daar denkt u anders over – een kritisch commentaar. Daar zorgt u trouwens zelf voor bij elke luis die over Raats lepel loopt, zal ik maar zeggen. Dan komen weer (in steeds dezelfde bewoordingen): de A9-rioolgoot, het Stadsplein met de scooters, de handhaving, de democratie en de journalistiek (want alle geen commentaar leverende verslaggevers doen het verkeerd, maar ja, die hadden hun opleiding niet van u). Ik ben een paar elementen van u aanhoudende kritiek vergeten, maar een enorm repertoire hebt u ook niet. Nou ja, alle portefeuilles van Raat natuurlijk. Misschien kunt voor de verandering eens een andere van hem (uiteraard kritisch) belichten….
13 november 2016 at 16:46 / Beantwoorden /

Frank
Rvw. Wat doet Johan Bos in deze colomn hierboven dan? Kritiekloos nalullen van de afdeling ” Misleiding” van de gemeente? Hij tracht iets te duiden over een naar zijn mening een bepaald fenomeen en heeft daar duidelijk “column ” boven gezet.
Take it or leave it, maar hier maakt hij gebruik van zijn democratisch recht als journalist.
Nee, wat doe jij ? Jij begint te kletsen dat hij een roeptoeter van de gemeente is. Is wat jij dan levert op je website dan nieuws? Dat is toch allemaal jouw mening en gejat werk van anderen. Die website is van jou is gewoon een digitaal schotschrift, als het geen schimpschrift is.
13 november 2016 at 17:44 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dat politiek en journalistiek ook in Amstelveen één pot nat vormen, blijkt oa uit het feit dat met name de machtigste lokale politicus en bestuurder niet bepaald kritisch wordt gevolgd in zijn falende beleid op tal van gebieden. Hij krijgt wel steeds de gelegenheid om zichzelf in het zonnetje te (laten) zetten. Ondertussen gaan er te veel dingen mis,
13 november 2016 at 18:43 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“De media stellen politici steeds voor als luie figuren die alleen uit zijn op scoren en effectbejag, en vervolgens signaleren ze bezorgd dat de burger weinig vertrouwen meer heeft in de politiek – wat nogal wiedes is, gezien hun eigen berichtgeving.”
(John Jansen van Galen, ‘Bloed-, waak- of schoothond?’, Het Parool 24-6-1999.)
Als de lokale journalistiek in Amstelveen naar behoren haar werk zou kunnen en willen doen, kwam het met de politiek en het bestuur misschien ook nog wel eens goed.
Aangezien er echter geen geld is voor onafhankelijke en betrouwbare journalistiek, zullen burgers een deel van de journalistieke functie en taken moeten overnemen.
13 november 2016 at 19:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Trump wil ‘global warming’ niet tegenwerken.”
Onbedoeld de spijker op zijn kop.
Moeten wij nu alles vergeten wat Trump heeft gezegd en gedaan? Zou hij zomaar opeens een fatsoenlijke bestuurder worden? I have my doubts.

Tinus Trekveer
[..] Maar nu al gaan roepen dat het helemaal niks is met Trump, is nogal prematuur.
15 november 2016 at 8:37 /

Robert van Waning
TT, je vertaalt ‘I have my doubts’ wel erg vrij. Ik zeg (nog) niet ‘dat het helemaal niks is met Trump’. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat hij opeens een heel ander mens wordt nu hij uitverkoren is om de machtigste man vd wereld te worden.
Zelfs Trump kan niet veranderen dat fossiele grondstoffen opraken en onbetaalbaar worden door steeds hogere extractiekosten, btw, accijnzen, CO2-tax en steeds zwaardere milieu- en klimaateisen.
15 november 2016 at 9:01 /

Tinus Trekveer
Mijn opmerking over ‘prematuur’ is bedoeld voor iedereen die zonder enige background Trump veroordeelt.
15 november 2016 at 9:28 /

Robert van Waning
Een oordeel ogv feiten, uitingen en gedragingen is geen vooroordeel. Over Trumps doen en laten is voldoende bekend om enige ongerustheid mbt zijn presidentschap te rechtvaardigen.
15 november 2016 at 13:24 /

Robert van Waning
Je kunt Trump beoordelen ogv diens woorden en daden tot dusver. Als die geen indicatie zijn van zijn gedrag als president, dan is hij ongeloofwaardig. En als zij dat wel zijn, ook.
15 november 2016 at 9:58 / Beantwoorden /
Tinus Trekveer
Dat noem ik vooringenomenheid.
Lastig hè.
15 november 2016 at 10:45 /

Robert van Waning
Vooringenomenheid betekent dat een oordeel gebaseerd is op vooroordelen en vermoedens en niet op feiten. Trump heeft zelf hard gewerkt aan zijn ongeloofwaardigheid. Mensen vinden dat kennelijk wel spannend.
15 november 2016 at 16:12 /

Robert van Waning
Matthijs, burgers zien, horen en ruiken de feiten thuis (ook ‘s nachts!), als zij uit hun raam kijken, als zij de straat opgaan. als zij met anderen praten en als zij de lokale media lezen, bekijken en beluisteren. Toch acht jij die burgers niet in staat om het doen en laten van hun lokale politici, bestuurders, ambtenaren en (zogenaamde) journalisten kritisch te beoordelen. Is democratie volgens jou kansloos en moeten wij in de jaren tussen verkiezingen alles maar gedwee over ons heen laten komen?
14 november 2016 at 9:31 / Beantwoorden /

Matthijs
@RvW. Nu meent u weer te weten waartoe ik burgers niet in staat acht. Ik heb alleen gezegd dat veel van de burgerjournalistiek neerkomt op commentaar. Het verkondigen van de eigen mening. Maar dat is volgens u de essentie van journalistiek. Volgens mij hoort er ook zo objectief mogelijke verslaggeving bij. Als ik uw (bekende) lijstje lees over wat er mis gaat, is er weinig in Amstelveen wat goed gaat. Eigenlijk niets.
14 november 2016 at 11:50 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Matthijs, volgens u beperken burgers zich doorgaans tot het spuien van een eigen mening zonder de feiten te kennen. Dit is een arrogante onderschatting van burgers die de moeite nemen om zich te uiten. Die hebben het namelijk over dingen die zij zelf hebben gezien, gehoord, geroken of gelezen.
14 november 2016 at 12:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Kritisch volgen van de politieke machten is – naast het verzamelen, ordenen, selecteren, beoordelen en doorgeven van voor de burgers relevante informatie – de belangrijkste functie van de journalistiek. Zij wordt daarom wel ‘de waakhond van onze democratie’ genoemd. Een onkritische journalist is geen journalist en nog erger dan een niet-betrokken burger vanwege de valse indruk en verwachting die hij wekt.
Van die kritische functie van de journalustiek komt in de onderonserige lokale Amstelveense democratie te weinig terecht. Daarom gaan er te veel dingen verkeerd (of althans niet zoals zij zouden kunnen en moeten gaan): A9, uitbreiding Stadshart, parkeren, sneltram en ander openbaar vervoer, verkeerscirculatie, handhaving, scooters, alcohol op straat, straatvervuiling, geluidsoverlast, evenementen, zwembad in De Poel, sociale woningbouw, nazibunker, doorstroming, thuiszorg, tunnel onder de Amstel, Schiphol, om maar wat te noemen.
14 november 2016 at 9:52 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Met alleen verkiezingen krijgen we geen democratisch bestuur. De ambtenaren (de feitelijke beleidsmakers en uitvoerders) worden namelijk niet gekozen en onvoldoende democratisch gecontroleerd en beoordeeld. Tegenover dit bestuur staat te weinig tegenwicht. De gemeenteraad kan of wil dat kennelijk niet bieden.
Amstelveners moeten zich meer laten horen. Daarvoor hebben wij een onafhankelijke en betrouwbare lokale journalistiek nodig. Die moet in beide richtingen haar informerende en controlerende werk doen om zowel door de overheid als door de burgers serieus genomen te worden.
17 november 2016 at 8:46 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Fatima: “….Wat wil je ook, duizenden islamitische kerels die op springen staan, wegens gebrek aan een vrouw, die zij daar hebben achtergelaten….”
Klaas: “….De Christenen hebben respect voor dee vrouwen, en zullen dus niet zo gauw de westerse vrouw als seksobject gebruiken….”
Klaas: “…Weerzinwekkend is het dat veel vrouwelijkevrijwilligers hun lichaam aan hen aanbieden…”
Sylvana: “….En maar het terreur opdweilen met de kraan open….”
[Mijn reactie waarin ik had geschreven dat Fatima = Klaas = Sylvana werd door Johan Bos veerwijderd.}
@Johan Bos, maak alstublieft een einde aan het gebruik van schuilnamen. Sommige reageerders gebruiken meerdere. Dit is geen poppenkast maar een schimmig wajangspel, waarbij je niet kunt weten wie de opponent is.
Het publieke debat moet met open vizier worden gevoerd, want je weet niet welke mensen, groeperingen en belangen schuil gaan achter al die nicknames.
Gezien de stigmatiserende beschuldigingen tegen groeperingen en lasterlijke aantijgingen tegen personen, is dit geen onschuldig spelletje.
18 november 2016 at 13:16 / Beantwoorden /

