Amstelveen Kroniek – KPMG

Nieuw KPMG pand nog groter

18 April 2006 14:48: Johan Bos

Het nieuwe KPMG gebouw in Langerhuize (bij het ziekenhuis) wordt 5700 vierkante meter vloeroppervlak groter dan eerst was gepland. De onderneming heeft B en W gevraagd de tien procent vrijstelling voor tien procent extra uitbreiding te verlenen, waarover het college zelf kan beslissen. Overigens moet het al vastgestelde bestemmingsplan nog wel door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland worden goedgekeurd.

Het bouwplan omvat in totaal zes gebouwen, waarvan de eerste vier (fase 1) op alle verdiepingen met elkaar zouden worden verbonden en de laatste twee (fase 2) alleen op de begane grond. Er zou één hoofdingang komen voor het hele complex. Fase 2 was bedoeld voor toekomstige groei of tijdelijke verhuur, maar KPMG neemt nu het complete complex in gebruik en er komen zoveel mogelijk horizontale verbindingen.

Er komen wel meer ingangen. Dat is nodig in verband met internationale en nationale regelgeving die het niet meer toestaat dat in één bedrijf accountants en andere financiële dienstverleners, zoals belastingconsulenten, broederlijk samenwerken. Daar heeft men dus het volgende op gevonden: de disciplines worden formeel gescheiden in afzonderlijke bedrijven. Om die scheiding ook fysiek te laten zien, zijn gemeenschappelijke ruimten en ingangen in de toekomst waarschijnlijk taboe, vreest KPMG. Kortom: de disciplines moeten door diverse deurtjes binnen komen, ook al werkt men daarachter onder de ene grote KPMG koepel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s