Die automatische kennisgeving van ‘Nieuwe reactie’ kan praktischer.

Bloggers die hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuwe reacties op bepaalde VK Weblogs, ontvangen automatische e-mails in hun IN-box. Als Onderwerp staat er dan: “Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog.”

Het bericht zelf luidt dan bij voorbeeld:

Beste Volkskrantblog-bezoeker,

U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven als er nieuwe reacties zijn op de bijdrage, getiteld Nu is het wel mooi geweest met die aanbevelingen., op het Volkskrant-weblog. Het is zover. De bijdrage waarop de reactie is gekomen, vindt u hier: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/169433

Met vriendelijke groet,
Internetredactie Volkskrant

Als er (bijvoorbeeld) vijf nieuwe reacties zijn, dan staan er in mijn IN-box vijf berichten met allemaal hetzelfde Onderwerp:

Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog

Het Onderwerp vermeldt dus niet op welk weblog er een nieuwe reactie is geplaatst. Dit is niet zo handig, want het kunnen net zo goed allemaal reacties zijn op één en hetzelfde weblog. In dat geval kunnen alle berichten op-één-na meteen worden verwijderd. Men is dus iedere keer wel gedwongen om alle berichten te bekijken.

In Outlook op een PC gaat dat nog tamelijk snel dankzij het preview-venster, maar op een PDA, Blackberry of op mijn Samsung Smartphone is het bekijken van binnengekomen e-mails (en het eventueel het meteen verwijderen van ongewenste en dubbele berichten) een stuk omslachtiger.

Ik stel daarom voor dat de naam van het Weblog waarop een nieuwe reactie is geplaatst, wordt vermeld in het Onderwerp van de automatische kennisgeving. De lijst van binnengekomen e-mails is dan meteen een stuk informatiever en praktischer, want die ziet er dan bij voorbeeld als volgt uit:

Reactie op: Nu is het wel mooi geweest met die aanbevelingen.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Misleidende koppen en weggelaten zinnen onthullen geheime agenda
Reactie op: Baron zoekt hoofddoek

Et cetera.

Daar heb je tenminste wat aan, want je kunt er meteen twee dubbele mededelingen verwijderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s