Johan Bos
U weet kennelijk wie meer dan een pseudoniem gebruiken. Ik niet.
18 november 2016 at 14:55 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Onderzoek het, zoals een journalist betaamt. Welk belang dient u met al anonimiteit? In ieder geval niet dat van fatsoen, eerlijkheid en duidelijkheid.
18 november 2016 at 15:46 / Beantwoorden /

Frank
Pestgedrag tov een natrapper van doden en een antisemiet is altijd goed. Dat vergeet ik namelijk nooit.
18 november 2016 at 20:44 /

Tante Ria
Niet die enge Van Waning napraten hoor. Ik ben geen PC, maar kan mij wel vinden in zijn gedachtegoed. [..]
18 november 2016 at 19:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Die ‘enge Van Waning’ vindt dat anonieme schelden erg onfatsoenlijk. Het is ook oneerlijk, want je weet niet wie of wat daarachter zit.
18 november 2016 at 22:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Onderling geruzie tussen medewerkers en aanhangers is ook een overeenkomst tussen Trump en Wilders:
“De sfeer in de entourage van Trump baart sommige Republikeinen zorgen. .. ze zijn bozig, arrogant, schreeuwen .. één slechte baas wel kan worden verdragen, maar een hele bende daarvan alle besluitvorming zal vergiftigen .. chaotische toestanden, die in Nederland zullen doen denken aan de LPF in het eerste kabinet-Balkenende. Ze zullen zich tegen elkaar keren .. dit is geen groep die voor elkaar door het vuur gaat .. dit zijn oproerkraaiers en demagogen, aangevuld met mensen die zichzelf overschatten en ongeschikt zijn voor hun baan, gegrepen door afgunst, haat en sluimerende onzekerheid.”
(Bron: de Volkskrant (‘Het brein van de Trump-familie’) en The Washington Post (Eliot Cohen: ‘I told conservatives to work for Trump. One talk with his team changed my mind’).
21 november 2016 at 12:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
JB schrijft: “Het moet al gek lopen, willen de grootste schreeuwers geen kandidaat worden,” schrijft Johan Bos over onze gemeenteraad. Simon Schrama, hoogleraar geschiedenis en schrijver, zegt over deze trend:
“Trump heeft uitspraken gedaan die voorheen ongehoord waren. Extremistische ideeën zijn nu binnengedrongen in het mainstream discours. Hij heeft het plezier van de haat doen opvlammen. .. Je ziet dat ook bij de Wilders-aahangers. Dus, ja, dit precies zo’n situatie als in de jaren dertig.”
(Bron: ‘Er komt een laag eelt over onze beschaving te liggen’, NRC 19/11/2016.)
@JB, gezien uw column begrijp ik niet waarom u anonieme schreeuwers ook op dit forum laat domineren. U geeft hun zelfs meer de ruimte dan aan degenen die onder hun eigen naam op fatsoenlijke wijze hun meningen uiten.
21 november 2016 at 14:24 / Beantwoorden /

Sint komt met echte zwarte Pieten

Door Johan Bos op 8 november 2016 om 16:01, in de categorie Algemeen.
Aan de onzin van een kleine minderheid der volwassenen die de meerderheid over de ruggen van kinderen heen Zwarte Piet niet zwart meer wil laten zijn, stoort men zich in Amstelveen niet. De stichting Sinterklaas Comité Amstelveen heeft Sint Nicolaas, die zaterdag (12 november) zijn intrede hier doet, gevraagd uitsluitend zijn zwart gekleurde Pieten mee te nemen.

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
“De onzin van een kleine minderheid der volwassenen die de meerderheid over de ruggen van kinderen heen Zwarte Piet niet zwart meer wil laten zijn..”
Dit is een opiniestuk, een column dus. Zet dat dan ook erboven.
Amstelveen hoort straks bij de achterlijke minderheid die doof en blind is voor een onontkoombare (want terechte) ontwikkeling.
8 november 2016 at 19:11 / Beantwoorden /

Olaf Oomes
Hulde aan De stichting Sinterklaas Comité Amstelveen.
U houdt uw rug tenminste recht en staat pal voor deze oeroude Hollandse traditie. Dat zouden meer mensen in dit land moeten doen.
8 november 2016 at 20:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
‘Oeroude traditie’? Sinds wanneer dan? Nederland had ook een traditie van doodstraf, slavenhandel, koloniale uitbuiting, feodalisme, erfelijke privileges, kinderarbeid, beperkte kiesrechten, etc. Die tradities hadden allemaal op een bepaald moment hun tijd gehad en zijn dus allemaal afgeschaft, zij het vaak veel te laat.
8 november 2016 at 21:03 / Beantwoorden /

Olaf Oomes
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas
8 november 2016 at 21:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“In de grote steden, van Amsterdam tot Maastricht, wordt Zwarte Piet afgebouwd. Daar trekt Sinterklaas binnen met een percentage roetveegpieten in zijn gevolg. In de provincie niet, daar is Piet zwart. Zo wordt de intocht van Sinterklaas een afspiegeling van de samenstelling van de lokale bevolking.”
(Hoofdredactioneel commentaar van de NRC van vandaag.)
Amstelveen is een provinciaals stadje. Prima hoor, zolang de inwoners ervan maar niet denken dat zij de maatstaf zijn. Over een paar jaar is Piwt ook hier gewoon Piet, zonder bijgedachten en -bedoelingen. Dan hebben we dat hier ook weer gehad.
8 november 2016 at 22:58 / Beantwoorden /

Robert van Waning
‘Oeroude traditie’?
“Rond 1800 verschijnt bij de Erven Weduwe Jacobus van Egmont te Amsterdam een prentje met de titel De nieuwe Sint Nicolaas-prent waarop volgens het begeleidende rijmpje naast een Sint-Nicolaas te paard diens knecht te voet is afgebeeld in deftige kleding (als een kaptein), aan wie de sint opdracht geeft “te zoeken waar zoete of stoute kindren zijn, die hij dan komt bezoeken”. [..]
In een Amsterdamse komedie uit 1809 heeft Sinterklaas twee begeleiders: de een verkleed als sater die door de schoorsteen komt kruipen en een ander “gekleed en gemaskerd als een Arlequin”.
In 1836 schrijft de bekende oudheidkundige Laurens Philippe Charles van den Bergh voor het eerst over den zwarten knecht van St. Nikolaas.
In al deze gevallen gaat het om literaire of artistieke verbeelding. Vanaf welk moment de personages van Sinterklaas en zijn zwarte knecht daadwerkelijk werden geënsceneerd, is onduidelijk.”
(Bron: Bovenstaande link van Olaf Oomes; klik op Zwarte Piet.)
9 november 2016 at 9:10 / Beantwoorden /

Olaf Oomes
De recente Amerikaanse verkiezingen heeft geleerd: “Don’t mess around with the silent majority”.
Het Brexit gebeuren in de UK bracht dit al eerder aan het licht. Zo ook het Ukraine referendum en wegstemmen van de Europese grondwet in NL.
Kortom links NL: trek hier lering uit.

