Die automatische kennisgeving van ‘Nieuwe reactie’ kan praktischer.

Bloggers die hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuwe reacties op bepaalde VK Weblogs, ontvangen automatische e-mails in hun IN-box. Als Onderwerp staat er dan: “Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog.”

Het bericht zelf luidt dan bij voorbeeld:

Beste Volkskrantblog-bezoeker,

U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven als er nieuwe reacties zijn op de bijdrage, getiteld Nu is het wel mooi geweest met die aanbevelingen., op het Volkskrant-weblog. Het is zover. De bijdrage waarop de reactie is gekomen, vindt u hier: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/169433

Met vriendelijke groet,
Internetredactie Volkskrant

Als er (bijvoorbeeld) vijf nieuwe reacties zijn, dan staan er in mijn IN-box vijf berichten met allemaal hetzelfde Onderwerp:

Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog
Nieuwe reactie op een bijdrage aan het Volkskrant-weblog

Het Onderwerp vermeldt dus niet op welk weblog er een nieuwe reactie is geplaatst. Dit is niet zo handig, want het kunnen net zo goed allemaal reacties zijn op één en hetzelfde weblog. In dat geval kunnen alle berichten op-één-na meteen worden verwijderd. Men is dus iedere keer wel gedwongen om alle berichten te bekijken.

In Outlook op een PC gaat dat nog tamelijk snel dankzij het preview-venster, maar op een PDA, Blackberry of op mijn Samsung Smartphone is het bekijken van binnengekomen e-mails (en het eventueel het meteen verwijderen van ongewenste en dubbele berichten) een stuk omslachtiger.

Ik stel daarom voor dat de naam van het Weblog waarop een nieuwe reactie is geplaatst, wordt vermeld in het Onderwerp van de automatische kennisgeving. De lijst van binnengekomen e-mails is dan meteen een stuk informatiever en praktischer, want die ziet er dan bij voorbeeld als volgt uit:

Reactie op: Nu is het wel mooi geweest met die aanbevelingen.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Over bloggers en hun nare gewoontes.
Reactie op: Misleidende koppen en weggelaten zinnen onthullen geheime agenda
Reactie op: Baron zoekt hoofddoek

Et cetera.

Daar heb je tenminste wat aan, want je kunt er meteen twee dubbele mededelingen verwijderen.

Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s