Amstelveen Kroniek – De Poel

[Geplaatst door Johan Bos]27 November, 2006 12:31

‘Polderstrand is borreltafelplan’

Het door de VVD ingediende en door de coalitie omarmde plan voor een strand in de Bovenkerkerpolder moet aan de borreltafel zijn ontstaan, denkt het actiecomité Golfodrama, dat zich tegen een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder keert. De raad is er ook mee overvallen, vindt het.

Het strand zou onderdeel moeten worden van het project AmstelGroen. Behalve de coalitie (PvdA, VVD en CDA) steunde ook Burgerbelangen het in de ogen van de oppositie nauwelijks serieus te nemen plan voor een te graven plas met strand. “Het voorstel onderstreept weer eens het belabberde niveau van onze politici. Dossierkennis is nul, er werd gerept over honderden hectaren AmstelGroen in de polder (in werkelijkheid 110), geen flauwe notie van de kosten van aanleg en beheer (ettelijke miljoenen), geen benul van het vrijkomen van arseen als er diepen dan enkele decimeters wordt gegraven. Treurig allemaal, maar een overmoedig borreltafelplan werd met grote meerderheid aangenomen.,” aldus het comité, dat overigens niet gelooft dat het strand er ooit zal komen. Het wijst er verder op dat dezelfde partijen die het burgerinitiatief voor een studie over AmstelGroen van tafel veegden, omdat het niet meer zou kunnen worden gewijzigd, nu een ingrijpende wijziging ervan (het strand) verwelkomen. “Dat noemen wij verlakkerij.”

(13) Reacties 

Dure koopwoningen op terrein scouting aan Poeloever

Op wat nu nog het terrein van de waterscoutinggroep Livingstone is, aan de Machineweg, komen vier dure koopwoningen. De scouts verhuizen naar de noordelijke Poeloever (de plaats van het voormalige openluchtzwembad). Eerst zou Watersportvereniging Amstelveen (Handweg) ook daarheen verhuizen, maar die overtuigde de gemeente ervan dat daarvoor de ruimte daar veel te beperkt is.

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een Programma van Eisen (PvE) voor de Machineweg. De kavels voor de woningbouw worden afzonderlijk verkocht aan de hoogste bieder, die de woningen binnen de randvoorwaarden realiseert.

De vier kavels zijn alle tussen de 1150 en 1550 m2 groot en mogen voor maximaal 165 m2 bebouwd worden. De bouwhoogte bedraagt maximaal negen 9 meter en de goothoogte 3,5 meter.
Door een groene zoom rond de bouwkavels blijft het landelijke karakter van het gebied behouden. Dit karakter wordt versterkt door de omringende sloot en de aanplant van essen langs de openbare weg. Ook zorgt de gemeente ondermeer voor de aanleg van twee bruggen en een voetgangersbrug en de verbetering van de openbare verlichting. Op 4 juli besluit de raad over de grondexploitatie voor de Machineweg. Voorstel is om een deel van de opbrengsten in te zetten voor de nieuwbouw van de botenloods van de Livingstonegroep aan de Noordelijke Poeloever.

Lees ook:Geen geld voor verplaatsing watersport
Lees ook:Watersportvereniging blijft aan Handweg
Lees ook:Kritiek watersporters op Poeloeverplannen
Lees ook:Kantoorvilla’s en dure koopwoningen op grens Bankras-Kronenburg
Lees ook:Fietsroute rond Poel bijna compleet


Kinderen praten mee over inrichting speelplaats Poeloever

Als het technisch en financiëel haalbaar is, kan op de speelweide een ijsbaan worden gerealiseerd, voor de winter. Verder komt er een kiosk.
Het PvE bevat de stedenbouwkundige voorwaarden voor clubhuizen voor de Keizer Karel- en de Radboudgroep en een gezamenlijke botenloods voor scoutinggroepen Radboud en Livingstone. Het bestaande Italiaanse restaurant zal moeten worden aangepast en beter aansluiten bij het heringerichte gebied.

Lees ook:Kinderen betrokken bij ontwerp speelplaats aan de Poel
Lees ook:VVD ziet in Poels’Up stimulans recreatie
Lees ook:Daten voor singles in winterdorp Stadshart
Lees ook:‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks
Lees ook:Zes weken ‘Winterdorp’ op Stadsplein

++++++++++++++++++

Ster voor jong restaurant ‘Aan de Poel’

Door Johan Bos op 25 november 2008 om 15:12, in de categorie Horeca.
http://amstelveen.blog.nl/horeca/2008/11/25/ster-voor-jong-restautrant-aan-de-poel#more-2114

Restaurant Aan de Poel, gevestigd aan de Noordelijke poeloever bij het raadhuis, heeft een Michelinster gekregen. Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Jan-Willem Groot (EZ) kwamen de sterwinnaars dinsdag persoonlijk feliciteren namens de gemeente. Het restaurant bestaat pas anderhalf jaar en wordt gerund door chef-kok Stefan van Sprang en sommelier/maître Robbert Veuger. Zij werkten eerder bij het sterrenrestaurant van Ron Blauw in Ouderkerk. B&W zeggen het bijzonder te vinden dat een Aan de Poel al zo snel een ster kreeg.Overigens loopt de zaak al sinds de opening uitstekend. Volgens de exploitanten heeft het een bezettingsgraad van rond de negentig procent.  Het halen van een Michelinster past volgens het gemeentebestuur in het aanbod en diversiteit van horeca die de gemeente nastreeft.Lees ook:Tweede ster voor ‘Aan de Poel’Lees ook:Restaurant ‘Aan de Poel’ 10 jaarLees ook:Parkeerchaos bij ‘Aan de Poel’Lees ook:Meer deelnmers culinair festivalLees ook:Restaurant aan Amstelzijde uitgebrand

Geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s