10 november 2016 at 8:10 / Beantwoorden /
Robert van Waning
Olaf, als ik moet kiezen tussen enerzijds progressief, humaan, sociaal en waarheidsgetrouw en anderzijds achterlijk, inhumaan, asociaal en leugenachtig, dan weeet ik het wel.
Ik vertrouwde Hillary Clinton niet helemaal, maar ik vertrouw Donald Trump helemaal niet. Mijn enige hoop is gevestigd op het feit dat hij intelligent is, maar dat is tevens zijn grootste gevaar.
Brexit was begrijpelijk, maar dom. Hetzelfde geldt voor Nee tegen Oekraine.
Het is domweg een leugen dat Zwarte Piet een ‘oeroude traditie’ zou zijn.
10 november 2016 at 8:57 / Beantwoorden /

Matthijs
Is in een democratie de maatstaf niet de meerderheid in plaats van een klein percentage actievoerders, die een kinderfeest willen verpesten? Amstelveen doet kennelijk wat de meerderheid wil en geen kind ligt daar wakker van. Wel volwassenen, die soms helaas zo hard in kinderoren brullen dat de kinderen wakker worden….
9 november 2016 at 0:46 / Beantwoorden /

Frank Bikker
” Een klein percentage actievoerders” . Hoe bedoel je? Geldt dit niet voor pro EN contra? Gezien de veranderende samenstelling van de Nederlandse bevolking maakt het toch geen bal uit dat men wat variatie in het Pietenbestand aanbrengt. ” In de oeroude Hollandse traditie” was Zwarte Piet ook een boemanfiguur voor stoute kinderen . Die rol heeft hij ook niet meer. Er zit dus wel degelijk verandering in.
Dit zou ook de Amstelveense middenstand zich móeten realiseren. Er komen namelijk ook veel mensen vanuit zuidoost in het Stadshart. Dat zijn ook potentiële klanten!
9 november 2016 at 17:03 / Beantwoorden /

Johan Bos

Zwijgende meerderheid misschien. Tegen een klein deel van de gekleurde medelanders. En vooral een klein deel van de blanke Nederlanders. De verandering die jij noemt is er niet meer revolutie en geschreeuw gekomen. Dat os het verschil. Nu hebben een paar volwassenen kans gezien over de ruggen van kinderen, die er nog nooit over hadden nagedacht, actie te voeren om het land op stelten te zetten. In Zuid-OOst ken ik trouwens zwarte mensen die zeggen nu hun jaarlijkse baantje als Zwarte Piet kwijt te zijn.
10 november 2016 at 2:13 / Beantwoorden /

Frank
Johan Bos , als je in de geschiedenis duikt van deze discussie zie je dat al een jaar of 25 oud is. Toen hadden we in Zuidoost al allerlei gekleurde Pieten. Toen is er die actiegroep contra Zwarte Piet opgericht die fanatiek werd en daar zijn heel fanatiek allerlei figuren tegenin gegaan. Trouwens in de grote steden hebben ze al jaren op basisscholen verschillende soorten Pieten. Toen werd er helemaal geen ruzie over gemaakt. Het is de laatste paar jaar een tegen en elkaar opbieden geworden.
11 november 2016 at 19:12 / Beantwoorden /

Johan Bos
Omdat een groepje volwassenen gewoon dit kinderfeest wil gebruiken om schreeuwerige demonstraties te houden. Pieten mogen in alle kleuren, maar niet zwart zijn, vinden ze. De wereld staat in brand, maar in de lage landen maakt een minimaal deel van de bevolking zich druk over Zwarte Piet. Dat in Maassluis een noodtoestand is afgekondigd tijdens een kinderfeest is een dieptepunt.
11 november 2016 at 19:27 /

Tante Ria
Pro’s, contra’s, discussie over een kinderfeest? Te gek voor woorden. Een bericht over Sinterklaas is weer misbruikt geworden door fascistisch links om hier weer eens tweespalt te genereren. Dank je wel Robert van Waning.
11 november 2016 at 20:09 /

Robert van Waning
Geen kind ligt wakker van inhoudelijke discussies tussen volwassenen op webfora en in brievenrubrieken. Het is onzinnig om discussies als deze te vergelijken met schreeuwerige en gewelddadige demonstraties.
@JB, in de meerderheid van de grote steden is de roetpiet inmiddels een normaal verschijnsel. Het gaat dus heus om meer dan een ‘groepje volwassenen’. Lees eens een krant, zou ik willen zeggen.
11 november 2016 at 20:26 /

Johan Bos
In Maassluis gaan sommige ouders maar niet met hun kinderen naar de intocht, omdat zij dat onveilig vinden. Volwassenen staan daar twee demonstraties te houden, voor en tegen Zwarte Piet. 20% van de Pieten lijkt nog zwart te zijn en dat pikken de schreeuwers van de minderheid niet. Geen kind heeft volgens mij om dat gevecht gevraagd. Het komt voort uit een ideologie, een soort religie, die een minderheid een meerderheid wil opleggen over de ruggen van kinderen. Waar een klein land klein in kan zijn.
11 november 2016 at 22:03 /

Robert van Waning
JB, “Eigenlijk lijkt het mij heel gevaarlijk jouw te zien op je balkon, uitkijkend op het Stadshart, met een molotovcocktail in je hand als de Zwarte Pieten massaal binnentrekken.”
Dit wordt op uw forum geschreven, maar daar zegt u niets over. Selectieve verontwaardiging. Ik keur iedere schreeuwerige, beledigende, bedreigende en gewelddadige reactie op dit onderwerp af, ook hier. U niet.
12 november 2016 at 8:12 /

Johan Bos
U staat toch achter de schreeuwers diue het hele verhaal de wereld in hielpen?
12 november 2016 at 8:21 /

Robert van Waning
JB, ik sta nooit achter mensen die anderen hun wil opleggen dmv schelden, beledigen, bedreigen, geweld, verbanning en censuur. U praat mij weer dingen aan die meer over u zeggen dan over mij.
12 november 2016 at 9:58 /

PeterPC
Tja, rvw geassocieerd worden met geweld is niet zo leuk. Maar dat krijg je met je begrip voor de Zwarte Piet haters. Dan moet je nu niet opeens gaan roepen dat je daar niets mee te maken wil hebben. Dat had je op voorhand moeten doen. Wij blanke racistisch slavendrijvers trappen daar niet in.
12 november 2016 at 11:39 /

Robert van Waning
HaatPC, begrip en haat zijn niet hetzelfde, behalve voor jou en andere mensen met een haatobsessie.
12 november 2016 at 11:53 /

PeterPC
Ik haat alleen mensen die er altijd op uit zijn om hun bekrompen mening aan anderen op te dringen. En daarbij niet schromen om hun eigen waarheid te creëren of om de werkelijkheid heen te draaien tijdens hun moraalriddertje spelen.
En gezien voorgaande ben ik een hater van rvw types.
12 november 2016 at 12:31 /

Robert van Waning
JB, staat u achter deze haatzaaiende schreeuwer?
12 november 2016 at 12:37 /

Robert van Waning
Open brief aan burgemeester Edo Haan (Maassluis):
“Wij keuren intimidatie af”
http://stopblackface.com/open-brief-aan-burgemeester-edo-haan-wij-keuren-intimidatie-af/
12 november 2016 at 15:26 /

PeterPC
En nu? Dit heet downplayen, net zoals jij doet. Hypocriet.
12 november 2016 at 16:20 /

