‘Sluierwolken’ of vliegtuigsmog? Wees eens eerlijk, WeerPlaza.. (3 Nov 2016)

Weerplaza plaatste op 3 november 2016 Twitter een foto met de opmerking dat sluierwolken een  garantie zijn voor fraaie foto’s. (Omdat Weerplaza mij inmiddels heeft geblokkeerd, kan ik die tweet en die foto hier helaas niet laten zien.) 

Ik reageerde op de tweet van Weerplaza met een paar foto’s van de vliegtuigsmog waarmee de lucht al in de vroege ochtend van 3 november 2016 vrijwel helemaal bedekt was:

Mededeling van Twitter:

“Deze Tweet is niet beschikbaar.”

7 u7 uur geleden

vergelijkt met tractorroet en vermeldt het ‘dus’ niet..    

 

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:53uur:

@RobertvanWaning Wat wil je toch duidelijk maken? Mijn kinderen van 3 en 5 weten dat er vliegtuigen zijn en die maken strepen.

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:53uur:

@RobertvanWaning Iedereen weet dat. Blijft een contrail langer dan 30min zichtbaar, dan is het een wolk geworden.

E-mail van Weerplaza aan Robert van Waning, 9 Nov 2016, 09:55uur:

@RobertvanWaning Dat heb ik niet bedacht, wel de WMO. Doen we dus in de hele wereld zo. 0% leugens

 

8 u8 uur geleden

is de meest energieverspillende, luchtvervuilende, klimaatopwarmende, lawaaiige en minst manier van .

Deze bewolking in de ochtend van 3 november 2016 werd door Weerplaza ‘sluierwolken’ genoemd:

 


Meteorologen noemen die bewolking in een eerlijke bui wel ‘contrails’ (een samentrekking van condensation en trails). Ik noem het liever ‘vliegtuigsmog’, ‘luchtvaartsmog’ of ‘aviationsmog’. Dat is meer in overeenstemming met de werkelijkheid en dus eerlijker.

Sinds 1995 maak ik foto’s van de bewolking die voor vliegverkeer is veroorzaakt. Die foto’s heb ik vele jaren geplaatst op mijn website Contrails.nl. Ik ben daar echter mee gestopt, omdat het niet veel zin had.

Ik heb ook een website Meteologica.nl waarop ik laat zien dat weermannen en -vrouwen vliegtuigsmog consequent versluieren. Mensen mogen kennelijk niet weten wat o.a. de gevolgen zijn van hun vlieggedrag en van het steeds intensievere wereldwijde vliegverkeer.

Door mijn verbanning door WeerPlaza kan ik zelfs niet meer hun weer-tweets lezen, laat staan erop reageren!

Zie mijn websites Contrails.nl en Meteologica.nl


Een gedachte over “‘Sluierwolken’ of vliegtuigsmog? Wees eens eerlijk, WeerPlaza.. (3 Nov 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s