De mededeling "Reactie is geredigeerd" is overbodig en zelfs storend.

Geachte Redactie,

Ik ben erg blij met de mogelijkheid om typ- en taalfouten in reacties en bijdragen te corrigeren, maar die mededeling “Reactie is geredigeerd” is overbodig en zelfs storend. Het staat toch ook niet onder ieder artikel in uw krant?

Het is ook beter voor de leesbaarheid van reacties om een ‘regel wit’ tussen de kop en de tekst te plaatsen. (Meestal vergeet ik dat en als dan alsnog die extra ‘Return’ tussenvoeg, staat er weer dat de tekst is ‘geredigeerd’.)

Vriendelijke groet,
Robert van Waning.

6 gedachten over “De mededeling "Reactie is geredigeerd" is overbodig en zelfs storend.

 1. @Robert,
  Je kan bij eerste redactie een of twee
  < br > ’s (zonder spatie natuurlijk) toevoegen, en bij tweede redactie de eerste "redactiemelding" gewoon wissen. Dan heb je er het minste last van.Reactie is geredigeerd

 2. OK, Ruud, maar we hebben er het minste last van als die overbodige en storende mededeling gewoon niet wordt geplaatst. Iedere tekst is toch geredigeerd?
  Dat er nu eindelijk een ‘preview’ is en een mogelijkheid om je tekst gedurende korte tijd te corrigeren of te redigeren, is niets bijzonders. Op andere fora bestond die mogelijkheid al al lang. Alleen bij de Volksrkant staat er dan ‘Reactie is geredigeerd’. De redactie van de Volkskrant is bijna even eigenwijs en eigenzinnig als haar lezers..
  En die regel wit onder de koptekst kan er ook standaard in worden gezet. Dat maakt de tekst leesbaarder. Het is zo vervelend om te moeten zeuren om vanzelfsprekende dingen en dan maanden te moeten wachten voor er iets gebeurt.
  Om die preview- en correctiemogelijkheid is al vanaf het begin gevraagd, maar er als je er maar weer eens over begon, kreeg je een snauw van GJB. Hij is zo bang voor zijn gezag dat hij voortdurend wil laten weten wie hier de baas is. Volgens mij zijn dat de bloggers, maar daar denkt de redactie kenelijk anders over.
  Was de ‘regel wit’ onder de koptekst weer vergeten. Dus:
  Reactie is geredigeerd
  Reactie is geredigeerd
  Reactie is geredigeerd
  Reactie is geredigeerd
  (Geintje)Reactie is geredigeerd

 3. De reactie is wát?!!
  Reactie is bedacht, getypt, gecorrigeerd en geredigeerd.
  Dat is goed om te weten, want er zijn mensen die meer houden van ongecorrigeerde teksten met typ- en taalfouten.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s