Robert van Waning
De beschaving van een land blijkt uit de mate waarin (en de manier waarop) het rekening houdt met de belangen en gevoelens van minderheden, zwakkeren en nieuwe inwoners.
Troost voor (neo)liberalen: Beschaafde landen functioneren meestal ook in economisch opzicht beter.
Piets zwarte kleur is niet essentieel en wordt ivm de associaties door veel mensen als kwetsend ervaren.
@Matthijs, hopelijk wordt met ook jouw opvattingen en standpunten begrip- en respectvol omgegaan als jij daarmee tot een minderheid behoort.
9 november 2016 at 8:37 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
Voor die hele discussie over Pieten met een migratie achtergrond of over mensen met een vlekje heb ik rvw nog nooit gehoord. Nu wel opeens, een beetje vreemd. Moraal riddertje spelen?
9 november 2016 at 10:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
TT, nonsens. Kijk maar eens naar mijn reacties onder de volgende artikelen/columns op dit weblog:
http://amstelveen.blog.nl/algemeen/2015/11/02/echte-zwarte-piet-populairst-in-amstelveen#more-21016
http://amstelveen.blog.nl/gedichten/2015/10/30/zwarte-piet#more-21008
Daar schreef ik o.a.:
“Het onderwerp van de discussie werd bepaald door het artikel van JB over dat zogenaamde onderzoek (dat in feite pure propaganda voor behoud van een zwarte Piet was).” [Net als in dit artikel, trouwens. rvw]
“.. de zwarte Piet heeft hoe dan ook zijn tijd gehad.”
“Amstelveen is liberaal. Slavenhandel wordt hier dus als gezonde marktwerking beschouwd. Dat Sint maling heeft aan dissidenten en opposanten, is ook bekend. Die ‘boze actievoerders’ hebben er echter moeite mee dat zwarte mensen nog steeds stereotiep als knechten worden beschouwd en behandeld. Het is een kwestie van tijd.”
9 november 2016 at 15:22 / Beantwoorden /

Johan Bos
Iemand mag dus niet gekleurd zijn? Is dat dan geen discriminatie?
9 november 2016 at 15:25 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Waarop baseert u deze ‘conclusie’ (lees: verdraaiing)?
9 november 2016 at 15:40 / Beantwoorden /

gyrinus natator
Beste Mijnheer Van Waning,
Ik geef u helemaal gelijk wat betreft het rekening houden met een kleinere partij, een minderheidsgroep. In het geval van Zwarte Piet is het goed dat er even over nagedacht wordt over hoe kwetsend het kan zijn.
Ik denk dat het niet kwetsend bedoeld is, maar gewoon een stukje cultuurgoed is. Bij de eerste kennismaking, bijvoorbeeld als je dit land binnenkomt, is het misschien een beetje beangstigend, maar als je een beetje erover gaat nadenken en erover praat, dan besef je dat het niet discriminerend bedoeld is.
En daar gaat het om.
Als kind had ik het gevoel dat ik door de hele school gepest werd omdat er een liedje met mijn naam gezongen werd tijdens het touwtje springen…
Op dat moment was ik er blijkbaar heel gevoelig voor..
Nou heet ik geen Piet en ben ik niet zwart, maar ik kan me voorstellen dat je dan een poosje heel verdrietig zou kunnen zijn..
Sterkte Piet en mooi dat je rekening houdt met de minderheid, Robert!
10 november 2016 at 21:38 / Beantwoorden /

Rotary-vriendje
Ik kan mij volledig vinden in een veegpiet of iets anders vrolijks. Ik heb volkomen begrip als zwarte mensen (of wie dan ook) aanstaat neemt aan een figuur als zwarte piet. We hoeven de tirannie c.q. onderdrukking maar te duiden die de slavernij heeft voortgebracht. Logisch dat deze mensen zich door zwarte piet wederom in die hoek gedrukt voelen. En dat dit decennia lang geen probleem opleverde vind ik geen enkel argument om dan nu te vinden dat zij deze gevoelens niet meer mogen hebben. Alles heeft tijd nodig, ook gevoelens kunnen vele jaren, zo niet generaties, later in een ander perspectief komen te staan. Wat mij betreft heel legitiem.
Daar wil ik bij aantekenen dat er ook veel gekleurde mensen zijn die totaal geen moeite met zwarte piet hebben en zich helemaal niet gekwetst voelen. Maar deze verdraagzaamheid betekent niet dat iedereen dat zo hoeft te ervaren.
11 november 2016 at 14:30 / Beantwoorden /

Gerben
Zwarte Piet won de verkiezingen.
10 november 2016 at 19:41 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Inderdaad, maar zal dat leiden tot een betere samenleving? Hij is immers niet wat hij lijkt en cadeaus die hij uitdeelt, komen niet van hemzelf.
10 november 2016 at 21:05 / Beantwoorden /

Gerben
Het volk wil een Zwarte Piet.
10 november 2016 at 21:25 / Beantwoorden /

Rotary-vriendje
Het volk wil een veegpiet. En dat hoor ik van ieder weldenkend mens.
11 november 2016 at 0:08 / Beantwoorden /

Gerben
Ze stemmen bewust op: Zwarte Piet.
Wen er maar aan.
11 november 2016 at 0:41 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Het volk maakt wel vaker verkeerde (onverstandige, onbegrijpelijke, onaardige, onfatsoenlijke, gevaarlijke) keuzen. Het volk wil ook veel vliegen, te hard rijden, opwarming, plofkippen, Donald Trump en Geert Wilders, wilde Hitler, juichte Mussolini toe en bewondert Holleeder.
Er is een minderheid die zich onprettig voelt door Zwarte Piet en er is een andere minderheid die daar begrip voor heeft. Bij die laatste minderheid hoor ik.
Zwarte Piet heeft zijn tijd gehad, net als de kolenboer.
11 november 2016 at 8:23 / Beantwoorden /

Olaf Oomes
Je lijkt die linkse demonstrant in de VS wel die ook zo’n moeite heeft om de uitkomst van een democratische verkiezing te accepteren en huilie huilie doet. Je mag altijd emigreren hoor …….
11 november 2016 at 8:48 / Beantwoorden /

Matthijs
@RvW. En dat zegt iemand die altijd precies weet wat democratie is? Of betekent democratie dat het volk mag meeregeren, zolang het maar in de pas loopt met Robert van Waning? Anders luistert men naar zijn minderheid, natuurlijk weer niet naar die van een paar christenen die een paar uur op de zondagmorgen winkels gesloten wilden houden. Kortom: democratie betekent luisteren naar een minderheid, mits die minderheid in de smaak valt bij RvW. Ingewikkeld hoor.

11 november 2016 at 10:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
In een democratie mogen ook minderheden hun meningen uiten. Dat is precies wat ik hier doe. Ik beledig en dwing daarmee niemand, Matthijs. Het winnen van een verkiezing of referendum betekent niet dat men daarmee een juiste keuze maakt.
Ik dwing niemand om met mij in de pas te lopen. Hoe zou ik dat kunnen? Die ganzenpas van jullie lijkt soms op het dwingende gedreun van laarzen: Wie niet meedoet met de meerderheid, wordt verketterd, vals beschuldigd en vervolgd.
Je lijkt Johan Bos wel. Die trok hierboven ook al zo’n rare conclusie *) uit wat ik had geschreven. Hij kon of wilde die dan ook niet nader toelichten. Jij wel? Vertel dan eens waarom mijn meningen in de smaak moeten vallen bij de meerderheid?
*) JB schreef 9 november 2016 at 15:25 aan mij: “Iemand mag dus niet gekleurd zijn? Is dat dan geen discriminatie?”
11 november 2016 at 13:16 / Beantwoorden /

Matthijs
‘Het winnen van een verkiezing of referendum betekent niet dat men daarmee een juiste keuze maakt.’ Juist is natuurlijk alleen wat u en gelijkgestemden denken. Democratie zit helaas zo in elkaar dat de meerderheid beslist. Geen ideaal systeem, maar het beste van de slechtste, zei Churchill. U reageert niet op de christelijke minderheid in de raad, overigens met steun van de SP, die nog een paar uur van de week de winkels wilde sluiten…
11 november 2016 at 13:35 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Heb ik dat geschreven, Matthijs? Nee, en ik heb het ook niet bedoeld en zelfs niet gesuggereerd. Je probeert mij dingen aan te wrijven die meer over jou zeggen dan over mij.
Of een keuze juist is, moet blijken. Zo pakte de democratische keuze van de meerderheid van het volk voor Hitler resp. Mussolini verkeerd uit. Of Donald Trump een juiste keuze is, zal ook nog moeten blijken.
11 november 2016 at 16:38 / Beantwoorden /

