Van Zanen faalde dubbel: als partijvoorzitter van de VVD en als burgemeester van Amstelveen.

Van Zanen faalde dubbel: Als partijvoorzitter van de VVD en als (afwezige) burgemeester van Amstelveen.

Als inwoner van Amstelveen vind ik dit laatste natuurlijk het ergste. Onze stad heeft genoeg problemen om de volle aandacht van een kundige en toegewijde burgemeester te verdienen.

Auteur: robertvanwaning

"Mij gaat het vooral om de waardering van het vrije debat als vehikel van maatschappelijke vooruitgang." (Wouter Bos.) "Een krant die kritische meningen onderdrukt, heeft geen bestaansrecht." (Van Thillo.). Dit 'weblog' is voornamelijk een openbaar archief van mijn bijdragen aan het openbare publieke debat over lokale Amstelveense kwesties op Amstelveen.Blog van oud-journalist Johan Bos. De ervaring heeft mij namelijk geleerd dat reacties en bijdragen aan het publieke discussies op openbare (want voor iedereen toegankelijke) platforms willekeurig worden gecensureerd en zelfs volledig worden verwijderd als de inhoud de redacteur, de webbeheerder of dienstdoende (altijd anonieme) moderator onwelgevallig is, ook al was er geen enkele regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden geschonden. Dit heb ik meegemaakt op Stand.nl, op het Weblog van de Volkskrant, (kijk ook hier en hier) op Amstelveen Dichtbij en ook op Amstelveen.blog (Zoek met naar #Censuur). Wie bezwaar maakt tegen dit soort ongrondwettelijke inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, kan zonder opgave van reden, zonder mogelijkheid van verweer of bezwaar en zonder opgave van strafduur voor onbepaalde tijd worden verbannen uit het reactie- en discussieforum. Ik ben op die manier voor korte of langere tijd en zelfs permanent verbannen geweest uit alle bovengenoemde fora waaraan ik heb deelgenomen aan de publieke discussies, zonder dat ik ooit anderen persoonlijk heb beledigd, bedreigd, belasterd of op andere manier regels had geschonden. Mijn opvattingen en meningen bevallen de redacties etc. kennelijk niet altijd. Zij maken graag misbruik van hun macht en van de mogelijkheid om onwelgevallige opinies te onderdrukken en zelfs om'lastige burgers' uit te schakelen van deelname aan het openbare discussies. Het 'publieke debat' geeft dan ook geen betrouwbare weergave van wat er onder burgers aan opvattingen en opinies leeft. In Nederland worden meningsuitingen niet gecensureerd door de overheid maar door redacties van journalistieke media. Laster, smaad en grove persoonlijke beledigingen zijn in de sociale media inmiddels zó gebruikelijk, dat aangiften daartegen bijna niet meer door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. Zolang zij echter op grond van het het Wetboek van Strafrecht strafbaar zijn, zou dit - zeker in flagrante gevallen waarin mensen werkelijk erdoor worden beschadigd - wel moeten gebeuren. Anders moeten die artikelen uit het WvS worden geschrapt. In onderstaande discussies staan veel gevallen van laster of lasterlijke suggesties. U vindt die door met te zoeken naar #Laster of #Suggestie. Verwijderde reacties vindt door te zoeken naar 'XXX Verwijderd' Sommige daarvan heb ik aangemerkt als '#Censuur'.

4 gedachten over “Van Zanen faalde dubbel: als partijvoorzitter van de VVD en als burgemeester van Amstelveen.”

 1. Van Zanen heeft als burgemeester niet gefaald door te doen, maar door te laten. Telkens wanneer hij in de weer (en in het nieuws) was voor de VVD, stonden zijn hoofd, hart en hand niet in dienst van zijn gemeente.
  Mijn grootvader was burgemeester (net als zijn vader en grootvader trouwens). Hij omschreef dit ambt als volgt:
  "Hij zou zijn de man der Gemeente, niet dus slechts het hoofd van het Gemeentebestuur, maar geheel en al, ten volle uit zijne gemeente toebehoren, de gemeente als ’t ware vertegenwoordigen door zijn persoonlijkheid en in zijn wezen en werken de gemeente tot uitdrukking brengen, de gemeente immers wier ‘man’ hij niet slechts heette, maar wier ‘man’ hij ook zou moeten zijn."
  (Jac. van Waning, ‘De Man der Gemeente’, 1910, pag. 5.)
  Onze gemeente Amstelveen krijgt door haar grootte, aard en ligging steeds meer grote-stads-problemen op het gebied van huisvesting, onveiligheid, verkeer, kinderopvang, ouderenzorg, scholing en het lawaai en de luchtvervuiling door weg- en vliegverkeer (A9 en Schiphol). Wat wij nodig hebben is een man die hier full-time het hoofd aan biedt.

 2. Rolf,
  Je eerste reactie was "So what?" Dit betekent zoiets als ‘Nou èn? En wat dan nog?’
  Kennelijk maakt het voor jou geen verschil wat een burgemeester doet of laat, omdat hij per definitie niet kán falen. Ik sla het ambt echter hoger aan. Volgens mij vervult een burgemeester in zijn gemeente een belangrijke functie. Deze vergt dan ook zijn vrijwel voortdurende aanwezigheid, tenzij hij voor de gemeente op pad moet.
  Op jouw (nauwelijks nog serieus te nemen) vraag wat Van Zanen zoal heeft gelaten, kan het antwoord kort zijn:
  Van Zanen heeft nagelaten om de inwoners van Amstelveen het gevoel te geven dat zij een daadkrachtige bestuurder als burgemeester hebben, die zich met hart en ziel aan zijn gemeente wijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s