'Rivaliteit, vreemdgaan en alcohol' als aanbeveling voor het nieuwste product van de Volkskrant..

Op mijn VK weblog ‘Donqui’ flitst een hinderlijke reclame van de Volkskrant voor één van haar producten, de serie MADMEN:

“Nieuw van de makers van Sopranos. Hier nog niet op TV, al wel bij de Volkskrant!” Met als extra aanbeveling: “Het verhaal speelt zich af op een reclamebureau in New York, waar de werksfeer doordrenkt is van rivaliteit, vreemdgaan en alcohol.”

Toe maar.

Omdat ik regelmatig kritiek uitte op het sociaal-darwinisme van de Volkskrant ben ik nog steeds verbannen uit de reactie- en discussieruimtes op haar website. Het monddood maken van critici en dissidenten en het uitschakelen van de oppositie ‘klopt’ misschien wel volgens de evolutietheorie, maar niet volgens de regels van moraal, beschaving en recht waar onze samenleving zo prat op gaat.

‘Doordrenkt van rivaliteit, vreemdgaan en alcohol.’ Waar zijn  Balkenende, Rouvoet en Donner als je ze nodig hebt?

Het is zo onrechtvaardig dat de Volkskrant kan en mag afdrukken en 400.000-voudig verspreiden wat zij wil, maar dat de rake kritiek van een burger botweg kan en zelfs mag worden verwijderd en de auteur permanent mag worden verbannen uit het publieke debat op de website van de krant die pretendeert een ‘openbaar forum voor het publieke debat te bieden’.

Onrecht is onverdragelijk. Daarom blijf ik er tegen protesteren in het kleine hoekje waar de machthebbers mij nog gedogen.

Een gedachte over “'Rivaliteit, vreemdgaan en alcohol' als aanbeveling voor het nieuwste product van de Volkskrant..

  1. Sommige mensen vinden een dissident alleen een dissident wanneer hij bereid is hen het
    achterwerk te likken.
    Een simpele kwestie van machts- of meerderheidheidsmoraal. De morele meerderheid bepaalt wat goed en wat slecht is. De echte dissident kan daarom alleen maar waarachtig zijn wanneer hij weigert zich te conformeren aan de soms intelligente, maar soms ook erg domme meerderheidsnorm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s