PeterPC
‘Degenen die het woord democratie te pas en te onpas in de mond nemen, moeten worden gewantrouwd,’ zo stelde Rob de Wijk. De Wijk is commentator op het gebied van veiligheidsvraagstukken.
M.a.w. rvw zou een veiligheidsrisico kunnen zijn, tijdens Sinterklaas intochten.
11 november 2016 at 14:34 / Beantwoorden /

Matthijs
Maar wat is dan die democratie op z’n Amstelveens, waar u het altijd afkeurend over hebt? Bent u nu voor- of tegenstander van democratie? Of kan de werking daarvan altijd pas achteraf worden beoordeeld?
11 november 2016 at 16:49 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Matthijs, hoewel je blijft doorzeuren en jouw vragen duidelijk niet serieus bedoeld zijn, zal ik je verzekeren dat ik een groot voorstander ben van democratie, en nog meer van de rechtsstaat die mensenrechten (waarvan de vrijheid van meningsuiting de belangrijkste is) kan en wil garanderen. Van de democratische rechtsstaat, dus.
Dmocratische en rechtsstatelijke waarden en normen worden regelmatig geschonden, ook in Amstelveen. Zulke gevallen noem ik dan ‘Democratie op z’n Amstelveens’. Zoek zelf maar de voorbeelden op.
“Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time.…,” zei Winston Churchill op 11 november 1947 in het Engelse Lagerhuis. Het waren echter niet oorspronkelijk zijn woorden.
(Bron: https://richardlangworth.com/worst-form-of-government )
11 november 2016 at 17:15 / Beantwoorden /

Robert van Waning
‘Roetpiet wint langzaam terrein in de grote Nederlandse gemeenten. In navolging van Amsterdam, Den Haag en Utrecht maken ook Rotterdam en Leiden dit jaar bij de Sinterklaasintocht gebruik van pieten met roetvegen.
Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs dertig grootste gemeenten van Nederland (100 duizend inwoners of meer). Maastricht, dat vorig jaar al overstag was, zet dit jaar meer roetpieten in. Amsterdam heeft als eerste en enige gemeente de traditionele Zwarte Piet bij de Sinterklaasintocht in de ban gedaan’
“De Nederlanders die het uiterlijk van Zwarte Piet niet willen aanpassen, moeten rekening houden met de minderheid die dat wel wil, vindt vicepremier Lodewijk Asscher. Het gaat hem om inlevingsvermogen. De angst dat het Sinterklaasfeest teloor gaat, vindt hij onterecht.
(Bron: de Volkskrant van 5/11 jl.)
Ook in het Sinterklaasjournaal van de publieke omroeporganisatie NTR doen pieten met verschillende kleuren (waaronder zwart) mee.
@SchuilnamenPC, er zijn inderdaad regimes die meningsuitingen beschouwen als veiligheidsrisico’s. Het verbaast mij niets dat jij je daarmee vereenzelvigt.
11 november 2016 at 16:57 / Beantwoorden /

PeterPC
“Asscher: Poortjes sinterklaasintocht Maassluis schandalig”
Maar daar heeft hij zelf aan meegewerkt, de hypocriete PvdA’ert.
Volkskrant, een behoorlijk onbetrouwbare krant. Een soort linkse Der Stürmer.
“Ook in het Sinterklaasjournaal van de publieke omroeporganisatie NTR doen pieten met verschillende kleuren (waaronder zwart) mee.”
Vergiftigd door fascistisch links.
“@SchuilnamenPC, er zijn inderdaad regimes die meningsuitingen beschouwen als veiligheidsrisico’s. Het verbaast mij niets dat jij je daarmee vereenzelvigt.”
Ik roep niet om de 2 woorden iets over democratie. Malle man, dus niet met enge jij bakken bij mij aankomen.
Ga je morgen ook naar Maassluis kleine kinderen en hun ouders in elkaar slaan?
Eigenlijk lijkt het mij heel gevaarlijk jou te zien op je balkon, uitkijkend op het Stadshart, met een molotovcocktail in je hand als de Zwarte Pieten massaal binnentrekken.
11 november 2016 at 18:35 / Beantwoorden /

Matthijs
‘Democratische en rechtsstatelijke waarden en normen worden regelmatig geschonden, ook in Amstelveen.’ Doelt u weer op scooters in het Stadshart? Ja, daarmee is de complete rechtstaat naar de knoppen. Daar zijn andere problemen een peulenschil bij…
11 november 2016 at 17:32 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Matthijs, volgens jou schrijf ik altijd afkeurend over ‘democratie op z’n Amstelveens’. Jij weet dus precies waar, wanneer en waarom ik dat doe en dus ook dat dat lang niet alleen over scooters gaat. Zoek in mijn openbare archief op http://www.donqui.nl maar naar “democratie op z’n Amstelveens”.
11 november 2016 at 20:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Ik heb begrip voor mensen die zich niet prettig voelen bij Zwarte Piet. Wij moeten weer terug naar het verhaal dat Piet zwart is geworden door het roet van de schoorsteen.
Omdat er geen zwarte schoorstenen meer bestaan, zullen er ook andere kleuren bij komen, inclusief wit.
Daarmee komen wij weer terug bij de ‘oer-Piet’ van begin 19de eeuw. Die was een soort hofnar cq harlekijn en niet noodzakelijk zwart van huidskleur.
12 november 2016 at 9:57 / Beantwoorden /

Zoostje
Johan Bos is kort van geheugen.Hij zou er op toezien, dat offtopic berichten zouden worden verwijderd. Zelf denk ik, dat hij een lontje heeft naar PeterPC. Wie weet kent hij hem wel persoonlijk en zijn ze samen iets overeen gekomen? Samen tegen andersdenkenden, zoiets? Krijg die indruk. Ofwel JB is echt een slecht ‘journalist’, ofwel hij zit te kroegen met zijn vriendjes.
12 november 2016 at 19:23 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Volgens Johan Bos sta ik achter ‘de schreeuwers die het hele verhaal de wereld in hielpen’. Hij toont weinig respect (laat staan begrip) voor andere meningen dan de zijne.
Als het aan Johan Bos c.s. ligt, blijft Amstelveen een achterlijk proviciestadje waar haatzaaiers als PC andersdenkenden mogen terroriseren.
Ondertussen zijn de Pieten in de grote steden en de kinderpietjes in Amstelveen veelkleurig. Dat is de toekomst.
12 november 2016 at 19:48 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Hier zijn het aanhangers van zwarte Piet die schreeuwen, intimideren en terroriseren. Zij hebben daar kennelijk vergunning voor. Vreedzame demonstranten zijn opgepakt, met instemming van de waakhond van onze lokale democratie. Bij de ontvangst van Sinterklaas op het Stadsplein zag ik trouwens geen zwart geschminkte kinderpietjes. Zij en en hun ouders tonen de toekomst van Amstelveen.
12 november 2016 at 22:55 / Beantwoorden /

Johan Bos
Dus alle voorgaande decennia had Amstelveen geen toekomst?
13 november 2016 at 0:13 / Beantwoorden /

Tante Ria
Ik heb hier geen Zwarte Piet aanhangers gezien die schreeuwen, intimideren en terroriseren. Ik heb wel rvw gezien die begrip heeft, dus goedkeurt, dat anti Zwarte Piet groepen zich schuldig maken aan schreeuwen, intimideren en terroriseren, en daarbij niet schromen om geweld te gebruiken.Maar Sinterklaas is voorbij, dus nu is het waarschijnlijk tijd om je druk te maken over de Kerststal met die gepigmenteerde wijze.
13 november 2016 at 8:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Zwarte Piet heeft zijn tijd gehad en heeft dus geen toekomst, zelfs niet in Amstelveen. Die vreedzame demonstranten pleiten voor een betere toekomst op het gebied van onderling respect en begrip. Daarvoor is het in Amstelveen nog te vroeg, ondanks alle mooie woorden van onze burgemeester.
13 november 2016 at 9:12 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Vergiftigd door fascistisch links. .. in elkaar slaan .. hypocriet! .. met je molotovcoktail .. taalnazi’s .. een soort linkse Der Stürmer.. ik haat rvw types .. haat .. haat.”
In deze discussieruimte wordt dit geschreeuw en gescheld aangemoedigd door ermee in te stemmen.
Het valt op dat voorstanders van een meerkleurige Pieten zich hier juist in beschaafde termen uiten. Geen geschreeuw.
13 november 2016 at 11:02 / Beantwoorden /

