‘Sluierwolken’ of vliegtuigsmog? Wees eens eerlijk, WeerPlaza.. (3 Nov 2016)

Weerplaza plaatste op 3 november 2016 Twitter een foto met de opmerking dat sluierwolken een  garantie zijn voor fraaie foto’s. (Omdat Weerplaza mij inmiddels heeft geblokkeerd, kan ik die tweet en die foto hier helaas niet laten zien.) 

Ik reageerde op de tweet van Weerplaza met een paar foto’s van de vliegtuigsmog waarmee de lucht al in de vroege ochtend van 3 november 2016 vrijwel helemaal bedekt was:

Mededeling van Twitter:

“Deze Tweet is niet beschikbaar.”

7 u7 uur geleden

vergelijkt met tractorroet en vermeldt het ‘dus’ niet..    

 

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:53uur:

@RobertvanWaning Wat wil je toch duidelijk maken? Mijn kinderen van 3 en 5 weten dat er vliegtuigen zijn en die maken strepen.

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:53uur:

@RobertvanWaning Iedereen weet dat. Blijft een contrail langer dan 30min zichtbaar, dan is het een wolk geworden.

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:55uur:

@RobertvanWaning Dat heb ik niet bedacht, wel de WMO. Doen we dus in de hele wereld zo. 0% leugens

 

8 u8 uur geleden

is de meest energieverspillende, luchtvervuilende, klimaatopwarmende, lawaaiige en minst manier van .

Deze bewolking in de ochtend van 3 november 2016 werd door Weerplaza ‘sluierwolken’ genoemd:

 


Meteorologen noemen die bewolking in een eerlijke bui wel ‘contrails’ (een samentrekking van condensation en trails). Ik noem het liever ‘vliegtuigsmog’, ‘luchtvaartsmog’ of ‘aviationsmog’. Dat is meer in overeenstemming met de werkelijkheid en dus eerlijker.

Sinds 1995 maak ik foto’s van de bewolking die voor vliegverkeer is veroorzaakt. Die foto’s heb ik vele jaren geplaatst op mijn website Contrails.nl. Ik ben daar echter mee gestopt, omdat het niet veel zin had.

Ik heb ook een website Meteologica.nl waarop ik laat zien dat weermannen en -vrouwen vliegtuigsmog consequent versluieren. Mensen mogen kennelijk niet weten wat o.a. de gevolgen zijn van hun vlieggedrag en van het steeds intensievere wereldwijde vliegverkeer.

Door mijn verbanning door WeerPlaza kan ik zelfs niet meer hun weer-tweets lezen, laat staan erop reageren!

Zie mijn websites Contrails.nl en Meteologica.nl


Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

One thought on “‘Sluierwolken’ of vliegtuigsmog? Wees eens eerlijk, WeerPlaza.. (3 Nov 2016)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s