'Seks voor een breezer': Slogan voor nieuwe vorm van sekstoerisme?

De wervende kop in de Volkskrant van vanochtend zal weinig geïnteresseerden zijn ontgaan: “Seks voor een breezer: een mazzeltje voor allebei.” Toch was het geen advertentie, maar de journalistieke weergave van een recent rapport van de GGD. Als deze slogan aanslaat, zal hij waarschijnlijk leiden tot een geheel nieuw verschijnsel: Sekstoerisme naar Amsterdam-Zuidoost.

De kreet  “Jong, willig  en goedkoop, en dat allemaal op 20 minuten rijden!” had dezelfde uitwerking gehad. Het scheelt immers een vlucht naar het verre Thailand.

Langzaam cruisende auto’s zullen het straatbeeld van Amsterdam-Zuidoost verrijken. Aan het stuur spieden mannen de omgeving af naar al die gemakkelijke meiden waar de krant over schreef. Die kerels hebben er wel twéé Breezers of telefoonkaarten voor over.

Marktbederf in alle denkbare betekenissen..

Het wordt tijd dat de zedenpolitie weer in ere wordt hersteld. Zonde van alle know-how die in de te lange tussentijd verloren is gegaan.

Verslaggeefster Aimée Kiene schreef in haar artikel: “Omdat de meisjes niet worden gedwongen tot seks is er geen sprake van klassieke prostitutie, waartegen de politie kan optreden.” Ik denk dat Aimée Kiene in de war was met vrouwenhandel. Prostitutie is vrijwillig sinds de godin Astarte daartoe in haar tempels gelegenheid gaf en waarschijnlijk ook al lang daarvoor. Het is niet voor niets het oudste beroep van de wereld..

Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

4 gedachten over “'Seks voor een breezer': Slogan voor nieuwe vorm van sekstoerisme?”

 1. Het gaat hier toch om seks tussen min of meer leeftijdgenoten? De hijgerigheid waarmee het onderwerp gebracht is, doet denken aan de kop:
  Peniskokerman Urbania heeft heimwee naar Hollandia (Vk1502).
  Het gaat steeds slechter met de krant. Zijn er nog wel kwaliteitskranten? Het is de hoogste tijd om criteria op te stellen.

 2. Het gaat hier niet alleen om seks tussen min of meer leeftijdgenoten. Ook in dit geval blijkt dat men minstens twee kranten moet lezen om een beetje complete informatie te krijgen over een bepaald onderwerp.
  De NRC van gisteravond gaf de volgende aanvulling op het artikel in de Volkskrant: "Over het gedrag in de disco staat [in het GGD-rapport]: ‘Schaars geklede meisjes laten hun entree betalen door oudere mannen, consumeren de hele avond op hun rekening en dansen steeds intiemer. Op een gegeven moment vertrekken ze samen. Het is aannemelijk dat er seks plaatsvindt als tegenprestatie.[..] Het gaat vaak om mannen van dertig jaar en ouder, die goed gekleed gaan, opvallende sieraden dragen en over dure auto’s beschikken. Zij nemen de meisjes mee naar seksueel getinte feesten.’"
  Dit is natuurlijk legaal zolang de meisjes niet underage zijn, maar dat betekent niet dat deze ontwikkeling niet in de gaten gehouden moet worden. De jonge meisjes brengen met onveilige seks (voor drie breezers?) niet alleen hun eigen gezondheid in gevaar maar ook die van al hun volgende partners. En dat zijn er kennelijk nogal wat.
  Deze situatie kan gemakkelijk leiden tot onvrijwillige seks, vrouwenhandel en gedwongen prostitutie. In Thailand heeft de overheid hier harde maatregelen tegen genomen, schijnt het. Nederland loopt nog een beetje achter.

 3. Ik vind het altijd moelijk in te schatten in hoeverre dit soort situaties nieuw is. Oudere mannen met jonge meisjes, dat soort observaties heeft vaak te lijden onder subjectieve observaties wat men (niet) wil zien.
  En als die kinderen zo jong zijn dan zijn er toch altijd nog ouders? Dan komen die eenoudergezinnen weer op de proppen en die matriarchale cultuur. Tienermoeders, dat is ook al een oud verschijnsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s