Tante Ria
Precies. Een juiste omschrijving van de anti Zwarte Piet activist, en tevens van hen die daar begrip voor hebben, m.a.w. goedkeuren.
13 november 2016 at 14:14 / Beantwoorden /

Johan Bos
Zullen we over de onzin rond Zwarte Piet nu ophouden. Terwijl de wereld in brand staat, is het een luxe niets belangrijkers te vinden dan dat onderwerp.
13 november 2016 at 15:06 /

Robert van Waning
Gezien de argumenten waarmee, de manier waarop en door wie Zwarte Piet in Amstelveen en in andere dorpen wordt verhinderd om mee te gaan met de tijd en met de voortschrijdende beschaving, moet men fatsoenshalve wel voorstander zijn van een meerkleurige Piet als afspiegeling van onze samenleving.
@JB, u begon zelf over ‘de onzin rond Zwarte Piet’.
De pietenpoppen op de Pietentrein in het Stadshart zijn trouwens ook al niet meer zwart, evenmin als de Amstelveense kinderpieten bij de ontvangst van Sinterklaas.
Het komt in de toekomst misschien nog wel goed in Amstelveen.
13 november 2016 at 16:31 / Beantwoorden /

Frank Bikker
Leve de kinderwijsheid. Zij zijn tenminste de enigen die normaal doen in deze nietes/welles discussie. En om hen gaat het tenslotte.
13 november 2016 at 17:06


‘Kasteel-etalages’ bij Bijenkorf

Door Johan Bos op 4 november 2016 om 17:12, in de categorie Stadshart.
Met het jaarthema ‘Castle of Dreams’ in het achterhoofd heeft de Bijenkorf donderdag de etalages omgetoverd voor de feestmaanden. Met decorstukken, ambacht en nieuwe 3D-technieken, geïnspireerd op een fantasierijke tijd van koning en koningin in een magisch kasteel. De Bijenkorf zegt het publiek te wille meenemen in een wondere wereld van ‘genieten van familie, vrienden, overdadige feesten en mooie cadeaus’. Elke etalage is bedoeld als een klein theater, waarin bijzondere verhalen worden verteld. Van de Kamer van de Koning tot de Schatkamer, van de Danszaal tot de Koninklijke eetzaal.
Sandra Charmant (Store Manager Amstelveen): “Als de Bijenkorf willen we graag het feestseizoen voor iedereen bijzonder maken. Mooie etalages dragen bij aan de feeststemming. Ons visual team heeft er hard aan gewerkt en wij vinden het dan ook heel leuk om van de onthulling een speciaal moment te maken samen met onze klanten.”

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

2016-10-28-12-55-37

2016-11-08-17-33-01

2016-09-15-18-08-41          2015-09-24-20-24-41 2016-03-31-19-52-57          2016-10-28-13-28-112015-06-01-20-50-41      img_1682

REACTIES (Selectie; volg de link voor complete artikel en volledige discussie.)

Robert van Waning
Nu nog die scooters weghalen die altijd pal voor de mooie etalages van de Bijenkorf geparkeerd staan. Zonde van al die moeite, kosten en creativiteit.
4 november 2016 at 21:46 / Beantwoorden /

Slimpie
Ik was op een doordeweekse dag in WC. Erg rustig. Alles stond nog vol met fietsen voor jouw deur. De gemeente heeft ook geen genoeg stallingsmogelijkheden gefaciliteerd . Jij gaat niet jouw dure scooter of brommer uit het zicht zetten. Wordt ie gelijk geript of gestolen. Dus niet alleen vanuit je eigen straatje redeneren rvw.
4 [..]]november 2016 at 22:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Mijn straatje? Ik heb die etalages niet ontworpen, ingericht en betaald. Ik ben voor mijn inkomsten ook niet afhankelijk van het effect van die etalages op het publiek. Ik hoor bij wel bij de talrijke mensen die genieten van mooie etalages en die het jammer vinden dat hun aanblik wordt bedorven door scooters en fietsen.
4 november 2016 at 22:42 / Beantwoorden /

Gerben
Ach, je woont in het stadshart. Met alle luxe erbij. Wat scooters en fietsen, soi. Zeur niet. Je zal maar permanent razend verkeer voorbij zien en horen gaan.
5 november 2016 at 0:17 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerben, het gaat hier over de mooie etalages van de Bijenkorf. Daaraan wordt veel creativiteit, geld en moeite besteed. Dat is een verfraaiing van het Stadshart waar veel mensen van genieten. Ik vind het jammer dat er scooters en fietsen pal voor die etalages worden gezet. Dat is geen gezeur maar een mening. [..]
5 november 2016 at 8:52 / Beantwoorden /

Gerben
Creativiteit, moeite en geld ook besteed aan scooters en fietsen. Ze kunnen er niet ondergronds. Beneden in het voormalige congrescentum is dat een optie?
7 november 2016 at 0:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerben, ik had gehoopt dat het mislukte congrescentrum zou worden omgetoverd tot een fietspaleis met verkoop, reparatie en stalling. Onder C&A komt misschien wel een grote fietsenstalling als de plannen van UR voor de Rembrandtpassage (hopelijk) doorgaan. Aan de zuidkant van het Stadsplein is helaas nog geen oplossing voor de fietsen in zicht.
7 november 2016 at 11:53 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Etalages bevinden zich op de plaatsen die daarvoor bedoeld zijn, zij zijn aantrekkelijk en zij hinderen niemand. Dit geldt niet voor de overal in het Stadshart slordig geparkeerde fietsen en scooters, zelfs pal voor al die mooie etalages waaraan zoveel creativiteit, moeite en geld wordt besteed.
Hieraan kan je zien waartoe ontspoord neoliberalisme kan leiden als je de handhaving van democratische regels overlaat aan een VVD-er.
Waarom kunnen de veelal jeugdige scooterrijders niet gewoon het laatste stuk naar de winkels lopen, net als de bezoekers die met auto of bus naar het winkelcentrum Stadshart komen?
7 november 2016 at 9:10 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
Toch knap dat er zoveel mensen (zie foto) voor die etalage kunnen staan met al die geparkeerde scooters/fietsen.
7 november 2016 at 10:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Denk je nu heus dat er scooters en fietsen voor de etalages staan als bobo’s en pers zijn uitgenodigd voor de feestelijke onthulling ervan?
7 november 2016 at 11:43 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
Dus die zijn allemaal verwijderd door de handhavers? Ik zie trouwens geen bobo’s en pers op die foto. Alleen maar mensen die niet door enige obstructie gehinderd worden.
7 november 2016 at 17:27 / Beantwoorden /


Winnaars prijzen ‘duurzame’ luchtvaart

Door Johan Bos op 1 november 2016 om 14:20, in de categorie Schiphol.
Tijdens de internationale conferentie Airports Going Green 2016 op Schiphol zijn dinsdag de Airports Going Green Awards en de Airports Going Green Award Honorable Mentions uitgereikt. Dat doet het Chicago Department of Aviation (CDA) jaarlijks voor projecten, programma’s of personen die zich bijzonder inspannen voor verduurzaming van de luchtvaart. Een jury, met specialisten van luchthavens en consultants, koos de winnaars verkozen uit vele inzendingen.
De Airports Going Green Awards 2016, gemaakt van hergebruikt hout, werden uitgereikt door Deputy Commissioner of Environment, Aaron Frame van het Chicago Department of Aviation. [..]
Lees ook: Luchtvaart wil duurzaam worden
Lees ook: Congres luchthavens over duurzaamheid

