Is Kees Beekmans een hoerenloper? Nee, was dat maar waar.

“Is Karima een hoer?” luidt de kop boven de laatste column (8/2) van Kees Beekmans. De laatste paar afleveringen schrijft hij over zijn Marokkaanse vriendin Karima die ieder weekend bij hem komt logeren.

Ik wil niet  uitgebreid ingaan op dit tenenkrommend relaas van een man die te beroerd en te gierig is om een hoer te betalen om aan zijn gerief te komen.  Hij doet daarom maar alsof hij zo begaan is met het lot van de 28-jarige alleenstaande Marokkaanse moeder Karima. Zij wordt niet alleen misbruikt door haar werkgever die haar te weinig betaalt voor haar werk in zijn apotheek, en misbruikt door diens collega die haar tenminste wél betaalt voor haar seksuele diensten, maar zij mag ook nog eens zorgen voor copij voor de meest hypocriete publicist die ooit de kolommen van de Volkskrant mocht vervuilen met zijn zogenaamde sociale bewogenheid.

Mijn enige vraag aan Kees Beekmans is: Had Karima ooit op straat naar u omgekeken als zij NIET in erbarmelijke omstandigheden moest leven? Als u Karima betaalt voor haar seksuele diensten, dan is zij inderdaad een ‘hoer’. Omdat zij wel moet. Als u haar níet betaalt, dan moet u zich nog meer schamen, omdat u Karima een hoer noemt zonder dat u haar laat delen in de opbrengst van de column waarin u haar naam te schande maakt.

7 gedachten over “Is Kees Beekmans een hoerenloper? Nee, was dat maar waar.

 1. Marokko is mijn vakantieland, zoals Frankrijk dat is voor veel Nederlanders. Op de een of andere manier ben ik niet geïnteresseerd in wat Kees Beekmans over dat land te vertellen heeft.
  Hij is leraar, als ik me goed herinner, en hij had veel Marokkaanse leerlingen in de klas. Nu wilde hij het land zelf wel eens ontdekken en dat doet hij nu in een soort sabbatical year.
  Nou hebben Marokkanen in Nederland niet zoveel met Marokkanen in Marokko te maken. Maar dat heeft Beekmans nog niet in de gaten.
  Ik had de oude krant nog en las zijn column alsnog. Wat begrijpt hij weinig van Marokko, wat is hij een vervelende moralist.
  Hij denkt natuurlijk dat Karima echt van hem houdt en dat hij haar dus niet hoeft te betalen. Of hij betaalt haar omdat hij echt van haar houdt. Ik kan me niet voorstellen dat hij haar niet betaalt. Dat pikt Karima namelijk niet. Ze heeft wel iets beters te doen dan met Beekmans het weekend doorbrengen. Liever is ze bij haar zoontje, tenzij Beekmans betaalt.
  Gewone mensen in gewone baantjes verdienen gewoon heel weinig in Marokko. Er is ook veel kinderarbeid. Meisjes van 14 van het platteland worden kinderoppas in de grote stad totdat de heer des huizes het kind zwanger maakt en dan wordt ze een van de bedelaressen, moeder met kind, op het trottoir. Lees het Magazine van NRC/H van deze maand.
  Ik hoop dat Karima Beekmans uitkleedt. We lezen het wel.

 2. Wat bedoel je met de rechterkant, Ruud? Ik vind Robert niet rechts en mezelf ook niet. Kritiek hebben op een linkse krant of op een linkse allochtoon heeft niets met links of rechts te maken. Dat is een merkwaardige opvatting die overigens erg populair is. Het bipolaire denken: alleen maar kunnen denken in tegenstellingen. Wie kritiek heeft op zwart, is wit. Wie kritiek heeft op een Marokkaan is een racist. Wie niet goed is, is slecht. Etcetera. Het alternatief is de nuance, maar dat begrip is voor de meeste mensen blijkbaar te hoog gegrepen.

 3. Maar misschien bedoelt Ruud wel het rechter rijtje, zoals je bij de eredisvisie het linker rijtje hebt. Keuzelijsten, aanbevelingen en vaak gelezen worden promoveren een blogger in de lay-out.

 4. Robert, ik heb zijn bijdragen in het begin met interesse, later met stijgende verbazing gelezen. Je kunt stellen dat hij misbruik maakt van de situatie. Hier zouden we voor de straat op moeten. In ieder geval ga ik nadenken hoe te reageren. Bah.

 5. Dag Robert, dank voor je reactie op mijn blog. Zoals eerder beloofd heb ik nu inderdaad een blog erover geschreven.Goed dat jij Forum een brief hebt geschreven. Ik zal ze mijn blog ook toemailen. Groeten, Daan

 6. Kees Beekmans is in zijn jeugd seksueel misbruikt door een Marokkaanse man, en hij denkt wraak te nemen door een weekendrelatie met een Marokkaanse prostituee te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s