Fossiele bouwstoffen zijn te nuttig te kostbaar om als 'fossiele brandstoffen' op stoken.

‘Fossiele bouwstoffen’ zijn veel te nuttig, te schaars en te kostbaar om nog verder als ‘fossiele brandstoffen’ op te stoken.

Vanaf nu zou er eigenlijk alleen nog over ‘fossiele bouwstoffen’ gesproken en geschreven moeten worden.

Mensen gaan dan hopelijk beter beseffen hoe zonde én schadelijk het is om die prachtige, kostbare, miljoenen jaren oude, eindige en moeilijk vervangbare fossiele stoffen in luttele jaren op te stoken ten behoeve van de meest onzinnige doeleinden, terwijl wij en onze nakomelingen er zo veel nuttiger dingen mee kunnen doen.

Bruggen bouwen, bijvoorbeeld, of daken van maken. En spaarbekkens, waterleidingen, zonnecollectoren, windmolens, rioleringen, schepen, visnetten, fietsen, kleren, geneesmiddelen, et cetera.

Allemaal dingen die zo veel nuttiger zijn dan al die onzinnige mobiliteit waaraan de meeste olie nu aan wordt verspild en die ook nog eens de lucht vervuilt en overal herrie maakt.

‘Fossiele brandstoffen’ heten vanaf nu FOSSIELE BOUWSTOFFEN!

2 gedachten over “Fossiele bouwstoffen zijn te nuttig te kostbaar om als 'fossiele brandstoffen' op stoken.

  1. Niek, toekomstige generaties hebben óók recht op de aardse voorraden die onze generatie nu nog verspilt aan onnuttige en zelfs onzinnige doeleinden.
    Tegen de tijd dat jouw kinderen volwassen zijn en zelf kunnen (mee)beslissen over de manier waarop mensen omgaan met hun leefomgeving en met de aardse voorraden, zal datgene wat jij nu nog ‘nuttig’ noemt inmiddels noodzakelijk blijken te zijn.
    Jouw kinderen hebben weliswaar het recht om wél verstandig om te gaan met natuur, klimaat en delfstoffen, maar zij krijgen daartoe niet de gelegenheid omdat op dit moment veel dingen worden stuk- en opgemaakt die onherstelbaar en onvervangbaar zullen blijken te zijn.
    Tenslotte nog dit: Als de school van jouw kinderen binnen 200 meter van een drukke autoweg staat, zou het ‘nuttig’ zijn om een andere school voor ze te zoeken. Ook de schade aan hun ademhalingsorganen kan namelijk onherstelbaar blijken te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s