Robert van Waning
‘Duurzame luchtvaart’ is een leugen, volksverlakkerij. Het gaat hier om luchthavens, niet om het vliegverkeer. Luchtvaart is de meest verspillende, vervuilende en klimaatopwarmende manier van vervoer van personen en goederen. Het is niet duurzaam en zal dat ook nooit worden.
JB, laat je alsjeblieft niet voor dat publicitaire karretje spannen. Dat is werk voor voorlichters en andere beroepsleugenaars.
3 november 2016 at 8:12 / Beantwoorden /

Johan Bos
Ik heb alleen doorgegeven dat er prijzen zijn uitgereikt en een congres is gehouden. Commentaar laat ik aan u over…
3 november 2016 at 9:28 / Beantwoorden /

Robert van Waning
@JB, Airports Going Green Awards zijn geen prijzen voor duurzame luchtvaart, maar voor duurzame vliegvelden.
Luchtvaart is niet duurzaam en zal dat ook nooit kunnen worden. Daarvoor is te veel energie nodig om die grote en zware voertuigen met honderden passagiers aan boord tot 13 km hoogte te laten opstijgen en daar met hoge snelheid voort te stuwen.
De uitstoot door de verbrandingsmotoren van CO2, waterdamp en fijnstof (= condensatiekernen) op die hoogte heeft onvermijdelijk niet-duurzame effecten op het weer, het klimaat en de kwaliteit en kwantiteit van zonnestraling die het aardoppervlak bereikt en dus op aardse levensprocessen.
3 november 2016 at 14:11 / Beantwoorden /

Johan Bos
Wat is de luchtvaart zonder vliegvelden? U doet net of het twee totaal verschillende grootheden zijn en luchthavens niet bij de luchtvaart sector horen.
4 november 2016 at 15:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Vliegvelden vliegen niet. Als de luchtvaart afneemt door almaar stijgende brandstofprijzen, accijnzen en milieu- en klimaatheffingen, kunnen vliegvelden nog altijd dienst gaan doen als treinstations, woonwijken, recreatiegebieden en andere duurzame bestemmkngen. Vliegtuigen kunnen dan alleen worden gesloopt.
4 november 2016 at 17:33 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Vliegvelden kunnen duurzaam zijn, vliegtuigen nooit.
4 november 2016 at 21:40 / Beantwoorden /

Johan Bos
Dus een vliegveld waar nooit een vliegtuig komt?
4 november 2016 at 23:46 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Een vliegveld kan duurzaam zijn door de manier waarop het zijn energie opwekt en verbruikt, zijn afval verwerkt, bereikbaar is voor openbaar vervoer, etc.
Vliegtuig kunnen nooit duurzaam zijn door de massale hoeveelheden fossiele energie die zij verbruiken en de verbrandingsgassen en fijnstof die zij ongefilterd in de atmosfeer uitstoten.
Met name de uitstoot op 10-13 hoogte is van invloed op het weer, het klimaat en de kwaliteit en kwantiteit van de zonnestraling op aarde.
5 november 2016 at 8:40 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Vanochtend was duidelijk te zien dat wat WeerPlaza ‘sluierwolken’ noemt, in werkelijkheid was veroorzaakt door de uitstoot van het vliegverkeer op 10-13 km hoogte. Vliegtuig- of luchtvaartsmog, dus.
Deze vorm van luchtvervuiling en klimaatbederf wordt consequent door de weermannen en -vrouwen versluierd. Mensen mogen kennelijk niet weten wat de gevolgen zijn van hun goedkope vliegreisjes en van het steeds intensievere vliegverkeer over de hele wereld.
Kijk maar eens op: http://wp.me/p1mUd8-1Fha
3 november 2016 at 17:10 / Beantwoorden /

Tinus Trekveer
” in werkelijkheid was veroorzaakt door de uitstoot van het vliegverkeer op 10-13 km hoogte. ”Waar is dat terug te vinden? Je kunt wel zoveel roepen.
8 november 2016 at 10:57 / Beantwoorden /

Gerrit
Geweldig zoals al die bedrijven mee hebben gedaan om een gezondere wereld te kunnen krijgen. Dat dat nooit goed is in kringen van milieu terroristen die nooit met wetenschappelijk ondersteunde feiten kunnen ondersteunen is een hoofdstuk apart. Misschien handig om dat op de site van rvw voort te zetten in plaats van hier.
3 november 2016 at 17:14 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gerrit, mag de luchtvaart hier alleen worden gepropageerd en geprezen en moet de waarheid elders worden verteld?
4 november 2016 at 10:27 / Beantwoorden /

Gerrit
Welke waarheid?
4 november 2016 at 11:31 / Beantwoorden /

Robert van Waning
De waarheid is dat luchtvaart de meest energieverspillende, luchtvervuilende, klimaatopwarmende en lawaaiige vorm van vervoer is, en daarom de minst duurzame.
Deze waarheid legt af tegen de leugenachtigheid van de luchtvaartbranche en zelfs tegen bijv. weerkundigen als die van Weerplaza die de door luchtverkeer veroorzaakte bewolking steevast ‘sluierbewolking’ blijven noemen.
WeerPlaza heeft mij nu geblokkeerd omdat de door mij getoonde waarheid hun onwelgevallig was.
Zie http://wp.me/p1mUd8-1Fha
4 november 2016 at 12:25 / Beantwoorden /

Gerrit
De ‘Robert van Waning’ waarheid? Laat me niet lachen.
4 november 2016 at 15:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Noem dan eens een manier van vervoer/transport die nóg meer energieverspillend, luchtvervuilend, klimaatopwarmend en lawaaiig is (en zodoende nóg minder duurzaam is) dan de luchtvaart. En toen was het stil.. Heerlijk.
4 november 2016 at 17:01 / Beantwoorden /

Gerrit
Jouw auto.
4 november 2016 at 17:11 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Gefeliciteerd, Gerrit, jij wint met gemak de prijs voor de meest duurzame nonsens.
Eén vliegtuigpassagier verstookt met een stedentripje naar Rome vv meer dan ik in een heel jaar met mijn Micra. Op de brandstof van zijn vakantievlucht naar Thailand rijdt mijn Micra vijf jaar.
4 november 2016 at 21:31 / Beantwoorden /

Gerrit
Even voor de duidelijkheid deze is niet vervuilend: Het zonnevliegtuig Solar Impulse is succesvol de Atlantische Oceaan overgestoken. Het is de eerste keer dat een vliegtuig puur op zonne-energie de vlucht maakte. Kort na 07.30 uur landde het vliegtuig bij de Spaanse stad Sevilla, bijna drie dagen nadat het was opgestegen in New York. Het toestel werd binnengehaald door Spaanse straaljagers en zeven stuntvliegers in formatie.
5 november 2016 at 11:18 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Alles wordt duurzamer, behalve passagiers- en vrachtvliegtuigen. De Solar kan alleen de piloot vervoeren. Dat hij werd binnengehaald door Spaanse straaljagers en zeven stuntvliegers is natuurlijk weer weinig duurzaam..
5 november 2016 at 12:27 / Beantwoorden /

gerrit
dat klopt, maar het begin is er net als elektrische auto’s alleen opladen gebeurt door kolen gestookte centrales.
5 november 2016 at 13:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Electrische auto’s zijn fantastisch, maar zal er ooit voldoende electriciteit op duurzame wijze worden opgewekt om het huidige aantal auto’s op een duurzame manier te laten rijden?Voor vliegtuigen zal dat zeker niet het geval zijn. Cruiseschepen zijn hier nooit de topic geweest. Daarom heb je mij er nog niet over gehoord. Ook de cruisevaart loopt volledig uit de hand. Onze generatie is aan het potverteren en laat – heel egoïstisch – weinig over voor het nageslacht.
Vliegend personeel had kunnen weten dat het einde van die industrie in zicht is.
5 november 2016 at 19:49 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“De atmosfeer moet langer de gratis dumpplaats zijn voor broeikasgassen. Laat de vervuiler betalen. Maar wat moeten we dan met al die kolencentrales. Met benzine- en dieselauto’s? Met goedkope vliegvakanties? Met goedkope consumptiegoederen uit China die vrijwel zonder extra kosten naar de Rotterdamse haven worden verscheept? En wat gebeurt er met de werkgelegenheid in al die vervuilende sectoren?”
(Bron: ‘Alles moet anders: nu geldt Parijs’, NRC, 5 nov 2016.)
Luchtvaart is niet duurzaam en zal het nooit worden.

6 november 2016 at 12:00 / Beantwoorden /
Robert van Waning
JB, u schreef nu al drie artikelen over ‘duurzame luchvaart’:
– ‘Winnaars prijzen duurzame luchtvaart’
– ‘Luchtvaart wil duurzaam worden.’
– ‘Congres luchthavens over duurzaamheid.’
Ik vind dat journalisten zich niet kritiekloos voor commerciële karretjes moeten laten spannen en zeker geen leugens mogen overschrijven.
6 november 2016 at 14:00 / Beantwoorden /

Robert van Waning
[..]
Als vliegen volgens de voorlichters en reclamemakers van de luchtvaartindustrie duurzaam is, dan schrijft u dat op.
6 november 2016 at 22:03 / Beantwoorden /

Johan Bos
Nee, dan zeg ik dat zij zeggen dat het duurzaam is. U kunt wederom niet goed lezen.
7 november 2016 at 11:42 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Uw artikel ‘Luchtvaart wil duurzaam worden’ (31/10 jl) 2016 gaat over luchthavens die duurzamer willen worden: “Dit staat in de ‘Airports Sustainability Declaration’ die maandagmiddag is ondertekend door de luchthavensector tijdens de internationale conferentie Airports Going Green 2016 op Schiphol.”
Luchthavens vliegen echter niet en het vliegverkeer wordt daar dus niet duurzamer van. Die kritische kanttekening had u als onafhankelijk journalist moeten maken bij de bedriegelijke pretenties van de voorlichters van de luchtvaartindustrie.
Het autoverkeer wordt niet schoner en duurzamer als parkeergarages led-verlichting installeren en de cruisescheepvaart evenmin als er zonnecellen op de daken van passagiersterminals worden geplaatst.
Al die (op zichzelf goede) maatregelen maken nog geen duizendste procent verschil in het verbruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van schadelijke stoffen door de lucht- en scheepvaart en het autoverkeer.
Laat u alstublieft niet op sleeptouw nemen en geef eerlijke informatie.
7 november 2016 at 12:38 / Beantwoorden /

Johan Bos
Ja, sorry, ik heb wel een opleiding gevolgd, maar niet bij u. Dus ontoereikend eigenlijk. Maar gelukkig weet u nog steeds wat ik wel en niet miet doen.
7 november 2016 at 12:47 / Beantwoorden /

Robert van Waning
U heeft er zelf voor gekozen om journalist te worden en niet voorlichter, reclameman of lobbyist. De verplichtingen op het gebied van betrouwbaarheid die aan de journalistiek worden gesteld, heb ik niet verzonnen.
7 november 2016 at 13:22 / Beantwoorden /

Johan Bos
Maar ja, ik had dus de opleiding daartoe bij u moeten volgen. Sorry dat ik daar nu pas achter kom. Geldt ook voor menige collega trouwens.
7 november 2016 at 13:26 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Nonsens. Ik ben als gewone burger afhankelijk van de betrouwbaarheid van de informatie die mij als krantenlezer, radioluisteraar en tv-kijker door de journalistiek wordt verschaft.
Boven uw artikel stond niet ‘Advertentie’, ‘Gesponsorde informatie’ of ‘Ingezonden mededeling’. Dan moet ik erop kunnen vertrouwen dat het dus een journalistiek artikel met betrouwbare informatie is. ‘Duurzame luchtvaart’ is echter een leugen.
7 november 2016 at 13:44 / Beantwoorden /

Robert van Waning
U zit de hele tijd op mij te katten omdat ik terecht opmerkte dat de kop van uw artikel onjuist was. Het vliegverkeer (de luchtvaart) is niet duurzaam zal dat voorlopig ook niet worden. Het is de meest energieverspillende, luchtvervuilende, klimaatopwarmende en lawaaiige vorm van vervoer. Wie dat duurzaam noemt, liegt. Dat geldt ook voor een journalist.
7 november 2016 at 19:22 / Beantwoorden /

Slimpie
Rvw heeft het nooit over het dilemma welvaart voor iedereen / milieubescherming. Hij woont zelf op 1 van de duurste plekken, gaat naar de golfbaan borrelen enz. enz. Het zij hem gegund, maar anderen willen dat ook. Mogen die dat dan niet? Ik vind het maar zeer elitair klinken, maar dat zal wel aan mij liggen.
6 november 2016 at 14:29 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Dompie, je verwart een paar dingen. Welvaart ten koste van leefbaarheid en essentiële voorraden is egoïstisch en kortzichtig. Juist omdat ik iedereen welvaart gun, maak ik bezwaar tegen potverteren ten koste van volgende generaties.
Probeer eens om niet weer persoonlijk te worden, want daarmee bederf je iedere discussie.
6 november 2016 at 15:52 / Beantwoorden /

Slimpie
Ik word wel persoonlijk , omdat iedereen , wil die niet potverteren , de consequenties zal moeten trekken binnen zijn persoonlijke levenssfeer. Je kunt dan denken aan energiezuinig maken van eigen woning, als je die hebt. Maar ook aan fietsen, thuiswerken, meer ov gebruik ten koste van ouwe stinkende autootjes en ueberhaupt minder mobiliteit. Maw wijs niet altijd naar een ander maar kijk ook eens naar jezelf, want jij bent volkomen ongeloofwaardig .
7 november 2016 at 15:21 / Beantwoorden /

Robert van Waning
Milieu Centraal onderzocht de manieren waarop gewone mensen hun bijdrage aan de opwarming van de aarde konden verminderen. Bovenaan staat het isoleren van de eigen woning van energielabel G naar A. Dit levert een besparing van 7.000 kilo kooldioxide per jaar. Op de tweede plaats staat het afzien van een vliegreis voor 2 personen naar Thailand: 5.400 kilo CO2. Door electrisch te gaan rijden, stoot een gemiddelde autorijder per jaar 1.500 kilo minder CO2 uit.
(Bron: idem.)
6 november 2016 at 16:32 / Beantwoorden /

Robert van Waning
“Ik vraag me af of het maatschappelijk verantwoord is om voor dertig euro heen en weer te vliegen naar Barcelona”, zei Schiphol-directeur Jos Nijhuis op 31 oktober in NRC. „Persoonlijk vind ik dat dat niet moet. Ik ben erg voor betere concurrentie van snelle treinen voor vluchten naar Parijs, Londen, Berlijn. Ik ga zelf ook graag met de Thalys naar Parijs. [..] Hoe aantrekkelijk het ook is om voor een paar tientjes naar de Spaanse Costa te vliegen, het vervuilt de lucht en draagt bij aan klimaatverandering. Ultrafijnstof en geluidsoverlast schaden de gezondheid van bewoners nabij luchthavens. Alle reden dus voor mens- en milieuvriendelijke alternatieven voor korte vluchten.
De luchtvaartsector wordt al jarenlang financieel ondersteund vanuit de schatkist. Luchtvaartmaatschappijen krijgen fiscale voordelen zoals ontheffingen van btw en vrijstelling van accijnzen op kerosine. De enorme maatschappelijke kosten die de luchtvaart met zich meebrengt, worden maar voor een klein beetje in de vliegticketprijs verrekend. De passagier betaalt bij de prijsvechters een schijntje, maar de belastingbetalers draaien op voor de milieuvervuiling en de negatieve gevolgen voor volksgezondheid en klimaat. [..]Binnen een straal van circa 850 km afstand is een korte vlucht, inclusief in- en uitchecken en wachttijden, niet sneller. De klimaatwinst is enorm; wie van Amsterdam naar Parijs met de trein reist, produceert ongeveer 8 kg koolstofdioxide, de veroorzaker van de mondiale opwarming. Per vliegtuig is dat maar liefst 75 kg.”
(Bron: NRC, 7/11/2016.)
7 november 2016 at 20:58 / Beantwoorden /Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s